• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aymen hayırlı olsun inşallah her şey güzel olur. estrofemi kaç tane başladın?
bende bu gün başladım 3 le başlayıp 4 le devam dediler estroderm bantlar allerji yaptığı için onlar da iptal.
kalınlaşma olursa devam edecek.
DHEA folik elevit almadım sadece aspirin ve estrofem içtim cumartesi ölçüm iyi olursa onları da başlayacağım

yosuncuğum yeni evin hayırlı olsun güle güle oturun. sağlık mutluluk bol çocuk cıvıltısı dolup taşsın evinden...

Teşekkür ederim sevgili Aysevi
Verdiğin bilgiler için.
Ben birşey daha sormak istiyorum.Atıyorum Berk Beyde karar kıldık.Ben şu doktorla çalışıyorum o şehirde ona git takiplerini o yapsınmı diyor.Yoksa dr. bizmi belirliyoruz.Yani sistem nasıl işliyor?Sanırım adetten sonra uterus kalınlığı (endometrium) belli bir düzeye ulaştığında donasyon yapılıyor??
doktorum var ona güvenıyorum dediğinizde peki siz devam edin ılaclara son asamada kıbrısa gelin diyor.
ben geldim arkadaşlar ellerim bom boş....
burada 8.5 denen endometrium orada 4.5 transfer iptal şoktayımmm...
canım benim demekki yerlesseydi düşecekti ozaman daha büyük bir hayal kırıklıgı olacaktı.daha güzel seyler olacak bu onun habercisi.

Ben 2011 haziran-eylül-aralık olmak üzere 3 tüp arka arkaya yaptırdım.İlk 2 si Ankaraydı mesela.Bana verilen ilaç dozları bana çok kilo aldırdı.Önce onları bir vermem lazım.Ben açıkçası donasyonu hiç duymamıştım ilk tüp bebek iptal edilince şok oldum.Belki çocuğum hiç olmayacaktı.EYLÜL ayında donasyonu duydum araştırmaya başladım.Sizin bu siteyi baştan sona okudum.Sizlerle sevindim,sizlerde üzülüp ağladım. Ama umut olması beni biraz rahatlattı.
canım olacak insaalah cocugun olumlu ve umutlu ol.. bizi veburayı bulmanda mutlaka bir neden vardır ..

HİT ve Berk bey arasında karar vericem ben.2 donör işine sevindim.Kesin garanti gibi bişey dimi ne güzel..İnşallah olur...Sanırım estofem
endometriumu kalınlaştırıyor.
Doktora ne diyorsunuz doktor ben donasyona gidicem ::)) benim endometrium kalınlığıma bir baksanız....gibi...????
Ben EYLÜL gibi düşünüyorum tabi kararımı verip (kime yaptıracağımı) irtibatada geçerim sanırım zamanla....::))
o kararı birde ben verebılsem bende berk bey ve savas bey arasınd akaldım

Kızlarrr Aymoş Yosun

Yakaladım en sonunda sizi burada.

He valla Selam Firdevs hanım gibi olmuş. Selam Firdevs hn a gidecek demek istemiştim. Aymoş Savaş bey in ayrı kliniği var Oğlu Ahmetle çalışıyor ya. Yabancılar arasında onlar da seviliyor. Northcyprus ıvf center diye geçiyor .Bir zamanlar Halil Beyle ortak çalışıyorlarmış Bu işi ilk yapanlardan yani. Rosa oradan alıp gelmişti oğlunu. Dediğimiz gibi hep erkek bebeişler geliyor ama bazen de benim gibi şanslı olanlar var. Kız bebek - cinsiyet farketmez de benim bir oğlum var diye dedim

Zümrütcüğüme de nasıl üzüldüm. Bence de nasıl bu kadar gerilemiş olabilir yaaa. Zümrüt ün hangi merkeze gittiğini de unuttum şimdi. Keşke buradan ölçüm kağıdını resmini alıp gitseydi. Belki de orada ki ultrasonlar çok daha titizlerdir ne b. ileyim. Bir arkadaşım bana normal tüp denemesinden önce Kıbrıs ta yaptır demişti Kulak ardı etmiştim. Ben de aynı fikirdeyim. Orada çok daha fazla hormon ilaç iğne yüklemesiyle işi garantiye alıyorlar. Progestana biz tc de transfer sonrası başlıyoruz onlar transferden 4 gün önce ya da mesela benim 2. denememde dr.estrofemi transferden 3 gün önce önce 2 şer 2 şer vermişti Bunlar çok önceden 3 er 3 er veriyorlar daha önlemliler. Çok yoğunlaşıyorlar.

