Aymoşum okumadım da seni okudum. Haklılar tabii ama ne bileyim yazmıştım ya amazon da bir ara donmuş sperm satılıyordu Sanki donunca işe yarayacakmış gibi. Nasıl dondurudğunu bilemiyorum ama aklıma buzdolabında dondurmak gelmişti de epey gülmüştüm belki de adam dr ve bunu uygun biçimde yağmıştır ancak alıcı nasıl taşır götürü bilemem. Düşününce haklı bir uygulama illa da çocuk isityorsa sperm bankasından getirtebillir ama belki de adamı çok seviyordur ve ondan bir parça olsun diyordur adam istemiyordur? O zaman da anlasın ki o adam kızı kızın onu sevdiği kadar sevmiyor ve babalığa hazır değil Taşıma suyla da veya zorla da babalık olmuyor . Biyolojik olsalar da devamı gelmiyor. Bunu göze alacağına kısa yoldan cici bir başka baba adayı bulsun derim ve sonuçta seninle aynı yolda buluşmuş oluyoruz :)

Öncelikle Mimozacım kimse için şunları bir seyrediveriyim de eğleneneyim modunda değilim. Olsa olsa seyredilecekler konumunda olurum..Ve de öyle bile olsa mutlaka daha eğlenceli konular bulurdum kendime. Ve Aymencim anlayışın için teşekkür ederim. Evet problemim kendimle değil.. Eşimle problemlerim var.. Geçer, düzelir dedikçe artarak devam ediyor. Ben sabırlı olduğum sürece herşey asgaride kalırken, benim hiçbirşeye tahammülüm kalmadığında ( son bir kaç gün gibi) herşey çığ gibi üzerime devriliyor. Ve gelecek için,bebeğim için kaygılanıyorum. İşin aslı da ben tek başıma bir evlat yetiştirmek istemiyorum.. Mutlu bir ortamda büyümesi taraftarıyım.. Herşey insanın istediği gibi olmuyor hayatta farkındayım. Ama bile bile lades demek ve bir çocuğun daha doğmadan gidişatını olumsuz yönde belirlemek bana haksızlık gibi geliyor. Böyle oluncada birşeylerden vazgeçince doğmamış bebeğimden de vazgeçmek durumunda kalıyorum. Tamamen vazgeçmiş değilim ama karar vermek çok zor.. Umarım herşeyin düzeleceği günler gelir.. Bende yarın mutlu ve huzurlu uyanırım..

yosunummmm

canım bak inan bana hormonların ve gidişin yaklaşması yüzünden böyle olumsuz şeyler hissediyor olabilirsin.normalde tolere edebileceğin şeyler bile gözüne çok daha kötü görünebilir.bence sizin sorunlarınız hep vardı ama bu ilaçla herşey çok daha görünür hale geldi.bence eşinle ilgili karar vermek içinde bu süreç doğru bir zaman değil.diyorum ya bu haplar adamı bomba gibi yapıyor diye.birde kolay değil yani bu süreç,bu kadar stresle yanlış kararlar verme lütfen.ben bunu bildiğim için yani kendimi tanıdığım için,mutlu günlerimdeki hislerimi,eşimin sevdiğim yönlerini vsvs bir deftere yazıyorum.sonra çok mutsuz,umutsuz olduğum günlerde kendime iyice acımaya başlayınca çıkarıp o yazdıklarımı okuyorum.demekki herşey çok da kötü değilmiş diyorum.ve bu günler geçecek ben yine aynı şeyleri hissedeceğim diye kendimi avutuyorum.ama bak çok da işe yarıyor..

