Seldaaaaaa
Sakin ol ben de hiotrioid idim. Ömür boyu dedilerdi hatta bir ara yarıma bile çıktı hapım ama bak iyileştim canım. Benim de annede guatr var panikleme sınırda ise bir şey yokkkkkk.
Rowina arkadaşım
sağol geçmiş olsun dileklerine .Önce fotoğraf makinesinden pc ye yükle ama kaydettiği yere iyi bak:) Masaüstüne doşra aç Ahmet diye .) Ona al resimi sonra da mail adresini aç orada yeni maili tıkla malini yaz mynette dosya ya hotmail de attachments a bas. Gözat gelecek masaüstünden dosyanı tıkla gelsin. Çekinme tüm isteklerini söyle Ahmet'e o modern bir tip .
Seldaaaaaa
Sakin ol ben de hiotrioid idim. Ömür boyu dedilerdi hatta bir ara yarıma bile çıktı hapım ama bak iyileştim canım. Benim de annede guatr var panikleme sınırda ise bir şey yokkkkkk.
Rowina arkadaşım
sağol geçmiş olsun dileklerine .Önce fotoğraf makinesinden pc ye yükle ama kaydettiği yere iyi bak:) Masaüstüne doşra aç Ahmet diye .) Ona al resimi sonra da mail adresini aç orada yeni maili tıkla malini yaz mynette dosya ya hotmail de attachments a bas. Gözat gelecek masaüstünden dosyanı tıkla gelsin. Çekinme tüm isteklerini söyle Ahmet'e o modern bir tip .
papatyacım cok saol cok guzel haberlerım var oglen kendı dr gıttım sonuclara baktı sende hıcbırsey yok ne guatr dedı kınıyorum o meslektasımı dedı oysakı atom tedavısınden bıle bahsetmısdı manyak kadın tsh fılan normal dedı grıpmı bu 3 ay once normal sonra hortlamaz dedı gayet normal degerlerın hıc kafana takma gıt tedavını ol dedı ay valla ıcım rahatladı sabahkı dr fılm ultrason fılan ıstemısdı kendı dr gosterdım guldu ne gerek var senın degerlerın normal dedı ay varya acayıp sevındım yoksa aksamdan berı bunalımdaydım sınır oluyorum bu aıle hekımıne zaten bıkere esım barız grıp olmusdu senın hıcbırseyın yok deyıp eve yolladı salak sonra kendı dr gıttık adam ılerı faranjıt olmusdu ya sınır oluyorum nasıl iş hata kabul etmeyen tek meslek olması gerekmezmı ya neyse arkadaslar yarın rahım olcumum var sımdı ona motıve olayım herkese byyyy
ne heyecan ve vesvese allahtan duruldu herşey..
herkese geçmiş olsun.. olaylar büyüdü sonradanda o kadar önemli olmadığı çıktı ortaya...
tedaviye yola devam...
allah adama devası olmayan dert vermesin..
herkese iyi haftasonları..
papatyacım cok saol cok guzel haberlerım var oglen kendı dr gıttım sonuclara baktı sende hıcbırsey yok ne guatr dedı kınıyorum o meslektasımı dedı oysakı atom tedavısınden bıle bahsetmısdı manyak kadın tsh fılan normal dedı grıpmı bu 3 ay once normal sonra hortlamaz dedı gayet normal degerlerın hıc kafana takma gıt tedavını ol dedı ay valla ıcım rahatladı sabahkı dr fılm ultrason fılan ıstemısdı kendı dr gosterdım guldu ne gerek var senın degerlerın normal dedı ay varya acayıp sevındım yoksa aksamdan berı bunalımdaydım sınır oluyorum bu aıle hekımıne zaten bıkere esım barız grıp olmusdu senın hıcbırseyın yok deyıp eve yolladı salak sonra kendı dr gıttık adam ılerı faranjıt olmusdu ya sınır oluyorum nasıl iş hata kabul etmeyen tek meslek olması gerekmezmı ya neyse arkadaslar yarın rahım olcumum var sımdı ona motıve olayım herkese byyyy
günaydın kızlar...
