- 17 Ağustos 2011
- 22.940
- 144.275
- 798
- Konu Sahibi Amaki hayal
Yani dediğim gibi,her ailenin dinamiği farklıBende dogum için gittim bi ay simdi üstüme alındım napim adama izin vermiyorlardi ki bebeye baksın yoksa layığıyla bakar
Aslında karşılıklı olmalı adamın gitmesi normal degilmi suresi evet fazla ama kadinda bunu yapabilir ben esimin izin günlerinde esime bırakır arkadaşlarımla disari çıkardım
Karşılıklı dinlendirilmeli ebeveynler imkan varsa buyukannelere bırakıp basbasa dinlenilmeli
Mesela ben ve ablam doğduğunda annem yanında kimseyi istememis, babam fiziksel yorgunluk gerektiren bir işte calismasina rağmen bakimimiza ortak olmuş . Yıkanması,bezlenmesi, bir yerlere götürülmesi... Böyle böyle,sorumluluk ala ala ilerleyen yillarda da çocuklarıyla arası misafir amca'dan öteye geçmeyen babalardan olmadı.
Aynı sekilde ablam, doğum yaptı. Bir gece bile hastanede eşlik etmedik, bizi eve yolladı, gündüz gelirsiniz diye. Sezaryan olduğu halde evinde de yatılı istemedi kimseyi,kocaisyla beraber baktı ilk günlerde,ortak sorumluluk ala ala...
Ben bunu gördüm,bence bu mantıklı
Ama çekirdek ailem disindaki çevremde çok var, çocuk doğmadan ya kız ailesine yerleşiyor,ya aile büyükleri geliyor. Kadın doğuruyor, kadından çok bebek yaşlılarda. Hele baba, altını değiştirmeye heves etse altını pis göremiyor,kadınlar ordusu çoktan halletmiş. Bebegi de anneanne kaynana yıkıyor, uyutmayi da onlar yapıyor. Resmen babayı disliyorlar.
Hatta bazı seçeneklerde aylarca annede kalındığı için baba çocuğu görmüyor bile.
Sonra da diyorlar 'neden ilgisiz ccouga karşı, neden oyalayamiyor'...
Ben erkeğe bebek bakiminda yüklü bir sorumluluk verilmesinden yanayım. Bebeğe bakan erkek,bebekle iletişim kurmayı öğrenir. O tren bir kaçınca yakalamak çok zordur...
Ama tabii herkesin hayatı kendisine. Ben böyle düşünüyorum, bu şekilde kocamla başbaşa, 'sutun yetiyor mu? Bu bebek ac' diye konuşan kadınlar ordusundan çok uzakta lohusaligimi atlatmak isterim. Ama kimiyse annesi yol göstersin, ona ışık olsun, ilk zamanlarda bu yolda beraber yürüsünler ister . İnsanlar çeşit çeşittir. Biri diğerinden daha doğru demek yanlış olur. Kim kendini nasıl daha rahat hissedecekse o sekilde geçirmeli bu süreçleri...