Merhaba Efsune, Merhaba Hanımlar;
Mesajın ve ilgin için çok teşekkür ederim. Bende ne zamandır yazmak istiyorum, aslında birkaç kerede yazdım ama baktım çok uzattım vazgeçtim :) Kısaca anlatayım; ben 41 yaşımdayım eşimde 44. 2 yıl önce evlendik ama evlenmeden önce söylenmese de eşimin ailesinin çocuk sebebiyle benim yaşımı problem ettiğini bildiğimden bebek işini başlamadan sorun ettim, öyle de oldu zaten. Sonrasında da anladık ki eşimde sperm sayısı çok az. 3 kez tüp bebek denedik ama benimde yumurta rezervim az olduğunu şansımız çok azdı. Her defasında 3-4 yumurta toplandı 2 tanesi adam oldu ama gebelik oluşmadı. Hatta 2. ve 3 . denememizde embriyolarda anormal dölllenme oluştuğu için transferde olmadı. Transfer yapılan ilk denememiz Memorialda oldu sonra başka merkeze geçtik. Geçen hafta 4. deneme için başka hastaneye gittim ama bu seferde ilaçlarla sadece bir yumurta büyüdüğü için tedaviyi iptal ettim zaten 1-2 deneme sonra artık bırakıp bir karar vermek gerekiyor ama donasyon konusunda henüz karar vermiş değilim, kimi doktor şiddetle tavsiye ediyor kimi aman iyi düşünün sonrasında pişman olabilirsiniz diyor; çocukta hastalık olduğunda insanlar kendi çocuğu olduğunda kabulleniyor ama donasyonda sorguluyor diyor. Ben bir an deliler gibi bebek istiyorum, daha fazla bu tüp bebek stresiyle uğraşmadan donasyona gideyim diyorum (bütün o yumurta büyüdü büyümedi, embriyo bölündü bölünmedi streslerinden kurtulmak istiyorum) bir an sonra olmuyorsa bırak zorlama diyorum. Burada sizleri takip ederek hem bilgileniyorum hemde karar vermeye çalışıyorum :) Efsune senin dediklerini düşünerek; acaba donasyon seçeneğini düşünerek bedenime sen artık uğraşma mesajımı veriyorum o yüzden mi durum giderek kötüleşiyor diyorum :) Donasyon olursa da yurtdışını istiyorum aslında.Yani durumum bu, herşey belirsiz, ben kararsızım işim stresli, herkes bebek soruyor, etrafım hamile kaynıyor; herkeste durumu bilmediği için ama sende artık işi gücü kariyeri unut biraz bebek işini düşün diyor :) Hepinizin fikirleri tecrübeleri ve destekleri benim için çok değerli, yapacağınız her yorum için şimdiden çok teşekkür ederim.

sevgili bal,

herşeyden önce ne ilginç değilmi eşinin ailesi senin yaşını bebek için dert etmişler ve ihale kendi çocuklarına kalmış...yani asıl sorun kendi çocuklarında. bunu onlar kabullenmedikçe YANSITMA savunma mekanizması ile senin sorumlu tutacaklardır. bir kayınvalide için oğlunun sperminin az yada sorunlu olduğunu kabul etmek ölüme eştir..
1. neden libidinal yatırım yapılmış erkek çocuksa hayatı boşluğa düşer çünkü libidinal yatırım yapılan erkek çocuk eksik olamaz.
2. nedende aslında sorumlu kendisidir..bunu bilinçaltında sezer ama sorumluluk alamaz.
3.neden ise bu durumun yaşatmış olduğu kötü duyguyu kimse kendi kendine sönümleyemediği için bol bol olay çıkarır, agresyonu yüksek sürekli hırlayıp huzur bırakmayan bir davranışı seçer bu bir duygusal eroindir kötü hissediş huzursuzlukla yok edilir..

