kime göre neye göre yanlış çocuğu olan yada olmasına engeli olmayan bayanlar yanlisti haramdi diye atip tutmuş. Kendi baslarına bunlar gelseydi bu kadar rahat konusabilirlermiydi merak ediyorum.
Buraya bunlari yazmadan önce şunu düşünün belki o hanim sizin yazdiklariniz okuyacak ve bu şekilde anne olmaktan vazgeçecek ömür boyu çocuk hasreti çekecek belki depresyonlara girecek evliliği yıkılacak.. atip tutan bayanlar bunlarin vebailini üstünüze alırmısınız?
Alamazsanız konuşmayın bence!
Genetik olarak hücre başkasından alınmış olsa bile annelik doğurmak büyütmek emek vermek sevgi göstermektir..
Biri de ordan sperm bankası örneği vermiş ..
Sperm de alırım yumurta da kimse karışamaz. Beden benim sevgi benim annelik güdüsü benim..
Bu kadar yobaz insanın yaşadığı bi toplumda buraya soru sormak bile yanlış!
Kılavuzu karga olanın biliyoruzki burnu .... kurtulmaz
Herkez sağ duyusuna göre hareket etsin.
Herkezin tecrübe kültür ve birikimi farklıdır. Kimsenin tercihi kimseye uymak zorunda da değildir..
Çoğu yerde yasak demişssiniz ama yumurta donasyonunun sadece Türkiye gibi belli başlı 3. dünya ülkelerinde yasak olduğunu bilmiyormusunuz..
Dünyada gelişkin ülkelerin hepsinde yumurta donasyonu yasaldır..
Her iki durumda da çocuk sizin değil demişsiniz
donasyon sonucunda bebeği 9 ay karnında taşımayı ve doğurmayı evlatlıkla nasıl bir tutabiliyorsunuz anlamis degilim..
hanfendi kimse burada atıp tutmuyor..bu olay birilerine göre doğru birilerine göre de yanlış falan değil..tamamiyle yanlış..tabii ki haram..mezhep karışması söz konusu ise ve ilahiyatı bitirmiş olan prof olan kişilerde buna haram diyorsa haramdır ki islamda mezhep çok önemlidir..bazı şeylerin yobazlıkla falan hiç ilgisi yok..zaten modern olmak adına bir sürü saçma sapan şeyler yapılıyor...evlenmeden birlikte olursun modernlik , eşcinseller ,gaylar evlenmeli bunu desteklersen modern olursun falan filan..bunlar konu dışında.sadece örnek mahiyetinde söyledim
bu arada sürekli aman kötü şey söylemeyin,aman bu kişi soğur aman şöyle olur aman böyle olur gibi bi cümlede etrafta dolanıp duruyor...
eee doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar derler..doğru yani..neden yanlışa yanlış demiyoruz yaaa..bayanın yada bayanlara da yumurta nakli ile anne olma dedik diye kadın niye annelikten soğusun yaaa..gider evlat edinir en kötü..hayret bişi
şu bazı yerlerde yasak olması bazı yerlerde de serbest olması olayına gelince...
o 3. dünya ülkesidediğiniz ülkede yaşıyorsunuz ve insanlar yeri geliyor çare bulmak için yurtdışından ülkemize geliyorlar..yurtdışında tüp bebek ile hamile kalamayan pek çok çift türk doktorlarının methini duyup burada tüp bebek yaptırmak istiyor..yada başka rahatsızlığı olupta buradaki bi doktora gelip gelip amleiyat olan bir sürü çift var...yurtdışında senin hastalığının çaresi yok deniliyor ama adam son bir umutla türkiyeye geliyor da yürüyerek gidiyor..hiç mi gazete okumuyorsunuz..yurt dışındaki doktorların ve tedavi süreçlerinin çok mu mükemmel olduğunu düşünüyorsunuz...siz biliyormusunuz o 1. dünya ülkeleinde kadınlar hamile kaldıklarında her istediklerinde ultrasona giremiyorlar..bizim üşkemizde kadın ayda 1 kerede girer ayda 4 kerede..orada yok öyle bişi..amerikada sağlık sisteminin ne kadar kötü olduğunu biliyormusunuz ? sizde bilip bilmeden konuşmayın..her şeyede bilip bilmeden eyvallah demeyin...zaten pek çok çirkinlik o 1. sınıf dünya ülkelerinde var...yumurta nakli ,sperm nakli ,eşcinsellere evliliğe izin veren kanun ,gayların evliliğine izin veren kanun ,nikahsız beraberlikler ,evlenme olayının düşmesi ki ingiltere insanlar evlensin ,yuva kursun diye , çiftin her türlü ihtiyacını bile karşılamak istiyor...sırf toplum düzelsin diye...
siz de kalkmış her türlü pisliğin olduğu ülkeleri bana örnek olarak gösteriyorsunuz...onlar yapıyorsa ,kabul ediyorsa doğru ,biz yapmıyorsak ,kabul etmiyorsak yanlış.....çok yazıkk çokkkkk..
ha birde bir anne doğmuş,ele avuca gelen bir çocuğunu satsa ,kıyameti koparırsınız ,vayy efendim bu çocuk satılır ama çocuk bi hücre olunca,satmakta ,satın almakta normal..illa ki tepki göstermek için çocuğun ele avuca mı gelmesi gerekir..o ele avuca gelen çocuk zaten hücreden oluyor..ha büyümüş hücreyi satmışsın ha hücrenin kendisi..değişen bişi yokki...
sırf normal yolla anne olamıyorsunuz diye kendinize de herşeyi hak görmeyin...öyle bi hakkınız yok çünkü..
( ha bu arada ,birilerinin ataları zamanında insan eti yedi diye o 1. dünya ülkeleri tarafından barbara ilan edilir ,ama kendi ataları aynı şeyi yaptığı zaman ayin yapmışlar derler..anlayan anladı)