selda tekrar çok geçmiş olsun.. sorunsuz git ve gel inşallah :)
rowina hayırlısı olsun senin içinde.. bakalım nasıl bir donör listesi yollayacak sana:)
bugün yapabilirsek gezeceğiz arkadaşımla.. havada çok güzel şansıma.. rumelihisarına doğru gitmeye niyetimiz var:) bakalım :) Yarın dönüyorum zaten öğlen uçağı ile.. babamın elektro işini annem-kardeşim birşekilde halledecek MR için aysonu tekrar geleceğim:) bu aralar istanbul beni seviyor bende onu :)
Herkese iyi haftasonları..
bu arada amh ile ilgili bir yazı çıkmış bugün hürriyette..
AMH AMH syle bana ka ylm kald u hayatta - Mesude ERAN - Hrriyet
AMH AMH söyle bana kaç yılım kaldı şu hayatta
Son yıllarda kısa adı AMH (antimüllerian hormon) olan bir hormon üzerinde çok duruluyor. Kanda bakılan bu hormon bekar, evli veya daha ileri yaştaki kadınlara gebelik şanslarını söylüyor. Ya da yardımla üreme yöntemlerine başvuranlara başarı ve maliyet konusunda fikir veriyor. Ayrıca menopozun ne kadar yakın veya uzak olduğunu da gösteriyor.
Pek çok kadın biyolojik olarak en doğurgan olduğu yaşlarda eğitim ve kariyeri tercih ediyor. Ancak bu ertelemeler bazen ‘treni kaçırtıyor’. Gebelik kapasitesini bilmek, doğru planlama yapmanın da yolunu açıyor. “30 yaşına kadar bebek istemiyorum” diyen bir kadının AMH düzeyine bakarak, ona “üç yılın daha var, iki yıl korun sonra elini çabuk tut” demek mümkün.
AMH, son Üreme Tıbbı Derneği Kongresi’nin de oturum konularından biriydi. Üreme Tıbbı Derneği Başkanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu’nun verdiği bilgiye göre, AMH’nin esas görevi yumurta gelişimini belli basamaklarda baskılamak. Aşırı yumurta gelişimini engelleyerek yumurta hacmini dengelemek.
Kadınlarda cinsel olgunluk dönemi (ergenlik) başladığında her iki yumurtalıkta ortalama 400 bin-500 bin adet yumurta hücresi bulunuyor. Her ay kabaca bin adedinin tükenmesiyle, ortalama 300-400 defa adet görerek de menopoza giriliyor. Bazı kadınlar genetik bozukluklar, doğumsal anomaliler, radyasyon veya kemoterapi gibi nedenlerle yumurtalıkların içindeki yumurta hücrelerinin beklenenden önce tükenmesi halinde erken menopoza giriyor. Prof. Dr. Pabuçcu, “AMH yumurtalık deposunun durumunu gösteren güvenilir gösterge. Bu hem doğal yolla gebelik şansı hem de tüp bebek tedavilerinin başarısını değerlendirmeye yarıyor” diyor.
HABERCİ HORMON
AMH’nin bir başka işlevi de, Türkiye’de sık rastlanan polikistik over sendromu tanısında ve bu hastalarda tüp bebek tedavisi sırasında gelişebilecek en önemli komplikasyon ovaryan hiperstimülasyon sendromunun öngörülmesi. Ayrıca bazı yumurtalık tümörlerinde de bir belirteç olarak kabul görüyor.
AHM ayrıca erkeklerde sperm yapımının gerçekleştiği sertoli hücrelerinin fonksiyonunun da göstergesi. Böylece kısırlık sorunu bulunan erkeklerde sperm yapımı hakkında bilgi verebiliyor. Pabuçcu, “Erkeklerde ergenlikten önce testosteron salınımı olmamasına rağmen, yüksek düzeyde AMH varlığı testis dokusunun önemli bir göstergesi. Androjen duyarsızlık sendromu gibi genital anomalilerin ayırıcı tanısında kullanılabiliyor” diyor.