bir kere olay sizde çok yeni.. bunu sindirmek iher iki taraf ve ilişki için çok zordur..
donasyonu seçmen aslında gerçeği kabul etmeyerek süreklli bir çözüm olma olasılığının hayaliyle yaşamı tüketmekte olabilir.
sitemizde canlı örnekleri var gerçektende çözüm olabilir.
bizler tek ve biricik ve özeliz. hepimizin yazgısı kaderi ve bahtı farklı..
bence içinden geleni yapmalısın.. soruların olursa tartışırız diğer bu çelişkiyi yaşayıpta karar veren arkadaşlarımız bu konuda çok açık ve yapıcılar..

sorular gerçekmi yoksa korkulara kispemi bunu sen ayrıt etmelisin derim..

evet herkes etrafında hamile olacak ve bu sürüden ayrı olduğun hissini getirecek. bu durumu sırtlayabilmek de senin bu yaşamdaki sınanmışlığın olacak belkide.
yada yeni bir balın ruhani doğuşu. bu yaşanan süreç bence bizleri çok dönüştürüyor...
sevgiyel kal..

Merhaba Efsune,
Güzel yorumların için çok teşekkür ederim. Ben nedense hayatta herşeyi zor elde etmeyi seçtim, öyle hak edeceğime inandım, o yüzden bebek konusuda böyle oldu galiba aynen senin söylediğin gibi. Aslında hiçbir zaman bebek meraklısı bir insan olmadım, hatta tüp bebekte ısrar edenleri hep yargıladım ve bu dünyaya çocuk getirmek doğru değil vs diye ukalalıklar yaptım ve şimdi de işte yargıladığım herşeyi yaşamaktayım. Şu anda da bebeğimi istiyorum, etrafa kendimi ispat mı etmek istiyorum ya da bu kadar hormon ilacı mı beni bebek manyağı yaptı bilemiyorum. O yüzden burası benim için sığınak, sizleri okuyarak kendimi ve ne istediğimi anlamaya çalışıyorum. Mesela şimdi tedavimde iptal oldu ya resmen bebek diye kıvranmaktayım.

sevgili bal,
boşluk duygusu zor bir duygudur.. tedavinin iptal olmasına çok üzüldüm. kolun kanadın kırılmış gibidir..
aslında en başta tüp bebek tedavisine pek yakın durmamanı anlıyorum aynı süreçten geçtim..
bunun anlamı şu: aslında bilinçaltın çocuk istemiyor.. tüp bebeği onaylamamak yada eleştirmekte var olan gerçek durumu kabullenmemek..
birde dört dörtlük herşey olsun diyenlerdensen kontrolun dışında olan bir olay zaten bize uymaz...

ama asıl resim bu değil.. bilinçaltın gerçekten çocuk istese duygularını yenebilese ve sen buna hazırolsan yapılamsı gerekenleri kucaklaman ayrı bir ruh halinde olur.
bir cümlen dikkatimi çekti.. herşeyi zor elde etmeye seçtim..
bence bu ya sana anne ve babanın tasarımından giydirilmiş bir kılıf olabilir. duygun neyse dış gerçeklikte gelir seni bulur .. bence bir dönem hayatın aslında basit, anlamsız, ve çok doğal olduğunu diğer tüm kavramların bizi bu dünyada oyalamak içinvar olduğunu düşünürsen rahatlarsın..

emin ol herşeye anlamı biz yüklüyoruz. bir çiftle tanıştım. çocukları yok olmamış. ama olayı bir tevekkülle kabullenmiş ve hayatlarına devam etmişlerki.. şşok olursun.
hepimizin başın agelen olay aynı ama bizim bunu algıyaşımız duygularımız belirleyici olan..

anne olmak için elindne geleni yap amam neyi niçin istediğini bil..
eğer herkeste var diye istiyorsan bu sen değilsin.. sen sen için çocuk iste.. ve biraz çocukluk anılarına git derim. kardeşler arası işilkiye bak. anılarını çağır ve çocukla ilgili bir travma varmı diye bak...

