• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorumlarinizi merak ediyorum

Neden çocuğu beş dakika yalnız birakamayacakmissiniz gibi konuşuyorsunuz. Pekala bir saatte olsa annenize ,eşinize tek bırakıp bir yere gidebilirsiniz. Çarşıya bile gitmiyorum demişsiniz. Fazla mı bagimlisiniz acaba ,çocuğu da sanki bu şekilde yetiştirmiş siniz gibi. Siz olmadan uyuyamamasi falan , emmiyormus da
Hayır normalde tabiki bırakabilirim şu anda gerçekten çok sıkıntılı Bi dönemde bana çok ihtiyaç duyuyo. İki haftada 4 tane dis çıkardı aşırı huzursuz gece inanın uykusu yok yatakta sürekli dönüp duruyo hemde atak doneminde. Bu sebeple bırakmak istemiyorum dedjm.

Eşinizin 15 gün uzun kalması dışında problem göremedim ben.

Eşinizi en iyi siz tanırsınız , gitme deseniz bile aklına koyduğunu yapan bir yanı var ise elbetteki gidecektir.

Ben sizin yerinizde olsam eşimle giderdim , maksimum 10 gün kalırdım , 10 gün sonunda da evladımın muayenesi var diyerek geri dönerdim eşimle birlikte.

Anne değilim henüz fakat bazen kadınlar çocuklarına karşı aşırı korumacı bir tavır sergiliyorlar , sanki o çocuk babada ya da büyükannede kaldığı zaman başına bir şey gelecekmiş gibi davranıyorlar. Sanki kendilerinden başkası evlatlarına iyi bakamaz gibi bir hallere giriyorlar. Allah bir evlat nasip ederse 1.5 ayda bir aile büyüklerine bırakıp eşimle bir yerlere gitmek , bazen ortamdan uzaklaşıp nefes almak gibi düşüncelerim var .
Insqllah yapabilirsiniz. Benim asla böyle bir düşüncem yok aksine sosyal bir xocuk olsun istiyorum annemle de bazı sorunlar yaşadık geçmişte o sebeple sık sık olmamakla birlikte arada bırakıyordum ama şu an çok sıkıntılı bebeğim bu sebeple bırakamıyorum.

Eşinizin 15 gün uzun kalması dışında problem göremedim ben.

Eşinizi en iyi siz tanırsınız , gitme deseniz bile aklına koyduğunu yapan bir yanı var ise elbetteki gidecektir.

Ben sizin yerinizde olsam eşimle giderdim , maksimum 10 gün kalırdım , 10 gün sonunda da evladımın muayenesi var diyerek geri dönerdim eşimle birlikte.

Anne değilim henüz fakat bazen kadınlar çocuklarına karşı aşırı korumacı bir tavır sergiliyorlar , sanki o çocuk babada ya da büyükannede kaldığı zaman başına bir şey gelecekmiş gibi davranıyorlar. Sanki kendilerinden başkası evlatlarına iyi bakamaz gibi bir hallere giriyorlar. Allah bir evlat nasip ederse 1.5 ayda bir aile büyüklerine bırakıp eşimle bir yerlere gitmek , bazen ortamdan uzaklaşıp nefes almak gibi düşüncelerim var .
Eşimle gidebilirdim tabiki ama annesinin evinde kalabilirdik ancak çünkü ablasının ve abisinin evleri hem küçük.hemde çok kalabalık aile zaten rahatsız etmek istemem. Annesinin evi de sobalı yani tek odada kalınabilir ve memleket aşırı soğuk yani kış ayı bizim için sıkıntı olurdu. Bu sebeple havaların ısınmasını bekleyelim dedim eşim beklemek istemedi konuda bahsetmiştim.

Yoo o kadar farkli değil. Kadininda, erkeğinde 2 kolu, ayaği var. Sadece kültür kadinlara daha baski yapiyor. Erkeklerin babalik yapmamasini normal buluyor yada adam 1 bez değiştirdiği icin süper baba oluyor. Kadin uykusuzluk hormondan bunalip bir mama verince en kötü anne oluveriyor.

