günaydın kızlar...

papatyacım, aysevicim.. çok teşekkür ederim yorumlar için.. telefondan okuyorum ve ordan yazmak zor geliyor.. o yüzden bazen geç oluyor cevaplarım...

didem hoşgeldin.. evet senin hikayen bizimkilerden farklı.. ama hiçbir önemi yok.. değilmi ki sende bu amaç uğrunda bir çıkış yolu arıyorsun.. İnşalah birgün hepimiz problemlerden sıyrılıp bebeklerimize kavuşuruz..

zeynofol ve sevdimse sizlerde hoşgediniz..

rowina saolasın bu gün daha iyiyim o güne nazaran.. hergün birşey olacak ya ille.. bugün de sinüs problemi varmış sırada... onla uğraşıyorum.. ama diğerine tercih ederim bu ağrıyı.. en azından bildiğim bir ağrı:)

bu arada HSG rahim filmimi ben anestezi almadan çektirdim.. öncesinde araştırmalarda çok korktum resmen.. üstelik bende istanbulda değilim.. burada bir tane özel hastane var.. görüşmeye gittiğimde tatmin edici cevaplar almadığımdan, daha uzak bir yerdeki başka bir hastane ile görüştüm.. şansıma doktorum çok iyi,çok ilgili çıktı.. o günden sonrada hep o doktora devam ettim zaten.. anestezi almaya değecek kadar uzun sürmeyeceğini, ne oluyor demeden biteceğini flan uzun uzun anlatmıştı.. hem telefonda hem film çekiminden önce.. çekim sırasında ise sürekli beni bilgilendirdi. şimdi biraz acıyabilir, şimdi şunu yapıyorum, şimdi oyle, şimdi böyle vs.. belkide ondan adet sancısından biraz fazlası bir acıyla bitti. aman yanlış anlama bu son adetimden bahsetmiyorum tabii ki:) ve film çekmi bittikten sonra bana "hemen git ve arkadaşlarına hiç acımadı, anesteziye gerek yokmuş diye yaz ki senden sonrakiler de senin paniğini yaşamasınlar" dedi. Bu yüzden her konu geldiğinde anlatmak zorunda hissediyorum bunları.

evet kızlar bende yosuna katılıyorum.dayanılmayacak bir ağrı değil ki yosunun serviksi dar olduğu halde acımamış.bende 2 kere çektirdim.ilkinde hiç araştırmadan hop diye gidip çektirdim,yani ağrıma ihtimalini bile bilmiyordum.doktorum falanca gün şuraya gel film çekeceğiz dedi.bende gittim,tek başıma falan yani,sonra sıramı beklerken içerden bir kadının çığlıkları geliyordu:)bende merak edip sordum ve rahim filmi ağrılı olur cevabını alınca şaşırdım..bir an biraz tırstım tabi ama ben acıya dayanıklıyımdır dedim kendi kendime..sonra içerde gerçektende hiç ağrı falan duymadım normal bir film çekimi gibi oldu.doktorda şaşırdı hatta şimdi ağrın olabilir deyince yooo cevabını aldı her seferinde.hemende bitti zaten.
ikincisinde ise doktorum önceden panik yaptı işte ağrı kesici içip gel vsvs deyince şaşırdım.benim ağrım olmadı ilkinde dedimsede inandıramadım.neyse eşimle gittik bu sefer,yapan kişinin çok önemli olduğunu orada anladım.ilacı bir anda basınçla içeri verince nasıl canım yandı anlatamam..ilkinde doktor çok yavaş vermişti.neyse ben şiddetli bir adet sancısına benzettim.ama kısa sürdüğü için katlanılabilir.gerçi eğer rahimde yada kanallarında tıkanıklık olduğu durumlarda biraz daha uzun ve ağrılı oluyormuş.çünkü ilaç o bölgeden geçmeyince biraz zorluyorlar.ben en sonunda dayanamayıp yeterrrrr diye bağırınca doktor ilaç vermeyi kesti ama benden bir anda ter boşaldı yani tansiyonum düştü.o yüzden 5 dk kadar masada uzanmış bir şekilde bekledim kendime gelincede kalktım.
şimdi hit mesela mutlaka genel anestezi altında çekilmesi gerektiğini düşünüyor.bende doğru buluyorum.çünkü diğer türlü hastanın canı acıdığı için aceleyle yapılıyor ve bazen bazı şeyler atlanabiliyor.yani rahat rahat yapmak, iyice incelemek varken neden eziyet çekelimki??5 dk lık anestezi almak zor bişey değil bence...