Son düzenleme:
birşey daha:)

tedavi iptal oldu.. sistem bu umudun tükenişi ile nasıl baş edecek? bir arayış bulmak zorunda ... tabiiki deli gibi çocuk istersin. olmayana öykünerek elindeki var olana şükretmeyi unutuyorsun. birde sistem herzaman çalışarak zorlanarak elde etmek üzerinden bir senaryo ile çalışıyorsa o zaman denemelere yöneleceksin.. kendini hırpalayarak orana burana hormon yükleterek hayatı tüketeceksin..

kendini dinle derim.. biraz beklentilerini minimize et.. doğaya dönüp sakinleşmeye ve hayatında başın agelenleri sindirmeye çalış . böyel bir varoluşu bilinçdışı seçimini anlamaya çalış..

hiç bir sorun boşuna değil. büyük resimdeki anlamını çözmekte bizim ödevimiz:))

Yosuncuğum

Söyleseydin Çıya dan getirtirdik a be güzelim. Eş ile bir haber yeterdi:) Neyse olsun yedim şükür. Neyse az kaldı inşallah yine abuk bir şey istemez benim deli kız da aklımızda olsun o yer.Size de lazım olacak.

ammman üç günlük dünya bebeğim olsunda varsın olsun yumi benden olmasın
beni benden alan bi ANNE kelimesini duyayımda
ne yapalım kendi açımdan söylüyorum eksik gelmişim dünyaya onunda derdi var allah dermansız dert vermesinnn kızzlaaar şüpheleniyorum sizden bi yere taşındınızda benden mi saklıyorsunuzz...

bence herkes hafta sonu kalabalıklara karıştı onun için sessiz forum..
bu ara deneeye başlayan yok, planlayalarda daha ilerki zamanda...
sadece konun duygu yükünün paylaşımı var..farklı açılardann:))
ama bazan üyeden 2-3 kat fazla ziyaretçi oluyor...

bencede herkes galiba gezmelere çıkmış bende zamanı bekliyorum ama yaklaştıkça içim kıpır kıpır arada bende ancak burda paylaşıyorum sizden başka kimse anlamıyor zaten anlatmakta istemiyorum reglimin 3.günü bugün bitsin dr bekliyor zaten bu ara sen den hiç tedavidir şudur budur duymuyoruz biz konuşuyoruz sen bizi dinliyorsun vazmı geçtin ben çok merak ediyorum biliyorum denemeler falan yaptın okuduğum kadarıyla ama soracam kusuruma bakma yakın hissetttiğim için soruyorum

iyi pazarlar kızlar.. buralarda hava yine kapalı, yine yağmurlu çok bir soğuk yok ama insanın canı hiçbirşey yapmak istemiyor.. birde biri gecenin üçünde diğeri demin olmak üzere yurtdışından çağrı bırakıldı.. haberlerde flan izlemiştim. arada eşime de gelrdi.. şimdide bana dadandı o dolandırıcılar.. numaraları araştırdım netten biri bulgaristan, diğeri şeysel adaları çıktı.. çaldırıp kapatıyorlar.. gece gece nasıl fırladım yataktan birine bişey oldu diye anlatamam.. neyse boyle işte..

mimozacım. hiç aklıma gelmedi valla oralardan yollanabileceği o yemeğin.. şimdi çok üzüldüm bak neyse şimdi en azından adresi biliyorsun.. rowina içinde donasyondan vazgeçsin anlamında dememiştim.. bence en son çare donasyon hala.. hiç birşey için keşke onuda deneseydim dememek adına dr.seval ile görüşmesini istedim kendimce işte.. yoksa bende denediğim bitkisellerden bir sonuç alamadım ve yazdımda zaten.. rowinanın daha önce hiç tüp denemesi yok diye biliyordum ama aşılama vs yapılmış galiba.. hala en aceminiz benim sanırım bu konuda. onun için sanırım.. hala bir ümit belki ikinci donasyon denemesinden önce birşeyler bulmak istiyorum.. nasrettin hoca gibi.. ya tutarsa diye..