ayrıca her tedavi döneminde bende eşime sinir oluyorum hatta geçen sefer çok sinirliyken ona;ben yanlız gideceğim senin spermini falan istemiyorum diye bağırdığımda oldu.ama dediğim gibi eşimi önceden uyardığım için beni ciddiye almadı tabiki,allahtan almadı,alsaydı o da bana bağırıp çağırıp evden gitmesi gerekiyordu.iyikide beni ciddiye almadı,zaten o benim böyle söylemlerime alışıktır,duyar ve duymazdan gelir.bende zaten ciddi olarak söylemem,sadece amacım onu da kendim gibi hırçın sinirli yapmaktır:))o da bana diyorki ben de senin gibi stresli olunca rahatlayacakmısın hayatım:))) yani herşeyin farkında ve sağolsun beni çok güzel idare etmekte:)

Son düzenleme:

Hayırlısı olsun inşallah dört gözle sizlerden gelecek gelişmeleri güzel haberleri bekliyorum, her gün büyük zevkle okuyorum her sayfayı...
Kasımda kasımda dediniz ama sanırım ocakta sallayacaksınız Kıbrısı kızlar :)

yosunum ayrıca mimoşuma da kızma ,sen öyle bir yazmışsın ki yani nedenini yazmadan vazgeçtim demişsin.mimoşum burada çok güzel bir misyon üstlenmiş.herkesin bu duyguyu tatması için elinden gelen herşeyi yapıyor,hatta neredeyse transfer anında naklen yayın yapacaktı.o kadar yani...birde ne de olsa öğretmen benim sevgili dostum:))kızıverir öyle öğrencisi gibi bakmaz karşısındaki kim,onlar için bu hayatta herkes öğrencidir,hep birilerine bir şeyler vermeye çalışır, haklı bence..benim annemde öğretmen olduğu için onu çok iyi anlıyorum.

ama şimdi sen anlattın durumunu ve seni de anlıyorum.mimoş şu anda yazdıklarını okumamıştır çünkü dışarıda,az önce görüştük kendisiyle..

Sevgili yosunnn nacizane fikrim bütün gücünü toplayıp bebegini almaya gitmelisin...Eşin bence korkularından dolayı böyle yapıyor ama sen transferini ol o hamiş havalarına bi gir hele ki sonucun kocaman bir pozitif olsun bak bakalım eşin nasıl 90 derece dönüş yapıyor bambaşka bir adam oluyor...ama o pozitifi görmen için en iyi şekilde hazırlanman ve hiç istemedigin kadar çok istemen lazım bu transferi, önce sen pozitif olmalısın diye düşünüyorum.Belkide senin korkuların yüzünden eşinde bu kadar korkuyor ve isteksiz kalıyor bu konuda; ama emin ol transferden sonra herşey degişecektir.Hadi şimdi bütün gücünü topla ve bebegin için mücadele et lütfen...

Merhaba bende fikrimi yazmadan edemeyeceğim
Bence sen çocuğu kendin için istemelisin yani ben
kendi adıma kendim için istiyorum.Çünkü o duygu fedakarlığını ben yapıyorum.
Tabiki babasıyla büyüse güzel olur.Ama babası olmazsa bende büyütürüm
diyorum.Senin durumunu bilmiyorum ama bence o bebeği kendin için yap derim.
İnşallah herşey yoluna girer ....

ya arkadaşlar herkes dalga geçmiş ama başka yerden Kıbrıs'a gitmesinde tabii ki sorun olmaz çünkü legal oralarda. Ama burda bavuluna at git te, bu ne derlerse ne diyeceksin bavul kontrolünde? Sonuçta illegal bir durum??