hayatımdaki en ilginç denemedir.
işten öğle izni alıp gittim. ne olduğunu bilmeden girdim ve çıktım bir adet sancısından başka birşey değildi. medlineda amerikan hastanesinin karşısında yaptırmıştım.. sıvıyı yavaş vermişlerdi. sonrasında biraz ne bu ya ben böyle birşey beklemiyordum diyip biraz dinlenip işe geri dönmüştüm.

aysevi neden ikinci fiim istendi??? ben birdaha bunu istemiyorum da....

valla efsune bende öyle acıdıki adet sancısı yanında vızıldama kalır bana ilacı birden bıraktılar ben havaya zıpladım dr 5 dk dinlen ondan sonra kalk dedi aynen öyle yaptım ayağa kalktım ve birden kanama başladı onun için istemeye istemeye yaptırdım sonrada bişey yok dendi ama ikincisinin sonucunu bir hafta sonra gidip alıcam valla canım sonunda güzel şeyler olacaksa ben heryolu denerim her acıyada katlanırım ne olacakki

Son düzenleme:
efsuneciğim

en ilkini aşılamalara başlamadan önce yaptırmıştım.sonra tabi tüp bebeğe başlarken tekrar istediler,hatta hit donasyon öncesi yine istedi en fazla 2 yıllık olacak dedi.aslında benimki 2 yıllık değildi 1 yıllıktı ama işin kötüsü filmleri bana vermemişlerdi.hitte filmi görmek istedi,doktorun yazdığı kanaat yazısını be napim deyip ters bir hareketle bana geri vermişti:) ben de tekrar yaptıramam dedim siz bilirsiniz dedi..belki de o yüzden bana gıcık olmuştur kim bilir:))

''kadın çocuk sitemiyorsa spremi olmayan kocayı seçiyor veya çocuk istemeyen erkek çocuk doğramayacak bir kadını seçiyor. ''
SEVGILI ARKADASIM SENI SUREKLI TAKIP EDIYORUM DAHA ONCEKI SITEDE DE TAKIPTEYDIM BIR COK KONUDA HEMFIKIRIM AMA BU KONUYA KATILAMIYORUM SANA UZGUNUMMMMMMMMMMM............KESKE BOYLE BIR IMKANIM OLSAYDI SECEBILME ANLAYABILME SANSIM OLSAYDI..............HER IKIMIZDE COCUK DIYE OLUYORUZ TAM 24 SENE BITTI 25 OLACAK AMA OLMADI KORUYUCU AILE OLDUK EGER BU DEDIKLERI DOGRUYSA YANI SECIMLER...................... COCUK ICIN CABALARMIYDIK VE YASIM 46 OLDU HALA CABA ICINDEYIM......5 YASINDA BIR KIZIM VAR (KORUYUCU OLARAK) BEN HALA KENDI BEBEGIMI DOGURMANIN PESINDEYIM........
BEN KENDI ADIMA BOYLE BIR TERCIH YAPMADIM ESIMDE AYNI BENIM GIBI COCUKLARI COK SEVEN BIRI..........

Efsuneciğim
ne güzel diekler bunlar ne iyi ne hoş Hepsi size sadece dilek değil gerçek olarak geri dönsün diyorum tüm kalbimle. Bilemiyorum Efsuneciğim evet doğal yoldan bir oğlum oldu.Ama onun öcesinde 2 düşüğüm var Yani o zamanlar da sallanan bir ilişkim babalığı asla istemeyen eşim vardı. Belki annelikten korktuğum için öyle birini seçmiştim haklısın. Sonra beni cesaretlendiren bir arkadaşa rastladım bu hayat yolunda. Beni çok telkinledi anne olmam konusunda. Evet dediğin gibi korkularım engel olmuştur ilk 2 bebişe. Ama bu oğlumda -darısı siizn başınıza- şartlar daha da kötüleşmişti. Eşim evi terketmişti ve borçlar daha da katlanmıştı. Bilmiyorum dediğim gibi herşeyi unutup bu isteğe mi yoğunlaşmalı ya da benim bu arkadaşım Sizin Tahir Bey in misyonunu mu aldı üstüne de ikna oldum 6 ay gibi bir sürede. Kimbilir ? Ben yine de isteği kaybetmeyin derim.

Leylakbaby Efsune şimdi görünürde istiyorsunuzdur biraz bilinçaltını karıştırın bakalım diyecek midir acaba ? Sanıyorum yine son söz onun bakalım ne diyecek ?

