• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aymencim senin için bu son olur bebeğini kucağına alırsın inşallah...
fakat senin merkezde yaşadıkların beni biraz üzdü çünki merkez konusunaki kararsızlığım tam geçmişken yeniden başladı..
gidip bir gazete alayım okuyayım şu haberi belkide benim kısmetim ordandır kimbilir...

Arkadaşlarla yemekte bu konuyu konuşurken (Rusya dan arkadaşlar vardı) aynı masadaki bir arkadaşımın konuyu gazatelere kadar cıkaracağını hiç düşünmemiştim:))....Bana haber dahi vermeden ...Neyse...Bir BabyBox çocuğu evlat edinmek farklı prosedüre tabii..Avrupa ülkelerinde bu zor ama Rusya için aynı şey söz konusu değil...Her ne ise bakalım ilerideki günlerde neler öğreneceğiz.

Aymencim mutlaka bu defa tuttu ....Yosuncum seninde ....Böyle kesin konuşmayı efsune nin terapilerini okuyanlar olarak kurmamız gerekiyor sanırım:)))

svg,

efsune nasılsın yurtduşını sen fde araştırıyorsun bildiğim kadarıyla belçika da durum nasıl bir de ispanya var

offf offffffff içim daraldı valla kıbrıs fikrine alışana kadar bir yılımı yedim yine güven sorunu başladı...
ilk baştan beri yurtdışına daha sıcak bakıyodum (kıbrısın bu konuda biraz laçka olduğunu düşünmek beni nrahatsız ediyordu) fakat bu forumu okuyunca sizlerle anne olan arkadaşlarımızla bu düşüncem değişti ve kıbrısın da bu konuda iyi olduğunu düşünmeye başladım... en iyiler dediğimiz merkezlerde bile bir sürü sorun yaşanıyor.. allah yardımcımız olsun....

arkadaşım aslında kıbrıs bizim için daha iyi çünkü avrupa ülkelerinde donasyon ile dünyaya gelen bebekler 18 yaşına geldiğinde
dünyaya nasıl geldikleri kanunen açıklanmak zorunda enazından ingiltere için öyle olduğunu biliyorum yurt dışında yaptıracak
arkadaşlar iyi araştırsın ..kıbrısta böyle bir kanun yok ondan eminim

Selam kızlarrr

Aman ne zor girdim foruma . Biizm oğlan malum oyun sitelerine gire gire vınn ımızı bitirdi. 3 şubat a dek ancak netcafelerden idare edeceğim
başka çarem yok.

Yosuncuğum hayırlı olsun tedavin ama oteli değiştir ısrar et. Verda acemi otel de atnımayabilir anlaşma yapmıştır çok araştırmadan. Ben de büyük Anadolu da kaldım herşeyleri iyi idi ama yemekler hariç. O zaman bile burnundn geliyorBirşeycikler yiyemiyorsun sinir olup oturuyorsun O kadar yemek çöpe yazık oluyor. Ahçıı ne kadar önemli. Yok yok sen değiştirt oteli.

Bahrcığım ben üniversite hastanesinde herkese hanımcım hanımcım diyen genç bir hataylı dr a yaptırtmıştım film çekimini ancak dediğim gibi tip tip histeroskopi var. Ben de daha önce bir şey çıkmamıştı bu ikinci olacaktı o yüzden belki detaysız olandan istediler Onu da Firdevs değil de Savaş bey istemşti biliyorsunuz benim tedavi karma olmuştu :)

Aymoşuummmm bilgi kaynağımız aman ne güzel bilgiler Özgür de adı gibi entellektüel bir arkadaş. Bu sepet işini ben embriyo olarak anladım. Mesela şimdi benim bi ton donmuşum var iki yıl sonunda tacaklar ben 1 yıl sonunda diyebilirdim benim embriyoları sepete koyun isteyene yarı fiyatına satın diye değil mi ? Bedava desem kabul etmezler çünkü. Aman bu İngiltere Avrupa da abartrttı Onlara ne oluyor ister söylerim ister söylemem de ne diye söylenmesi gerekiyor bir etraflıca düşünmeli. Bana göre de o toplumda kaldırabilir de bu toplumda kaldıramaz çocuk. Ne gereği var pişmiş aşa su katmak denir bence.

