• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kk da 2012 ekim anne adayları var bazen girip okuyorum biri diyor
hamilelik şöyle geçiyor biri diyor böyle biri diyor midem bulanıyor biri diyor
canım bişeyler çekiyor
canım sıkılınca girip girip gıpta ediyorum onlara
sonrada isyanlara geçiyorum biraz gözyaşı biraz efkar boşuna yırtıyorum kendimi
bizim kaderimiz baştan yazılmış:(((((((((:43::43::43:

Rowinaaaaa ah be kuzum neden eziyet ediyosun kendine. ben de ilk zamanlar hamile ya da çocuklu kadın görmeye dayanamıyodum, çok üzülüyodum. o yüzden bu dönemi atlatana kadar çocuklu ortamlardan uzak durdum. iş yerinde çocuk muhabbeti başladığında hemen ordan uzaklaştım. sen bir de hamile kadınların muhabbeti arasına atıyosun kendini, boğuluyorsun. yapma zaten yeterince acıyor yaramız birde kaşıyıp kanatmaya ne gerek var. umut etmek, inançlı olmak bizi hayata bağlayan şey, sakın kaybetme. bir kitapta okuduğum ilginç bir hikaye var:
2. dünya savaşında nazi toplama kampındaki bir esir rüyasında bir ermişin kendisine 1 ay sonra savaşın biteceğini ve kurtulacaklarını söylüyor. o sırada da kampta ölümcül bir salgın hastalık var. adam bu rüyaya o kadar inanıyor ve umut ediyor ki salgın hastalıktan etkilenmeyen pek az insan arasında bulunuyor. sonra o tarih gelip savaş bitmeyince adam umudunu kaybediyor ve adamda hastalığın belirtileri ortaya çıkıyor, 2-3 gün sonra da ölüyor.
daha çok gençsin elbet bebeğini kucağına alacaksın sen de, umutlu ol yeter :54:

Selam EFsuneciğim,

Doğru söylüyorsun. İnsan istemeye görsün demiş ya Simyacı bütün evren bu isteğin için ayaklanır diye İşte öyle ben yaşadıklarımı anlatsam sen anlatsan hangi taşları oynattık bir bilseler ne bileyim herkesin bir hikayesii var ama işte bir düşünür de demiş ya Dünya cesurlarındır diye ( kimdi acep )
Yeter ki inan inan inan. Bugün kontrolüm var öğleden sonra. Oradaki baş ebe diyor ki eh Papatya hanım siiz herkese anlatıyorum azmin elinden bir şey kaçmadı ( ben yine de Allah izin verdiği kadar diyorum da ) Yıllardır gelip gittiniz en sonunda dileğinize kavuşacaksınız. Ben de bıyık altından gülüyorum da öyle ya da böyle çok istersen olur arkadaşım sen o enerjiyi havalandırıyorsun olayların akışı da ona göre değişir çoğunlukla. Evet çok istedim ama kendi yumimle ama iyilik perimin yumisiyle ama eşiminkiyle ama başkasıyla Ne yapalım bazı ödünler verilecekse de feda olsun dedik artık. Hayatta en kızdığım şey başkaları yüzünden istediğimi yapamamdır. Yani tabii toplumu da rahatsız etmeyecek istekler dahilinde.

Ben de seninle aynı fikirdeyim Terapistle birebir görüşmenin yerini kitap alamaz ama azıcık konuya yakınlaşmayı yoğunlaşmayı sağlar sanıyorum.

Ben de çok mutluyum Herkes mutlu olsun. İsim konusunda bir şey yok kafamda Nilsu Pelin Gülce Gülşah var. Şah lı isimleri seviyorum ama onlardan da fazla yok . Artık bir müddet bebek falanca diye kalacak çocukcağız .
Görüşürüz yine
merhb papatya cım önerilerin için teşekkür ederim ya siz bana bakmayın ben bazen bazı insanların içine girdiğim zaman ve bana olumsuzluklardan bahsedince böyle kafa geri geri gidiyor isimler çok güzel
nilsu:farsça kökenli nil nehrinden geliyor nil_su
pelin:siyah ve beyaz renkleri olan acı kokulu bir bitki
gülce:gül gibi güle benzeyen
gülşah:gül dalı güllerin kraliçesi
oda bizim prensesimiz olacak :49::emir_bebek::46::46::46:

rowinacığım kaç deneme yaptında böyle olumsuz konuşuyorsun??neden kendine böyle acımayı bir kenara bırakıp ta denemeye başlamıyorsun??daha yaşın kaç??burada yaşı ne kadar büyük insanlar bile senin gibi düşünmüyorlar...önünde çok uzun bir zaman var ve sen daha deneme bile yapmadın, hemen kaderine razı geliyorsun böyle yapınca size kızıyorum.neden girip o gereksiz şeyleri okuyorsun.lütfen kendine gel...saçmalama...
canım ya artık girmeyecem gerçekten biraz saçmaladım kaç gündür üzerime bi olumsuzluk çökmüş gitmiyorda kafa biraz böyle:27::27:neyse düzeltmeye çalışıyorum...

