Canım bu şekilde olan uç veya dördüncü kişisin bahçeci de bir arkadaşın hiç donmuşu kalmadı bence bahçeciye sor niye böyle oluyor Allah'ım inşallah içindekilere can verir kuzum duamdasınDondurulmuşa yarın karar verilecekmiş telefonla bilgi bereceğiz kabul ederseniz donduracağız dediler, eşimin hiç bir sorunu yok dr transferi yaparken rahmimin çok iyi olduğunuda söyledi, yalnız benim kafama takılan nasıl en iyisi 2 tane 3bb kaliteli embriyo oluştu ona takıldım şuanda
Amin Allah razı olsunCanım bu şekilde olan uç veya dördüncü kişisin bahçeci de bir arkadaşın hiç donmuşu kalmadı bence bahçeciye sor niye böyle oluyor Allah'ım inşallah içindekilere can verir kuzum duamdasın
İnan bu a b boş şeydirMerhaba arkadaşlar az önce transferim oldu 2 tane 3bb kalite embriyo transfer edildi sizce kaliteleri nasıl? Embriyolog gayet iyi dedi ama sizce nasıl bilgi verebilşrmisiniz? Tutma olasılığı var mı neden A değilde B kalite üzülmedim desem yalan olur((
Canım bende öyle yapıyorum işte sanırım bünyeyle alakalı15 dk yatip 15 dk evin icinde yuruyordum turlama seklinde. Hemsire oyle demisti. O yuzden pek sorun yaratmadi jel. Bir miktar tortulaniyordu ama sikinti verecek kadar degil. Bence yurumende fayda olur
Canım azospermin asilamayacak bir gerçek olduğunu yıllar önce anladık anladıkta donasyon yolu da çok mesakatliymis. İlkinde gebelik gerçekleşti ama kalp atışı olmayınca maalesef sonlandırıldı .hala uğraşıyorum .vücudum dışardan takviye hiçbirşeyi kabul etmiyor dengem allak bullak uygun zamanı bekliyorum aylardır canımAyyy canim benim evet seninle cok konusmustuk dertlesmistik sen neler yaptin ins.kuzum mutlu sona ulasiriz
KalmadI nedense benim kendi yumurtamla bile dondurulan embriyo vardı .Zaten Türkiye deki doktorlar durum değerlendirmesinde donasyon yumurta kalitesinde sorun dedi.birşey merak ettim 2 defa denedik demişsiniz hiç dondurulmuşunuz kalmadı mı
hitte genelde 3 defa deneyecek kadar embriyo oluşuyor bahçeciyi bilmiyorum ama
Bu konuda gittiğim bir profosör doktor rahim filmime baktı tüpler açıktı ve gayet sağlıklı bir rahim dedi.Kendisine sorduğumda tüp bebek tedavisinde tüplerin açık ya da kapalı olması hiçbişeyi değiştirmez demişti.aaaaa bunu duyduğuma çok sevindim bir an korktum yaa sağol canım zazam
İnşallah canım,ben ikinizinde burdan herhangi bi kliniğin propagandasını yaptığını görmedim,aşama,aşama tedaviler paylaşılıyor birbirimize yardımcı oluyoruz,boşverin csnım,inşallah bize güzel haberlerinizi verirsin
İnsallah rabbimin yardımıyla olur.Hangi merkez de pozitif görürsem bunu da paylaşırım bunda bir sıkıntı görmüyorum başkaları neden görüyor anlamadım.Burası hepimizin tecrübelerini paylaştığı bir yer değil mi sonuçta.Bunun tepki alması haliyle beni şüphelendirdi.Ben tecrübelerimi yazacağım kim ilgili kim ilgisiz nerde pozitifi göreceğim.Cevap alamadığım beklediğim sorularım var .ne zaman aldım paylaşacağım.Slm kızlar bende dün adet oldum,bugün kan tahlili yapıldı,yarın sonuca göre inşallah tedaviye başlıyorum,bu sefer olacak inşallahTartışan arkadaşlar olmuş,arkadaş Hitte yapıp negativ almış galiba,bende orda yapacam biliyorsunuz..Kimse bana %100 tutar demedi,şansınız yüksek denildi ama olmadı,eksiklikleri çok olabilir iletişim konusunda ama beklentilerimi düşük tutuyorum
