Yumurta Toplama İşleminde Yumurtaların Boş Çıkması

Herkes gibi Folik asit ve Vitamin D birde ilikli kemik kaynatip ictim bir toplatmada.
Benimembriologistim calsium ianofor diye bir sivi uygulamasi onerdi. yumurtalar toplanip dollendikten sonra 15 dk kadar bu sivi icinde bekletiliyor. bunu ileri yas hastalarinda kullandigini ve dollenme oraninda olumlu etki olusturdugunu soyluyor.
ayin 27 sinde 3 tane embryo transfer attik (x2 5.gun x1 6.gun) ve beklemedeyiz.
Hayırlı ve güzel haberler verirsiniz inşallah

Bunda diğer yönteme göre başarı oranı düşük ama bizim gibi rezervi ve kalitesi düşük olanlar için ideal bir yöntem. En azından ilaçlar kaliteyi düşürmüyor. Mesela Aret Kamar bizim gibi olanlara daha çok bu yöntemi deniyormuş.
Yani tahminimde düşüktür oran ama kötünün iyisi durum.

Ilaçlar, hormonlar daha çok rezervi az olan bizlerde yoruyor di mi yumurtalıkları, kaliteyi düşürüyor zorladığı için.
Ben iğne gonolf kullanmıştım yumurta takibinde olumsuz oldu. Dr um zaten beklemiyorum bi sey demisti o moralsizlikle benimdevumudum kırılmıştı daha süreçte. O Dr u bıraktım hep olumsuzdu bekkentisi.
Tekrar iğne isabetsiz olur diye istemiyorum.
Dediğin gibi bizim gibilere iğne değil ilaç öneriyor Dr lar.

Şimdi Dr um takviye ve ilaçlarla hormonları düzenlemeye çalışıyor, eşimdende bendende bir sürü tahlil istedi kan/ idrar, sonuclara göre ilac, takviyeler veriyor, işinde çok iyi bi Dr neyse onu söylüyor, "dediklerimi yapmazsan ben sadece rehber olabilirim" dedi. Slternatif uygulamaya gerek duyarsa onuda yapıyor ozon akupunktur, hacamat vs.
Glutensiz beslenmemi, yürüyüş, uykunun, suyun önemini,
sende benim Dr a bi gitsen mi?
Iki ay sonrasına yer alabiliyorsun öyle dolu muayeneleri.

Son düzenleme:

Ilaçlar, hormonlar daha çok rezervi az olan bizlerde yoruyor di mi yumurtalıkları, kaliteyi düşürüyor zorladığı için.
Ben iğne gonolf kullanmıştım yumurta takibinde olumsuz oldu. Dr um zaten beklemiyorum bi sey demisti o moralsizlikle benimdevumudum kırılmıştı daha süreçte. O Dr u bıraktım hep olumsuzdu bekkentisi.

Şimdi Dr um takviye ve ilaçlarla hormonları düzenlemeye çalışıyor, eşimdende bendende bir sürü tahlil istedi kan/ idrar, sonuclara göre ilac, takviyeler veriyor, işinde çok iyi bi Dr neyse onu söylüyor, "dediklerimi yapmazsan ben sadece rehber olabilirim" dedi. Slternatif uygulamaya gerek duyarsa onuda yapıyor ozon akupunktur, hacamat vs.
Tabi görüşmek için giderim. İsmini ve adresini paylaşırsanız sevinirim :)

Tabi görüşmek için giderim. İsmini ve adresini paylaşırsanız sevinirim :)
Benim önceki Dr um amh düşük diye en baştan bi beklentisi olmadığını diyordu. Hatta geç yumurtlama olunca "ne bekliyordun ki bu amh ile, imkânsiz mı değil ama zor" demişti.
O tedavide iken kendi moralimde sıfırdı.

Alternatif Tıp ekolunden bi Dr la ilerledim bi süre, Raziye hoca, Uygur hekim, onuda veririm telini istersen, haftada iki gün, durumuna göre hastanın üç gün
kupa, hacamat, sülük, akupunktur, yumurtalığa masaj gibi aletle uygulama tedavisi gördüm, menopoza giren bi hastaya uyguladığı tedaviyle doğal olarak adetinin gelmesini sağlamıştı tedavisiyle, ona çok güvenirim, macun verdi yumurtalar için bitkisel yine, değerlerim biraz değişti hamd olsun.
E2 ona gittiğimde adetliyken 0 dı. 20 küsürlere çıktı, fsh biraz daha düştü, amh az da olsa arttı.

