• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selam kızlar.. İyi haftalar dilerim hepimize...

Havalar düzeldi şimdilik.. neredeyse yakıcı bir güneş var şu anda.. Gerçi yine geliyormuş bir yağışlı hava dalgası ama sanırım son yaşadıklarımız resmen bir afetti. Haberlerde görmüşsünüzdür.. İnşallah aynı şeyler tekrar yaşanmaz..

Bu arada Aymencim.. Kullanılacak ilaçları sizlerden biliyorum.. Benim ilaç listemde 2 farklı şey daha var.. Dr'a sormadan önce sana bir danışayım dedim. Netten baktım ama bizim konuyla alakasını anlayamadım. Estrofem 2mg,Aspirin 100mg,Progestan 200mg bunları sizlerden hep duydum ama Tetradox 100mg ve Prednol 16mg isimleri hiç tanıdık değil.. Nedir bizlerle ilgisi bu ilaçların.. Müsait olursan bişeyler yazabilirmisin?

Kendinize iyi davranın:)

yosuncuğum tedaviye başlıyorsun ha ne güzel hadi hayırlı olsun güzelliklere vesile olsun inşallah...
tetradoks ve prednolü daha önce bende kullandım. transferden önce 5 gün, bazılarında test gününe kadar kullandırıyorlar .
bu kadar süre kullanmanın faydası var zararı yok.

herkese gönülden selam,

tedaviye başlayanalara aysevi ve yosunna yolunuz açık olsun diyorum.. tüm döngülerin durup kendi döngünüzü başlattığınız bir deneme olsun.

olanıda olmayanıda sırtlayacak güç ve dinginlik sizle olsun..:)))

berils; yaşadıkların çok ilginç.. olanlara bakarsak üstteki curuf olarak bizim zamanımızı alacak ve bizi eyleyip gerçek amacımızdan uzaklaştıracak.
derimki tedaviye başlamadan önceki ve ilaçları aldığın süreçteki zihin oyunlarını geriye dönük takip etsen ve en çok hangi duygunun gelipte senin bastırmak zorunda kaldığını hissetsen derim. gelecek denemen için...üzgünüm hırlapandığımız için üzgünüm tüm bu farkındalıkarın geç gelip bizim yorulmamaıza neden olduğu için...

ben en sonunda nihayet bilinçatımda neden çocuk istemediğimi kavrayabildim ve bilinçli halim bangır bangır çocuk istiyor ama lafı güzaf..duygumun travmalarını hatırladım.

hiç plan yapmadan çok büyütmeden pat diye bir anda denemeye başlayacağım galiba.. eşimde nihayet donasyona evet.. dediiiii

ve diğer tüm foruma katılan anne adyları güzellikler bizimle olsun..

efsune harikasın:))) hadi başla hemen...

ben uslanmaz dün itibariyle yeniden başladım kalınlaştırabilirsem aymen ben yosun sen kıbrısı sallarız:)))

Kızlar Kızlarrrrr

En sonunda totolarınızı move yaptığınız için ne kadar mutluyum inanamıyorum konuşamıyorum yazamıyorum.
Yosunnnn seni korkak tavuk hemen prednol den ödün koptu di mi ? Kaç kaç o zaman bakalım nereye kadar
Sonra 45 yaşında ah kafam vah kafam yaparsan yanında olmayacağım bilesin. Kızım daha ne korkuyorsun
prednol Aymoşun dediği gibi transfer sonrası 3 gün kullanılan br ilaç O kızcağız yeni ya hani biraz havalı görüneyim diye vermiştir sana listeyi

Korkma canımcığım ilaçlardan vs. Yoksa sen o gelecek mini mini 3 kiloluk yavrudan korkar olmayasın? Kızım bakarsın bakarsın deli etme adamı
aslanlar kaplanlar tavuklar sokaklarda bakıyor bebeciklerine de sen mi bakamayacaksın. İnsanoğlunun dünyaya salıverilmesinin temel
amaçlarından birisi değil mi çoğalmak üremek Eh o zaman yardım da verirler Efsunenin dediği gibi yukardan Sen hiçççç merak etme
AZICIK TEVEKKÜL ET AZICIK EĞ BAŞINI AZICIK OLURUNA BIRAK HERŞEYİ Ne panik olursun daha dereye ayağını bile sokmadın
güzel arkadaşım benim . Korkma boğulmazsın seni okyanus ortalarına atmadık herşeyciklerimmiz var tekneyle de takip edecekler.