Efsuneciğim ben de duydum İspanyanın iyi olduğunu da pahalı imiş . Bu yabancı sitelere gir bir bak bakalım. Zaten fertility friends grup grup ayırmış. Bizde bile yok Doğuşcular buraya yok Savaşcılar buraya diye. Titiz ve meraklı çalışıyorlar milletçe biz de utanıyoruz hala. Yragılanmaktan korkuyoruz. Geçenlerde okudum çok ünlü bir şikayet sitesi var ya Adam oradan yalan yanlış sonuç alınca yazmış Bu ülke beni yoruyor diye. Çoğunlukla katılıyorum hele bu taraflar daha bir yorucu . Herkese laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan da zor oluyor.

Yosuncuğum hayırlı olsun tedavin ama oteli değiştir ısrar et. Verda acemi otel de atnımayabilir anlaşma yapmıştır çok araştırmadan. Ben de büyük Anadolu da kaldım herşeyleri iyi idi ama yemekler hariç. O zaman bile burnundn geliyorBirşeycikler yiyemiyorsun sinir olup oturuyorsun O kadar yemek çöpe yazık oluyor. Ahçıı ne kadar önemli. Yok yok sen değiştirt oteli.

.

selam kızlar:)

zümrütüm, bahardalım çok teşekkür ederim.. herkesin dualarına ihtiyacım var şu ara:)

Mimozacım sabah görüşmede bizden önce o dedi. bir yanlışlık olmuş otelinizi değiştireceğiz diye.. çok memnun kaldık valla bu davranısından dolayı.. altınkaya dayız şimdi.. problem yok.. resmen belim tutulmuş dün gece.. o kadar şeyin yanında yatakta kötüymüş yani:) senin otelin önünden geçyoruz hep.. eşime gösterdim zaten mimoza burda kaldı diye... tek kötü şey odalardan nete bağlanmıyor burada hemen düşüyor.. lobideyiz şimdi yemek yedik.. bakayım dedim sizlere:) dün gece iyi bir sohbet vardı.. bu akşamda kaynatırsınız belki. ben olamayacağım..

bu arada bende de endometriumda gerileme yaşandı. 8.6 da kaldı.. istanbuldaykende bir 8.6 bir 8.4 falan görüldü. onun için ilaçları arttırdık.. ve progestan başlandı ama tableti vajinal kullanan varmı acaba:) bildiğimiz içilen tablet yani fitil vs değil:) entersan geldi ama karışmayayım dedim dr işine :) biz ordayken donörde üst kattaymış.. eşimde verdi gerekeni:) çok merak ettim aslında donörü:) biz endometrium en az 9,5 - 10 olana kadar bekleyecekmişiz.. 5.gün transferi olacak gibi görünüyor..

biraz da hava durumu :) hava felaket..gökyüzünde simsiyah bulutlar var.. ve sürekli yağmur yağıyor.. yarın boş günümüz.. araba kiralayalım dolaşalım falan dedik.. sonra tura gidelim dedik.. daha sonrahava yağıyor nasıl olacakki dedik:) yarın sabah ne olacak bilmiyorum yani:)

görüşmek üzere:)

teşekkür ederim aymenciğim şu sıralar daha iyiyim... 19. gün yani perşembe günü kalınlık 7.6 çıktı hit in hemşiresi 25- 26. güne kadar yapıyoruz gelin yapalım dedi ben çok kararsız kaldım. kalınlık az gibi geldi. birde perşembe sabah kalktım boğazım da nasıl bir ağrı sanki kaynar suyla haşlanmış gibi ağrıyor yutkunamıyorum stres yaptım sanırım onun sonucu. sonunda gitmekten vazgeçtim. şimdi biraz dinlenip nisan adetimde yeniden başlamayı düşünüyorum. tüm bunlar o kadar sıradanlaşmış ki onca ilaç yüklenip vazgeçiyorum demek çok normal geldi bana...