Onunla beraber bu bahs ettiğim Dr uma başladım,
Zühal Dilek şanlı ilk muayenede daha "doğru adresteyim" diyorsunuz.
Ev ortamındaki kadar rahat hissettiriyor hastasını, sanki kahve içen iki dost gibisiniz:) zaten kahvede içiyoruz muayenesinde:)
Çok tatlı, candan samimi, ama disiplinlide aynı zamanda dediğini harfiyen soruyor yaptın mı diye bi sonraki gelişimizde, asla atlamıyor, sıkıysa ihmal edin:)
Ben yürüyüşü maalesef yapmamıştım, ki önceki gidişimde bunu önemle vurgulamıştı, glutensiz beslenme, en az 8 bardak su, uyku vs.
Şimdi günde 7 km yürümeye başladım bugün itibaryla, o kadar yürümemi istedi.

Hastasına ilgisi, tüm ayrıntılarıyla incelemesi, kan idrar eşle beraber görmek istemesi oldukca işini detaylı inceliyor.
Bana durunumu net anlattı.
"Rezerv azlığına takılıp moralimi bozmamam gerektiğini, biz elimizden geleni yapacağız, tedavimizi uygulayacağız sonuca takılıp üzülmeyeceğiz bekleyeceğiz ne olacağını" mealinde konuştu.
En baştan moralimi alt üst etmedi, ne yapilabilirde Dr.
"Tahlil sonuçlarını görüp yorumlayalım" dedi.
Sonuçları gösterdik yaptırıp, ona göre tedavi protokolü hazırladı.
Verdigi ilaçlar, alternatif Tıp takviyeside verdi, sonuçlara göre sanada diyecektir ne uygulanacağını.
Randevu almak biraz sıkıntı, 2 ay sonrasına bulabilmiştim ben.
Daha öncesi için istersen asistanina denerim rica ederim olabilir mi diye senin adına, hastasıyım belki ricamız olabilir:)
Detay sorun olursa özelden yazabilirsin bana.

Benim önceki Dr um amh düşük diye en baştan bi beklentisi olmadığını diyordu. Hatta geç yumurtlama olunca "ne bekliyordun ki bu amh ile, imkânsiz mı değil ama zor" demişti.
O tedavide iken kendi moralimde sıfırdı.

Alternatif Tıp ekolunden bi Dr la ilerledim bi süre, Raziye hoca, Uygur hekim, onuda veririm telini istersen, haftada iki gün, durumuna göre hastanın üç gün
kupa, hacamat, sülük, akupunktur, yumurtalığa masaj gibi aletle uygulama tedavisi gördüm, menopoza giren bi hastaya uyguladığı tedaviyle doğal olarak adetinin gelmesini sağlamıştı tedavisiyle, ona çok güvenirim, macun verdi yumurtalar için bitkisel yine, değerlerim biraz değişti hamd olsun.
E2 ona gittiğimde adetliyken 0 dı. 20 küsürlere çıktı, fsh biraz daha düştü, amh az da olsa arttı.

Onunla beraber bu bahs ettiğim Dr uma başladım,
Zühal Dilek şanlı ilk muayenede daha "doğru adresteyim" diyorsunuz.
Ev ortamındaki kadar rahat hissettiriyor hastasını, sanki kahve içen iki dost gibisiniz:) zaten kahvede içiyoruz muayenesinde:)
Çok tatlı, candan samimi, ama disiplinlide aynı zamanda dediğini harfiyen soruyor yaptın mı diye bi sonraki gelişimizde, asla atlamıyor, sıkıysa ihmal edin:)
Ben yürüyüşü maalesef yapmamıştım, ki önceki gidişimde bunu önemle vurgulamıştı, glutensiz beslenme, en az 8 bardak su, uyku vs.
Şimdi günde 7 km yürümeye başladım bugün itibaryla, o kadar yürümemi istedi.