Bir de ben istemez miyim kocam da gelsin. Ama bir de işin anlaşılmaması boyutu var, o yüzden bu yöntemi kullanacağız. Eğer birlikte gidersek aileler anlayacak sebep o esasen, biz kimse bilmesin istiyoruz.

canım lutfen yolundan donme...............bu yollardan hepımız bır sekılde gectık ve allah kısmet ederse tekrar tekrar hayırlısı ıle gececegız.olumsuz seyler hepımız yasadık sankı hepımız ıcın hersey cok mu dortdortlukdu......
Bız bosanmayı bıle konusur hale gelmıstık......gecıcekkkkkkkk ınan bu gunlerde gecıcekkkkkkk .....sabır sabır sabır

yasını bılmıyorum ama sanırım senden buyugum ablanın sozunu dınle ve benım gıbı sonradan pısman olma lutfen lutfen tedavıne devam et ................

sevgili tutviratut,

yıl 2007 dünya devi ilk defa türkiyede ofis açacak. iş görüşmesi 4 etap hepsi mükemmel geçti. kabul edildim. gelecek ayaklarımın altında.. tüp bebek denemesi, tek embryo hamile kaldım.. sözleşme üzerinde yazışmalar devam ediyor sürekli ek taleplerim karşılanıyor .. ama artık 3 haftalık olunca işi başlayamayacağımı bildirdim. eski işe devam ettim. 4 hafta sonrada düşük oldu..

olanın yorumu: zaten bebek istemeyen ben başarımın parlak kariyerimin öününde engel olarak gördüğüm çocuğu vücudumdan atmama neden oldu.. bilinçaltım aslında hiç istemiyordu.. iş bahane idi..
bilinçaltımı temzilemek için 3 yıldan fazladır psikoterapi görüyorum. travmalara tek tek ulaşıldı. doğru komutlar ile hayatımdaki taşlar yerine oturmaya başladı..çocuksuzluğu nedne seçtiğimi bilinçli halimle anladım. çocuksuzluk benin iyiliğime hizmet etmiyor. sadece hissetiğim bir acıdan kaçmak için başvurduğum bir savunma mekanizması..
yani bir tür kalkann..

işte bu açıdan bak derim kendine.. sor şu soruları kendine??

BAŞARISIZ OLURSAM NE OLUR?
4 4LÜK OLMAZ İSEM NE OLUR?
AZ PARAM OLURSA NE OLUR?
AİLE KURMAK NE DEMEK? DOĞACAK ÇOCUK KİMİ TEMSİL EDİYOR?
KAÇINDIĞIM NE??
İLİŞKİM NASIL BİR İLİŞKİ?
BEBEK VEYA ÇOCUKLA İLGİLİ İLK ANILARIN NEYİ ÇAĞRIŞTIRIYOR?
AİLENİN KAÇINCI ÇOCUĞUSUN?
KOCA GERÇEKTEN SORUMLULUK ALAN BİR BİREY Mİ YOKSA ANNE TÜREVİ OLARAK SENİMİ KULLANIYOR??

sevgiyle kal

Sevgili Yosuncuğum,

Pardon yaaa Aymoşun dediği gibi öğretmeniz ya herşeyi düzelteceğiz ya bunu da ancak sivri olarak yapabiliriz ancak o şekilde insanları harekete geçirebilirz ya Kusura bakma arkadaşım çünkü
ben yeni evlisin sorun morun hayal edemedim sadece senin korkuların var diye düşündüm. Şimdiiiii durum böyleyse en iyi sen değerlendirirsin Her ilişkinin dinamiği farklıdır içinde olmayan anlamaz bilemez. Artık bu durumda bana hiçbirşey demek düşmez. Karar senin arkadaşım çünkü mutlu bir eve hala sahip olma şansın var Sorunlar sadece donasyondan değildir gibi diye algıladığım için çok yapıcı olamıyorum.

korku:
börtü böcek sembolik olarak sadece bir suretler.. korkuların derinde AKTARIMIN ÇOK YOĞUN...
ilk önce bu senin hayattan olan korkularının aktarımı böceklerde sembolleşmesi...
ikincide; böcekler habersiz girerler yaşamımıza değilmi..?? oysa sıkı sıkıya kapamışsındır sana ait dört duvarını.. KONTROL SENDEDİR.. BÖCEKLER SANA BUNUN MÜMKÜN olmadığını yüzüne vuruyorlar...
HAYATIN KONTROLU SENDE DEĞİL.. (bu korkusuzca elinde tutanlar içinde geçerli)

bebek denemesinden de ödün kopuyor.. buda aktarımla böceklerde vukuuu buluyor...