Şu tabloda kadinin çocuğu adama birakabilip, gezebilmesine bakarim. Konu sahibide bunu yapmali.

A Amaki hayal Ailen yanindayken, sen niye yemek, temizlin koşturuyorsun? Ailenin orda olma amaci ne o zaman?
Ailem sadece beni yalnız bırakmamış oluyorlar işte. Annem asla yemek temizlik karışmaz ben senin gibi yapamıyorum der. Bu sebeple çocuğu bıraktığımda yemek yapabilecek ortalığı toparlayabilexek kadar vaktim oluyo.

Ailem sadece beni yalnız bırakmamış oluyorlar işte. Annem asla yemek temizlik karışmaz ben senin gibi yapamıyorum der. Bu sebeple çocuğu bıraktığımda yemek yapabilecek ortalığı toparlayabilexek kadar vaktim oluyo.
keşke ailen gelmeseydi yalnız daha iyi idare edermişssin

Konuyu okumadınız sanırım esim 3 4 gün gitse sorun etmem dedim 15 günden bahsediyorum. Size Trip falan atiyo değilim. Anne baba arasındaki fark annenin dogurmus olması bana göre biz en azından evimizde bunu sağlamaya çalıştık. Eşimin erkek olması istediği gibi bırakıp gideceği anlamına gelmiyor benim için sıkıntı ettiğim durum bu. Bebek sahibi olmadan önce de bunu bu şekilde konustuk ben evde temizlik yemek yapan çocuğumuzun tüm.bakimini üstlenen kocası özgür istediği gibi istediği yere gidip gelen Bi insan olmak istemiyorum. Siz oyleyseniz bu da sizin sorununuz.
Yoo gayet okudum
Ama ya sız okumuyorsunuz yada okuduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorsunuz.
İki yorumumdada 15 gün çok uzun yazmışım, aynı şeyden bahsediyoruz tam olarak nesini anlamadınız hiç fikrim yok.
İstemiyorsunuz ama şuan o durumdasınız, hayal kırıklığına uğratan sizi eşiniz, ben değil
Demekki eşiniz sözünü tutmayan birisi, malesef
Çocuğu çok nadir bırakıp çıkabildiğinizi siz yazdınız, şimdide eşitiz diyorsunuz? Hangisi? sizin için üzgünüm ama tamda istemediğiniz ortamdasınız, ev ve çocuktan birtek sorumlu anne/ kadın canlandı gözümde.
Benim nasıl biri veya nasıl bir anne olduğum hakkında bilginiz yok ama fikriniz çok maşallah 😅
Olsun ben üzerime alınmıyorum sadece gülüp geçiyorum size. Kendimi anlatmayada çalışmıcam o yüzden
Size kolay gelsin…