artık..Merkezlerimize güvenmek zorundayız,artık çoğu şey onların vicdanına kalmış...Size Ankara'da bi tüp bebek merkezinde yaşadıklarımı anlatsam,haber olur gazetelere..Yani eğerki bi art niyet varsa bu heryerde yapılıyor..Ben Burdaki her arkadaşımında gerçek olduğuna inanıyorum,inanmak istiyorum,çünkü yorumları benim için çok değerli..Hepinizin güzel dualarını bekliyorum ,bitecek inşallah hasretim rabbim
Sağol canım inşallah,bu yolda emek veren herkes kavuşur inşallah bebeklerine..Tabi yaptığımız kliniklerin olumlu,olumsuz her yönleriyle yazıp gidecek olanlara yardım etmek gerek..Burda herkes pozitiv yada negatif gözlemlerini paylaşıyor,siz hitte yaptınız galiba?Benimde ikinci denemem için start verdik Hitte olacak inşallah,Kıbrıs'taki hiç bir merkezin dört dörtlük olduğuna inanmıyorum ,kapalı bi kutu,bize verilen donör bilgileri ne kadar doğru,toplanan ,döllenen yumurta sayısı gerçek bilgilerimi bilmiyoruz..Zaten çok zor bi karar,bide bu olumsuzlukları düşünmek istiyorum,bize denilen herşeye güvenmek zorundayız..Ben buradaki arkadaşlarımında Benim gibi bu problemle uğraşan gerçek insanlar olduğuna inanıyorum..İnşallah sizde bebeğinize kavuşursunuz ve lütfen olumlu olumsuz yaşadığınız herşeyi paylaşın,herkese ışık tutacaktır o bilgilerİnsallah rabbimin yardımıyla olur.Hangi merkez de pozitif görürsem bunu da paylaşırım bunda bir sıkıntı görmüyorum başkaları neden görüyor anlamadım.Burası hepimizin tecrübelerini paylaştığı bir yer değil mi sonuçta.Bunun tepki alması haliyle beni şüphelendirdi.Ben tecrübelerimi yazacağım kim ilgili kim ilgisiz nerde pozitifi göreceğim.Cevap alamadığım beklediğim sorularım var .ne zaman aldım paylaşacağım.
Yoğun yorucu işin ilk gümü..belim çok ağrıdı ama iyi de geldi doğrusu kafam meşgul oldu..:)ne güzel merak etmeniz sormanız çok mutlu oldum akşam akşam :)sevgilerY Yesilada2003 cnm nasılsın :)
Günün nasıl geçti :) sen yarın doktoramı gidicektin :) Merak ediyorum :)
Yarın yedinci gün doktor pazartesi gel dedi 10. Gün oluyor :)Y Yesilada2003 cnm nasılsın :)
Günün nasıl geçti :) sen yarın doktoramı gidicektin :) Merak ediyorum :)
Sevgili Yas41, herkesin burada arayisi farkli, fikirleri farkli, ben hic donor bilgilerine, gorunusune onemsemeden bu ise girisen arkadaslara da ozeniyorum, en stressiz, rahati oyle zira. Ama iste bu insan yapisi, bazi seyler elimdeyse, biraz benimde insiyatifim varsa, bunu kullanmak istiyorum. Ha kendi yumurtamla cocugun genetik problemleri olmayacak mi elbette ki, benim annem 18 sene ozurlu kardesime bakti, kendi cocuguydu. arti hastaligi 12 yasindan sonra belirdi. Ama o kabul etti tabii ki, kimsenin hatasi degil, kendisi hamile kaldi, kendi genleri. Ha obur turlu olursa, o zaman bu biraz ihmalkarliga girer bence, keske arastirsaydim der miyim derim. ben de su an onu yapiyorum. kaderden kacilmaz ama sevgili peygamberimiz der ki kadere inanin ama elinizden geleni de yapin.Kader arkadaşlarım merhaba, epeydir yazmıyorum ama donörü görme konusunda ben de fikirlerimi yazmak istedim. Rusya'yı bilemiyorum ama örneğin Amerika ve İngiltere'de donörün saklı kalması diye bir şey söz konusu değil, yani biliyorsunuz donorün kim olduğunu, ancak şöyle bir şey var sadece fotosunu görmüyorsunuz, kanlı canlı tanışıyorsunuz da. Hatta çocuk doğduktan sonra donörüyle tanışıyor vs. Bu ülkelerde isterseniz siz kendi tanıdığınız birisini götürüp onun yumurtalarını da alabiliyorsunuz, sıklıkla kendi kız kardeşinden annesinden yumurta alanlar var. Bizde zaten donasyon tümüyle yasak ve birçoğumuz hatta neredeyse hepimiz donasyon yaptığımızı saklıyoruz. Çünkü bizim toplumsal yapımız buna uygun değil. Şahsen düşünüyorum