Rowinaaaaa ah be kuzum neden eziyet ediyosun kendine. ben de ilk zamanlar hamile ya da çocuklu kadın görmeye dayanamıyodum, çok üzülüyodum. o yüzden bu dönemi atlatana kadar çocuklu ortamlardan uzak durdum. iş yerinde çocuk muhabbeti başladığında hemen ordan uzaklaştım. sen bir de hamile kadınların muhabbeti arasına atıyosun kendini, boğuluyorsun. yapma zaten yeterince acıyor yaramız birde kaşıyıp kanatmaya ne gerek var. umut etmek, inançlı olmak bizi hayata bağlayan şey, sakın kaybetme. bir kitapta okuduğum ilginç bir hikaye var:
2. dünya savaşında nazi toplama kampındaki bir esir rüyasında bir ermişin kendisine 1 ay sonra savaşın biteceğini ve kurtulacaklarını söylüyor. o sırada da kampta ölümcül bir salgın hastalık var. adam bu rüyaya o kadar inanıyor ve umut ediyor ki salgın hastalıktan etkilenmeyen pek az insan arasında bulunuyor. sonra o tarih gelip savaş bitmeyince adam umudunu kaybediyor ve adamda hastalığın belirtileri ortaya çıkıyor, 2-3 gün sonra da ölüyor.
daha çok gençsin elbet bebeğini kucağına alacaksın sen de, umutlu ol yeter :54:

kızlarr kusuruma bakmayın sizi böyle saçma şeyler için yorduğuma evet gerçekten eziyet ediyorum aynen bende herşeyden uzaklaşıyorum bebek konusu geçince falan güzel bi kitapmış örnekte iyi ama sonuç ermişin dediği gibi çıkmamış umut ettiği halde acaba kitabın adı nedir eski değil ise bulabilirim belki

bizi yorduğundan değil rowinacım. üzülmeyesin diye söylüyoruz. ablan sayılırız ya azcık o bakımdan :P kitabı uzun zaman önce okumuştum kitabı, adı 'insanın anlam arayışı' yazarı victor e. frankl. bu adam yahudi bir psikiyatrist ve 2. dünya savaşında nazilerin en korkunç toplama kampı olan auswitz kampında esir olarak bulunmuş ve kitapta kamptaki esirlerin davranışlarından örnekler vererek insanın anlam arayışına dair sorulara yanıtlar bulmaya çalışıyor. aslında oradaki örnekte esirin savaşın biteceğine gerçekten inandığında ölümcül bir bulaşıcı virüse nasıl karşı koyabildiğini ve inancını kaybettiğinde nasıl çabucak virüse teslim olduğunu anlatıyor. insan beyni öyle güçlü ve anlaşılmaz bir mekanizma ki bazı koşullarda doğa üstü olarak görülebilecek şeyleri bile yapabiliyor. efsunenin de sık sık bahsettiği gibi aslında kendimizle ilgili olayları bilinçaltına ittiğimiz farkında olmadığımız duygu ve düşüncelerimiz yönlendiriyor belki de.

işte benim kuzucuklarım

Eklentiler

• $sariiii.jpg
    $sariiii.jpg
    62,9 KB · Görüntüleme: 51
  • $aslan.jpg
    $aslan.jpg
    52,7 KB · Görüntüleme: 38
  • $tüylü.jpg
    $tüylü.jpg
    47,9 KB · Görüntüleme: 64
ayyy çokkk tatlılar şey sarısı dahada güzellll

sarı olan erkek diğerleri dişi. isimler de sarı, aslan, tüylü. sarı oğlum harem ağası, kısırlaştırdık tabii ki oldu sana sümbül ağa :1: yaa rowina arkadaşlık teklifini kabul ediyorum deyip değişiklikleri kaydete basıyorum ama yine kırmızı görünüyo. sende kabul ettiğim görünüyo mu?

