Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

Yarın yedinci gün doktor pazartesi gel dedi 10. Gün oluyor :)
Haydi o zaman güzel olsun herşey :) bende şimdi kan verdim bakalım.baya artmış olması lazım ,inşallah güzel çıkar.16.gün yaptırmadım direk 18.gün yaptırdım yarın da doktor randevum var.inşallah keseyi görürüz

Haydi o zaman güzel olsun herşey :) bende şimdi kan verdim bakalım.baya artmış olması lazım ,inşallah güzel çıkar.16.gün yaptırmadım direk 18.gün yaptırdım yarın da doktor randevum var.inşallah keseyi görürüz
çoğul mu tek mi şimdi belli our..en azından fikir olur..ay hemen yaz güzel haberi çok merak ettim:)

Bu konuda gittiğim bir profosör doktor rahim filmime baktı tüpler açıktı ve gayet sağlıklı bir rahim dedi.Kendisine sorduğumda tüp bebek tedavisinde tüplerin açık ya da kapalı olması hiçbişeyi değiştirmez demişti.
Evet oyleymis bende bugün dr beye gönderdim sonuclarimi istediğim zaman tedaviye baslayabilirmisim

Sevgili Yas41, herkesin burada arayisi farkli, fikirleri farkli, ben hic donor bilgilerine, gorunusune onemsemeden bu ise girisen arkadaslara da ozeniyorum, en stressiz, rahati oyle zira. Ama iste bu insan yapisi, bazi seyler elimdeyse, biraz benimde insiyatifim varsa, bunu kullanmak istiyorum. Ha kendi yumurtamla cocugun genetik problemleri olmayacak mi elbette ki, benim annem 18 sene ozurlu kardesime bakti, kendi cocuguydu. arti hastaligi 12 yasindan sonra belirdi. Ama o kabul etti tabii ki, kimsenin hatasi degil, kendisi hamile kaldi, kendi genleri. Ha obur turlu olursa, o zaman bu biraz ihmalkarliga girer bence, keske arastirsaydim der miyim derim. ben de su an onu yapiyorum. kaderden kacilmaz ama sevgili peygamberimiz der ki kadere inanin ama elinizden geleni de yapin.
evet amerika'da donor ile istersen tanisiyorsun sart degil tanismaniz. Resimlerine bakiyorsunuz tabii. ama alipta duvariniza asmiyorsunuz, bir kere, 2 dakika gordugunuz resmi 10 sene sonra hatirlamazsiniz bile.ama kimimiz icin rahatlaticidir. ben cocuga baktigim zaman mechul bir bilinmeyen supriz kutusuna bakmak istemiyorum. Istediginiz kadar hiiic onemi yok deyin, aklinizdan gecicek, hmm saclari siyahmis demek ki, kollari uzunmus, teni beyazmis, mis mus istemiyorum. ben bir kere gordum mu, nerelidir, asli nedir, ne yapar bunlari ogrendikten sonra o sayfa kapanir benim icin.
Ileride bu cocuklar buyudugunde karsilastigi insanlarin kardesi olmamasi adina, korumak adina da donorun tum gecmisini, irkini cinsini, nerede yasadigini herseyi bilmek zorundayim evet. Cocugum kanada da buyuyecek, ama dunya kucuk, ama hadi tanistigi insan donorle ayni ulkeden, biraz biliyorsam donorle ilgili az biraz benim de icim rahat olur.
yani kisacasi arkadaslar herkesin ici nasil rahat ederse. Bu acidan elimden geleni yapicam, ha ben yapayim da sonuc, kader tabii ki olan olucak, ama yapmadim demeyim.
Ama tanıştığın donörün başka yumurta ya da sperm bağışı yapıp yapmadığını hiç bilemezsin.Aynı merkeze vermese bile başka merkezlere yeniden bağış yapabilir.Yani bu bir kıstas değil bence...
Kardeş konusuna girdiğin için yazmak durumunda kaldım.

Ama tanıştığın donörün başka yumurta ya da sperm bağışı yapıp yapmadığını hiç bilemezsin.Aynı merkeze vermese bile başka merkezlere yeniden bağış yapabilir.Yani bu bir kıstas değil bence...
Kardeş konusuna girdiğin için yazmak durumunda kaldım.
canım güzel haberini bekliyorum inşallah sağlıklı güzel devam etsin

değerin yüksek çıkmış,ikiz olma olasılığı yüksek,ama saglikli olsun tek olsun yeterki eve bebek gelsin.Ben olsaydım bugün vajinal usg girerdim,kesinlikle gözükür kese veya keserler.tekrar hayirli olsun.
Canımm tek temennimiz zaten sağlıklı olması.Yoksa hiç önemli değil tek ,ikiz.Sağlıkla gelsin yeter.Yarın randevum.Herşeyi acele ile yapmak istemiyorum:)

Canım ben kıbrısta hit de.ilk denememde ikizlerime hamile kalmıştım.ancak erken doğum yapmıştım.sonra dondurulmuslarla denedik kimyasal oldu.ucuncu sefer yeni bir donorle denedim.simdi kızım 4 aylik:)
Merhaba canım masallah senın adına cok sevındım ınsallah yavrunla beraber cok guzel bır hayatınız olur rabbım bızlerede nasıp etsın ınsallah...

Ben de Ukraynada yaptiracagim tiroid hormon bozuklugu vardi onunla ugrastim bir sure birkac ay oncede cervical polip oldugu soylendi normal pelvic usg cekildi sali gunude sulu usg yapilacakti fakat adetim basladi o gun. Haftaya kaldi.Aile doktorumda kendiliginden dusebilecegini soyledi. Filmleri cektirdikten sonra ukraynaya gidecegiz orasi bize yakin sayilmaz ama kibrisa gore yakin sayilir. Toplam ortalama 12 saat ucus suresi. herkese allah yardim etsin. zor isler gercekten
Insallah hersey umdugun gıbı gıder canım benım rabbım yardımcın olsun sen nerden gıdıceksın ukraynaya 12 derken ? Ukraynada hangı hastane kımınle gorustun ordan ? Bana ozelden yazabılırmısın canım...

• Beğen
Reactions: cal
X