Yosunnnn yolcu ettin mi kocacığını Kahvaltı sofrasında mısın? Ben de demiri aldım bir portakal yemeli di mi aymoşum ? Birazdan dr a gideceğim bakalım bebiş ne alemde ? Oğlum gelmek istemedi bizimle İlgi alanlaımız farklı tabii :)
CANIM SEN DAHA ÖNCE SAVAS BEYDEMI YAPTIRDIN ..nasıl ortam hosunagittimi biraz bilgi verebılrsmısın?

Selam kızlar.. İyi haftalar dilerim hepimize...

Havalar düzeldi şimdilik.. neredeyse yakıcı bir güneş var şu anda.. Gerçi yine geliyormuş bir yağışlı hava dalgası ama sanırım son yaşadıklarımız resmen bir afetti. Haberlerde görmüşsünüzdür.. İnşallah aynı şeyler tekrar yaşanmaz..

Bu arada Aymencim.. Kullanılacak ilaçları sizlerden biliyorum.. Benim ilaç listemde 2 farklı şey daha var.. Dr'a sormadan önce sana bir danışayım dedim. Netten baktım ama bizim konuyla alakasını anlayamadım. Estrofem 2mg,Aspirin 100mg,Progestan 200mg bunları sizlerden hep duydum ama Tetradox 100mg ve Prednol 16mg isimleri hiç tanıdık değil.. Nedir bizlerle ilgisi bu ilaçların.. Müsait olursan bişeyler yazabilirmisin?

Kendinize iyi davranın:)

aymen hayırlı olsun inşallah her şey güzel olur. estrofemi kaç tane başladın?
bende bu gün başladım 3 le başlayıp 4 le devam dediler estroderm bantlar allerji yaptığı için onlar da iptal.
kalınlaşma olursa devam edecek.
DHEA folik elevit almadım sadece aspirin ve estrofem içtim cumartesi ölçüm iyi olursa onları da başlayacağım

zümrütcüğüm sağol canım..ben 3 tane estrofemle başladım ama bana uzun bir protokol uygulayacaklar sanırım 15-20 gün kullanacaksın dediler 10 gün sonra ölçüm yaptıracağım.diğer tarafta asla böyle bir uygulama yok.sadece donörü bekliyorsun donör yumurta verince seninde transferini yapıyorlar.burada bana 1 hafta arayla 2 donör başlayacakmış.hangisine yetişirsem onunkiyle yapacaklar.diyorumya bu beni pek rahatlattı ve sevindirdi.ama tabi hiç gelişmeme ihtimalide var.bende sadece aspirin,elevit,folbiol kullanıyorum.birde kendim tebokan special günde 2 tane içiyorum.nar suyu ve sıcak uygulamada devam..bantlar banada fena hlade allerji yapıyor.yapıştırdığım yerler kıpkırmızı şiş bant şeklinde kabarmış durumda oluyor.bunu hemşireye gösterdiğimde ilk defa bu kadar allerji yapanı gördüm demişti.bende kullanamıyorum.onlarda gerek yok dediler bakalım...

sen neden folbiol ve eleviti bıraktın ki?? folbiol gebelikten 3 ay önce başlanması gereken bir vitamin.eleviti de tedaviyle beraber başlıyorum bir zararı yok tam aksine günlük hayatta da bana faydası oluyor.dhea yı da berk bey ben önermiyorum dediği için bıraktım.bakalım bu seferde onların dediğini yapayım ne olacak??

Selam kızlar.. İyi haftalar dilerim hepimize...

Havalar düzeldi şimdilik.. neredeyse yakıcı bir güneş var şu anda.. Gerçi yine geliyormuş bir yağışlı hava dalgası ama sanırım son yaşadıklarımız resmen bir afetti. Haberlerde görmüşsünüzdür.. İnşallah aynı şeyler tekrar yaşanmaz..

