Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

Bende hitte başlayacam Kıbrıs’ta yaşıyorum ama ilk transferimi Türkiye de oldum. Tuttu ama kaybettim 8. Hafta da. Sonra hitle görüşme sağladık kendisi çok başarılı bir doktor. Normalde eşimde sıkıntı var ama bende de varmış. Yumurta yapılıklıgım varmış. Ardından eşimle beni genetiğe yönlendirdi sonuclarımız çıktı ve benim kromozom sorunum var. Doktor çok güzel ilgileniyor. Evet çok konuşmuyor çünkü kısa ve net cevap veriyor. Hemşireleri de çok ilgili. Transfer için her ne kadar size basırı oranı yüksek deseler de az olan oranda sizi bulup tutmaya bilir. Bunun için doktoru suçlamak bence doğru değil. Mesela bana ilk transferde embriyo kalitesinden dolayı sans az ama rahmin çok iyi belki olur dediler. Oldu ama sağlıksızdı engelli olduğu için düştü. Bunda da çok büyük başarı oranı yok. Çünkü iki tarafta çok sağlıksızız. Tabi neler olur ancak zaman gösterir
siz başlamadan memnunsunuz hitten umarim sonuclariniz da iyi olsun. Neden tutmadi hesabi verilsin demedim ki ben. Negatif olan bazi hastalari direkt dr hit arayip surecin nasil ilerleyecegini acikliyor. Ama beni hemşirem bile aramadi ilk günlerde. İkilik yaratan tonlarca şey ve savsaklik. Ben tecrübelerime dayanarak ve yaşayarak harika hemsirelerin oldugunu da gördum tedaviyi anlatamayan hemsirenin olduğunu da. Doktorla 5 dk ilk gorusmede konusamayani da gördum negatif olunca drun ve hensirenin birlikte arayip teselli ettigini de. Yani bir tarafimdan atmiyorum yanlis anlayacak bir seyde yok herkes ne yasadigini biliyor. Yaşamayan bilmez!

siz başlamadan memnunsunuz hitten umarim sonuclariniz da iyi olsun. Neden tutmadi hesabi verilsin demedim ki ben. Negatif olan bazi hastalari direkt dr hit arayip surecin nasil ilerleyecegini acikliyor. Ama beni hemşirem bile aramadi ilk günlerde. İkilik yaratan tonlarca şey ve savsaklik. Ben tecrübelerime dayanarak ve yaşayarak harika hemsirelerin oldugunu da gördum tedaviyi anlatamayan hemsirenin olduğunu da. Doktorla 5 dk ilk gorusmede konusamayani da gördum negatif olunca drun ve hensirenin birlikte arayip teselli ettigini de. Yani bir tarafimdan atmiyorum yanlis anlayacak bir seyde yok herkes ne yasadigini biliyor. Yaşamayan bilmez!
Zaten size yalan söylüyorsunuz demedim yada haksızsınız demedim. Ilgi konusunda bişey diyemem herkes şanslı olmamıyor maalesef. Ama negatifte neden kaybettiğinizi söyleyemez doktor siz ilk yazınızdan nedenini bile söylemediler bir mesajla geçiştirdiler yazmışsınız. Normalde olması gereken nu diye biliyorum. Çünkü ben bebeğimi kaybettiğim de kimse bana açıklama yapmadı hatta genetiğe gerek yok bile dendi. Ki yanlış yönlendirdiler. Halbuki bende kromozom sıkıntısı varmış. Yani sizi her konu da haklı zaten buluyorum. Sadece nedenini söyleme konusunda haksız bulmuştum eğer düzgün okursanız

Bende hitte başlayacam Kıbrıs’ta yaşıyorum ama ilk transferimi Türkiye de oldum. Tuttu ama kaybettim 8. Hafta da. Sonra hitle görüşme sağladık kendisi çok başarılı bir doktor. Normalde eşimde sıkıntı var ama bende de varmış. Yumurta yapılıklıgım varmış. Ardından eşimle beni genetiğe yönlendirdi sonuclarımız çıktı ve benim kromozom sorunum var. Doktor çok güzel ilgileniyor. Evet çok konuşmuyor çünkü kısa ve net cevap veriyor. Hemşireleri de çok ilgili. Transfer için her ne kadar size basırı oranı yüksek deseler de az olan oranda sizi bulup tutmaya bilir. Bunun için doktoru suçlamak bence doğru değil. Mesela bana ilk transferde embriyo kalitesinden dolayı sans az ama rahmin çok iyi belki olur dediler. Oldu ama sağlıksızdı engelli olduğu için düştü. Bunda da çok büyük başarı oranı yok. Çünkü iki tarafta çok sağlıksızız. Tabi neler olur ancak zaman gösterir
Siz yumurta donasyon mu yaptiniz tutmadi?

Zaten size yalan söylüyorsunuz demedim yada haksızsınız demedim. Ilgi konusunda bişey diyemem herkes şanslı olmamıyor maalesef. Ama negatifte neden kaybettiğinizi söyleyemez doktor siz ilk yazınızdan nedenini bile söylemediler bir mesajla geçiştirdiler yazmışsınız. Normalde olması gereken nu diye biliyorum. Çünkü ben bebeğimi kaybettiğim de kimse bana açıklama yapmadı hatta genetiğe gerek yok bile dendi. Ki yanlış yönlendirdiler. Halbuki bende kromozom sıkıntısı varmış. Yani sizi her konu da haklı zaten buluyorum. Sadece nedenini söyleme konusunda haksız bulmuştum eğer düzgün okursanızz
Düşüncelerinize saygı duyuyorum öncelikle ama ben iki kere tedavi oldum ilkinde kimyasal gebelik ile sonuçlandı hemşire beni aradı teselli etti sonrasında doktor tarafından arandım oda teselli etti ve tutmasının sebeplerini sıraladi ve tekrar bir şansımız olduğunu bunun için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi doktorumun bunu yapmış olmasi bana tekrardan motivasyon kaynağı oldu şuan düşünüyorum doktorum ve merkez beni umursamaz bir tavırda olsaydı ben belki bir daha bu yola baskoymayacaktım herkes bu yolda maddi manevi yıpranıyor doktor tabiki açıklama yapacak yapmalı da size yapmış oldukları davranış çok yanlış genetige gitmeliydi embriyo benim ilk tedavim tutmayinca bı kaç test daha verdiler onları yaptırdık ve bebeğim şuan kucağımda Allahım hepinize yardımcı olsun kucaklarınız bebislerle dolsun☺️🥰

Merhaba Herkese,
ben de kıbrıs donasyon için harekete geçtim. Çok yakın arkadaşım haftanın 3 günü Kıbrıs’ta kadın doğum uzmanı olarak görev yapıyor. Bu nedenle, Kıbrıs’ta tüp bebek ve donasyon işlerinde çok üç kağıtçılıklar döndüğünü öğrenmiştim. Kendim de çok araştırdım ve burda yazılanları da çok okudum. Sonunda arkadaşımın da tecrübe ve önerileriyle Doç. Dr. Ahmet Eser ile tedaviye başladım. Çok ilgili ve dürüst bir doktor, yumurta donasyonunda olabilecek herşeyi açıkça anlattı. İnşallah sonunda pozitif güzel haberler de alırım ve sizlerle paylaşırım. Şu anda rahim hazırlık aşamasındayım. Hepimizin gönlüne göre sağlıklı bebişleri olsun İnşallah😍
Merhaba umarım güzel sonuçlar almışsınızdır süreciniz nasıl başladı nasıl oldu yani doktor neye göre seçti donörü süreç hakkında bilgi verebilir misiniz?

X