Hastasına ilgisi, tüm ayrıntılarıyla incelemesi, kan idrar eşle beraber görmek istemesi oldukca işini detaylı inceliyor.
Bana durunumu net anlattı.
"Rezerv azlığına takılıp moralimi bozmamam gerektiğini, biz elimizden geleni yapacağız, tedavimizi uygulayacağız sonuca takılıp üzülmeyeceğiz bekleyeceğiz ne olacağını" mealinde konuştu.
En baştan moralimi alt üst etmedi, ne yapilabilirde Dr.
"Tahlil sonuçlarını görüp yorumlayalım" dedi.
Sonuçları gösterdik yaptırıp, ona göre tedavi protokolü hazırladı.
Verdigi ilaçlar, alternatif Tıp takviyeside verdi, sonuçlara göre sanada diyecektir ne uygulanacağını.
Randevu almak biraz sıkıntı, 2 ay sonrasına bulabilmiştim ben.
Daha öncesi için istersen asistanina denerim rica ederim olabilir mi diye senin adına, hastasıyım belki ricamız olabilir:)
Detay sorun olursa özelden yazabilirsin bana.
Ya çok tatlısınız 🤗 teşekkür ederim. Eylül gibi yeniden tedavi planlıyorum. O zaman kısmetse sizin doktorla da görüşürüm

Bende 2.opuda günlük 6km yürüdüm hiç aksatmadan birden 4 kilo verdim baya ödemin gitti ben tedavidede yürüdüm iğneleri yaparken hiç birakmadim

Bende 2.opuda günlük 6km yürüdüm hiç aksatmadan birden 4 kilo verdim baya ödemin gitti ben tedavidede yürüdüm iğneleri yaparken hiç birakmadim
Ben bu aralar ne yürüyorum ne de yediklerime dikkat ediyorum. Kan ilaçları, tüp bebek iğneleri derken biraz kilo aldım. Annemin bütün komşuları beni hamile sanıyor 😀acil kilo vermem gerekiyor 🙄

Rica ederim, inş olumlu olur sonucunda🤲 eylüle kadar bu arada ne yapacaksın bı işlem vs olmayacak mı?
Aralık ayından mayıs ayına kadar toplamda 4 kez tüp bebek denedim. O yüzden biraz maddi manevi hem ara vermek, hem dinlenmek, hem de yazın tadını çıkarmak istiyorum 😉

Allah kısmet ederse eylül gibi Aret hocaya gitmeyi düşünüyorum.
ben pek emin degilim. Aret doktor a arkadasim in tavsiyesi uzerine gittim ve benim ilk tedavim Aret hoca da oldu. cok fazla ilac kullanildi ayaklarim sisti, gozumun alti su topladi, bogaz ve nefes darliklari yasadim ve bana bunlarin kimsede gorunmedigini vucudumun tepki gosterildig soylendi ve hic birsey yaipladi.ben zaten poly cysctic overy oldugum icin kullanilan ilac dozuna dikkat edilmesi gerekiyordu. Evime geri dondugumde tasikardi sebebi ile 3 kere acillik oldum. Burdaki doktorlara bana verilen ilaclari gosterdigimde bana kullanilmasi gerekenden 3-4 kat fazla ilac kullanildigini soylediler.
Istanbul tup bebek deki durum biraz fabrika usulune donmus maalesef kisisel yaklasim hissetmedim ben de o surunun icinde kayboldum gittim ve vucudumun kendine gelmesi 10-12 ay surdu.
Ama yinede deneyin ve kendi deneyiminizi edinin benim arkadasim Aret beyden hamile kaldi ben de acillik oldum :)

Inş bu bekleyişinin sonu pozitifle biter🤲
Ne zaman nasipse netleşir?

Ilikli kemik suyu yumurta toplanma sürecinde mi öneriliyor? Genel olarak içilmesi yumurta kalitesi için mi iyidir?

