hayatımdaki en ilginç denemedir.
işten öğle izni alıp gittim. ne olduğunu bilmeden girdim ve çıktım bir adet sancısından başka birşey değildi. medlineda amerikan hastanesinin karşısında yaptırmıştım.. sıvıyı yavaş vermişlerdi. sonrasında biraz ne bu ya ben böyle birşey beklemiyordum diyip biraz dinlenip işe geri dönmüştüm.
aysevi neden ikinci fiim istendi??? ben birdaha bunu istemiyorum da....
ben bilmiyorum acıyormu acımıyormu ama eminimki film gibi acımıyordur
''kadın çocuk sitemiyorsa spremi olmayan kocayı seçiyor veya çocuk istemeyen erkek çocuk doğramayacak bir kadını seçiyor. ''Otto Kernberg diyorki "" genetik varoluş yeniden kurgulanabilir""!!!!!!!!!!!!!
Spermi olmayan erkek ve yumurtası olmayan kadın bilinçaltında bir tercih kullanmıştır.. !!!!!!!!!!!!1
Bilinçaltında varolan ama bilinçli haliyle kavrayamadığı kendi duygularınddan kaçmak için çocuksuzluğu seçmiştir..
bu bir savunmadır.. yani her ne gibi bir travma yaşadıysa yada anne ve babası tarafından nasıl bir yükleme yapıldıysa yada çocukken psikolojik teröre tabii kaldıysa bu vücutta zuhur ediyor.. yani yumurtayı spremi rahimi sorumlu olarak gösterecek bir senaryo yazılıyor.. böylelikle sisitem rahatlıyor.
yada kadın çocuk sitemiyorsa spremi olmayan kocayı seçiyor veya çocuk istemeyen erkek çocuk doğramayacak bir kadını seçiyor.
böylelikle şık bir şeklide sorumlu kendimizden dışra oluyor..
bu nasıl değişir eğer treni kaçırmadıysanız dianamik psikoterpi veya psikoanalizden geçer.. ama işin ehline gidilmez ise durum dahada kötü olabilir. uzun süreli, pahalı ve acılı bir süreçtir.
En zor şey insanın kendilik algısını değiştirmesi ve kendine ne olup bittiğini anlamasıdır....ve bilinçaltını yani iç sesini yani öz be öz kendisini tanımasıdır..
bilinçaltımızı tanıdığımızda genetik kurgu değiştirilebilirse; sistem kendisi için en iyi ve kendi iyiliğine hizmet eden yolu seçebilecek ve çocuğuna ulaşabilecektir..
buda farklı bir bakıştır sizlerle paylaşmak istedim..
Herkese gunaydinnnn
Ne güzel yeni bir sürü arkadas gelmiş..olaylara değişik acılardan bakmamızı sağladıkları icin yeni gelenlere teşekkür ederiz.yani hep ayni seyler konuşulmasın burada mesela Didem sen cok değişik bir orneksin..kendi kendine hamile kalabilen sanslilardansin..ancak istemeden de olsa aldırmak zorunda kalmissin,cok acı olmalı,ama senin durumunda birini hic görmediğim icin ne diyeceğimi bilemiyorum.ancak seni okurken sunu düşündüm,yani senin kendi yumurtana hamile kalırsan bu psikiyatrik rahatsızlığın bebeğine geçme ihtimalinin yüksek olduğunu biliyormusun??yani sen bu kadar acı çektiğini bile bile bebeğininde ılerde bu acıyı çekme ihtimalini göze alabilecekmisin?? Ayrıca evlatlik işlemleri icin de cok onemli bu psikiyatrik rahatsızlık...yani hasta olduğu bilinen birine bebek vermeyebilirler arkadasım sakin bana kızma..butun bunları cok iyi düşünmen lazım.ayrica bir kedisever olman beni cok sevindirdi,nedense artık hayvan sevmeyenleri sevmiyorum bunuda açıkça söylemekten asla çekinmiyorum..:)
''kadın çocuk sitemiyorsa spremi olmayan kocayı seçiyor veya çocuk istemeyen erkek çocuk doğramayacak bir kadını seçiyor. ''
SEVGILI ARKADASIM SENI SUREKLI TAKIP EDIYORUM DAHA ONCEKI SITEDE DE TAKIPTEYDIM BIR COK KONUDA HEMFIKIRIM AMA BU KONUYA KATILAMIYORUM SANA UZGUNUMMMMMMMMMMM............KESKE BOYLE BIR IMKANIM OLSAYDI SECEBILME ANLAYABILME SANSIM OLSAYDI..............HER IKIMIZDE COCUK DIYE OLUYORUZ TAM 24 SENE BITTI 25 OLACAK AMA OLMADI KORUYUCU AILE OLDUK EGER BU DEDIKLERI DOGRUYSA YANI SECIMLER...................... COCUK ICIN CABALARMIYDIK VE YASIM 46 OLDU HALA CABA ICINDEYIM......5 YASINDA BIR KIZIM VAR (KORUYUCU OLARAK) BEN HALA KENDI BEBEGIMI DOGURMANIN PESINDEYIM........
BEN KENDI ADIMA BOYLE BIR TERCIH YAPMADIM ESIMDE AYNI BENIM GIBI COCUKLARI COK SEVEN BIRI..........