rüya:
korkular öyle yoğunki egonun rahatlamaya ihtiyacı var.. fonksiyonel rüya yanii... sana üstten bakabileceğini, istersen uçabileceğini bırakıp geldiğin istanbula bile kadar uçabileceğini yani özgür olduğun hissini vererek şu geçtiğin zorlu günlerde sana bilinçaltın destek çıkıyor sevgili yosunnnnn...

kavga/eş/deneme/vs..

duygular yoğun ve farkındalık az olunca ilaca bağlamak en kolayı ki teknik olarakda alt yapısı mevcut.. ilaçlar etkiliyor.. ama sadece bun asığınmak gerçeğimizi görmemizi etkilemiyormu??
evi yaparken bu eş uygunmu , mutlumuyum diye sorgulamayı unutan sistem şimdi nedne birden ilişkiyi didiklemeye başalr.. anne olmak sorumluluk almak bir yavruya hayat vermek kim bilir sende neleri çağrıştıyor ve bunlar büyük ihtimalle kendinle (eşin tarafından da geçerli bu) kalarak sönümleyemediğin için başka şeylere yöneliyorsun..
yani ilişkiye..
sorunlar hep var olacakta.. İYİ KENDİLİKTE İKİN SORUN SORUN DEĞİLDİR.
KÖTÜ KENDİLİKTE İSEN SORUNLAR DAĞ OLUR..
BUDA BÜTÜNLEŞİK BÖLME MEKANİZMASI OLMAYANLARDA GÖRÜLÜR.

insan oğlunun en ilkel savunma mekanizması BÖLMEDİR... BİR TEPSİNİN YARISI BİR ELMANIN YARISINI BÖLMEDEKİ BÖLME GİBİİ??

yosun bir işe kalkıştın kalk git dene.. KENDİNİ GÖR EŞİNİ GÖR.. DUYGULARINI GÖR.. AMA DENE.. ..
sevgiyle kal...hakkına hayırlısı olsun..

mimozacığım.. harala gürele derken senin kraliçe gelmek üzere dünyaya muhteşem yaa:.

maillere devam edeceğim söz bu aralar bir hareket bir bereket yerimde pek durmuyorum.. bende üniversitede ders vereceğim 12 yıllık sektör deneyimlerimi paylaşacağım..
bakalım ilk kompakt ders geçsin sana haber veririm.. yumurtamı yoksa domatesmi attıklarını??

doğrum tarihi belli oldumu?? bu forumun ilk bebeği olacak:)))
ad düşündünmü babasıyla birlikte??
oğlunun okul maceralarını ilgiyle okuyorum. karnesi nasıl bakalım?? onun için hiçte kolay bir yıl değil.. anne sevgisi ve ilgiis ikiye bölünecek. ve bir çok şeye katlanmak zorund akalacak. anlayışla karşılayacağından eminin onun yaramazlıklarını..

sevgiyel kal..

EFSUNE cum valla yaıkalrın bircogumuz derdinemi derman oluyor? 8 tup bebek denemesi ve tutunmama sorunu acaba birseyler beyindemi biyiuor diye sormaya basladım
aslında cok isterken içeride bilmediğim istemediğim birseylermi var diyorum kendi kendime çözüm bulmaya calısıyorum önerecegin birseyler olursa seve seve dener yaparım..
sevgiyle kalın

Kafası karışık kız,okuduğunu anlamayan kız,yada yazdıklarımızı tam okumayan kız (hangisini söyleyim bilemedim)

