sevgili bal1971,
seni görüyoruz ama hiç tanımıyoruz..
arasıra merhaba diyip bizlerle durumunu paylaşırsan memnun oluruz..
eğer paylaşmışsan ve ben bunu görmemişsem.. lütfen benim dikattsizliğime ver..
sevgiyle kal..
Merhaba Efsune, Merhaba Hanımlar;
Mesajın ve ilgin için çok teşekkür ederim. Bende ne zamandır yazmak istiyorum, aslında birkaç kerede yazdım ama baktım çok uzattım vazgeçtim :) Kısaca anlatayım; ben 41 yaşımdayım eşimde 44. 2 yıl önce evlendik ama evlenmeden önce söylenmese de eşimin ailesinin çocuk sebebiyle benim yaşımı problem ettiğini bildiğimden bebek işini başlamadan sorun ettim, öyle de oldu zaten. Sonrasında da anladık ki eşimde sperm sayısı çok az. 3 kez tüp bebek denedik ama benimde yumurta rezervim az olduğunu şansımız çok azdı. Her defasında 3-4 yumurta toplandı 2 tanesi adam oldu ama gebelik oluşmadı. Hatta 2. ve 3 . denememizde embriyolarda anormal dölllenme oluştuğu için transferde olmadı. Transfer yapılan ilk denememiz Memorialda oldu sonra başka merkeze geçtik. Geçen hafta 4. deneme için başka hastaneye gittim ama bu seferde ilaçlarla sadece bir yumurta büyüdüğü için tedaviyi iptal ettim zaten 1-2 deneme sonra artık bırakıp bir karar vermek gerekiyor ama donasyon konusunda henüz karar vermiş değilim, kimi doktor şiddetle tavsiye ediyor kimi aman iyi düşünün sonrasında pişman olabilirsiniz diyor; çocukta hastalık olduğunda insanlar kendi çocuğu olduğunda kabulleniyor ama donasyonda sorguluyor diyor. Ben bir an deliler gibi bebek istiyorum, daha fazla bu tüp bebek stresiyle uğraşmadan donasyona gideyim diyorum (bütün o yumurta büyüdü büyümedi, embriyo bölündü bölünmedi streslerinden kurtulmak istiyorum) bir an sonra olmuyorsa bırak zorlama diyorum. Burada sizleri takip ederek hem bilgileniyorum hemde karar vermeye çalışıyorum :) Efsune senin dediklerini düşünerek; acaba donasyon seçeneğini düşünerek bedenime sen artık uğraşma mesajımı veriyorum o yüzden mi durum giderek kötüleşiyor diyorum :) Donasyon olursa da yurtdışını istiyorum aslında.Yani durumum bu, herşey belirsiz, ben kararsızım işim stresli, herkes bebek soruyor, etrafım hamile kaynıyor; herkeste durumu bilmediği için ama sende artık işi gücü kariyeri unut biraz bebek işini düşün diyor :) Hepinizin fikirleri tecrübeleri ve destekleri benim için çok değerli, yapacağınız her yorum için şimdiden çok teşekkür ederim.