Bu arada müdür bey bize sarı zarf yolladı. 3 kişiyiz 2 hamile ve 1 tane de 1.5 yaşında kızı olan bir arkadaş. O kadar şaşırdım ki anlatamam Mesaide bulunmadığımız içinmiş. Çok okulda değildir bu onun ek işi ama demek geldiği zamanlarda bizi bulamadı Oysa bana nisan başına dek izi vermişti yanlış anladım sanıyorum O izin derken sadece derslere girme demek istmiş demek ki ama şehrin durumunu anlatamam. O kar temizleyici kamyonlar çalışmasına rağmen buzu kaldıramadılar Hele benim çalıştığım yer şehir dışında orası daha dağlık ve buz Ben de izine rağmen 2 günde bir gidiyordum. Ama müdür beyin sorunlu bir oğlu var ve sanıyorum morali bozuldukça gelip sarı zarf dağıtıyor Evliiğinin de sorunsuz olduğunu sanmıyorum çünkü tüm bunlar genel tablonun parçaları .

Merhaba aysevi,
Sanal ortam gerçekten çok ilginç. Seni hiç görmediğim halde son 1 yıldır neler yaşadığını, neler hissettiğini, nasıl zor bir süreçten geçtiğini öğrendim. Okuduklarımdan çok iyi yürekli bir insan olduğunu ve bir şeyi asla
birini incitmek için söylemeyeceğini biliyorum. O nedenle sana kızmam mümkün değil. Hatta bu kadar açıkça düşüncelerini ifade ettiğin için teşekkür ederim. Ben de söyledklerini çok düşündüm. Doktora sorduğumda benim hastalığımın asıl olarak bağımlı ve depresif kişilik yapısından kaynaklandığını, genetik yapıdan ziyade çocukluğumla ilgili olduğunu düşündüğünü söyledi. Ama elbette kesin olarak böledir diyemem dedi. Evlat edinme konusundan bahsettiğimde de hastalığımın sadece hamile kalmama engel olduğunu ama ilaçları kullanırken normal bir insan olduğuma göre çocuk yetiştirmede sıkıntı olmayacağını söyledi. Yani şeker hastası gibi düşün dedi, sürekli ilaç kullanmak zorundasın sadece. Sosyal hizmetlere sorduğumda da çocuğa bakmama engel olacak, çocuğun ve kendi ihtiyaçlarımı karşılayamayacak kadar hasta olmadığım sürece sıkıntı olmayacağını söylediler.
Peki bütün bunlar çocuk istemem için yeterli olur mu? Çocuk istemekle bencillikmi yapıyorum acaba? diye soruyorum kendime. Evet galiba bencillik yapıyorum. Çünkü güçlü bir kişiliğim yok. Sizlerin yaşadıklarına ve nasıl savaştığınıza nasıl dimdik durduğunuza baktıkça bunu daha da çok hissediyorum. Bizim evin yakınında omurilik felçlileri derneği var. Yoldan geçerken derneğin bahçesinde tekerlekli sandalyede birbirleriyle şakalaşıp gülen gencecik insanları gördükçe allahım ben yaşamayı hak etmiyorum diyorum.
Sizler güçlü, çok iyi anneler olacaksınız. İster evlat edinin, ister doğurun o çocuk çok şanslı olacak.

sevgli leylakbaby,
şüphe götürmeyecek şekilde herşeyden önce çocukları deli gibi sevdiğinizden eminim. yıllarca bunu dilediğinizden de. acısını çektiğinizden de ve üzütüsünün sizi yaraladığından da eminim...bu bir oyun değil.. gerçek hayat taaa kendisi... 25 yıl dile kolay.
kabullenmesi sindirmesi tek başına zor bir olay..

aslında sana sorum buna neden bu kadar hararetle cevap verme isteği duydun ? tam tersi bizde deme ihtiyacın neden oldu??
bu aslında çok hassas bir noktana dokunduğunu gösteriyor.. içerde bir yerde farklı bir duygun olmalı derim.
şunu bilki ne canımızı yakıyor ne bizde öfkeye neden oluyorsa orada bir dur işareti vardır...

yaa sadece yalın katı gerçekliktir baş etmek zorunda kaldığımız yada öyle zor geliyordurki o konumla baş etmek farklı bir görüş veya saptama tüm isyanımız ortaya döker..

yazdığım benim gerçeğim ve çok acılı bir psikoterapi sürecinden sonra ulaştığım bir nokta..sizlerle paylaştım. ve böyle çok örnekte var..