Efsuneeeee çok çok sevindim Eşinin iknasına da çok sevindim . Kızım var ya kadın isterse demişler ya işte ondan. Vallahi
ben korkarım bizim cinsten. Helal olsun bu kadar kısa sürede beklemiyordum İş ki adamın başını diidkleye didikleye kaçırma hevesini

Sen de korkma artık yaaa. Çöz şu içini arkadaşım Ne yumakmış öyle dolaşıp 2 senedir aç aç açılmadı arkadaşım yaaa.
Aman sen de koparı koparıver tekrar düğümleriz .Hadi başla bir yerlerden .

Ay Zümrütümmm nasıl özendim 4 ünüz şimdi hoplatırsınız Kıbrıs ı. Ben bile özendim tekrar . Hadi göreyim sizi Altın kızlar Bebişlerinize hediyeler
benden . Ne isterseniz.

Görüşürüz yine okulda olacağım tüm gün ama izin yakındır

ay kızlar sizi okuyunca pek heyecanlandım:

efsuneciğim hoşgelmişsin,pek sevindim seni gördüğüme..kocanı ikna etmen de süper olmuş.bu aya yetişirsen harika olacak.ben muhtemelen ay sonu gibi orada olacağım.şimdi ilaçlarımı başlayalı 4 gün oldu.10 gün sonra ölçüm yaptır dediler ama ben o kadar dayanabilirmiyim bilmiyorum.sanırım daha erken gidip ölçtürürüm.

mimoşum canım arkadaşım sende gezmeye gelirsin,her gece bir kumarhanede yer içer gezer tozarız:)))bebeklerin şansına bakarsın serdar ortaç gibi 1 milyon dolar kazanabiliriz.biliyorsunuz konser anlaşması yaptığı cratos port otelin kumarhanesinden ,kollu makinalardan 1 milyon dolar kazanmış.tabiki bunun bir hile olduğunu anlamak için çok akıllı olmaya gerek yok.düşünün kumarda kazandığın paranın vergisi mergisi yok.ama konser anlaşması için dünyanın vergisini ödeyecek.eee siz olsanız hangi yolu tercih edersiniz??

bu arada sabah gazetede okudum.şu antalyada denizde kaybolan çift,geçen sene kıbrısta tüp bebek yapmışlar ikizleri olmuş biri kız,biri erkek.kadının yaşı 45,büyük ihtimalle donasyondur diye düşündüm.sen bu kadar uğraş ,çabala,bizim geçtiğimiz yollardan geç sonrada git bir dansöze para yapıştırma kavgasıyla kendini denize at...kocasının cesedi bulundu kadınınkide bu aralar bulunur sanırım.ne acı değilmi???o dünya güzeli 2 bebeğe şimdi ne olacak?? daha 1 yaşındalar...demekki insanlar ne yollardan acılardan geçtiğini unutuyor.demekki kızlar bizde bebeklerimize kavuştuktan sonra normal rutin hayatımıza geri döneceğiz...allahım hiçbirimize bu günleri aratmasın,geçtiğimiz yolları unutturmasın,bebeklerimize iyi birer anne baba olmayı nasip etsin inşallah....

kızzzz yosunnn senin tüp bebek denemen bile yoktu değilmi???

sen onun için bu kadar panik oldun sanırım..canım benim korkacak endişelecek bişey yok.tam tersine güzel bir heyecan bu.kocanla birbirinize çok daha sıkıca sarılacağınız güzel bir süreç.açıkçası ben seviyorum bu süreci.hele ilk denemeler çok daha heyecan vericiydi.çünkü daha bu sıkıntılarımı bilmiyordum.kimselerlede konuşmuyordum.bu siteden haberim dahi yoktu.aslında herşeyi bilmemek bazen daha iyidir.dediğim gibi sen cahil,hiçbir şey bilen birisi olmadığını düşün gözlerini kapat keyfine bak,doktorun seni yönlendirecek...

