Şimdi bir çocuk bir ergen kendi kendine "hmmm çöpü bosaltmaliyim" demez abi. Diyemez beyninde çöp boşaltma klasörüne yer yok. Kadinin beynindeki o çok fonksiyonlu işleyiş bir ergende olmaz yoktur. İstese de yapamaz bence.
şimdi ben sana bir sır vereyim mi o fonksiyon erkeklerde de yok
yani aslında hani var ya arabalarda o fonksiyonun yeri vardır da opsiyoneldir, sen istersen taktırırsın işte erkeklerde çoğu konuda öyle
yani bunu anneler, toplum olarak biz böyle yaptık
mesela erkeğe çöpü at dersin atar ya da bu senin görevin denirse takip de eder dolduysa atar
ama senin görevin denmedi ise bir bildiği vardır evin kadınının deyip çekilir
hatta kendisi çöp doldu diye rahatsız olsa da kadının alanına girmemek için susar
sonra da kocam beni pis buluyor diye konular açılır burada
mesela lavabo kirlenmiş, bence de eşimce de kirlenmiş
ben o lavaboyu o an temizlerim ama eşim acaba temizlenme zamanı gelmiş midir diye düşünür
ertesi gün hala pis ise kirlenmiş mi bir bak der yani kendince benim alanıma müdahale etmez
evet kirli dersem temizler
ya da ben ona bak lavabo kirlenmiş temizle dersem temizler
evi süpürürken bunu sorun olarak görmez aklına eserse süpürür ama lavaboda sorar
bunun nedeni hayatı boyunca ev işlerine odaklı bir anne ile büyümüş olması ve annenin eleştiri kaldırmaması
yani sen o lavaboyu kirli bulup temizlersen o anneye hakaret etmiş, sen pistin ben temizledim demiş olursun
75 yaşında halen böyle zira