yosun sen benimdeolacak üçünüzünde heyecanını paylaşıyorum sizin için her gün dua ediyorum. bu sefer her şey daha güzel olacak....

zümrütcüm.. bugün konusu geçti aklıma senin bu yazdığın geldi.. 19.gün son dedi.. o günden sonra yapmıyorlarmış.. bu farklar nereden kaynaklanıyor acaba merkezden merkeze..

bu gün düşündüm de..

1 makyaj-parfüm olayı var aymenin dediği... kimi olmaz diyo kimi umursamıyor..
2 transfer sonrası tuvalet olayı:) yine aymen demişti..
3 kalınlık.. kimi 7.6 ile bile yapmak istiyor kimi 8.6 ya olmaz diyor...
4 transfer sonrası seyahat.. yine aymen demişti... gerek yok demişler ona ( amma şey demişsin sende be kuzum :P)
5 bu transfer günü meselesi.. 19 dan sonra olmaz mı? 24-25 e kadar oluyormu şimdi:)

bir sürü şey sıralamıştım şimdi ama aklıma gelmedi çoğu :)

Son düzenleme:
ve bana müsaadee.. eşim uyukluyor sıkıldı burda.. odaya çıkıyorum :) görüşmek üzere:)

Günaydın Yosuncuğummm.

Sorularına elimden geldiğince yanıt vereyim netcafeden :)

Evet Baharcık doğrudur Transfer adetin 15 i iila 20 si arasında yapılıyor. Verda ya söyle abartmasın:) 8.6 da gayet iyi bir kalınlık Bak düşüşe geçmiş işte 20 ye dek bekler hatta işta 20. günü yapsın bence. O da öyle yapar artık uzman olduk yahu.

İkincisi ben de önce içiyordum ama sonra Harbiyedeki bir eczacı beni uyardı Vaginal daha etkili diye . Hemen Firdevs e tel açtım evet haklı beyefendi dedi. Bu tabii biz Kıbrıs a gitmeden önce oluyor Demek ki biz tedavi öncesi başladık ama kaç gün öncesi onu anımsayamıyorum sağolsun diğer forumun dfandini hanımları. Kıymetli bilgiler de gitti it dalaşında. Yani günde 6 tane vaginal mı alıyorsun Yosuncuğum?

Bizim otele uğrasaydınız :) ama biraz uzakta kalıyor. Altınkaya daha uzak sanıyorum. Aman o günlerde 10 metre bile yürünmüyordu hatırlamak bile istemiyorum Ödün kopuyor birşeycikler olacak diye. Bu dinlenme konusunda hiç dinlenmeden bebeği alan veya hastanede 15 dakika kalıp da bebekleri alan varsa yazsın o zaman hepimiz susacağız. Sadece ben iki gece kaldıktan sonraki günler hiç dinlenmedim. Hatta vallahi o ağır yükü kargoya verceğim diye bir 100 metre yürüdüm tıslaya tıslaya . Başka bir veri yoktur elimde o yüzden sen ne olur ne olmaz yat derim. Doğuşta öyle zorlama filan yok yatıyorsun istediğin kadar ama ben en son hastalardan biriydim o yüzden mi ki ? Bir de tuvalete de gitme bırak getirsin eşin sürgüyü filan Koştur adamı biraz ayol Ne işi var katılsın sana bu heyecanında Katılmıyorsa da böyle yavaştan yavaştan al onu da olaya. Ben hep söylerim onlar bizim gibi değil bizim çoğumuz anne doğuyor ama onlara birilerinin öğretmesi gerekiyor baba olmayı. Doğa da da bu böyle bir kaç tür dışında hiç bebeğini besleyen bekleyen baba görmedim. Hel biraz büyüyünce tamamen ortadan kayboluyorlar.:47:

Günaydın Yosuncuğummm.

