• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorumlarinizi merak ediyorum

Bu şartlarda denklik arıyorum ben. Siz bebeğinizi bırakıp 15 gün bir yere gidebilir misiniz? Cevabınız hayırsa eşiniz de gidemez. Bunun emmeyle de alakası yok, mama içen bebeğini de bırakıp gitmiyor hiçbir anne. O yüzden eşiniz zerre haklı değil, koca adam yaza kadar beklese kurdeşen dökmezdi hasretten.
Bebeğim zaten emmiyor ama önemli bir sebep olmadığı sürece ben bırakmıyorum. Ayrıca şu durumda ben bırakıp gitsem kimse eşime ne vsr uzaklaşmak istemis sende çok takılma ne olacak sanki demezdi.

Kadın erkek eşittir sosyal anlamda lakin annelik çok farklı babalık çok farklı bana göre ailesiyle vakit gecirmek istemiş bunalmış belli ki kıyaslama yapmayın aileniz yanınızda sizde bunalmışsınız O kaldıramamış belliki ağırdan alıp izleyin bakalım Kafasını dinlesin

Yoo o kadar farkli değil. Kadininda, erkeğinde 2 kolu, ayaği var. Sadece kültür kadinlara daha baski yapiyor. Erkeklerin babalik yapmamasini normal buluyor yada adam 1 bez değiştirdiği icin süper baba oluyor. Kadin uykusuzluk hormondan bunalip bir mama verince en kötü anne oluveriyor.

Şu tabloda kadinin çocuğu adama birakabilip, gezebilmesine bakarim. Konu sahibide bunu yapmali.

A Amaki hayal Ailen yanindayken, sen niye yemek, temizlin koşturuyorsun? Ailenin orda olma amaci ne o zaman?

Hadi çok bunaldı bir kaç gün gitti.
Ama 15 gün ayın yarısı demek.
Elinde küçük bebek.
Mesajla iletişime geçmek ne demek.
Arasın sorsun.
Ergen sevgili misiniz aileden çekinecek?
Ciddi bir sağlık sorunu, cenaze vs olmadığı sürece birlikte olmalı eşler.
Hadi yol uzak 1 hafta gitsin.
Herkes yüksek lisans için ülkenin bir ucundan bir ucuna giriyor her hafta iki gün için. Görmek ve kafa dinlemekse maksat bu denli uzun olmamalı.
Ben olsam orada aramadığı için şu an arıza çıkarırdım. Ancak uzun gittiği için arızayı sonra çıkarırdım. Hele bi gelsin sen dinlendin geldin ben ne yapayım diye sürekli başına kalkardım sanırım.

Yol uzak diyorsunuz. Eşiniz özlemiş olamaz mı. Siz aileniz ile aynı şehirde yasiyormussunuz. Tek de bırakmamış sizi anneniz yaninizdaymis.

Anneniz size destek olmaya gelmedi mi ,bir yemek yapma ,biraz oyalama konusunda yardımcı olamaz mı. Herşeyi siz yapiyorsaniz tek kalsanız bir çorba yapar icerdiniz ne anlamı var sizinle kalmalarının.

Merak etmeyin annenize bir saat bırakıp gitseniz çocuğunuz sürekli çığlık kıyamet ağlamaz. Hemen uyum sağlıyor çocuklar yeni durumlara ,kendi üstünüze de bu kadar gitmeyin

Adamın nereye gittiğinin önemi yok, beni bebeyle bırakıp 15 gün hiçkimsenin yanına gidemez.
Çok bencilce, çok.. O bunalmış da siz de halay başı değildiniz bu sürede, siz de bunaldınız.

Aileniz gelmiş yanınıza yardımcı olmuyor mu onlar en azından yemek vs de. Ailesine gitmesini anlıyorum normal ama 15 gün de fazla bence.

Bebeğim zaten emmiyor ama önemli bir sebep olmadığı sürece ben bırakmıyorum. Ayrıca şu durumda ben bırakıp gitsem kimse eşime ne vsr uzaklaşmak istemis sende çok takılma ne olacak sanki demezdi.
Tabii ki demezdi, ne biçim anne çocuğu 15 gün bırakıp gitmiş derlerdi, ben anneyle babayı bu bakımdan asla birbirinden ayırmıyorum açıkçası. Çocuk ikimizinde çocuğu o yüzden aynı ayrıcalıklara sahip değilsek o iş sağlıklı olmuyor.