-ailelerin ilk çocuklarına çok sorumluluk verilir o da artık bir fazla sorumluluk olan çocuk konusunu sürüncemede bırakır..
-yada ailede anne şiddete uğrar çocukları için kocayı terk edemez ve çocuklara bunu yükler .. çocukta yanlış bir kanıya kapılır derdki benim çocuğumda olursa kocam döverse ayrılamam onun için çocuk yapmamayım..
-evde çok iş yaptırılan kız çocuklarıda çocuk sahibi olursa evde iş yapmak zorunda kalacaklardır
-erkek annesi tarafından ailenin kurtarıcısı (kurbanlık,damızlık) ilan edilince yük ağır gelir kendi çocuğu olmasın diye sperm üretmez.
-erkek ödipal çatışmadan zararlı çıkmıştır çocuk isteyemez çünkü anneyi almak demektir buda ensest zaten yasak
-kız çocuğu tacie uğrar ve kadınlığını yok eder bir daha bu tehlike kapısını çalmasın diye
-kız çok güzeldir annesi onu bebek güzelliği ile övünür. bu güzellik bozulmasın diye çocuk doğurmaz hep anneis onu sevsin diye..
-örnekler yığınlarca..

ve doğaldırki senin gerçeğin farklı olabilir. bu heyecanın belkide bu gerçeğin enerjik dışa vurumudur..

koruyucu anne olmana çok evindim bize bilgi verebilrimisin nasıl bir süreç?
sevgiyel kal..

Son düzenleme:
Merhaba papatya40 hoşbulduk :)
AMH konusu çok karışık geldi bana artık araştırmaktan vazgeçtim. Ama yabancıların ileri yaşlarda daha çok hamile kalabilmesi çok ilginç geldi bana. Bu sadece tüp bebek tedavisi için geçerli bir durum mu yoksa doğal gebelikleride içeriyor mu? Yani Türkiyede 30 lu yaşların sonlarında hamilelik oranı çok mu düşük?

Merhaba yosunnnn hoşbulduk :)
Çok incesin gerçekten. Hepiniz öylesiniz. Evet ben de sizler gibi bir çıkış yolu arıyorum. Ama ayseviye de söylediğim gibi (onun da haklı yorumlarından sonra) acaba ben çocuk sahibi olmayı hak ediyor muyum? Kişiliğim bu saatten sonra değişip bu zayıflığım yok olur mu? efsune her zaman umut var diyor umarım dediği gibidir ve ben de yaşadıklarım altında ezilen değil, sizler gibi yaşadıklarım karşısında dimdik durabilen biri olabilirim. Ben sizlerin anne olmanızı canı gönülden istiyorum ve inşallah hepiniz en kısa zamanda bebeklerinize kavuşursunuz.

Sevgili Didem

Yazdıklarını okuyunca üzüldüm evet gercekten üzüldüm...neden anne olmak ,sadece güçlü kadınların haklıymış gibi düşünüyorsun??neden kendine bu kadar az deger veriyorsun?? Etrafındaki annelere bir bak,sence hepsi anneliği hakkediyormu?? Hakketmedigini düşündüğümüz kisiler bile bence hakkediyor.ben sana bunları söylerken sakin evlatlik alma yada doğurma diye söylemedim,,kendi hastalığını sadece sen iyi bilirsin eger doktorun dediği gibi bağımlı kişilik yada depresif duruma bagliysa bu durumu psikoterapi ile çözüme kavusturabilecegini düşünüyorum belkide simdiye kadar doğru tedavileri alamadın ,efsunenin tercihinin bu konuda doğru olduğunu düşünüyorum umarım sende doğru tedaviyi bulursun.acikcasi ben senin şizofreni gibi ağır bir hastalığın olduğunu düşündüm .biliyorsunuz bu hastalık genetik geçiş gösterir.normal yaşantıları sıkıntılıdır.bu tip hastaların cocuk doğurması cok istenmez cunku doğan cocukta cok büyük ihtimalle hasta doğar.senin durumunun bu anlamda daha kolay olduğunu düşünüyorum .bence sende bu durumu bir an önce atlatip kendi yumurtalarında anne olmalısın.evlatlik konusunun senin icin uygun bir seçenek olmadıgını düşünüyorum.yasin genc daha önünde cok zamanın var tedavini ol ve kendi bebeğini doğur..bence sende anne olmayı bu kadar cok isteyen bir kadin olarak cok iyi bir anne olabilirsin .lutfen kendine daha cok güven ve inan...:))

sevgili aysevi ağzına sağlık çok güzel özetlemiş ve yazmışsın..
SANA KATILIYORUM...çok doğru bir noktaya parmak basmışsın..