Sevgili DidemMerhaba aysevi,
Sanal ortam gerçekten çok ilginç. Seni hiç görmediğim halde son 1 yıldır neler yaşadığını, neler hissettiğini, nasıl zor bir süreçten geçtiğini öğrendim. Okuduklarımdan çok iyi yürekli bir insan olduğunu ve bir şeyi asla
birini incitmek için söylemeyeceğini biliyorum. O nedenle sana kızmam mümkün değil. Hatta bu kadar açıkça düşüncelerini ifade ettiğin için teşekkür ederim. Ben de söyledklerini çok düşündüm. Doktora sorduğumda benim hastalığımın asıl olarak bağımlı ve depresif kişilik yapısından kaynaklandığını, genetik yapıdan ziyade çocukluğumla ilgili olduğunu düşündüğünü söyledi. Ama elbette kesin olarak böledir diyemem dedi. Evlat edinme konusundan bahsettiğimde de hastalığımın sadece hamile kalmama engel olduğunu ama ilaçları kullanırken normal bir insan olduğuma göre çocuk yetiştirmede sıkıntı olmayacağını söyledi. Yani şeker hastası gibi düşün dedi, sürekli ilaç kullanmak zorundasın sadece. Sosyal hizmetlere sorduğumda da çocuğa bakmama engel olacak, çocuğun ve kendi ihtiyaçlarımı karşılayamayacak kadar hasta olmadığım sürece sıkıntı olmayacağını söylediler.
Peki bütün bunlar çocuk istemem için yeterli olur mu? Çocuk istemekle bencillikmi yapıyorum acaba? diye soruyorum kendime. Evet galiba bencillik yapıyorum. Çünkü güçlü bir kişiliğim yok. Sizlerin yaşadıklarına ve nasıl savaştığınıza nasıl dimdik durduğunuza baktıkça bunu daha da çok hissediyorum. Bizim evin yakınında omurilik felçlileri derneği var. Yoldan geçerken derneğin bahçesinde tekerlekli sandalyede birbirleriyle şakalaşıp gülen gencecik insanları gördükçe allahım ben yaşamayı hak etmiyorum diyorum.
Sizler güçlü, çok iyi anneler olacaksınız. İster evlat edinin, ister doğurun o çocuk çok şanslı olacak.
Sevgili Didem
Yazdıklarını okuyunca üzüldüm evet gercekten üzüldüm...neden anne olmak ,sadece güçlü kadınların haklıymış gibi düşünüyorsun??neden kendine bu kadar az deger veriyorsun?? Etrafındaki annelere bir bak,sence hepsi anneliği hakkediyormu?? Hakketmedigini düşündüğümüz kisiler bile bence hakkediyor.ben sana bunları söylerken sakin evlatlik alma yada doğurma diye söylemedim,,kendi hastalığını sadece sen iyi bilirsin eger doktorun dediği gibi bağımlı kişilik yada depresif duruma bagliysa bu durumu psikoterapi ile çözüme kavusturabilecegini düşünüyorum belkide simdiye kadar doğru tedavileri alamadın ,efsunenin tercihinin bu konuda doğru olduğunu düşünüyorum umarım sende doğru tedaviyi bulursun.acikcasi ben senin şizofreni gibi ağır bir hastalığın olduğunu düşündüm .biliyorsunuz bu hastalık genetik geçiş gösterir.normal yaşantıları sıkıntılıdır.bu tip hastaların cocuk doğurması cok istenmez cunku doğan cocukta cok büyük ihtimalle hasta doğar.senin durumunun bu anlamda daha kolay olduğunu düşünüyorum .bence sende bu durumu bir an önce atlatip kendi yumurtalarında anne olmalısın.evlatlik konusunun senin icin uygun bir seçenek olmadıgını düşünüyorum.yasin genc daha önünde cok zamanın var tedavini ol ve kendi bebeğini doğur..bence sende anne olmayı bu kadar cok isteyen bir kadin olarak cok iyi bir anne olabilirsin .lutfen kendine daha cok güven ve inan...:))
sevgili aysevi ağzına sağlık çok güzel özetlemiş ve yazmışsın..
SANA KATILIYORUM...çok doğru bir noktaya parmak basmışsın..
klinik tıpçılar tarafından hastaneye yatması gerekir denenleri gördüm..yataktan çıkamaz durumda, hayatını götüremez hatta 3 kuruş para kazanamaz durumda olanalrını, fobileri olanlarını, avuçlarca ilaç kullananları, panik atak yaşayanları,kendine zarar verenleri.....
doğru yerede doğru doktorla tedavisi mümkün bunun.. kendi gözümle iyileşenlere tanık oldum.. üstelik hayatta çok kuvvetli, özgür ve birey olarak duruş sergiliyorlar sonra. çalışıp ayakalrı üzerinde durup, aile kurup evleniyorlar, okullarını bitirebiliyorlar..
. didem sadece gerçekten iyileşmek istesin. hastalığın sekonder kazançlarının körlüğüne kapılmasın ve doğru adreste olsun..
bu arada sen ne alemdesin. bahar geldimi senin oralara?
müge anlı yı izleyin kızlar...ne sinir bir aile var, bebeklerini 2sene önce 1 aylıkken bir aileye evlatlık vermişler.şimdi çıkmış bebeği arıyorlar.paraları yok 10 çocukları var yuh diyorum yaaaaa
günaydın kızlar yosunn aysevi papatya40 izliyorum işte evlatlık alınca muhakkak bi yerden gerçek aile ortaya çıkıyor ve mutluluğun içine ediyor kadının feryatları haklı bence doğurup sokağa atmakla anne olmuyor onu eğitip ona bi aile verip sıcak bir yuva vermek asıl onlar ailesidir ne hakla çıkmış şimdi yavrumu verin bana diyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?