Fazla büyütüyorsunuz bence, o bırakıp gitti ben niye gidemiyorum diyorsunuz. Çünkü siz annesiniz, istesenizde 10 aylık kuzuyu bırakıp 2 hafta biyere gitmessiniz. Keyfe yani. Sağlık sorunu olur, iş olur ozaman başka Mecburiyet ayrı.
Tek sorun uzun kalması olabilirdi benim için. Gerçi aileniz yanınızda sizi yalnız bırakmamışlar o yüzden o bile sorun olmazdı benim için. Ailesine gitmiş, tatile falan gitmiş olsa çok farklı yorum yapardım.
Bis eşimle çok fazla iş için yurtdışına çıktığımız için çocuklara tek bakmaya alışgınız o yüzden sorun olarak görmüyorum böyle durumları.

Tabii ki demezdi, ne biçim anne çocuğu 15 gün bırakıp gitmiş derlerdi, ben anneyle babayı bu bakımdan asla birbirinden ayırmıyorum açıkçası. Çocuk ikimizinde çocuğu o yüzden aynı ayrıcalıklara sahip değilsek o iş sağlıklı olmuyor
Aynen öyle ama bunu herkes anlayamıyor.

Fazla büyütüyorsunuz bence, o bırakıp gitti ben niye gidemiyorum diyorsunuz. Çünkü siz annesiniz, istesenizde 10 aylık kuzuyu bırakıp 2 hafta biyere gitmessiniz. Keyfe yani. Sağlık sorunu olur, iş olur ozaman başka Mecburiyet ayrı.
Tek sorun uzun kalması olabilirdi benim için. Gerçi aileniz yanınızda sizi yalnız bırakmamışlar o yüzden o bile sorun olmazdı benim için. Ailesine gitmiş, tatile falan gitmiş olsa çok farklı yorum yapardım.
Bis eşimle çok fazla iş için yurtdışına çıktığımız için çocuklara tek bakmaya alışgınız o yüzden sorun olarak görmüyorum böyle durumları.
Sizinki mecburi eşim keyfi gitti. Konumda bahsettim ilk 3 sene ailesine yakın oturduk benim zorumla ayda bir belki gorusuyorduk. Şu an ailem yanımda bile olsa tüm sorumluluğun bende olduğunu biliyor. O gitti ben gidemiyorum kafasında değilim çünkü ben zaten gitmem sorun gitmesi de değil beni hasta halimde ve çocuğu da böyle sıkıntılı olduğunu bilerek bırakıp 15 gün gitmesi.

Ayrıca ben anneysem oda baba. Mesela akşamları eşime çok yoruldum bu akşam sen uyuturmusun biraz dinleneyim diyebiliyordum ama anneme diyemiyorum çünkü uyumaz annemde bebeğim.

15 gün çok uzun bir süre. Benim ailem de başka şehirde, çocukların yanımda olması kaydıyla en fazla bir hafta giderim, böyle uzun ayrılıklar bana tuhaf geliyor evlilik dinamiği açısından. Hasretinden ölmek değil tabi anlatmak istediğim şey, aile dediğin birbirinden çok uzaklaşmamalı bana göre.
Bebeğim doğmadan önce bende ailemden uzaktaydim ama hiç aklıma eşimi bırakayım da gideyim ailemle yalnız vakit geçireyim gibi Bi düşünce gelmedi bunu istemediğimden değil ama eşimde gelsin birlikte dinlenip eğlenelimdi her zaman düşüncem. Bence de ayrılmamali üstelik eşimin bebeğimin bana ihtiyacı varsa imkanı yok bırakamam. Eşimi de bu düşünce de sanırdım ama değilmiş.

Aynı mesajı yazmak üzereydim. Ailesinde olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsa kv görüntülü arayıp bebeği görmek ister. Sadece mesajlaşmak çok garip.
Ailesinde olduğuna eminim. Yani eğer hepsi birleşip beni kandırmaya çalışmıyorsa iki gün ablasında kaldı mesela aramiz iyidir yani mutlaka konuşacağımızi ne yaptınız nasıl geçti abla vs diye soracagimi bilir. Bugün de abisine gidecek yine aynı şekilde bu sebeple yalan söyleyemez diye düşünüyorum ki bunun yanında kocam asla yapmaz dememekle beraber çünkü beşer sasar ama güveniyorum eşime.

Back