Kimse dalga geçmedi ,tam tersine sanada her sorduğuna cevap verdik.ayrica dun bir yazımda bunun nasıl yapılacağını anlatan bir link de verdim.lutfen iyi oku.orada bu isin klinikler aracılığı ile olacağını söylüyor.yani senin bu kadar strese girmene gerek yok onlar bir sekilde iletiyorlarmis, ama bunun icinde esinden bir noter onaylıyor belge istiyorlarmış.yani isin çok kolay senin götürmene gerek yok:)

Son düzenleme:
Efsuneciğim-- Ağzını öpeyim derler biizm buralarda . Ben desem olmaz da işte öyle emeğine sağlık Vallahi hiç kimsenin kalbini kırmadan incitmeden
böyleeee bilimsel bilimsel gerçekçi anlatıyorsun Bir de kalk git dene demene de bayıldım herşeye rağmen demene de. Yani iyi ki varsın arkadaşım
seni tanıdığıma çok memnunum mutluyum. -- Yazında bu bölünme işini anlamadım - İşte aşagıdakini;

sorunlar hep var olacakta.. İYİ KENDİLİKTE İKİN SORUN SORUN DEĞİLDİR.
KÖTÜ KENDİLİKTE İSEN SORUNLAR DAĞ OLUR..
BUDA BÜTÜNLEŞİK BÖLME MEKANİZMASI OLMAYANLARDA GÖRÜLÜR.

insan oğlunun en ilkel savunma mekanizması BÖLMEDİR... BİR TEPSİNİN YARISI BİR ELMANIN YARISINI BÖLMEDEKİ BÖLME GİBİİ??

Vallahi ilk isimi olarak anneminkini koyayım dedim aklımda Gülşah vardı Böyle Şah lı mah lı güçlü bir isim olsun duygusal şeyler olup da kızcağızım sarsılmasın dedim . Annem de bu iki fikrimi de beğenmedi ' benim ismimi koyma kadersizim ben ' dedi, kaldık isimsiz. Baba bana bıraktı taşıyan koyar diye :) Ama ısrar edersem bir fikir çıkar ondan da ben de bencillik edip fazla üstelemedim. Soyadımız a' yoğunluklu ya ona da yakışsın istiyorum yoksa Gülce de, Güneş de var aklımda. Forumun ilk bebeği olacak değil mi ? Ne güzel doğsun resmini de pc ciye yükletirim. Oğlanın şimdilik bir farkındalığı yok hatta illa benimle yatacak diye bile tutturuyor mamasını verirmiş ama altını temizlemezmiş :) Yalnız 1. sınıf bayağı yoğun ilgi istermiş İyi ki bebek şu okuma işi hallolunca gelecek inşallah. Hep diyorum ya darısı başınıza az kaldı 15 Nisan gibi gösteriyor dr lar Çok da az değil ama bu telaş bile güzel.

Aymoşummmm Günaydın arkadaşım He vallla kimse kızcağızla dalga geçmedi de işte ne bileyim Reikikicilerin dediği gibi aslında olay acı verici değildir de sen öyle görmek istiyorsundur acı çekersin. Artık insanların alınganlıkları sinirleri top yapmış oluyor alınıyorlar. Yoksa bizden daha açık görüşlü forum mu var Allahaşkına . Kızcağıza yolunu bile gösteriyoruz da...
Burası bir kar bir kar tam Türk filmlik Kameram da bozuldu bi tane almalı anlamıyorum öyle cep telinden çekmeyi filan. Kediciğin nasıl ??

yosun senden bir ses bekliyoruz.???

biliyorum çok negatif enerji ile dolusun ne yazsan derdine çare değil. (
hissettiğin yanlızlık ve bırakılmışlık duygularının seni al aşağı etmesine izin verme.. insan ailesizde aslında ruhunda varoluşsal olarak hep yanlızdır..
.. en önemli iki şeyi başlangıcı ve bitişi yani doğumu ve ölümü tek başına gerçekleştirmiyormuyuz?