Sorularına elimden geldiğince yanıt vereyim netcafeden :)

Evet Baharcık doğrudur Transfer adetin 15 i iila 20 si arasında yapılıyor. Verda ya söyle abartmasın:) 8.6 da gayet iyi bir kalınlık Bak düşüşe geçmiş işte 20 ye dek bekler hatta işta 20. günü yapsın bence. O da öyle yapar artık uzman olduk yahu.

İkincisi ben de önce içiyordum ama sonra Harbiyedeki bir eczacı beni uyardı Vaginal daha etkili diye . Hemen Firdevs e tel açtım evet haklı beyefendi dedi. Bu tabii biz Kıbrıs a gitmeden önce oluyor Demek ki biz tedavi öncesi başladık ama kaç gün öncesi onu anımsayamıyorum sağolsun diğer forumun dfandini hanımları. Kıymetli bilgiler de gitti it dalaşında. Yani günde 6 tane vaginal mı alıyorsun Yosuncuğum?

Bizim otele uğrasaydınız :) ama biraz uzakta kalıyor. Altınkaya daha uzak sanıyorum. Aman o günlerde 10 metre bile yürünmüyordu hatırlamak bile istemiyorum Ödün kopuyor birşeycikler olacak diye. Bu dinlenme konusunda hiç dinlenmeden bebeği alan veya hastanede 15 dakika kalıp da bebekleri alan varsa yazsın o zaman hepimiz susacağız. Sadece ben iki gece kaldıktan sonraki günler hiç dinlenmedim. Hatta vallahi o ağır yükü kargoya verceğim diye bir 100 metre yürüdüm tıslaya tıslaya . Başka bir veri yoktur elimde o yüzden sen ne olur ne olmaz yat derim. Doğuşta öyle zorlama filan yok yatıyorsun istediğin kadar ama ben en son hastalardan biriydim o yüzden mi ki ? Bir de tuvalete de gitme bırak getirsin eşin sürgüyü filan Koştur adamı biraz ayol Ne işi var katılsın sana bu heyecanında Katılmıyorsa da böyle yavaştan yavaştan al onu da olaya. Ben hep söylerim onlar bizim gibi değil bizim çoğumuz anne doğuyor ama onlara birilerinin öğretmesi gerekiyor baba olmayı. Doğa da da bu böyle bir kaç tür dışında hiç bebeğini besleyen bekleyen baba görmedim. Hel biraz büyüyünce tamamen ortadan kayboluyorlar.:47:

:) günaydın.. hava çok kötü.. tüm gece uçtu buraları... oteldeyiz.. 12 gibi çıkıp dolaşmayı planlıyoruz yakın çevrede...

mimozacım.. 19.güne kadar yapılabilir dedi bizimki.. bahara HITin hemşiresi demiş 24.güne kadar diye..

progestanı günde 3 tane 8 saat ara ile vajinal kullanıyorum.. estrofem günde 6 tane.. elevit-aspirin-prednal-tetradox-folbiol var yanında aperatif olarak:)

sizin otel daha içeride kalıyor.. bizimki girne merkezle senin otel arasında.. yalnız burdada belim ağrıdı benim.. ya önceki otelde ağrımıştı ondan; ya da burdaki yatakta peroblemli.. ben sert yatak severim biraz yumuşak bunlar ondan sanırım..

adama gelince.. çok pimpirikli.. moralli olman lazım, gerilmemen lazım, relax olman lazım bilmemne diye diye bir geriyor beni anlatamam.. sürgü falan getirir, ilgilenir, temizler falan onda bir problem yok.. aymene demişler ya berkte hemen yapılması lazım tutmasın, kasılmasın diye.. transfer sonrası hemen yapmak, 15 dk falan bekleyip yapmak arasında hangisi doğru acaba :)