yumurtasını alacağım o 22 yaşındaki kızla konuşup tanışmak ister miydim? İstemezdim diye düşünüyorum. Ya da kızkardeşim olsa onun yumurtalarını alarak bir çocuk sahibi olmak ister miydim? Açıkçası bunu da istemezdim, sanki kardeşimle eşimin çocuğunu doğurmak gibi gelirdi bu bana. Bunları böyle düşününce iş gelip bir fotoğrafa kalıyor, kaldı ki güven yoksa o hastaneyle aramda, o fotonun da yalan olduğu düşünülebilir öyle değil mi? Ya da gerçekten donorün fotosu ise bile bilemiyorum bunu görmek o donasyonu yapmak yönünde nasıl bir artı sağlayacak? Merkezlerin yabancı sitelerde foto görmeye ok vermesi tahmin ediyorum o ülkelerin yasalarının donörün gizli olmaması yönünde olmasından kaynaklanıyor. Kıbrıs ta ise gizli olması gerekiyor yasaları böyle çünkü, merkez size donör bilgisini vermiyor, donöre de bizim bilgimizi vermiyor. Açıkçası ben de bunu tercih ediyorum. Ama tabi ki sağlık açısından vs yapılması gereken her testin yapılması ince elenip sık dokunması olmazsa olmaz şart. Burada da iş merkez seçimine kalıyor, seçimimizi güveneceğimiz yerden yana kullandıktan sonrası artık bizim kontrolümüzde değil maalesef.
Sevgili D dizara bakis acini kendime cok yakin buluyorum. Biz elimizden geleni yapalim da sonrasi tevekkul. Sevgili Y Yas41 ictenlikle bakis acini paylasmissin.ben cok onemsiyorum ozellikle donorle ilgili dusunce sistemlerinin paylasimini.uzun zamandir forumu takip eden,durumu hazmetme kabullenme surecimi sessiz sedasiz sizleri okuyarak astim.buradaki paylasimlar cok kiymetli gercekten.katkim olsun diye ben de yaziyorum artikben senin aksine donorumle tanismayi isterdim.bizim bunca maddi manevi zorluk yasamamizdaki ana unsur bizde tamamlanmasi gereken bir parca olusu.yani konunun özü;benim anne olabilmem icin, baska -tanidigim ya da tanimadigim- bir kadinin su veya bu sebeple bana kendi hucresini vermesi.bunun bende yarattigi his cok farkli.yani o kisi benim umut etmemi hatta hayalime kavusmama vesile olacak.ben hayat boyu mutesekkir kalirim.ve gercekten tanisarak hayatima katkisindan oturu bizzat tesekkur etmek isterim.dedigin gibi arkadasim Y Yas41 toplumda kabul goren bir durum degil donasyon.hepimiz evlatlarimizdan anamizdan babamizdan en yakinimizdan bunu saklayacagiz.koruma icgudusuyle yapacagiz bunu.bu tedavi 3 kisilik bence.olayin ozunu kacirmamakta fayda var.tedavide donorun ana rollerden biri oldugunu kabul etmenin ve o dogrultuda psikolojik fizyolojik hazirlanmanin gerekli oldugunu dusunuyorum sevgili kizlar.bu foruma yazilan her fikrin her eylemin her bakis acisinin her paylasimin hepimize cok buyuk katkilari oldugunu dusunuyorum.yolumuz kolay ve hayirli olur insallah..iyi geceler.Sevgili Yas41, herkesin burada arayisi farkli, fikirleri farkli, ben hic donor bilgilerine, gorunusune onemsemeden bu ise girisen arkadaslara da ozeniyorum, en stressiz, rahati oyle zira. Ama iste bu insan yapisi, bazi seyler elimdeyse, biraz benimde insiyatifim varsa, bunu kullanmak istiyorum. Ha kendi yumurtamla cocugun genetik problemleri olmayacak mi elbette ki, benim annem 18 sene ozurlu kardesime bakti, kendi cocuguydu. arti hastaligi 12 yasindan sonra belirdi. Ama o kabul etti tabii ki, kimsenin hatasi degil, kendisi hamile kaldi, kendi genleri. Ha obur turlu olursa, o zaman bu biraz ihmalkarliga girer bence, keske arastirsaydim der miyim derim. ben de su an onu yapiyorum. kaderden kacilmaz ama sevgili peygamberimiz der ki kadere inanin ama elinizden geleni de yapin.