Herkese günaydın arkadaşlar.

Benim merak ettiğim bir kaç konu var sizlere danışmak istedim;

-Kıbrıs'ta mesela yumurta donasyonu ile anne olacaksam ve olursam inşallah, 2.sefer anne olmak istersem yine aynı kişiden yumurta bulma imkanı oluyor mu dondurularak falan?

-Ne kadar süre Kıbrıs'ta kalmak gerekiyor ve işlemler kaç para tutuyor? Kimi tavsiye edersiniz? Buradan fiyat söylemeseniz de özelden atarsanız sevinirim.

-Bir de eşim işleri dolayısıyla çok yoğun, televizyonda izlemiştim eşim olmadan bu işlemler hallettim diyordu biri(spermleri burada dondurtup Kıbrıs'a yollamak). Bu mümkün müdür acaba yoksa illaki eşim de olmak zorunda mı? Bir de Türkiye'de gizlice yapılıyor mu bu işlem?

Şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için, Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

Herkese günaydın arkadaşlar.

Benim merak ettiğim bir kaç konu var sizlere danışmak istedim;

-Kıbrıs'ta mesela yumurta donasyonu ile anne olacaksam ve olursam inşallah, 2.sefer anne olmak istersem yine aynı kişiden yumurta bulma imkanı oluyor mu dondurularak falan?

-Ne kadar süre Kıbrıs'ta kalmak gerekiyor ve işlemler kaç para tutuyor? Kimi tavsiye edersiniz? Buradan fiyat söylemeseniz de özelden atarsanız sevinirim.

-Bir de eşim işleri dolayısıyla çok yoğun, televizyonda izlemiştim eşim olmadan bu işlemler hallettim diyordu biri(spermleri burada dondurtup Kıbrıs'a yollamak). Bu mümkün müdür acaba yoksa illaki eşim de olmak zorunda mı? Bir de Türkiye'de gizlice yapılıyor mu bu işlem?

Şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için, Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

merhaba kafası karışık arkadaşım(gerçi hepimizin kafası karışık ya neyse:)) )

şimdi eğer ilkinde başarılı olurda hamile kalırsan büyük ihtimalle donmuş embriyon kalır ve bir kaç sene sonra kardeş yaparsın.ama donmuşlarla hamile kalırsan ve aradan uzun zaman geçerse aynı donörü bir daha bulamama ihtimalin var.o yüzden eğer donmuşun yoksa ve ikiz doğurmuyorsan ben olsam yakın tarihlerde yani doğum yaptıktan hemen sonra falan aynı donörden yumurta alıp eşimin spermlerini kullanarak embriyolarımı dondururdum.
kıbrısta toplam 5 gece kalmak yeterli oluyor.ama ben transfer sonrası 2 gece kalmak istediğim için 6 gece kalıyorum.yumurta donasyonu yapacaksan fiyat 4500 euro,eğer hem yumurta hem sperm donasyonu yapacaksan 5500 euro.ama tabi bazı kliniklerde pazarlık yapma şansın var ondada en fazla 500 euro indirim yapıyorlar.sağlık personeliysende 500 euro indiriyorlar.daha fazlasını bekleme,fiyatlar konusunda genelde katılar.

eşin olmadan donmuş spermle yapabiliyorlar.bana ilkinde eşinizin spermlerini donduralım eğer ikinci kez yapmak zorunda kalırsanız eşinizin gelmesine gerek kalmaz demişlerdi.ama biz istemedik.türkiyede sperm dondurup götürebilirsiniz tabiki.onu klinikle konuşmanız daha doğru olur.sanırım hepsi kabul ederler.türkiyede gizlice yapa yer olduğunu hiç sanmıyorum.türkiyede bırak yapmak kıbrısı tavsiye etmek bile yasak.doktorların yönlendirme yapmasını daha istemiyor geri kafalı yobazlar.