ya tutarsa dedim de bugün yine yoğurt mayalamayı denedim.. bu güne kadar olan denemelerimde sadece biri tutmuştu:) bakalım bu nasıl olacak. hep hazırlayıp getiriyolar ayıp oluyor görümcelere:)

efsunecim sağolasın yorumların için.. evet ikinci denemede kimseye birşey demeyeceğim:) ilkinde annem biliyordu.. ama içeriğinden haberi yoktu.. sadece tüp denemesi zannediyordu. eşimde tutturdu madem annen biliyor ablamda bilecek diye.. oda ablasına kıbrıstayız tüp bebek denemesi yapıyoruz dedi.. ama o olan bitenden haberdar bir kadındır..herşeyi takip eder, okur vs. bir yumurtlama problemi olduğumu biliyordu ilk zamanlar boş bulunup söylemiştim. sonrasında hiç konuşmadık ama sanırım bu seval taşdemir haberinide izlemiş. kıbrıs gezisi ile birleştirip ilginç sorular sordu geçen akşam. ikincide kesinlikle kimseye birşey dememeye kararlıydım zaten.. bu son durumdan sonra daha da bir eminim bundan.

Son düzenleme:

herşeyden önce benim bütüncül psikoterpiye gittiğimi bilmeni isterim. bu çok derinlemesine bir değişim gerektiren bir yolculuk. insanın kendini fark etmesi, ne olduğunu bilmesi ve tercihlerinin hangi dinamikler ile yaptığını anlamaya yarayan bir süreç..

bilinçaltımdaki duyguları fark ettikçe ben onlarca denemede yapsam yapsam olmayacak.. analizlerde çok yoğun bir şekilde sorumluluk istemeyen ve sorumluluktan boğulan bir efsune çıkıyor. birde bilinçaltı senaryo diye birşey var.. bu bende çok şiddetli kendilik yıkıcı şekilde tezahur etmiş. onu görüp şimdi döngüye çomak sokuyorum.. ama yolum daha var.. şuana deneme için gitsem kesin olumsuz olacak o kadar aşikarki bilinçaltı duygum..

hipnotiktrans insanın tek başınada hafifini yapabilecğei birşey çocuk imgelemi ile yaptıkalrımda sadece bir sıkıntı ile uyanıyorum.. bu olduğu sürece sen en iyi embryodan 10 adet koy vücudum almayacak..

bunu değiştirmek ve hafifletmek için çok çaba harcıyorum. o kadar beynimde uygulama yapıyorum ama yinede kuvettli duygularım tam ehlileşmedi..

kendime ait farkındalıklarım artıkkça bu olaylardaki dinamikleri kavradıkça daha zamanı değil diyor. zaten eşim daha yeni ikna oldu..
ve ben hissediyorum öyle bir anda spontan pat diye başlayacağım.. ama daha değil..

aslında ben bu forumda bazı arkadaşalrın deneme sürecine başlamadan önce olumlu olumsuz olacağını anlayabiliyorum.. bunun nedeni olaylar ve duygular farklı bir mercekle görüyorum buda psikoterpinin getridiği bir nosyon. ..
ilgine teşekkür ederim..
bu bir yol ise hepimzi farklı bir şekilde yürüyoruz.. en uçuk kaçık yolda bende farkındayım.. :)) işte buda efsune..

yosuncum ben ne bir aşılama ne bir deneme hiçbirşey yapmadım canım sadece yaptığım hormonumun takibini yapmaktı acemi olarak kendini görme en azından deneyenlerdensin hiç bi şekilde uğraşmadım dnsyon olunca kendimi geri çektim önceki yazılarımda yazmıştım keşkede yapsaymışım en azından bilgilenirdik

günaydın kızlar.. iyi haftalar olsun.. bende bu sabah annemi yolcu ettim.. şimdi indi İstanbula...