Ben şaşırıyorum gidebilir vs.diyenlere gerçekten.. 15 aylık çocuğum var ve ne kadar zor süreçler olduğunu biliyorum ve aşırı yorucu.. Benim eşim gidemez. Değil 15 gün 1 gece bile gidemez (mecburiyet hastalık iş vs hariç). Giderse de büyük arıza çıkar boşanmaya kadar giderim çok samimi söylüyorum. Ben de ebeveynlere alan yaratılmasından yanayım ama bu bir gezme tozma olur bir arkadaş ziyareti olur bunlara ok. ama gece yatılı kalmalı asla kabul etmem. Bebeğim zaten alerjik bir bebek. En son eşim arkadaşına maç izlemeye takılmaya gittiği akşam uykusunda kustu mesela kusmuğu boğazına falan kaçtı yaşadığım paniği tarif edemem (biz daha önce alerjik durumlar yüzünden ölümlerden döndük). Bu en son kusma olayı diş döneminden dolayıydı ne kadar zor ve enerji gerektiren bir iş olduğunu biliyorum bu dönemin ve eşinizin de bunu bilmesine rağmen gitmesi çok garip. Biz de yoruluyoruz bunalıyoruz, hatta o kadar bunalıyoruz ki bazen stresten gerginlikten,hiçbirşeye yetişememekten ağladığımız bile oluyor ama bebeğimizi 1 gün bile bırakıp bir kafa dinleyeyim diyemiyoruz değil mi? Belki ilerleyen zamanlarda olabilir ama ilk 2 yıl bu malesef bu şekilde. Ebeveyn olmayı tercih eden herkes de (kadın/erkek) bunu bilerek yaşamalı ve hayatını buna göre zor da olsa şekillendirmeli. Ben bu durumda kadın erkek ayrımı olmaması gerektiğini düşünüyorum. Hayat müşterekse sorumluluklar da eşit ve müşterek olmalı. Öyle kafama göre ben bir tatil yapayım dinleneyim diye bişey yok kimse kusura bakmasın.
Tamamen bende böyle düşünüyorum. İlk gititgi gece ailem henüz gelmemişti ateslendi mesela benim de kizim ve çok zorlandım. Bunların olabileceğini bilerek gitmesi en büyük sıkıntım ve yine diyorum ben 8yi niyetli olarak hadi 3 5 gün gitsin diyebilirim ama yol uzak ben 15 gün kalıcam demesi çok büyük sorumsuzluk.

Neden gidemesin ki, çocuk emmeyi bıraktıktan sonra. Bebeğini anneye babaya bırakıp eşler nasıl kaçamak tatil yapıyorsa, konu sahibi baba nasıl bebeği anneye bırakıp onbeş gün evden uzaklaşiyorsa kadın da çocuğunu kocasına emanet edip birkac günlüğüne uzaklaşabilir bence

Çocuk olmadan ben de böyle derdim. Hatta çok normal gelirdi ama anneme sadece kuaföre ve alışverişe gitmek için bırakabildim. Öyle kaçamak tatil falan hayal oldu bana biraz. Aşırı bağımlı oldum.
Bu arada baba da bırakmamalı 10 aylık bebeyi bence o kadar uzun. Ama çiftler ailelerinde kalacaksa olabilir birkaç günlüğüne ayrı ayrı. Ben anneme gidince dinleniyorum. Gece annem bebeyle yatıyor. Eşim evde tek kalıyor. İkimiz de birkaç gece uyuyabilmiş oluyoruz.

Yoo gayet okudum
Ama ya sız okumuyorsunuz yada okuduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorsunuz.
İki yorumumdada 15 gün çok uzun yazmışım, aynı şeyden bahsediyoruz tam olarak nesini anlamadınız hiç fikrim yok.
İstemiyorsunuz ama şuan o durumdasınız, hayal kırıklığına uğratan sizi eşiniz, ben değil
Demekki eşiniz sözünü tutmayan birisi, malesef
Çocuğu çok nadir bırakıp çıkabildiğinizi siz yazdınız, şimdide eşitiz diyorsunuz? Hangisi? sizin için üzgünüm ama tamda istemediğiniz ortamdasınız, ev ve çocuktan birtek sorumlu anne/ kadın canlandı gözümde.
Benim nasıl biri veya nasıl bir anne olduğum hakkında bilginiz yok ama fikriniz çok maşallah 😅
Olsun ben üzerime alınmıyorum sadece gülüp geçiyorum size. Kendimi anlatmayada çalışmıcam o yüzden
Size kolay gelsin…
Sizin eşiniz imkanı yok gidemez bu kadar alakasız lafı böyle bir konu için yaziyorsaniz zerre anlayış yok sizde adam başına gelecekleri bilir muhtemelen.
Eşinize de kolay gelsin.

Arayıp sordunuz mu peki?
Ben olsam görüntülü ararım.
Gerçekten bana çok ilginç geldi. Bir adamın karısını ve çocuğunu bırakıp -birkaç saat değil, 15 gün- kafa dinlemeye gitmesi normal karşılanacak bir olay değil bence. Psikolojik olarak çok mu zor durumda?
Bu ara evet zorlandi biliyorum ama bende onunla birlikte zorlandım yani kendi içinde tek başına yaşadığı bir durum değildi. Birlikte atlatmaya çalıştık destek oldum. Yani o bunaldiysq bende bunaldım bunları düşünmesi gerekiyordu.