Bu arada Aymencim.. Kullanılacak ilaçları sizlerden biliyorum.. Benim ilaç listemde 2 farklı şey daha var.. Dr'a sormadan önce sana bir danışayım dedim. Netten baktım ama bizim konuyla alakasını anlayamadım. Estrofem 2mg,Aspirin 100mg,Progestan 200mg bunları sizlerden hep duydum ama Tetradox 100mg ve Prednol 16mg isimleri hiç tanıdık değil.. Nedir bizlerle ilgisi bu ilaçların.. Müsait olursan bişeyler yazabilirmisin?

Kendinize iyi davranın:)

canım günaydın

ben 3 defa tüp bebek yaptırdığımda bu ilaçları kullandım.yumurtaları geliştirmek için tedaviye başladığımız gün tetradox yada monodox da beraber başlıyorduk.bunlar antibiyotik yani rahimde herhangi bir enfeksiyon varsa diye önlem olarak veriliyor.ama kıbrıstakiler hiç vermedi.bence kullanılabilir bir zararı yok ama bana fena halde bulantı yapıyorlardı.açıkçası kullanmak istemem.

prednoluda yumurta toplandıktan sonra başlıyorlar.kortizon içeriyor.bağışıklık sisitemini zayıflattığı için vücut emriyoyu reddetmesin diye veriliyor.ama bu rutin bir ilaç değil benim ilkinde düşük olunca 2.tedavimde başladılar.tabi o zamanlar daha ilk düşük olduğu için vücudun reddedip attığını düşündüler.bilmiyorlardıki sürekli düşük yapacağımı...
hele 3.tüp bebekte 8 haftaya kadar kullandım düşük yapmasam 12.haftanın sonuna kadar kullanacaktım.ama feci kilo aldırıyor.bir şişmiştimki geçenlerde o günlere ait bir fotoğraf buldum resmen ay yüzlü olmuştum.yani çok şart değilse kullanılması sakıncalı bebeğe de zararı olabiliyor.ama düşük yapınca mecburen kullandırıyorlar.

Son düzenleme:
canım günaydın

ben 3 defa tüp bebek yaptırdığımda bu ilaçları kullandım.yumurtaları geliştirmek için tedaviye başladığımız gün tetradox yada monodox da beraber başlıyorduk.bunlar antibiyotik yani rahimde herhangi bir enfeksiyon varsa diye önlem olarak veriliyor.ama kıbrıstakiler hiç vermedi.bence kullanılabilir bir zararı yok ama bana fena halde bulantı yapıyorlardı.açıkçası kullanmak istemem.

prednoluda yumurta toplandıktan sonra başlıyorlar.kortizon içeriyor.bağışıklık sisitemini zayıflattığı için vücut emriyoyu reddetmesin diye veriliyor.ama bu rutin bir ilaç değil benim ilkinde düşük olunca 2.tedavimde başladılar.tabi o zamanlar daha ilk düşük olduğu için vücudun reddedip attığını düşündüler.bilmiyorlardıki sürekli düşük yapacağımı...
hele 3.tüp bebekte 8 haftaya kadar kullandım düşük yapmasam 12.haftanın sonuna kadar kullanacaktım.ama feci kilo aldırıyor.bir şişmiştimki geçenlerde o günlere ait bir fotoğraf buldum resmen ay yüzlü olmuştum.yani çok şart değilse kullanılması sakıncalı bebeğe de zararı olabiliyor.ama düşük yapınca mecburen kullandırıyorlar.

saol çabuk cevbın için canımcım.. zaten kullanımlarını yazmamış.. bir kısmına kıbrısta başlayacaksınız demiş. adetin ilk günü estrofem başlanacak demiş. demekki önlem olarak yazdı bunları. peki bunların kullanıp kullanılmayacağını tespit etmek için herhangi bir tetkik vs yokmu ki böyle her ihitimale karşı diyerek zararlı olabilecek ilaçları kullandırıyorlar.

saol çabuk cevbın için canımcım.. zaten kullanımlarını yazmamış.. bir kısmına kıbrısta başlayacaksınız demiş. adetin ilk günü estrofem başlanacak demiş. demekki önlem olarak yazdı bunları. peki bunların kullanıp kullanılmayacağını tespit etmek için herhangi bir tetkik vs yokmu ki böyle her ihitimale karşı diyerek zararlı olabilecek ilaçları kullandırıyorlar.

sana bu ilaçları kim tavsiye etti canımcığım??