ÖLÇMENİN AVANTAJLARI
* Adet döngüsü içinde herhangi bir gün bakılabilir.
* Tek ölçüm yeterli.
* Ultrasonda görülen yumurta sayısıyla yakından ilişkili.
* Yumurtalıkların foliküler yapısının en hassas belirteci.
* Tüp bebek tedavisinde kötü yanıt veya aşırı yanıtın ön görülmesinde yararlı.
* Yumurtalık rezervinden başka patolojilerin de değerlendirilmesine olanak veriyor.
DÜŞÜKSE TÜP BEBEK Mİ DENMELİ
Prof. Dr. Pabuçcu, “Diğer yumurtalık rezervini gösteren testler gibi, AMH değeri de hastaların tedaviye alınıp, alınmaması konusunda kesin bir belirteç değil. Ancak hastanın yaşı, FSH ve östradiol hormon ölçümleri ve ultrasonda folikül sayımı gibi ek değerlendirmelerle daha kesin bilgi verebilir” diyor. Öte yandan çikolata kisti olarak da bilinen endometriozis sorununda (ağrılı adet görme ve kısırlık şikayetiyle kendini gösteriyor) AMH değerleri genellikle düşük saptanıyor. Bu hastalarda tüm tedavi basamaklarının atlanarak bir an önce tüp bebek yöntemine geçilmesi öneriliyor.
ERGENLİKTEN DE HABER VERİYOR
AMH değerlerinin erkekler ve çocuklarda da kullanım alanları şöyle:
* Erkekte testis fonksiyonunu ve kısırlığını araştırmak,
* Çocuklarda erken veya geç ergenliğin araştırılması, cinsiyet bozuklukları, çift cinsiyet durumu ve inmemiş testisin ayırıcı tanısında.
Bence de adam diyor ki ben suçluluktan çocuk sahibi olmayacağım ( ben bu mesajın anneye gittiğini düşünüyorum ama yine de uzman sensin Efsuneciğim ) babam benim yerime bir kere daha baba olsun da beni suçlamayın nolurrrrr . Geline de nasıl kabul ettirdi bilemiyorum sanki 3 ü de tedavilik gibi.
Bu arada Mardin NÇ si için 8 tüm köy ilişkiye girmiş aklı selim olmayan kadınla) her nasılsa o sonuncudan şikayetçi olmuş birisi yönlendirdi demek.Bağnaz hakim rızasıyla demiş. İngilterede bir hakim akşam parkta otura kıza laf atıp saldrmaya kalkan adamı 7 yıl 7 gün cezaya çarptırmış. Demişler ki bir şey yap madı sadece laf attı ( adam çevreden sözlü müdaahaleler yüzünden sadece laf atabilmiş) 7 yıl çok değilmi ? Hakim demiş ki 7 gün laf attığı için 7 yıl İngiliz kızların parkta oturma özgürlüğüne tecavüz ettiği için... Allahım bizim bu ülkenin yargı sistemi kalmıştı çökmeyen hani ankara istanbul Hukuk yüzü suyu hürmetine o da gitti elden. Bunlar nasıl kararlar nasıl tecavüzcüsüyle evlendirilirler nasıl kendi rızası derler tecavüz gördüm diyen zavallı bir kıza 14 yaşında kız yaaaaa
Portakal arkadaşımız
Hit yoğudur her zamanki gibi ama istersen sen ara Nasılsa sana değil onlara yazacak :)
kızlar herkese slm nasılsınız nasıl gıdıyo benım cumartesı rahım kalınlıgım olculdu 8mm oldugu soylendı kısmetse ıns cuma gunu esımle bırlıkte sperm vermeye gıdecegız bıletlerımız kendımız aldık yanlız magosaya gıden kıbhaslar ıcın rezarvasyon yaptırıyormuyuz luften acıl cvp verırımısınız bırde hastaneye uzak bıryerdemı bırakıyo nerde bırakıyo lutfen cvp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?