Bence eşinize kızmanız ve kırılmanız çok gereksiz . Esnaf nihayetinde , gitmişken bir kaç arkadaşa da selam vereyim , kendimi hatırlatayım , iş ile ilgili konuları konuşalım vs diye düşünüyor olabilir .
Ev konusunda da ; kızınıza kendinizi güzelce , trip atmadan , suçlamadan konuşun . Eski günlerinizi hatırlatın . Ne kadar yorulduğunuzu vs içtenlikle anlatın. Bana yardım etmek ister misin diye sorun . İsterse yapar çünkü . Sonra 3 tane sorumluluk verin , günlük ve haftalık olarak. Seninle daha çok zaman geçirmek istiyorum deyin .
Küçükte artık oyuncaklarını toplasın .
Bu tür konularda evde çok fazla detay ve eşya olduğu için sorunlar olduğunu düşünürüm. Önce bir yardımcı alın , dip köşe temizlik yapın . Fazlalıkları , eskileri vs atın . İki tuvaletten birini kapatın , kullanmayın mesela. Bir sürü oyuncak olmasın . Biblolar , tablolar , yapay çiçekler hep toz tutar , atın gitsin. Oturma odası yapın imkan varsa , salon dağılmaz . Gibi . Hayatınızı kolaylaştıracak önlemler alın .
15 günde bir muhakkak yardımcı alın . Dip köşe yapılan ev kolay kolay kirlenmez .
Kızınıza salata yapma görevi verin . Eğlenceli konular hakkında konuşun . Bir süre sonra mutfağa daha çok girer .
Önemli olan iletişim , ergen nihayetinde bu kız .