Çok güzel nerede tedavi görüyorsunuz?Merhabalar benimde sizinle aynı 2 adet 3. Gün embriyosu donduruldu bende adeti bekliyorum ilk tüp bebek denemem
Memorial şişli. Bizde erkek faktörü eşim testis kanseriydi bir tane normal yoldan oldu çok şükür. ameliyat öncesi dondurulan spermlerle yaptılar. 6-8 hücreli orta kaliteli. sizin nerede tedaviniz ? Ve kalitelileri nasıl yumurtalarınızınÇok güzel nerede tedavi görüyorsunuz?
Benimde hem bende hem de eşimde sorun var. Aret Kamarda tedavi görüyorum. 3 toplama yaptık birinde boş çıktı. Diğer 2 opuda 1 tane yumurtam vardı. Onlarda döllenip donduruldular. Benim biri 9 hücreli, diğeri 8 hücreli iyi kalite dediler.Memorial şişli. Bizde erkek faktörü eşim testis kanseriydi bir tane normal yoldan oldu çok şükür. ameliyat öncesi dondurulan spermlerle yaptılar. 6-8 hücreli orta kaliteli. sizin nerede tedaviniz ? Ve kalitelileri nasıl yumurtalarınızın
Benimde hem bende hem de eşimde sorun var. Aret Kamarda tedavi görüyorum. 3 toplama yaptık birinde boş çıktı. Diğer 2 opuda 1 tane yumurtam vardı. Onlarda döllenip donduruldular. Benim biri 9 hücreli, diğeri 8 hücreli iyi kalite dediler
Bende havuz yapılıyor. 5-6 tane iyi kalite yumurta dondurduktan sonra transfer işlemine geçeceğiz. Hakkımızda hayırlısıHayırlısı olsun umarım ikimizde güzel haberler alırız transfer dinlendirme yapılınca olacak sizinde sanırım
ayyy çok sevindim . Adet olmadım 2 aydır bilmiyorum. Benimkisi hüsran galiba. menopoz dönemine girdim galiba.Merhaba benim 2 tane 3. gün embriyom donduruldu. Tekrar adet olmayı bekliyorum. Siz ne yaptınız ?
Sizin ilk tedaviniz mi bu? İlac dozlarını dusuk tutmussa drunuz sekiz yumurta cıkması normaldir. Hepsi dolu cıkması da mumkun değil zaten.. Cikolata kistiniz varsa o da etkiliyor kaliteyi. Tedavi oncesinde en az 3 ay saglıklı beslenme ve multivitamin kullanarak yumurta kalitenizi yukseltebilirsiniz. İnş guzel haberler alırsınızAmh lerinizin düşük olduğunu yazmışsınız yazma gereği duydum benm amh 1.74 yaş 31 bugün opu oldum 8 yumurta vardı fakat 4 boş çıktı 4 dolu. Yani amh yüksekliğide alakalı değil demekki bu yumurta işi. Öyle olsaydı bana herkes amh iyi çok düşük değil demişti fakat hiç öyle olmadı.
