Yumurta Toplama İşleminde Yumurtaların Boş Çıkması

Yar

başlıyorum yürüyüşe inş, sana rapor vericem beni kontrol et, kulağımı çek, etim bende, kemiğim sende:)

Muziksiz yapamayanlardan mısın sende ve gizi, fluyu, geceyi seven? Evetse ruhdaşız❤
Valla öyle ruhdaşız ☺️Bir mucizede senden bekliyorum ☺️O halde özelden yaz bana hergün yaptıklarını

Ultrasonda yumurta siyah görünüyor muydu kızlar?
Öyle olduğu halde tutmaması dediğinizi destekliyor.
Yok canım ulturasonda anlaşılmaz yumurtanın içi dolu boş olması o sadece tüp bebekte toplandığında belli oluyor benim tüp bebekte 8 yumurtam vardı normal görülen hepsi boş çıktı

Hemde çok zor bir süreç ben psikolojik olarak hala kendime gelemedim
Kıyamam ya, hepimiz benzer yollarda benzervruh hallerindeyiz.
Yürüyüşü hiç sevmem nasıl her gün onca yol yürüyecem kara kara düşünüyorum.
Ve gluten free beslenicem.

FSH degerlerimi payasmadilar. Ozel bir beslenme yok maalesef yumurta kalitesi yeme icme ile degisecek bir durum degilmis. Biz dogdugumuzda omurboyu yetecek kadar yumurta rezervi ile doguyormusuz. Laking yakin zamanda sunu ogrendim eger TSH(tiroid simulasyon hormonu) yuksek ise bu yumurta kalitesini etkiliye biliyormus.
Benim embriyologistim balon ksecigi olmayan sadece 1 tane embriyo ciktigini soyledi ve 4-5 toplatmadan sonra (30-35 yumurta )toplamda 2 tane 5.gun ve 2 tane 6.gun embryiyomuz oldu.
Baska bir arkadasim Avustralyada yasiyor gluten siz ve hayvansal urunsuz bir diyet yapdi ve yumurta kalitesin de iylesme goruldugunu soyledi (38 yasinda)
Bir toplama oncesi ilikli kemik suyu ictim hergun o toplamada 2 embriyo sonucu aldik.
acikcasi neyin yaradigini neyin yaramadigini pek de anlayamiyorum.
Birde ben Yurt disinda yasiyorum TR de ilk tedavimi yaptim cok unlu bir doktorda istanbulda okadar fazla ilac yuklemesi yapildiki maalesef bu da vucudu strese sokuyor cok yumurta cikartmaya calisiyorlar. Belki doktorunla bunu da konusabilirsin.
Yani soyle birsey var bir kac toplatma yaptiginda aralarinda farkli kalite yumurtalar cikabilir. imkanin var ise dene derim.

Peki 5.güne gelen 2 emriyoda takviye ilaçlar bişey kullandinmi
Herkes gibi Folik asit ve Vitamin D birde ilikli kemik kaynatip ictim bir toplatmada.
Benimembriologistim calsium ianofor diye bir sivi uygulamasi onerdi. yumurtalar toplanip dollendikten sonra 15 dk kadar bu sivi icinde bekletiliyor. bunu ileri yas hastalarinda kullandigini ve dollenme oraninda olumlu etki olusturdugunu soyluyor.
ayin 27 sinde 3 tane embryo transfer attik (x2 5.gun x1 6.gun) ve beklemedeyiz.

Herkes gibi Folik asit ve Vitamin D birde ilikli kemik kaynatip ictim bir toplatmada.
Benimembriologistim calsium ianofor diye bir sivi uygulamasi onerdi. yumurtalar toplanip dollendikten sonra 15 dk kadar bu sivi icinde bekletiliyor. bunu ileri yas hastalarinda kullandigini ve dollenme oraninda olumlu etki olusturdugunu soyluyor.
Inş bu bekleyişinin sonu pozitifle biter🤲
Ne zaman nasipse netleşir?

Ilikli kemik suyu yumurta toplanma sürecinde mi öneriliyor? Genel olarak içilmesi yumurta kalitesi için mi iyidir?

Sizin fsh, amh değerleriniz neydi?

Valla öyle ruhdaşız ☺️Bir mucizede senden bekliyorum ☺️O halde özelden yaz bana hergün yaptıklarını
Bak yazayımda gül:)
Dr um "erken uyuycaksın" dedi, "kaç gibi" dedim "12 yi geçirme" dedi.
Allaaah oysaki o saat benim için öğle, ikindi gibi:)
"Hocam bu mümkün değil ben geceyi severim, gündüz olmayip 24 saat gece olsaydı keşke" dedim. Erken uyumazsan melotonini nasıl alacaksın dedi. Diyemedim "bunun hapını verseniz olmaz mı" diye:)
"Fsh ı nasıl düşüreceğiz uyumazsan" dedi, ben geç yatıp gündüz telafisini yapıyorum, (bizim gibi gececiler muhtemelen böyledir) ama gece uykusunu önemsedi.

Açlığa, yürüyüşe ok ama nasıl erken yatarım ki:) kendimi bildim bileli biyolojik saatim böyle. En azindan 2 ye çektim uyumayı buda ciddi bi başarı sabaha yakın uyuyan olaraktan:)

Tüp bebek yöntemlerinden biri tek farkı ilaç kullanmıyorsun ya da çok düşük doz kullandırılıyor. Her kadının adet döneminden başlayıp yumurtlama dönemine kadar kendiliğinden 1 ya da 2 yumurtası büyüyor. Doktor doğal olarak büyüyen bu yumurtayı ultrason ve kan tahlili yaparak takip ediyor. Yeterli olgunluğa geldiği zamanda operasyonla alıp erkeğin spermiyle döllüyorlar.
Bunda başarı oranı nasıl diğerine göre?
Alternatif Tıp düşünsen o da değerinde iyileştirme yapabilir.

Bunda başarı oranı nasıl diğerine göre?
Alternatif Tıp düşünsen o da değerinde iyileştirme yapabilir.
Bunda diğer yönteme göre başarı oranı düşük ama bizim gibi rezervi ve kalitesi düşük olanlar için ideal bir yöntem. En azından ilaçlar kaliteyi düşürmüyor. Mesela Aret Kamar bizim gibi olanlara daha çok bu yöntemi deniyormuş.

İnslah güzel haberler alırsın canım dualarım seninle

X