merhaba kafası karışık arkadaşım(gerçi hepimizin kafası karışık ya neyse:)) )

şimdi eğer ilkinde başarılı olurda hamile kalırsan büyük ihtimalle donmuş embriyon kalır ve bir kaç sene sonra kardeş yaparsın.ama donmuşlarla hamile kalırsan ve aradan uzun zaman geçerse aynı donörü bir daha bulamama ihtimalin var.o yüzden eğer donmuşun yoksa ve ikiz doğurmuyorsan ben olsam yakın tarihlerde yani doğum yaptıktan hemen sonra falan aynı donörden yumurta alıp eşimin spermlerini kullanarak embriyolarımı dondururdum.
kıbrısta toplam 5 gece kalmak yeterli oluyor.ama ben transfer sonrası 2 gece kalmak istediğim için 6 gece kalıyorum.yumurta donasyonu yapacaksan fiyat 4500 euro,eğer hem yumurta hem sperm donasyonu yapacaksan 5500 euro.ama tabi bazı kliniklerde pazarlık yapma şansın var ondada en fazla 500 euro indirim yapıyorlar.sağlık personeliysende 500 euro indiriyorlar.daha fazlasını bekleme,fiyatlar konusunda genelde katılar.

eşin olmadan donmuş spermle yapabiliyorlar.bana ilkinde eşinizin spermlerini donduralım eğer ikinci kez yapmak zorunda kalırsanız eşinizin gelmesine gerek kalmaz demişlerdi.ama biz istemedik.türkiyede sperm dondurup götürebilirsiniz tabiki.onu klinikle konuşmanız daha doğru olur.sanırım hepsi kabul ederler.türkiyede gizlice yapa yer olduğunu hiç sanmıyorum.türkiyede bırak yapmak kıbrısı tavsiye etmek bile yasak.doktorların yönlendirme yapmasını daha istemiyor geri kafalı yobazlar.

Çok teşekkür ederim gerçekten çok rahatlattın içimi. Tavsiye edebileceğin merkez var mı? Bir de eşim olmadan kesin değil mi burada dondurtup yalnız gidebilme olayım? O şekilde olursa herhangi bir spermde kalite farkı vs. bir durum söz konusu olmuyor di mi?

Çok teşekkür ederim gerçekten çok rahatlattın içimi. Tavsiye edebileceğin merkez var mı? Bir de eşim olmadan kesin değil mi burada dondurtup yalnız gidebilme olayım? O şekilde olursa herhangi bir spermde kalite farkı vs. bir durum söz konusu olmuyor di mi?

ben dünya tüp bebeğe gidiyorum.ilkinde başka yerde yaptırdım hiç memnun kalmadım.dünya da berk bey var arayıp konuşabilirsin çok ilgili birisi.klinik numarasını internetten bulabilirsin istersen bende verebilirim.birde savaş bey var onuda tavsiye ederim gidenler çok memnun.hepsini arayıp en çok aklına yatana git derim.çünkü herkesin beklentisi farklı.başarı oranları aşağı yukarı bütün kliniklerin aynı.sen hepsine mail at yada telefonla konuş hangisi daha ilgini çekerse ona git.

sperm konusuna gelince doktorlar donmuş sperm ile tazenin hiç farkı olmadığını söylediler.ama benim eşimin sperm morfolojiside düşük olduğu için ben tercih etmedim.eğer spermde hiç sorun yoksa donmuş kullanmanın bir sakıncası olmayacaktır..

kızzzz yosunnn senin tüp bebek denemen bile yoktu değilmi???

sen onun için bu kadar panik oldun sanırım..canım benim korkacak endişelecek bişey yok.tam tersine güzel bir heyecan bu.kocanla birbirinize çok daha sıkıca sarılacağınız güzel bir süreç.açıkçası ben seviyorum bu süreci.hele ilk denemeler çok daha heyecan vericiydi.çünkü daha bu sıkıntılarımı bilmiyordum.kimselerlede konuşmuyordum.bu siteden haberim dahi yoktu.aslında herşeyi bilmemek bazen daha iyidir.dediğim gibi sen cahil,hiçbir şey bilen birisi olmadığını düşün gözlerini kapat keyfine bak,doktorun seni yönlendirecek...