Sizin fsh, amh değerleriniz neydi?
insallah biraz kasik ve bel agrisi oldu basda suan 6.gun ve hic bir belirti yok . hayirlisi diyorum . Ayin 8-10 u arasi teste gidecegiz.
evet yumurta toplamada benim kullandigim birsey. embriyologist calcium yumurta olusumu icin nemli deyince benim olusturdugun bir yontem.
Burda kandegerlerini paylasmadilar benim le o sebeple degerlerimin ne oldugunu bilmiyorum .

okadar ilginc bir durum ki. yumurta coksa ve cok ilac uygulamasi olmussa da kalite dusuyor . yani vucut gucunu 3-5 yumurtaya kullanip kaliteli yumurta uretecegi yerde 10-15 yumurta uretiyor ve kalitesi dusuyor. benim Tr deki tedavimde 15-16 yumurta saydilar ve toplamda 11 dollenebilecek yumurta cikti. benim yasimda bir kadin icin cok fazla bir rakam(39 yas). Okadar yumurtanin saldigi hormonlarin vucutta ne sorunlar yasatacagini bor dusunun. 1-2 yumurtayla aded gunlerimizde bas agrisi kasik agrisi diyoruz 18 yumurta insana neler yapmaz. tabiki bu nu 39-41 arasi arkadaslar icin soyluyorum. 35 yas altinda bukadar sorun olmuyormus.

okadar ilginc bir durum ki. yumurta coksa ve cok ilac uygulamasi olmussa da kalite dusuyor . yani vucut gucunu 3-5 yumurtaya kullanip kaliteli yumurta uretecegi yerde 10-15 yumurta uretiyor ve kalitesi dusuyor. benim Tr deki tedavimde 15-16 yumurta saydilar ve toplamda 11 dollenebilecek yumurta cikti. benim yasimda bir kadin icin cok fazla bir rakam(39 yas). Okadar yumurtanin saldigi hormonlarin vucutta ne sorunlar yasatacagini bor dusunun. 1-2 yumurtayla aded gunlerimizde bas agrisi kasik agrisi diyoruz 18 yumurta insana neler yapmaz. tabiki bu nu 39-41 arasi arkadaslar icin soyluyorum. 35 yas altinda bukadar sorun olmuyormus.
O kadar haklısınki, bende bi yumurta takibi gonalf ile yapıldı, iki yumurtada bile baş ağrısı, şişkinlik, ateş, mide bulantısı, gerginlik, stres, kilo, uyku, halsizlik, bir sürü yan etkilerini yaşadım, sonuç olumsuzdu o ayrı.
Bazılarında çok etki etmiyormuş, bünye ile alakalı yine.

Iğneler hormonlar büyütürken kaliteyide düşürüyor olabilir mi dersin?

Sende pco mu var çok sayıda yumurta olmuş?
Orda işlemler ülkemizdenden farklı mı, itina, önemseme tedaviyi vs olarak?

ben pek emin degilim. Aret doktor a arkadasim in tavsiyesi uzerine gittim ve benim ilk tedavim Aret hoca da oldu. cok fazla ilac kullanildi ayaklarim sisti, gozumun alti su topladi, bogaz ve nefes darliklari yasadim ve bana bunlarin kimsede gorunmedigini vucudumun tepki gosterildig soylendi ve hic birsey yaipladi.ben zaten poly cysctic overy oldugum icin kullanilan ilac dozuna dikkat edilmesi gerekiyordu. Evime geri dondugumde tasikardi sebebi ile 3 kere acillik oldum. Burdaki doktorlara bana verilen ilaclari gosterdigimde bana kullanilmasi gerekenden 3-4 kat fazla ilac kullanildigini soylediler.
Istanbul tup bebek deki durum biraz fabrika usulune donmus maalesef kisisel yaklasim hissetmedim ben de o surunun icinde kayboldum gittim ve vucudumun kendine gelmesi 10-12 ay surdu.
Ama yinede deneyin ve kendi deneyiminizi edinin benim arkadasim Aret beyden hamile kaldi ben de acillik oldum :)
Sizin adınıza üzüldüm. Siz şimdi böyle yazınca aklımda ister istemez soru işaretleri oluştu. Benim arkadaşımda gitmişti o da memnun kalmamıştı. Ama memnun kalanları da çok duyup, okudum. Bu işler biraz şans işi sanırım.

Aralık ayından mayıs ayına kadar toplamda 4 kez tüp bebek denedim. O yüzden biraz maddi manevi hem ara vermek, hem dinlenmek, hem de yazın tadını çıkarmak istiyorum 😉
canım hepsını koçta mı denedın? özgür bey ıle?
cok haklısın bıraz dınlenmek sana ıyı gelecektir

X