Merhabalar ben forma yeni katılıyorum.hepinizi bu cesaretiniz için sizi kutluyorum ve herşeyin gönlünize göre olmasını diliyorum.bende 2 yıldır bebek sahbib olmaya çalışıyorum. tek Şansım yumurta nakli olduğu iki farklı doktor tarafından onaylandı ama ben bir türlü cesaretim toplayıp başvuramadım.içimde anlamsız korkular kaygılar var. Anne olamayacağını bilmek bir kadının hayatta yaşabileceği en büyük acı.Ağlamakla da acılar hafiflemiyor.Çaresizlik kötü bir durum tek başına değilsin tek başına yaşadığın bir acı değil eşimde buna dahil onu babalık duygusundan mahrum edemem.Kafam çok karışık.beni tek anlayan sizlersiniz.Yaşadığımız duygular acılar aynı.Bebek özlemi.Kimseyle konuşamıyorum paylaşamıyorum.Eğer istanbulda oturan varsa yüzyüzede görüşmek isterim.allah hepimizin yardımcısı olsun içimizdeki acıları bebek özlemini bir an önce gidersin.

yosuncum ve mimozacım beni tedaviye dahil etmeniz çok hoş ama transfer günü ile ilgili bilgiyiveren berlis...
yosun merkez girne dışında değil mi nasıl ulaşım sağlıyorsun... otelinin değişmesine çok sevindim hiç değilse kafan rahat olur dualarımız seninle...
mimoza cafeden de olsa bizleri yanlız bırakmıyorsun bu arada kızın nasıl kaç haftalık oldu yapılması gereken testleri var mı...

hoşgeldin erdi hepimiz senden farklı değiliz formu baştan okursan yanlız olmadığını ve karar aşamasında bizlerin ne tür virajlardan geçtiğimizi görürsün... aynı zamanda düz yola çıkan arkadaşlarımızı da....

Zaman buldukça okuyorum formu.Dayanabildiğim kadarla insan kendini ağlamaktan alamıyor.İnanın insanın içinde umut hiç bitmiyor.benim için yeni bir doktor yeni umut demek ama sonuçlar aynı.Kendine söz geçiremiyor.Strres yapma etme diyorlar gerçekler acı insan kendini toparlayamiyor.İlaçlar yaşamak zor aynı zamanda deprasyon ilaçları alıyorum.

Zaman buldukça okuyorum formu.Dayanabildiğim kadarla insan kendini ağlamaktan alamıyor.İnanın insanın içinde umut hiç bitmiyor.benim için yeni bir doktor yeni umut demek ama sonuçlar aynı.Kendine söz geçiremiyor.Strres yapma etme diyorlar gerçekler acı insan kendini toparlayamiyor.İlaçlar yaşamak zor aynı zamanda deprasyon ilaçları alıyorum.

merhaba arkadaşlar,
bende dün geldim kıbrıstan.
neler oldu şöyle anlatayım. sonra siz kararınızı verin.
ilkinde gittiğimde gayet ilgi alaka yerindeyi. geçen sefer olmadı ne yazıkki.
dondurulmuşları deniyelim dedik. zaten ilk başta söyledikleri dondurulmuşla çok şansızınız yok(3. günde dondurmuş). ee o zaman neden 500€ aldınız dondurmak için.
bana siz ayarlayın gelişinizi dediler biz transferinizi burada sağlarız dediler. tamam dedim gittim acapulcodan aldım transfer dahil. sadece hastane otel arası tranfer olacaktı.
bana denen aa orası 8,5 km dışarıda oradan sizi alamayız.
iyi peki dedim sinirlenmicem diye karar aldım. gittik bizi arayan soran yok.
gece 11 de aradım ne oldu diye. haa ben unutmuşum yarın 12 bilmem nereye gellin oradan alalım dediler. tamam dedik gittik. bir yarım saatte orada bekledik.
hic rahim kalınlığıma bakılmadı. ilaçlar gayet ezbere verildi. esas en bobası.
transfer tam 30sn sürdü.
ben bu işten memnun kalmadım deyince ben hasta yatağında beyefendi benimle tartışmaya başladı.
ben dedim bu tumaz diye. oda zaten 50% şansın var dedi. bu kumar için 1000€ ödedik.