Bayan V. tavsiye etti Aymencim :34: Adetin ilk günü tekrar konuşalım ilaçları vereyim dedi. Muhtemelen pazara denk gelecek önceden söyleyin ki tedbirli olup o gün problem olmasın dedim. o da mail atmış bunları...

yosunummm ya adetin ilkgünü başlanmıyor estrofeme.3.gün yada 5.güne kadar bir günde başlanabilir.sen kime gidiyordun verda tunçbilekmi??o mu yazdı sana bu listeyi??

Bayan V. tavsiye etti Aymencim :34: Adetin ilk günü tekrar konuşalım ilaçları vereyim dedi. Muhtemelen pazara denk gelecek önceden söyleyin ki tedbirli olup o gün problem olmasın dedim. o da mail atmış bunları...

yani prednol u kullandırması ilginç.bence sadece transferden önce bir kaç gün kullandıracaktır.bende az önce tüp bebek dosyama baktımda ilkindede yumurta toplandıktan sonra transfere kadar 3 gün kullandırmışlar.sanırım o da bu yöntemi uygulayacak.o zaman bir zararı yok tabi.ama kıbrısta bu yöntemi kullananı ilk defa görüyorum.ben kortizon kullanmak için sorduğum halde vermiypruz demişti bay ukala

ayrıca ilk gün haber vereceksin donör ayarlayacak ama ilaçlara ilk gün başlanmıyor şekerciğim

Son düzenleme:
Adetin 2.günü estrofeme başlayacakmış. sizler ne zaman başlıyosunuz bunlara...

Off ya ben acaip bir panik içindeyim.. ne olacak ne bitecek diye :) kendimi hiç bilmediğim bir dünyaya adım atacakmış gibi hissediyorum ki gerçektede oyle sanırım :)

yosuncum hayırlı olsun sende başlıyorsun demek
allah yardımcın olsun.korku,panik olacak elbette hepimizde de oldu
sen yeterki inan, hayırlısıyla bebişlerine kavuş inşallah

yosuncum hayırlı olsun sende başlıyorsun demek
allah yardımcın olsun.korku,panik olacak elbette hepimizde de oldu
sen yeterki inan, hayırlısıyla bebişlerine kavuş inşallah

saol simaycım... inşallah hepimiz kavuşuruz bir gün bebişlerimize...

Off ya ben acaip bir panik içindeyim.. ne olacak ne bitecek diye :) kendimi hiç bilmediğim bir dünyaya adım atacakmış gibi hissediyorum ki gerçektede oyle sanırım :)

canım benim sakin ol kendini cahil,hiçbirşey bilmeyen biri gibi düşün:) o zaman herşey daha kolay olurdu inan bana..doktorunun bütün tavsiyelerini dinle,ilaçlarını düzenli kullan başka da bişey yapma.sen panik olsanda olmasanda herşey olması gerektiği gibi olacak.sen keyfini çıkar bu işin..bakarsın aynı tarihlerde kıbrısta oluruz hem bize moral olur hemde gezer tozarız:)

Tedavin hayırlı olsun yosunnn hiç panik yapma, aymeninde dedigi gibi belkide hiç bişey bilmiyormuş gibi davranmak herşeyi çok ölçüp tartmamak en iyisi...

erfat aymen mimoza yosun değerli arkadaşlarım teşekkür ederim...

kıbrısa gitmeden son 5 gün sürekli mide bulantısı kusma peşinden ishal oldum. aç mideyle ilaçlarımı içmeye çalıştım daha beter oldum. yolculuk berbattı bulantıdan maffoldum. dün biraz kendime geldim. vücuttan bunca sıvı atılınca acaba ilaç emilimi yeterli olmadı mı diye düşünüyorum
dün akşam üstü tekrar ölçtürdüm 5 çıktı kalınlık biraz öncede adet oldum... dr.un kendiside şaşkın bu kadar fark nasıl olur diye.
ne kadar zorlarsak zorlayalım her şey olacağına varıyor.
kıbrısta hit e gidiyorum eşimin benim hayal kırıklığımızı şaşkınlığımızı görünce lütfen üzülmeyin lütfen hanfendi kendinizi üzmeyin tekrar deneriz dedi durdu...
fizyoterapi önerdi her zamanki gibi...