evet amerika'da donor ile istersen tanisiyorsun sart degil tanismaniz. Resimlerine bakiyorsunuz tabii. ama alipta duvariniza asmiyorsunuz, bir kere, 2 dakika gordugunuz resmi 10 sene sonra hatirlamazsiniz bile.ama kimimiz icin rahatlaticidir. ben cocuga baktigim zaman mechul bir bilinmeyen supriz kutusuna bakmak istemiyorum. Istediginiz kadar hiiic onemi yok deyin, aklinizdan gecicek, hmm saclari siyahmis demek ki, kollari uzunmus, teni beyazmis, mis mus istemiyorum. ben bir kere gordum mu, nerelidir, asli nedir, ne yapar bunlari ogrendikten sonra o sayfa kapanir benim icin.
Ileride bu cocuklar buyudugunde karsilastigi insanlarin kardesi olmamasi adina, korumak adina da donorun tum gecmisini, irkini cinsini, nerede yasadigini herseyi bilmek zorundayim evet. Cocugum kanada da buyuyecek, ama dunya kucuk, ama hadi tanistigi insan donorle ayni ulkeden, biraz biliyorsam donorle ilgili az biraz benim de icim rahat olur.
yani kisacasi arkadaslar herkesin ici nasil rahat ederse. Bu acidan elimden geleni yapicam, ha ben yapayim da sonuc, kader tabii ki olan olucak, ama yapmadim demeyim.
Ne guzel icten ve samimi paylasmissin Yesilada, umarim tatli, hayirli, ve saglikli bebeklerini alirsin kucagina en kisa zamanda. Evet bende ozellikle yabanci istiyorum. Guzel karar vermissin, egitimi de onemli, ve zaten dogu avrupa ulkelerinde kadinlarin yuksek okul okuma orani cok yuksek. iyi dusunelim ki iyi olsun.Donör seçimi sürecinde çok düşündüm ben de..istediğim benim için çok önemli kriterler vardı..öncelikle fiziksel olarak bana çok benzemesi..sonra anne olması..yani sağlıklı doğum yapmış hali hazırda bir evladı olması..yumurtalarını verirken paradan ziyade bunu bir iyilik birine yardım amacıyla yapıyor olması..eğitimli olması..güler yüzlü olması..ilerde kendi genetiğinden biriyle bağ kurmaması İçin Türk olmaması hatta özellikle Rus olması vs...merkezle konuşurken tüm bunları anlatırken en önemlisi bu size güvenmek zorundayız ve bu belki de hayatımın en zor teslimiyeti beni rahatlatın lütfen dedim..bulununca bana saydığım özelliklere uygun donörümden bahsettiler..evet Rus 25 yaşında uzun boylu yeşil gözlü koyu saçlı kızı var çok sağlıklı ekonomi mezunu..hepsi iyi güzel ama gerçek mi tüm bunlar acaba??bana en fazla bir fotoğraf gösterseler belki de bambaşka birinden alıcaklar yumurtayı? Çok kafam karıştı o an..ben işleri oluruna bırakabilen biri değilim üstelik bu oluruna bırakılabileceğim bir iş değil,evlat..sevgili @dizara ya kesinlikle katılıyorum bu sürece bir katkımız olmalı,en azından tüm ayrıntılarını bilmeli hatta seçim yapma aşamasında müdahale şansımız da olmalı..ancak katılmama rağmen tüm ayrıntıları bilmek istememe rağmen iş yüzünü görmeye gelince orda takılıyorum..bir anlık bakmak bir ömür tüm yüzünü aklıma kazıyacaktı biliyorum..benim savunduğum bu tercihe bırakılmalı..donörler şunlar size üç seçenek hazırladık sizin kriterlerinize uygun siz karar verin demeleri..bu süreçte tanışmak ya da en azından görmek de en doğal hakkı anne adayının..kişisel tercih olarak görmek istemeyebilir ama bu şansı kesinlikle olmalı...ben hayatımdaki en ciddi teslimiyeti yaşadım ve aldım bebeklerimi söyledikleri donörden geldim..eşime bile söylemedim size itiraf edeyim aklımda hep soru işareti kalacak...Ama şu an pozitif düşünme ve iyi hissetme modundayım belki bebeği görünce daha