tek güzel olan bu kadar yoğunluktan sonra eşimle güzel tatil yapmamız oldu.
haftaya sonucu bildiririm.

Merhabalar ben forma yeni katılıyorum.hepinizi bu cesaretiniz için sizi kutluyorum ve herşeyin gönlünize göre olmasını diliyorum.bende 2 yıldır bebek sahbib olmaya çalışıyorum. tek Şansım yumurta nakli olduğu iki farklı doktor tarafından onaylandı ama ben bir türlü cesaretim toplayıp başvuramadım.içimde anlamsız korkular kaygılar var. Anne olamayacağını bilmek bir kadının hayatta yaşabileceği en büyük acı.Ağlamakla da acılar hafiflemiyor.Çaresizlik kötü bir durum tek başına değilsin tek başına yaşadığın bir acı değil eşimde buna dahil onu babalık duygusundan mahrum edemem.Kafam çok karışık.beni tek anlayan sizlersiniz.Yaşadığımız duygular acılar aynı.Bebek özlemi.Kimseyle konuşamıyorum paylaşamıyorum.Eğer istanbulda oturan varsa yüzyüzede görüşmek isterim.allah hepimizin yardımcısı olsun içimizdeki acıları bebek özlemini bir an önce gidersin.

hoş geldıin erdi emin olki hepimizin sıkıntıları ve acıları aynı anne olamayacağını kafandan at bi kere seninle aynı durumdayım üstelik ben 8 yıllık bebek özlemi çekiyorum daha hiç denemedim ama inşallah mart ve nisan arası gidip yaptırmayı düşünüyorum bu kadar kendini harab etme bak bende yaklaşık bir aydır buraya katıldım burada bir sürü dost edindim birbirimizi tanımıyoruz ama kaderdaşız önemli olan bu zaten derdimize cevap veren var yanlız değiliz bak canım benim kayınvalidem artık olmuyorsa oğlum kendi başının çaresine baksın ne demeye getirdi biliyormusun yeni bir eş dünyalar başıma yıkıldı ama eşim bunu asla kabul etmedi olursa senden olmazsada olmasın diyor biz elimizden geleni yapalım gerisinide allaha bırakalım her sıkıntı insanlar için tabi bu sıkıntılarla baş etmesini bileceksin yoksa böyle perişan olursun kendini rahat bırak ve maddi durumunda iyiyse bunu deneyeceksin canım.....

merhaba arkadaşlar,
bende dün geldim kıbrıstan.
neler oldu şöyle anlatayım. sonra siz kararınızı verin.
ilkinde gittiğimde gayet ilgi alaka yerindeyi. geçen sefer olmadı ne yazıkki.
dondurulmuşları deniyelim dedik. zaten ilk başta söyledikleri dondurulmuşla çok şansızınız yok(3. günde dondurmuş). ee o zaman neden 500€ aldınız dondurmak için.
bana siz ayarlayın gelişinizi dediler biz transferinizi burada sağlarız dediler. tamam dedim gittim acapulcodan aldım transfer dahil. sadece hastane otel arası tranfer olacaktı.
bana denen aa orası 8,5 km dışarıda oradan sizi alamayız.
iyi peki dedim sinirlenmicem diye karar aldım. gittik bizi arayan soran yok.
gece 11 de aradım ne oldu diye. haa ben unutmuşum yarın 12 bilmem nereye gellin oradan alalım dediler. tamam dedik gittik. bir yarım saatte orada bekledik.
hic rahim kalınlığıma bakılmadı. ilaçlar gayet ezbere verildi. esas en bobası.
transfer tam 30sn sürdü.
ben bu işten memnun kalmadım deyince ben hasta yatağında beyefendi benimle tartışmaya başladı.
ben dedim bu tumaz diye. oda zaten 50% şansın var dedi. bu kumar için 1000€ ödedik.