Merhaba yazmadan duramadım.
Kardeşi fizyoterapist onunda o yüzdendir...

herkese gönülden selam,

tedaviye başlayanalara aysevi ve yosunna yolunuz açık olsun diyorum.. tüm döngülerin durup kendi döngünüzü başlattığınız bir deneme olsun.

olanıda olmayanıda sırtlayacak güç ve dinginlik sizle olsun..:)))

berils; yaşadıkların çok ilginç.. olanlara bakarsak üstteki curuf olarak bizim zamanımızı alacak ve bizi eyleyip gerçek amacımızdan uzaklaştıracak.
derimki tedaviye başlamadan önceki ve ilaçları aldığın süreçteki zihin oyunlarını geriye dönük takip etsen ve en çok hangi duygunun gelipte senin bastırmak zorunda kaldığını hissetsen derim. gelecek denemen için...üzgünüm hırlapandığımız için üzgünüm tüm bu farkındalıkarın geç gelip bizim yorulmamaıza neden olduğu için...

ben en sonunda nihayet bilinçatımda neden çocuk istemediğimi kavrayabildim ve bilinçli halim bangır bangır çocuk istiyor ama lafı güzaf..duygumun travmalarını hatırladım.

hiç plan yapmadan çok büyütmeden pat diye bir anda denemeye başlayacağım galiba.. eşimde nihayet donasyona evet.. dediiiii

ve diğer tüm foruma katılan anne adyları güzellikler bizimle olsun..

hiç plan yapmadan çok büyütmeden pat diye bir anda denemeye başlayacağım galiba.. eşimde nihayet donasyona evet.. dediiiii

ve diğer tüm foruma katılan anne adyları güzellikler bizimle olsun..

heeyyy haftanın, hatta ayın cümlesi ilan ediyorum bunu:) pat diye dene tabii... vazgeçmeye zamanı olmasın :))haydii:)

zümrütcüğüm sağol canım..ben 3 tane estrofemle başladım ama bana uzun bir protokol uygulayacaklar sanırım 15-20 gün kullanacaksın dediler 10 gün sonra ölçüm yaptıracağım.diğer tarafta asla böyle bir uygulama yok.sadece donörü bekliyorsun donör yumurta verince seninde transferini yapıyorlar.burada bana 1 hafta arayla 2 donör başlayacakmış.hangisine yetişirsem onunkiyle yapacaklar.diyorumya bu beni pek rahatlattı ve sevindirdi.ama tabi hiç gelişmeme ihtimalide var.bende sadece aspirin,elevit,folbiol kullanıyorum.birde kendim tebokan special günde 2 tane içiyorum.nar suyu ve sıcak uygulamada devam..bantlar banada fena hlade allerji yapıyor.yapıştırdığım yerler kıpkırmızı şiş bant şeklinde kabarmış durumda oluyor.bunu hemşireye gösterdiğimde ilk defa bu kadar allerji yapanı gördüm demişti.bende kullanamıyorum.onlarda gerek yok dediler bakalım...

sen neden folbiol ve eleviti bıraktın ki?? folbiol gebelikten 3 ay önce başlanması gereken bir vitamin.eleviti de tedaviyle beraber başlıyorum bir zararı yok tam aksine günlük hayatta da bana faydası oluyor.dhea yı da berk bey ben önermiyorum dediği için bıraktım.bakalım bu seferde onların dediğini yapayım ne olacak??

aymencim ben tam kendimi iyi hissetmeden adet oldum ilaç başlayıp başlamamakta tereddüt yaşadım. böyle olunca estrofemle aspirin başladım ilaçlardan midem bulandığı için diğerlerini biraz daha geç başlamayı düşündüm. mayıs ayından bu yan içiyorum artık gına geldi.

estroderm bantlar bende de çok allerji yaptı sulu kabarcıklar olunca dr. çıkart at bu şekilde su toplayınca vücut ilaç emilimi yapamaz dedi. boşu boşuna çekmişim o kadar. antihistaminik kullanıyordum az da olsa hafifletiyordu ama kabarmasını önleyemiyordu.

tedavini geniş zamana yaymaları ne kadar iyi olmuş. kendini rahat hissetmen ve stresten uzak kalmana faydası olur. inşallah her şey dilediğin gibi gerçekleşir...

Back