Kızlar selaam..

Tam üstüne bastıınn Aymoşş:1: benim kadar tecrübesiz kimse yok aramızda:) pat diye menopoza girip, küt diye kıbrısa gidiyorum işte :21:

Bu arada büyük ihtimalle 26-27 ocak gibi oralardayız kısmetse.. inşallah görüşebiliriz...benim 18inde son diş randevum var.. 20sinde istanbula gideceğiz.. altını üstüne getireceğim kısmetse.. bir daha uzun süre göremeyebilirim İstanbulumu:)zaten çok özledim.. hem hasret giderip hemde depolamak istiyorum İstanbulun herşeyini:)

Mimozaam.. döktürmüşsün yine:) yüzümde kocaman bir gülümseme ile okudum bilesin... Bugün ilaçlarımı da aldım.. Hazır vee nazır beklemedeyim verilecek startı:)

Efsune, Zümrüt ve Bahardalı hadi bizleri yalnız bırakmayın :) Kendim için bişey istiyorsam ne olayım yaaa hadi amaa :)

Şaka bir yana.. İyiki varsınız kızlar.. Sizleri seviyorum :)

zümrütcüm çok üzüldüm geri dönmene bundada bir hayır vardır bence de kusman ve ishal ilaç emilimini azaltmış olmalı
peki bunlara ne sebep oldu kusma ve ishal de ilaçların etkisi ile mi oldu acaba
rahim kalınlığı nasıl bir iki gün içinde bu kadar değişiyor aymen nar suyu yapmış olabilirmidemişti şimdi kafama takıldı içmesekmi acaba
inşallah bu sefer herşey yolunda gider canım allah yardımcın olsun

yosun yeni evin hayırlı olsun sonunda yerleştin yeni ev yeni umutlar yeni güzellikler getirsin inşallah

aymen kalabalık yatılı misafir alıyorum dediğinde cesaretine şaşırmıştım benim artık hiç gücüm yok çoluk çocuk kalabalık uğraşmaya bu sefer samada zor gelmiş hele birde böyle yalnız sakin bir hayat yaşamaya başlayınca daha da uğraşmak bie zorgeliyor aslında misafir çok severim dostlarımıda kişisayısı azolunca ağırlamak güzel sayı çoğalınca zor oluyor
senin de hayırlı olsun tedavin berk bey hayırlı gelir inşallah

mimozacım kızın tepiklemeleri sana masaj gibi geliyordur hareketli bi kız olucak demekki sağlıkla doğar inşalah

rosacım nasılsın oğlun nasıl herşey yolundadır umarım

Kızlar selaam..

Efsune, Zümrüt ve Bahardalı hadi bizleri yalnız bırakmayın :) Kendim için bişey istiyorsam ne olayım yaaa hadi amaa :)

Şaka bir yana.. İyiki varsınız kızlar.. Sizleri seviyorum :)

yosuncuğum yazdıklarımı atlamışsın sanırım. iki yerde yazdım yeniden başladım 3 gündür ilaç alıyorum...
baharda malesef bir olumsuzluk yaşadım. cumartesi günü adet oldum yeniden başladım bu sefer kalınlaşma nasıl olacak merak ediyorum. o kadar relaks durumdayım ki ne heyecan ne bir kıpırtı hiç bir şey yok.

yosuncuğum yazdıklarımı atlamışsın sanırım. iki yerde yazdım yeniden başladım 3 gündür ilaç alıyorum...
baharda malesef bir olumsuzluk yaşadım. cumartesi günü adet oldum yeniden başladım bu sefer kalınlaşma nasıl olacak merak ediyorum. o kadar relaks durumdayım ki ne heyecan ne bir kıpırtı hiç bir şey yok.