tek güzel olan bu kadar yoğunluktan sonra eşimle güzel tatil yapmamız oldu.
haftaya sonucu bildiririm.
bu nasıl iş ya yani transfer bu kadar kısa mı sürüyor kızzlar böyle şeyleri okuyunca bu kıbrıstan iyice midem bulanmaya başladı bunlar başına geldiği için üzüldüm ama inşallah dondurulmuşların tutar bu sefer

benimdeolacak sonucun inşallah olumlu olur...şu çekilenler düştüğümüz durumlar...neyse sen transferini olmuşsun grisiniallaha bırak kısmetinde varsa 30 sn. de yapılan işlem de başarılı olur....

Yosuncuğum sen şimdi ordasın tek gerçek bu gerisi teferruat hayırlısıyla transferin gerçekleşsin gerisini boş ver. Güzel düşün güzeli yaşa …
Gebelikte dr. ların bile açıklayamadığı % 15 lik kadar dedikleri bir muamma var. Bu yüzden çeşitli söylemler ortaya çıkıyor. Hiç olmaz denen kişiler hamile kalabiliyorken hiç bir sorunu olmayan kişiler hamile kalamayabiliyor. Bunun binlerce örneği var…Tüp bebekte de böyle. öyle ya da böyle denilen her şey kişiden kişiye değişiyor.
Kafana takılanları cevaplamaya çalışayım
1- makyaj parfüm gibi kimyasal maddeler hava moleküllerine yapışıp transfer esnasında embriyoya bulaşırsa ki uzak bir ihtimal o yüzden olur olmaz deniyor
2- transfer sonrası hemen tuvaleti ilk duydum bunlar geçerliliği kanıtlanmış şeyler değil sadece varsayım
3- kalınlık 7 yi geçtikten sonra transfer yapılıyor. 9 -10 olmasını bekliyorlar şansı artırabilmek için yine bunun da % 100 geçerliliği kanıtlanmış değil. bir üye şöyle yazmıştı 7 -8 tahta sedir 9 -10 pamuk yatak diye
4- yatmaya gerek olmadığını yinede psikolojik olarak ilk yarım saatin yeterli olduğunu söylüyorlar. transfer sonrası hemen akşamında hem de otobüsle yola çıkmış şimdi bebeğini büyüten yakın arkadaşım var. Yine 5 denemesi olumsuz olmuş 6. da nasılsa bu da olmaz deyip dinlenmeden kalkıp ertesi gün tenis oynamaya giden ve pozitif sonuç alan tanıdık var. ben istanbulda tüp denediğimde 3 gün orada kaldım dr. uçakta basınç zararlı olur dedi diye oradan adanaya kadar otobüsle geldim sonuç kimyasal gebelik.
Kısacası olacaksa oynayıp zıplansada oluyor olmayacaksa yatağa bağlanılsada boş.
5- rutinde transfer adetin 15 – 20 si arası sonrasında rahimde geri dönüş başladığı için şans azalıyor. Hit in hemşiresi menopoz durumunda 24 – 25. güne kadar yaptıklarını söyledi.
6- progestan vaginal kullanılıyor vaginal emilim daha iyi. Tüp bebek öncesi tüm hormonlar baskılandığı için gerekli hormonları dışarıdan almak gerekiyor. Yutulması gereken bir sürü ilaç var birde günlük 9 tane progestan yutmak hem mide bulantısı yapabilir hem de böbrekler açısından ve bağırsak emilimi açısından düşünülüdüğünden vaginal alım öneriliyor.

Back