klinik tıpçılar tarafından hastaneye yatması gerekir denenleri gördüm..yataktan çıkamaz durumda, hayatını götüremez hatta 3 kuruş para kazanamaz durumda olanalrını, fobileri olanlarını, avuçlarca ilaç kullananları, panik atak yaşayanları,kendine zarar verenleri.....

doğru yerede doğru doktorla tedavisi mümkün bunun.. kendi gözümle iyileşenlere tanık oldum.. üstelik hayatta çok kuvvetli, özgür ve birey olarak duruş sergiliyorlar sonra. çalışıp ayakalrı üzerinde durup, aile kurup evleniyorlar, okullarını bitirebiliyorlar..
. didem sadece gerçekten iyileşmek istesin. hastalığın sekonder kazançlarının körlüğüne kapılmasın ve doğru adreste olsun..

bu arada sen ne alemdesin. bahar geldimi senin oralara?

Son düzenleme:

efsuneciğimmmburalarda hava çok güzel,tekne sezonunu bu hafta sonu açmayı düşünüyoruz.teknemiz karadaydı,bakımları yapıldı bugünde törenlerle suya indiriyoruz:))
benim iç dünyama gelince,tam bir bahar halindeyim..biraz yorgun ama mutlu..insan içine karışmaya başlıyorum:) hafta sonu tekneyle balığa gideceğiz arkadaşlarımızla beraber,bu bana iyi gelecek..uzun zamandır olmadığı kadar...

müge anlı yı izleyin kızlar...ne sinir bir aile var, bebeklerini 2sene önce 1 aylıkken bir aileye evlatlık vermişler.şimdi çıkmış bebeği arıyorlar.paraları yok 10 çocukları var yuh diyorum yaaaaa

Günaydın kızlarrrr

Okuldayım yine Sanırım 2.30 a dek buradayım.

Leylak arkadaşım ben de Efsuneye katılıyorum .Şimidye dek sessiz sessiz okudun baş salladın tamam dedin katılıyorum hı hı evet ama Efsunenin son malli seni rahatsız etmiş olmalı ki birden hayııırrrrr olamaz dedin. İstersen bir içine sor neden diye? Dlerim he zaman bize katılman yani evet ya da hayır diyebilmen sessiz sessiz okumandan çok.

Didem

Vallhi çok kızdım sana .Yosuna da kızdımdı da kızcağız apar topar Kıbrıs yollarına düşmüştü bu sefer de zamanından önce mi teteikledik acaba dedim ittim diye onu pişman oldum ama inşallah seni de Kıbrıs a şimdi değil de Kıbrıs yoluna doğru itekleriz. En azından şu ' ben haketmiyorum' düşüncesini çıkartıp atsan kafandan bu bile bizim için bir kazanç olur. Ben de bazen çok zayıflığımın nedenini diğer yoksul insanlara karşı dysuğum suçluluk duygusuna bağlıyorum O yüzden mümkün mertebe o sana çok acıklı gelecek hikayelerden kaç. Yap yine yardımını insanoğluna ama diğer türlü acı acı acı nereye kadar Hatta bir ara da gençken sırf acıdığım için biir duygusal ilişkim bile olmuştu düşün ne kadar zarar verici bir hal alıyor bu acıma ve kendini değersiz bulma duygusu Ah anneler ah anneler ( babalar da) Sana diyeceğim tek bir cümle var ' lütfen kendini daha fazla sever misin ? Sen değerlisin ve istediğin herşeyi hakedebilirsin Varoluşun sadece populasyon kalabalığı olsun diye değil.

müge anlı yı izleyin kızlar...ne sinir bir aile var, bebeklerini 2sene önce 1 aylıkken bir aileye evlatlık vermişler.şimdi çıkmış bebeği arıyorlar.paraları yok 10 çocukları var yuh diyorum yaaaaa

günaydın kızlar yosunn aysevi papatya40 izliyorum işte evlatlık alınca muhakkak bi yerden gerçek aile ortaya çıkıyor ve mutluluğun içine ediyor kadının feryatları haklı bence doğurup sokağa atmakla anne olmuyor onu eğitip ona bi aile verip sıcak bir yuva vermek asıl onlar ailesidir ne hakla çıkmış şimdi yavrumu verin bana diyorlar

ayyy rowina yaaa çıldıracağımmm ne gerizekalı insanlar var.o aileyide böyle taciz etmelerine iyice sinir oldum.allah kahretsin böyle insanları...

bende sizlere haber vermek için girdim ama zaten iziyormuşsunuz.. tüylerim diken diken yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…