iyi hissederim bu konuda..kendimi rahatlatmak İçin hep şunu söylüyorum benim allah bağışlasın 15 yaşında bir oğlum var doğal yolla gebe kaldığım..babasının kopyası..her bakışı her zerresiyle sanki ben doğurmadım şekil olarak :) onu akıl almayacak kadar büyük bir sevgiyle aşkla büyüttüm kendi genlerimi taşımasa da bu evladıma da şimdiden aşk duyuyorum..annelik öyle güçlü ki tüm bu endişelerimi Yok edecek diye düşünüyorum..hepinize yürekten diliyorum anneliği..bebek olsun da endişeler kaygılar hayatın kendisi zaten..aşılır..herkesin gönlüne göre versin allahım..tanımadan da seviyorum her birinizi..içten güzel güçlü kadınlar..herkese sevgiler :)
Teşekkür ederim :) hepimiz için güzel olsun..Ne guzel icten ve samimi paylasmissin Yesilada, umarim tatli, hayirli, ve saglikli bebeklerini alirsin kucagina en kisa zamanda. Evet bende ozellikle yabanci istiyorum. Guzel karar vermissin, egitimi de onemli, ve zaten dogu avrupa ulkelerinde kadinlarin yuksek okul okuma orani cok yuksek. iyi dusunelim ki iyi olsun.
Merhaba;Bu konuda benim düşüncem donörü görmekti.2 defa tedavi olup test gününü beklerken kafamdaki soru işaretleri beni yiyip bitirdi.Ama benim için en sağlıklı durumun görmemek olduğuna karar verdim.Kaldı ki donörü tanımak ya da tanıdğım birini donör secmek ilerde benim için sıkıntı olur diye düşünüyorum.Bu konuda hiçbir sey görmemek hatta tanıdık biri olmaması bence en sağlıklı karar çünkü bu yumurta bağısı ve tek annesi ben olacağım.Kader arkadaşlarım merhaba, epeydir yazmıyorum ama donörü görme konusunda ben de fikirlerimi yazmak istedim. Rusya'yı bilemiyorum ama örneğin Amerika ve İngiltere'de donörün saklı kalması diye bir şey söz konusu değil, yani biliyorsunuz donorün kim olduğunu, ancak şöyle bir şey var sadece fotosunu görmüyorsunuz, kanlı canlı tanışıyorsunuz da. Hatta çocuk doğduktan sonra donörüyle tanışıyor vs. Bu ülkelerde isterseniz siz kendi tanıdığınız birisini götürüp onun yumurtalarını da alabiliyorsunuz, sıklıkla kendi kız kardeşinden annesinden yumurta alanlar var. Bizde zaten donasyon tümüyle yasak ve birçoğumuz hatta neredeyse hepimiz donasyon yaptığımızı saklıyoruz. Çünkü bizim toplumsal yapımız buna uygun değil. Şahsen düşünüyorum yumurtasını alacağım o 22 yaşındaki kızla konuşup tanışmak ister miydim? İstemezdim diye düşünüyorum. Ya da kızkardeşim olsa onun yumurtalarını alarak bir çocuk sahibi olmak ister miydim? Açıkçası bunu da istemezdim, sanki kardeşimle eşimin çocuğunu doğurmak gibi gelirdi bu bana. Bunları böyle düşününce iş gelip bir fotoğrafa kalıyor, kaldı ki güven yoksa o hastaneyle aramda, o fotonun da yalan olduğu düşünülebilir öyle değil mi? Ya da gerçekten donorün fotosu ise bile bilemiyorum bunu görmek o donasyonu yapmak yönünde nasıl bir artı sağlayacak? Merkezlerin yabancı sitelerde foto görmeye ok vermesi tahmin ediyorum o ülkelerin yasalarının donörün gizli olmaması yönünde olmasından kaynaklanıyor. Kıbrıs ta ise gizli olması gerekiyor yasaları böyle çünkü, merkez size donör bilgisini vermiyor, donöre de bizim bilgimizi vermiyor. Açıkçası ben de bunu tercih ediyorum. Ama tabi ki sağlık açısından vs yapılması gereken her testin yapılması ince elenip sık dokunması olmazsa olmaz şart. Burada da iş merkez seçimine kalıyor, seçimimizi güveneceğimiz yerden yana kullandıktan sonrası artık bizim kontrolümüzde değil maalesef.