Evet her ikisini de karşıma alıp konuştum daha önce bu şartlarda olmaktan mutsuz olduğumu bu yüzden artık en ufak şeylerin beni çok daha fazla yorduğunu söyledim . Kızım daha çok olmak üzere eşimde hak verdi . Hatta kendi aralarında bir sorunluluk paylaşımı yaptılar mesela kızım haftada birgün oturma odası mutfak ve koridoru süpürebileceğini , toz alabileceğini söylemişti. O dönem zaten bir günde yardımcı geliyordu. Kızım yemek yapmayı sevdiği için biz evde yokken kendine yaptığı yemeklerden bizede yaptığı olmuştur . Eşim ütü yaptı yer sildi gibi . Ama bu 2 hafta sürdü ve herşey eskiye döndü. Ben severek de yaparım ama yardım istediğimde sen annesin mecbursun sen kadınsın mecbursun söylemleri hiç adil değil
mesela çok mu muhalefet oldum diyeceğim ama eşiniz, siz ve kızınız bu iş bölümünü yaparken ne kadarını gerekli olarak hissedip de yaptı
yani evde yemek yapılmalı, bazen dışarıdan yense de 5 öğün dışarı olmuyor
onun dışında asgari temizlik olmalı ki o tarihlerde haftada bir yardımcı da varmış
haftada bir de süpürülse gayet yetecek iken fazladan silme ve toz alma var programda
bir hafta süpürdü ama baktı ki aslında çok da kirli görünmüyor o zaman gereksiz hissetti
mesela ütü yapmak
nedir bunun gerekliliği, aylardır elime ütü almadım
üstüme ütülü bir şey giymeyeli yıllar oldu
size göre şartlarım daha uygundur ütü yapmaya
hatta pandemi öncesi haftalık yardımcım varken de ütü yapmıyordum, tüm gün dışarıda olduğumuz evin az kirlendiği, ortalığın dağılmadığı süreçte
akşam işten gelen adama al ütü yap demek tamam yapayım der belki bir iki ama üçüncüde gerçekten gereksiz hisseder
yemek derseniz anlarım haftada bir temizlik derseniz anlarım ama fayda maliyet analizinde gerçekten faydalı olduğu hissi yaratan paylaşımalr yapılmalı
mesela ütü değil de çamaşır kaldırmak olabilir
çamaşırları yıkayıp kaldırıp yatağa koyuyorum
eşim onları gece yatmadan kaldırıyor
yine oğlumunkiler de onun yatağının üstüne o da onları kaldırıyor
söylenmiyorum, bunlar sizin göreviniz demiyorum sadece çok geç olmadan bu gece yatmak istiyorsanız o yatakları toplamalısınız diye arada bilgi veriyorum tam uykuları geldiği an gidip de şok olmasınlar diye