Günaydın kızlarrr,

Rowinacığım ben de biraz sert çıktım galiba ama hani dediğimiz gibi kendine zarar vermeni görmek duymak istemediğimden . Öyle nazi kıyımı kitapları okuyasım yok. Çok acıklı oluyorlar ama o konuda Hayat Güzeldir filmi süperdir. Bertolucci miydi yönetmen ve oynayan Hem komik hem biraz hüzün verici.
İsimlerden Pelin i eleyim bari öyle sadece bitki ismi ise:34: Ama en güzel anlamlı Gülşah imiş baksanıza.Yalnız o da eski moda:( Dilşah nasıl acaba Bu sefer de feminen çizgiden saptık. Aman bilmiyorum daha zamanımız var. Kızınız gayet iyi imiş. Beklerken dr un odasında bir gençten delikanlı geldi . Sakalalrı çıkmaya başlamış Kambur yürüyen ama sesi tam bir erkek 24 yaşındayımış. Ben ne olduğunu anlayamadan dr geç bakalım ir muayene edelim demesin mi ? Şok geçirdim nasıl üzüldüm bütün gece o olayı düşündüm desem abartmam. Dr derhal kromozon testine gönderdi sanıyorum testerojen tedavisi görüyormuş. Bizimki de uzakta ya aman oğlan hamurla oynamasın hatta mutfakta ders çalışmasın derdi de çok umursamazdım. Gördüm ve ürktüm haklı galiba. Bir de yavrum neden bu zamana kadar geciktin deyince bir hırçın bir hırçındı ki çocuk neden daha önce gelmem mi gerekiyordu diye bastı azarı dr a . Adam ne yapsın karşısında ciddi rahatsız bir ergen. Hiç sesi çıkmadı. Nasıl takdir ettim. Bir de bir hanım gelmiş bebeği aldrımak için bebek 9 hafta bilmem kaç gün. Canım dr um yaaa rapor hazırlattı ki yanımda 10 hafta bilmem kaç günlüktür yasal süreyi aştığından alamayız diye. Gidip öpecektim adamı. İçimden dedim ki şu kadını bulayım kızlara taşıyıcı anne olur mu ? Şimdi gidip kendi kör kütük cahil işlerle bebişi atmaya çalışır mı ? Yapr mı yapar. 3 çocuğu varmış zaten. Aymoşumun dediği gibi insanoğlunda ne kadar ağırrr dertler var. Biz bizimkini en tepeye koyuyoruz haklı olarak ama arada bir etrafa bakıp da şükretmeliyiz sanki. Vardır mutlaka herkesi mutlu edecek uğraşlar, kendini gösterme üretme yerleri.

Dido ne tatlılar En çok sonda ki aslan gibi olanı beğendim öyle Efe efe oturmuş. Aferin ona.

sarı olan erkek diğerleri dişi. isimler de sarı, aslan, tüylü. sarı oğlum harem ağası, kısırlaştırdık tabii ki oldu sana sümbül ağa :1: yaa rowina arkadaşlık teklifini kabul ediyorum deyip değişiklikleri kaydete basıyorum ama yine kırmızı görünüyo. sende kabul ettiğim görünüyo mu?
allah iyiliğini versin dido yakıştı sana didocum diyecem tamam halloldu eklenmiş benzetmen bi harika ama ben evde kedi vb tür hayvan besleyemiyorum benim alerji problemim var küçükten beri bronşit hastalığı çekiyorum toz tüy beni mahvediyor eşimde besleme taraftarı değil ama bizim ayrı bağ bahçe falan var evimiz tabi orda kedi köpek var besleyebiliyoruz yanlız ben kedilerden hep korktum çünkü başıma şöyle bi olay geldi yazdı kayınvalideme gitmiştim aşağıda biber temizliyorduk salça yapmak için belki çoğunuz bilirsiniz evden bana meyve falan hazırla getir dediler bende yukarı çıktım kapıda aralıkmış ancak daha mutfağa girmeden salak gibi ışığı falanda açmadım balkon ışığı var yeter dedim ne bileyim ya bir miyavlama sesi bir bağırış kediler acayip ses çıkartır ya :52::52::52:ancak üstüme bir atladı ben korkudan bağırmaya başladım kedi bi tarafa kaçıyor ben bi tarafa kaçtım neye uğradığımı şaşırdım zavallı hayvancık acıkmış mutfağa girmiş bişeyler aramaya yemek için elimi falan tırmalamıştı bende kuyruğuna basmıştım tabi ne yapsın kuyruk acısı çekmiş acısınıda benden çıkardı :52::52::52:

işte benim kuzucuklarım

Masallah cook sekerler,, benimde avr 3 tane aileden birleri ..cook sveiyorum bende..

