selamlar.. içimden hiçbirşey gelmiyor bu aralar... sadece okuyorum dahil olamıyorum konulara.. iki gün önce falan, kıbrıs öncesi depoya kaldırttığım bisikletimi çıkarttırdım eşime.. o kadar eminmişimki herşeyden.. bir sürü plan, düzenleme yapmıştım.. şimdi yeri geldikçe hepsini eski hallerine getiriyorum... bahar geldi diyorsun ya efsune.. burada bahar çok daha belli ediyor kendini.. kuzular oğlaklar ortalıkta dolaşmaya başladılar.. ve ilk bisiklet turumda önüme çıkan keçiler ve oğlaklar yüzünden kendimi çok kötü hissettim.. onların bile yavruları yanında diye... üzerine dün regl oldum.. sanırım ulaştığı kalınlık yüzünden, aşırı kanamalı, aşırı sancılı geçiyor.. artı göğüslerim özellikle geceleri çok ağrı yapıyor.. hala hassasiyeti geçmedi.. sinirlerim tavanda.. eşime patlamamak için zor tutuyorum kendimi ama etrafımda başka kimse yok çatabileceğim.. ve bir yandan gerçekten çok anlayışlı davrandaığından ortamı bozmakta istemiyorum.. hiç bir terslik yapmıyor çünkü.. hala görüşmedim kıbrısla.. arasam ne diyecekki.. hık mık kem küm.. ayrıca içimde birikenler var cevap aradığım.. ama nedense eşimin tüm ısrarına rağmen aramak istemiyorum.. sen aramazsan ben arayıp hesap soracağım diyor.. eşimede çok kesin konuşmuş çünkü.. %70 tek, %20 ikiz, %10 ise Allah korusun 3üz yada 4üz diye oranmı verilir yaaa? bana da %70 tutar, %30 da Allaha kalmış demişti.. koca bir sıfırla oturdum aşağı işte..
bu günlerde tek iyi şey.. annem geliyor 1 martta. 10 gün gibi kalacak.. çok ihtiyacım vardı iyi oldu...
bu arada sanırım ben herhangi bir dr falan görmek istemiyorum uzun zaman.. ama sanırım cyclo ya devam etmem lazım.. uzman arkadaşlarım size soruyorum.. dün regl oldum.. 5.günmü başlayacağım şimdi ben tekrar bu cycloya?
başka bir problemde.. bende ilk denemede transfer olmadı.. serviks darlığından dolayı ertelendi. bir ilaç verdiler ve 4 saat kadar bekledim..efsune haber vermişti sizlere sanırım..sonrasında aysevi ile görüşmüştüm.. o ilacı sorduğumda bir mide ilacı olduğunu, ama yan etkilerinden yararlanılarak serviksi gevşettiğini söylemişti. gerçektende ilkinde tüm denemelere rağmen katateri falan yerleştirememişlerdi ama ikincisinde kolay oldu. acaba transfer hiç olmasamıydı? ertelensemiydi?anestezi altında da yapılabilinir fakat yine dar olan bir yere zorla girmiş olacağız ve yine rahmin kasılmasına sebep olabiliriz dendi.. ve zaten 19.gündeydik.. bir sonraki ay mı deneseydik acaba? ondan dolayımı oldu acaba böyle... ve ben sabaha kadar resmen adet sancısı çektim.. arayıp sorduğumda normal cevabı aldım.. aklıma hiç kötü birşey getirmedim.. hatta ilk gün pembemsi bir leke vardı.. eşime bile söylemeden hemen yattım ve progestan saatim gelmişt zaten kullandım.. yine ayseviye söylemiştim.. "eşim pimpirik panik olmasın diye söylemedim" diye.. onun kanamasının olduğu gündü hatta.. acaba o günmü bitti herşey..
ve en ilginç olan.. yapılamayan ilk transfer operasyonunda.. serviks darlığının erken menopozun bir sonucu olduğu söylendi.. oysa herhangi bir problem olmasın, vücutta herhangi bir değişiklik olmasın diye kullanmıyormuyuz biz bu cyclo ve türevi ilaçları.. yani diyeceğim o ki.. kafam şu anda yerinde değil ama bahardalı sendin galiba.. adet görmüyor ve cyclo falanda kullanmıyordun.. bir kontrol ettir bu konuda kendini.. inşallah bir problem olmaz sende..
neyse benden haberler bu kadar işte.. buralardayım yine ben...