:)) bilmezmiyim biliyordum ama neden öyle yazmışım bende anlamadım :P şimdi düzeltiyoruumm:)

Efsune ve Bahardalı hadi bizleri yalnız bırakmayın :) Kendim için bişey istiyorsam ne olayım yaaa hadi amaa :)

Al iste zumrutcugum bende aynı senin gibi hissediyorum.ne heyecan,ne kıpırtı hiçbirşey yok :( birde sanki tek sıkıntımız buymuş gibi rahim kalinlasmasi olunca sevinecekmiyizki??? Sonrasında gebelik oldumu,olursa keseleri görecekmiyiz,kalp atışlarını duyacakmiyiz veeee benim için en büyük stres bir daha düşük yapacakmiyim,her an kanamam mı olacak diye iç çamaşır kontrolü yapmak ...sürekli yüreğin ağızda olduğu bir sürece giriyoruz.sanki artık ben bunları kaldıracak durumda değilim diye düşünüyorum belkide gecen ay bu yüzden rahim geriledi,bilinçaltım bu sürece girmek istemediğim için rahmime sinyaller gönderdi bilemiyorum...efsune sen bize yardım et.ben zaman yaklaştıkça kendimi iyi hissetmez oluyorum.bugunde bir iç karanlığı ile uyandım.evlatlik bebeğin gelmesini beklemek bana daha kolay geliyor.sanirim bu ısı yapmak istemiyorum artık.bu kadar stresli bir donemi nasıl kaldıracağım destege ihtiyacım var:(((

Son düzenleme:
Oooooo yosun ve mimosum gunaydinnnnnnn

Sabahları sizi bu saatte burada bulacağımı tahmin etmiştim.bende sofrada ,kedimin oyun oynayalım ısrarlarına kulak tikayarak size yazıyorum.ama bu kedi çok inatçı...surelkli aglak bir miyavlama ile beni çıldirtmayi başarıyor.ne istiyorsun diye bağırdığımda boncuk boncuk gözleriyle bana bakıyor hani oyun oynayacaktık der gibi...:) 7 yaşındaki bir kedi bu kadar oyuncu olamaz yaaaa normalde insan yasiyla 50 li yaslarını yaşıyor maşallah aklı fikri oyunda...şimdide onu; bak seni yazıyorum askım diye oyalıyorum.neyseki şimdilik sustu:))))

günaydın kızlar.. kahvaltı ve hafif ev toparlama modundan sonra mola verdim.. aymencim seninki 7 yaşında.. annemlerde olan kedim tahmini 11 yaşında hala oyun peşinde.. kısaca 7 sinde neyse 70 inde de aynı oluyor onlar sanırım :)

bu iç sıkıntılarına diyecek birşey bulamıyorum. maddi manevi çok yıpratıcı değilmi? ama bu sendeki durumun geçici olduğuna inanıyorum nedense.. sendeki azmi bildiğimden olsa gerek.. havalardandır diyelim:) bende dünden beri eşimdeki paniği farkettim. hatta bir ara bu kadına nasıl güveneceğiz, daha önce olumlu sonuç alan varmı falan diye sordu.. onda yapı olarak kimselere güvenmeme duygusu hakim. bir sözleşme yapıyorlarmı, fatura verecekmi gibi sorular bile sordu:) şimdi Allah korusun ters bişey olursa ben demiştim deyip herşeyi benim üzerime atmasından korkuyorum bende.

ben dünya tüp bebeğe gidiyorum.ilkinde başka yerde yaptırdım hiç memnun kalmadım.dünya da berk bey var arayıp konuşabilirsin çok ilgili birisi.klinik numarasını internetten bulabilirsin istersen bende verebilirim.birde savaş bey var onuda tavsiye ederim gidenler çok memnun.hepsini arayıp en çok aklına yatana git derim.çünkü herkesin beklentisi farklı.başarı oranları aşağı yukarı bütün kliniklerin aynı.sen hepsine mail at yada telefonla konuş hangisi daha ilgini çekerse ona git.

sperm konusuna gelince doktorlar donmuş sperm ile tazenin hiç farkı olmadığını söylediler.ama benim eşimin sperm morfolojiside düşük olduğu için ben tercih etmedim.eğer spermde hiç sorun yoksa donmuş kullanmanın bir sakıncası olmayacaktır..