Benim ilk tedavim bizde yumurta tembelliği vardı belirlenen tek şey buydu gonolf 900 den 225mg şeklinde kullandım bu dozda 2 iğne bitti. Yani toplamda 1800 mg gonolf kullanmi oldum biz usg de 8 yumurta gördük 4 ü dolu çıktı işte kısmetimizdw varsa olacak şimdi hsonu haber gelecek gelişimle ilgili umarım en azndan 1 tane olurSizin ilk tedaviniz mi bu? İlac dozlarını dusuk tutmussa drunuz sekiz yumurta cıkması normaldir. Hepsi dolu cıkması da mumkun değil zaten.. Cikolata kistiniz varsa o da etkiliyor kaliteyi. Tedavi oncesinde en az 3 ay saglıklı beslenme ve multivitamin kullanarak yumurta kalitenizi yukseltebilirsiniz. İnş guzel haberler alırsınız
Merhaba doktorlarınız kimdi bu süreçte acaba başkenti neden bıraktınızMerhabalar, 44 yaşımdayım ve Tüp bebek deneyimimi sizinle paylamak adına bu siteye üye oldum, dilerim çok kişiye ulaşıp fayda sağlayabilirim. Hikayem kısaca şu;
Nisan 2023 den beri tüp bebek süreci içindeyim. benimde sorunum yaşa bağlı yumurta azlıgı ve olanların da kalitesizliği (amh 0.16, fsh 17). nisan ayında başkent üni. tüp bebek merkezinde tedaviye başladım yoğun ilaç alımı sonrası ancak 2 yumurta büyüdü ve toplandı, 1 tanesi döllendi ve 3. gün emriyo transferi sonrası negatif gebelikle sonuçlandı.
2 aylık bir dinlenme sonrası doktorumu değiştirdim ve tedavi sürecine yeniden başladık, iğneler sonrası ilk ay tek yumurta oluştu ve büyüdü toplandı ancak boş çıktı. sonraki ayda hiç büyümedi pas geçtik. sonraki ay yine pas geçtik. Ama doktorumla bu sürecte iletişimim cok iyi bana sürec hakkında bilgi veriyor, sorduğum soruları ayrıntılı açıklıyor, nedenleri anlatıyordu. para kazanmak için boş umut veren bir yapısı da yok ve işimizin biraz zor olduğunu denememiz gerektiğini söyleyecek kadar da açık sözlü biri. Doktorumdan öğrendiklerim sonucu kafamda oluşan şey şuydu: Yumurtalıklar iyileşmeden benden sağlıklı yumurta çıkmayacak. Vitamin destekleri de kullandım ancak pek etki etmedi dogrusu.( doktorumun yorumu; bu desteklerin, prp vs etkisi en fazla %5 )
Bir arkadaşımın Ankara Ulusta bulunan İstanbul Baharatı başka bir sebepden önermesi sonucu kendileriyle görüşmeye gittim. durumumu anlattım, bana bir macun yaptılar, kullanım şeklini anlattılar ve yumurta sayınız 1 iken 10 olmayacak 3 olur 4 olur ancak oluşan yumurtalarınız daha kaliteli ve saglıklı olur dediler ve düzenli kullanımı önerdiler. Bu macunun bağışıklık sistemini güçlendirici ve hücre yenileyici özelliği olduğunu söylediler.
macunu kullanmaya başladıktan 1 hafta sonra bende yoğun bel ağrısı oluşmaya başladı. İlk tüp bebek denememde de yogun bel agrısı olması yumurta büyümesinin işareti demişti doktorum. Bu durum umutlandırdı beni. Adetin 2. günü tekrar gittiğimde doktorumda bende şok olduk, adetin o gününe bakarak yeterli büyüklüğe ulaşmış 2 sag 2 sol yumurtalıkdan 4 yumurtam vardı. ( benim sol yumurtalıgım rahme yapışık ve oradan yumurta alamıyorduk, şaşkınlıgımızın bir sebebi de buydu). Doktorum yine temkinli davrandı ve iğneye tepki verip vermeyeceginden emin olmak için düşük doz ilaçla başladı. 2 gün sonra kontrole gittiğimde günde öncesinde 0.5 mm büyüyen yumurtalar 1 er mm büyümüşlerdi. Doktorum yumurtalar cok guzel ve ilaca da tepki verdiler normal tedavi protokolune dönüyoruz dedi ve biz yeniden başladık. 2 güne bir gittiğim kontrollerde herşey yolunda gitti. yumurtalar son ana kadar güzel büyüdüler , sorunlu sol yumurtalıkdaki yumurtanın teki yapışıklıkdan kaynaklı alınamayacak yerde kaldı, digeri alınabilir bir poziyondaydı. son ana kadar her an bir terslik cıkacak diyerek temkinli idik. ama şukur ki olmadı. 3 yumurta toplandı. 2 tam olgun 1 olguna cok yakın. şimdiki aşama döllenip döllenmeyecegi idi. 3 üde döllendi, 3 güne ulaştı. Doktorumla 5 güne risk alıp gidelim dedik. gittik şu an 3 sağlıkli görünümlü(genetik test yaptırmadık) 5, gün emriyom var donduruldu, Doktorumun önerisi ile 1 ay daha yumurta toplayıp rezerv artırma planı yaptık ve tekrar adet görmeyi bekliyorum.