Günaydın kızzlarrr

Yosuncuğum
Burada yine kar tipiye çevirdi Şaka gibi yaaaa. Bir de kamera almıştım ilk kar yağdığında neetten. Adamlara da çabuk yıllayın kar bitmeden poz çekeyim demiştim:) Aman bunu söyleyeli 3 hafta belki 1 ay oldu ne bitmesi yerler katman katman buz oldu Bütün dağlar kar kaplı. Güneş ara ara yüzünü gösterir oldu. Neyse artık bu sert kışın ardı uzun ve sıcak bir yaz olur herhaldeee:) Yosuncuğum ben de bütün bitkisellerden yararlanmaya çalıştım tedavi öncesi. Donasyon da olsa elimden geleni yaptım. Sadece yumi geliştirici olanları çıkarttım aradan onun dışında 2 ay dhea bile kullandım. Sana demiyorum bitkiselleri boşver diye . Kendi orijinal :) yumisini bitkisellerle canlandırmaya çalışnalara diyorum.Etkisi oluyordur elbet ama yani eğer hasta kan kaybediyorsa çaresi oluyor yok damarı bile bulunamayacak duruma geldiyse mefta uyandırmaya benziyor.

Rowinacığım aşkolsun sana kızmam canım benim. Zaten denemen bile olmamış istediğini yap hayat senin Ben zaten saçma sorulara bir de takıntılı ısrarcı olanlara gerici gerici düşünmeden konuşanlara kızıyorum herhalde! Bilemiyorum burada da bir öğretmen edasıyla elinde sopasıyla bu farklı arkadaşınızı da tolere edersiniz artık

yosunn günaydın,

hadi bakalım şimdi biraz kendine dönük birşeyler yapma vaktidir. hazır bahar gelirken değişmek gibi:)

mimoza seni rüyamda görüm. çok güzel bir ormanda kar yağmış ve bembeyaz ve yağmaya devam ediyor .. bir yürüme parkuru var sen koşuya çıkmışsın. hamile halinle...
ben orman çinde bakış açısı çok geniş bir noktadayım eşimle bende arabayla gezmeye çıkmışız ve seni görüyorum ben hadi atla birlikte gidelim bak hava kararıyor diyorum.. huzurlu bir ortamda. soğuktan öte doğanın büyüsü vardı rüyada..

sevgiyle kalın..

Merhaba Efsune,
Çok teşekkür ederim, ne kadar güzel yorumluyorsun. Şimdi düşünüyorum da çocuk istememe sebebim belki annemin ben çocukken sürekli annelik hakkındaki söylenmeleri olabilir mesela "anne olacağıma taş olsaydım bir kayaya yakışırdım", "çocuğu olmayanın bir derdi var çocuğu olanın bin derdi var", "çocuğu sen doğuruyorsun ama huyunu sen vermiyorsun ki" belki de ben bu yüzden çocuğu her sıkıntı ve dert olarak olarak gördüm.
İlla herşeyi zor yolda elde etmek ise artık Kemalettin Tuğcu romanlarından mı kaldı bilmiyorum ama etrafımdaki herkes tüp bebekle uğraşırken ben herhalde kolaycacık hamile kalamazdım illa en zor olanı ben yaşayacaktım bu da diğerleriyle empati yapmaktan mıdır yoksa kendimi beğenmişlik midir bilemiyorum.
Söyledğin doğru hayatı biraz hafife almam gerekiyor ama ben illa bu dünyada herkesin bir imtihanı var benimde olmalı diye hep kendime sorun arıyor olabilirim. Yani ben iyi bir kariyeri olan evli, mutlu ve çocuklu olamam o yüzden bir derdimin olması gerekiyor diye aranıyorum belki de. Belkide çocuksuzluk en kolay başedebileceğim dert gibi geliyordur. Ama galiba benim herşey iyi ve güzel şeyi hakettiğime inanmam lazım. Bir de kendimi kasıyorum geç kalmamalıyım bir an önce karar vermeliyim diye iyice bunalıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…