adlari: yumos burma karisik kedi - karamel cook nadir rastlanan tekire benzeyen kedi ve sütlac ingiliz beyaz kedisi
hepside zor durumdayken alip baktigim kedielrimiz kimisine anne süt vermedi kimiside atilmis bebekken aldim baktim..
paylastigin icin tesekkür ederim. hayvanalri koruyalim.
sevgiler

didemcğim bayıldım kediciklerine:))) en çokda hüzünlü bakan en sondaki uzun tüylüne...benimki şeytan gibi aktığı için anlamlı bakan kedilere hastayım:))

öz kızını daha bebek ya ölesiye dövmüş ki beyin altındaki zar patlamış bebek hala komada bunu yapan baba ceza evinde assınlar
sebep: ağlıyormuş diye töbe töbe eşimle izliyorduk sinirden kriz geçirecektik
insanlar hepten kendini kaybetmiş starda haberde bu ney ya öz kızını ya nasıl olur hemde saçma sapan sebepten dolayı
izlediniz mi bilmiyorum bebeğin daha önceden de şiddete maruz kalmış babası tarafından daha 10 aylık allah ıslah etsin böyle insanlarıda allah belasını versin:47::47::47::47:

Rowinacığım
Ben de gördüm ve bazen diyorum ki tövbe haşa Allah bazen şaşırıyor mu ? Burada o bebeğin kokusuna herşeyini feda
etmeye hazır insanlar varken psikopatlara nasıl bebekler düşüyor diyorum.Belki anne iyi kalplidr onun kaderi kısmetinedir ama böyle de dövülmez ki madde bağımlısı mıdır alkolik midir bilemedim el kadar bebek mosmor Babaanne şikayet etmiş bir de biliyordum oğlum durmadan dövüyordu diyor A be kadın en diye alamadın elinden şimdi iyi mi oldu Anne de 18 yaşında. İşin tuhaf tarafı çocuklar ne kadar şiddet görseler de sorulduğunda yurtlara gitmek istemiyorlar. Pozantı da ayrı bir yüzkarası aynı şeyi yaşayan yetiştirme yurtları da var zaman zaman duymadık mı ? Temiz olanları da var ama son zamanlarda taciz kız erkek farketmiyor ne kadar arttı farkında mısınız? Aslında Aziz Nesin yazmıştı Biz büyüdük ve yetiştik ey yurdumuz diye idi öykülerinden birinde. Zaten yılmaz güney de işlemişti duvar da aman hamişler izlemeyin unutamayacağınız bir film şamar gibi hatta kalıcı dövme gibi .

hergün yüzlerce hayal kurarsın hiçbiri gerçek olmaz...
bir gün gerçek yaşarsın hayallere sığdıramazsın .....canım arkadaşlarım kaderdaşlarım hayallerimizin gerçek olması dileğiyle hepimizin dünya kadınlar günü kutlu olsun...
efsune
papatya
aysevi
yosunn
didem77
erfat
ördek
bahardal
rüzgarselin
turbice
ve diğer misafir olarak gelen arkadaşlar
gerçi biz burda hergün kadın günü yapıyoruz:1::1::1:

Kısırımız eksik :) burada olsanız size güzeellll yapardım ev salçası ile de en güzel malzemeler Ayseviden çıkardı mersin in havası mı suyu mu güneşi mi bilmem ama oraların sebze meyvesi farklı oluyor.

Kısırımız eksik :) burada olsanız size güzeellll yapardım ev salçası ile de en güzel malzemeler Ayseviden çıkardı mersin in havası mı suyu mu güneşi mi bilmem ama oraların sebze meyvesi farklı oluyor.

evet canım bizim buraların meyvesi salçası dahada farklı en azından dahada ekonomik bugün hava bi güzel 14 derece biraz yalancı bahara benziyor herşeyimizi kendimiz yapıyoruz tarhana,salça,kırmızı biber köy peyniri,çökelek vb

evet canım bizim buraların meyvesi salçası dahada farklı en azından dahada ekonomik bugün hava bi güzel 14 derece biraz yalancı bahara benziyor herşeyimizi kendimiz yapıyoruz tarhana,salça,kırmızı biber köy peyniri,çökelek vb

ah mimoşum ne güzel olurdu...bende övünmek gibi olmasın çok güzel yaparım kısırı:))bizim buralarda dediğin gibi nar ekşisi,ev salçası,taze maydonoz,soğan,naneyle süper oluyor başka yerlerde yaptım ama buradaki tat olmuyor.kesinlikle herşey doğal diyemi acaba??rowina sen nerde yaşıyorsun canım?? özelden yaz bari buraya yazmıyorsan ki yazsan ne olur?? tanınacak olsak en çok ben tanınırım herbişeyimizi yazıyoruz burada...

bu arada hepimizin kadınlar günü kutlu olsun...her ne kadar böyle günlere inanmıyorsam ve kutlamıyorsam da...

Back