onun için yanlızlık hissi insanın ruhunda yapı taşında var.. çevresel koşullar sadece bunu dahada derinleştirir.
çocuk konusunda da yanlız hissetmen çok doğal..

beklentilerini minumuma indir.. eşinin kapasitesinin olduğundan fazla fazla bir şey bekleme... onun ruhundaki baba olmanın sorumluluğunu ve fırtınasının yükünü taşımayı ona bırakki taşıma kasları gelişsin:))))))))))))))))))))

evlilik bir akid ve kutsal ve özel;;; emekler var enerjiye dönüştürmek elimizde..

sakin kal ve enerjini denemeye bırak..

tuhaf bir kaç gün geçirdim diye bakmak istiyorum bu duruma..destek verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim.. çantamı toparlamaya başladım.. ve istanbulda yapılacaklar listemi düzenliyorum.. ama bir gün önce adet olduğumdan 5 günüm var sadece.. yetmeyecek gibi geliyor şimdiden... İstanbulda da az bişey kar varmış.. İnşallah beni bekler 3 gün daha:)

yosuncuuum tam harekete geçmişken ani bir fren yapmanı anlamaya çalışıyorum. zaten birçok korkuyla yaşıyoruz çocuk meselesinde bu derece ertelemeler yaşadığımız korkuların sonucu değil mi.. maddi veya manevi sorunlar herzaman hayatımızın bir köşesinde olmadı mı hepimiz için... efsune nin dediği gibi evlerimizi yenilerken veya araba alırken tatile giderken bu sorunlarla karşılaşmıyormuyuz ama isteyince hepsinin üstesinden geliyoruz... diyeceğim şu ki benim korkularım bu yaşıma rağmen ciddi şekilde devam ediyor bu korkular maddi sorunların çok üstünde hatta ilişkimizle ilgili problemlerinde çok üstünde....bu korku hayatımızda gerçekten çocuk istiyormuyuz korkusu.... bizler özgürlüğün tadını bilen insanlarız.... sorumluluk almaktan bahsetmiyorum sadece özgürlükten bahsediyorum.... bunu yenmek 40 yaşın altındakiler için daha kolay diye düşünüyorum...
birde 40 yaş üstü olan ben gibileri bir düşün.... yıllar geçtikçe korkular artıyor ve inan bana yıllar birbirini kovalıyor... ilişkilerde değişen çok fazla birşey olmuyor.... zaten evlendiğin insan senin seçtiğin insan ise o hep aynıkalıyor... bu da çok iyi birşey bence....
yani olumsuz da değişmiyorlar....
sen evini yaparken eşine tahammül edebiliyorken şimdi sorun çıkıyorsa bu eşinin değişmesi değil senin değişmendendir... çocuk bizleri çok korkuttuğu için eşten daha çok şeyler bekler oluyoruz...oysa onlar hep aynı....tabi birde kullanılan ilaçları yan etkileri...
canım sen bu açıdan bakarsan olaya ilişkinizi fazla kurcalamadan başladığın tedavine devam edebilirsin... ve etmelisin...
yıllarla beraber korkular daha da çok artıyor...

mimozacım nisan çok güzel bir ay bebek içinde bahar ayı en uygun aylardan biri...inşallah sağlıklı birşekilde alırsın kızını kucağına... ayrıca senin tavrın bana çok nuzak değil... birkaç arkadaşım yıllardır bana bu tavrı sergiliyor fakat korkular azalacağına yerini daha da büyüklerine bırakıyor... bazen sizleri okuduğumda rosanın shantinin yazılarını okuyunca ciddi bir cesaret kaplıyor içimi tüm güçlükler gözümde eriyip gidiyor.... fakat uzun sürmüyor düşünmeye başlayınca bu yaşta nasıl olacak korkusu gelecek korkusu benim tüm enerjimi alıp götürüyor....
köçeklik ediyoruz demişsin ya çok güldürdün beni.. bizleri anlayan yine bizleriz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…