Bunları size neden uzun uzun anlattım? Tüp bebek süreci maddi manevi çok yorucu ve yıpratıcı bir sürec. ve ben böyle bir yöntem ile fayda gördüm. benim durumumda olan 40 yaş üstü, hatta ve hatta daha küçük yaşlarda olanların varlığını biliyorum. Bu macundan hiç bir yan etki yaşamadım, ilaç etkileşimim vs de olmadı. Dilerim siz de fayda görürsünüz.
Şimdiki doktorum Ankarada Ertan Öztürk, bana özel bir tedavi planı izliyor, titiz ve detaycı, bu sürecte olması gereken bişey bence. başkenti de bu yuzden bıraktım, standart tedavi, aşırı ilaç yüklenmesi, ama 40 yaş üzeri yumurta rezerv sorunu olanlarda aşırı ilaç işe yaramıyor. ki yaramadı da, bu durum yaşıma bagladı. duruma göre davranılması daha dogru, üstelik tedavim sonrası lenf düğümlerimde yogun ilaç kullanımından kaynaklı oldugunu düşündügüm lenf düğümleri şişlikleri oluştu, tüm yaz bunları tedavisi ile de ugrastım.Merhaba doktorlarınız kimdi bu süreçte acaba başkenti neden bıraktınız
Göğşen hoca standart tedavi mi uyguluyo ben de orda başlıcamŞimdiki doktorum Ankarada Ertan Öztürk, bana özel bir tedavi planı izliyor, titiz ve detaycı, bu sürecte olması gereken bişey bence. başkenti de bu yuzden bıraktım, standart tedavi, aşırı ilaç yüklenmesi, ama 40 yaş üzeri yumurta rezerv sorunu olanlarda aşırı ilaç işe yaramıyor. ki yaramadı da, bu durum yaşıma bagladı. duruma göre davranılması daha dogru, üstelik tedavim sonrası lenf düğümlerimde yogun ilaç kullanımından kaynaklı oldugunu düşündügüm lenf düğümleri şişlikleri oluştu, tüm yaz bunları tedavisi ile de ugrastım.
başlangıcta gonal f 125, tepki verdigini gördükden sonra 225 e cıkardıMerhaba ben de 2 denemede gonalf 350 kullandim. Birinde 4 yumurta digerinde 15 toplandi. İkisinde de 5. Gune giden 2
Adet oldu ancak teansfere uygun gelmediler. Az ilac kullandim dediginiz icin merak ettim dozunu?
Merhaba. Detaviniz ne durumda? Ben de doktor arayışındayımŞimdiki doktorum Ankarada Ertan Öztürk, bana özel bir tedavi planı izliyor, titiz ve detaycı, bu sürecte olması gereken bişey bence. başkenti de bu yuzden bıraktım, standart tedavi, aşırı ilaç yüklenmesi, ama 40 yaş üzeri yumurta rezerv sorunu olanlarda aşırı ilaç işe yaramıyor. ki yaramadı da, bu durum yaşıma bagladı. duruma göre davranılması daha dogru, üstelik tedavim sonrası lenf düğümlerimde yogun ilaç kullanımından kaynaklı oldugunu düşündügüm lenf düğümleri şişlikleri oluştu, tüm yaz bunları tedavisi ile de ugrastım.