Arada dişariya çik, çocuğu onlara bak. Yemeğide dişardan getirt, makarna yap. Ve "ay yoruldum, kendimi iyi his etmiyorum" ile annene kitle.

Sen süpürürken, annene bez ver toz alsin. Babanda gerekirse torun ile biraz dişarda gezsin. Biraz taktik ve iletişim ile çözmelisin. Çocuk öyle gergin ortamda durmasin. Ağlamayana mama yok.

Ve eşin ile konuş, gerekirse trip at ve artik bunaldiğini söyle. Gelsin. Geldiği ilk günlerde geceleride o kalksin, sen uykunu al. Sirf uyku almak bile çok şey.

Aynen öyle şu an az önce aradı kendisi rüyasında görmüş hafif Bi suçluluk hissettim daha erken geleceğini söyledi bakalim.
Bende tam bunu yazacaktım. Eşiniz bunaldığını söylemiş sebep siz veya değil ona bu fırsatı vermekle iyi yaptınız. Sadece üzerine düşmeyin diyecektim bırakın buhranını atabiliyorsa atsın. 4 günün bir günü yol diğer günü dinlenmeye çıksanız iki günde toparlanmaya başlamıştır. Sandığınızdan daha erken gelebileceğini düşünmüştüm. 15 gün çok sizi özlemese bile çocuğa dayanamaz. Bence geldiğinde de hiç soru sormayın hal hatır daha fazlasını değil zaten kendisi anlatır. Takıldığım eşiniz gittiğinde aileniz gelmeseymiş keşke. Buna benzer bir durum yaşadığınızda yanlız kalmayı tercih edin bence. P.S: Benimde 1 yaşında bebeğim var eşimin işte gelmesini dört gözle bekliyorum. Zorlandığınız noktayı anlayabiliyorum.

Son düzenleme:
Bu ara evet zorlandi biliyorum ama bende onunla birlikte zorlandım yani kendi içinde tek başına yaşadığı bir durum değildi. Birlikte atlatmaya çalıştık destek oldum. Yani o bunaldiysq bende bunaldım bunları düşünmesi gerekiyordu.
Çok haklısınız. Ben psikolojik olarak doğru ile yanlışı ayırt edemeyecek derecede bir bunalımdan bahsediyorum. Eğer öyle bir durum yoksa, kızmakta çok haklısınız.

Aileme normalde de yakinim zaten ama annem bakmak istemediği için tek baktım her zaman su anda da yarım saat beni görmese çığlık atmaya başlıyor. Zaten anneme bıraktığımda da acele acele hem kızıma hem aileme yemek yapmaya çalışıyorum.
Yanlız kalamiyormusunuz böyle bence daha zor kızınıza bir çorba yaparken kendinizde biseyler ayarlayıp yersiniz anne kız daha rahat edersiniz esinizde gelince çocuğunuzu bırakıp kendinize vakit ayırın kuaför arkadaşlarla kahve vs 15 gün evet fazla olmuş ve msjla halınızı sormasida saçma sinirlenmekte haklısınız

Bilmiyorum ya bana biraz garip geldi.
Bebeğimiz daha 10 aylık diyosun,küçük sayılır hani daha.Memleketleride uzakmış,yolunda uzun olduğunu söylemişsin.
Allah korusun bir şey olsa mesela sana ya da bebeğe onca yolu kalkıp nasıl gelecek?
Sen bunaldım diyip 15 gün bebeğini bırakabilir misin kocana ya da annene,herhangi birine?
Bırakamazsın.
Bebek yani bu illaki bunaltacak,darlayacak ne bekliyodu ki?
Hadi 1 hafta falan olsa anlarımda 15 gün ne ya?

Back