İlginiz için çok teşekkür ederim. Peki dondurulmuş sperm ile nasıl gideceğim ki Kıbrıs'a? Yani havaalanında sorun olmaz mı? Buradaki merkez mi iletiyor yoksa oraya? Bir de sizin çocuğunuz var mı? Yoksa bu yöntemle denediniz ve hamile misiniz? Sağolun tekrardan..

selam kafamkarışık.. sorularına cevap bulabilmek için yapabileceğin en iyi şey, en baştan yani birinci sayfadan itibaren bu sayfaları okumak olacaktır.. kim ne denemiş nerelere gitmiş gibi sorularına cevap bulabilirsin... kolay gelsin :)

yosun tedaviye başlamana çok sevindim başlamak işin yarısıdır derler inan bana sonu da hayırlı bir şekilde gelecektir
efsune ve ben sizlerin gösterdiği cesareti henüz gösteremedik bir başlasak arkası gelecek ama
sen ilaçla düzenli adet görüyordun değil mi
merkez seçimi konusunda eşinle beraber ortak karar vermek daha doğru olur tabi bu senin sorumluluğunu da azaltır
souçta içimize sinen bir yer oluyor bunu da göz ardı etmemek lazım herşeyden önemli psikolojimizin durumu
allah yolunu açık etsin

rosacım şerbetçi otu sütü artırıyormuş tv de izledim
kuru incir kaynatıp içilecek
dut kurusu kaynatıp içilecek

efsune madem eşinde tamam demiş artık harekete geçersin sanırım.
içsesin bu aralar ne diyor benim içsesimi çok uzun zamandır çok geç kaldın diyor geç kaldığımı düşünerek harekete geçmekte zorlanarak daha da geç kalıyorum yaş sınırı da var alah yardımcım olsun herkesin de yardımcısı olsun

İlginiz için çok teşekkür ederim. Peki dondurulmuş sperm ile nasıl gideceğim ki Kıbrıs'a? Yani havaalanında sorun olmaz mı? Buradaki merkez mi iletiyor yoksa oraya? Bir de sizin çocuğunuz var mı? Yoksa bu yöntemle denediniz ve hamile misiniz? Sağolun tekrardan..

kafası karışık kız:)

havaalanında sorun olup olmayacağını bilemem ama neden olsunki elinde götürmeyeceksin sonuçta.koyarsın valizinin içine ,onlar zaten özel taşıma kutusunda verirler.eğer istanbulda tanıdığın merkez varsa onlarda yollayabilir.zaten kıbrıstaki spermlerde taaa danimarkadan geliyorhepsini sertifikası var.o kadar yolu gelen sperm istanbuldanmı gelemeyecek! aslında ben olsam eşimi önden sperm vermeye 1 günlüğüne yollarım.onlar embriyoyu hazırlar sen sadece transfere gidersin.bizde bu sefer bu yöntemi uygulamayı düşünüyoruz çünkü.benimde eşim çok yoğun çalışıyor.

benim çocuğum yok canım.keşke olsa..çocuğum olsa bu kadar sıkıntıyla uğraşmazdım ama orası kesinnn..ilkinde hamile kaldım ama düşük yaptım.maalesef kliniğin bir kazığını yedim ve donmuşum da yok.ikinci içinde geçen ay gittim bu seferde rahim kalınlığı yetersiz diye tedavi iptal oldu.şimdi bu ay inş.3. ye gideceğim.

Back