Yorum yapın lütfen...

Öz babası dahi olsa çocuk istediği gibi değil diye anneye bırakıp gitmeyi tavsiye etmek dünyanın en saçma şeyi. Akıl fikir bünyeyi terk etmiş.

Tecavüz konusunu zaten neresinden tutacağımı bilemedim.

Siz konunun ana fikrinden o kadar uzaksınız ki bununla konunun alakası ne?
15 yaşındaki çocuk yumurta da kırar
Yeri gelir anasına da nazlanır ister
Anne bunun hesabını mı yapacak sanki 30 yaşında özbakımdan eksik

biraz da densiz hadsiz kocasından bahsedin yahu
15 yaşındaki çocuğa yüklenmek daha mı kolay

aynen çocuklara bedenen tek başına ayakta kalmasını öğretelim ruh hallerinden haberimiz olmasın

sonra da bebek falan yapalım kocamız kendi çocuğuna bakmaktan aciz olsun
Kızım bana yardım et diyelim

e yapma o zaman yahu zorla mı yaptırıyorlar bu çocukları

ki kız kendi yemeğini yapıyormuş.
İnsan kendi çocuğunu babası olmayan bir adam karşısında bu kadar ezdirmez
Sen o küçük bebeğe bakacaksın ben de büyükle zaman geçiricem der

aslan kesilir kükrer

ilişki sarpa sarmıl kötüleşmiş hala yumurta kırma falan diyorsunuz cidden

Eşinize ve çocugunuza birazcık kabardım.Ben annemıyım nefır .Şimdiki çocuklar çok garıpler

Evet istekleriniz çok...
Ben annemin ya da esimin benden bunları beklemesini istemem. Bunları beklerse aile olmanin odağı yanlış olur.
Ben olsam kızlarımla oyun oynamayı, beraber dizi izlemeyi, instagramda güzel dekorasyon onerileri, yemek tarifleri bakmayı, yüzümüze maske yapmayı, kuaforculuk oynamayı falan tercih ederim. İsterse ev yıkılsın umurumda olmaz. Önce keyifli anne kız ilişkisi kurmayı denerim.
Eşimle de geç geldiği saatten sonrasını hiç evi, bulaşığı bilmem neyi katmadan tatmin edici geçiririm ki adam evin hizmetçisi değil hanimi ile birlikte olduğunu anlasın.
Bu annelik modelini kimse size yuklememis ki sizden alsınlar. Kendiniz yazıp kendiniz yaşıyorsunuz sonra kendiniz kızıyorsunuz

15 yaşındaki kızım yapacağım yemeği istemeyip kendi hazırlıyor yemeği sonrada ben yemek yapıyorum sen ne biçim annesin diye muamele yapıyor.
ben şuan 20 yaşındayım o yaşlarda bende böyle davranırdım tabi hiç bir zaman 'ne biçim annesin' demezdim. beğenmediğim yemek olunca kendime hazırlardım evdekilerde isterse onlarada ikram ederdim.
asla anneme veya aileme böyle bir saygısızlıkta bulunmam birazda yetiştirme tarzı ile alakalı olabilir, düzeltirsiniz umarım

Evde olan psikolojik şiddet

Hep benim duygularımı anlatmışsın Yerden göğe haklısın
Ben her gün maline tutuyorum 4 yetişkin de kedi olan evime anca açılıyor yüzü gözü
Ama bitiyorum ölüyorum bir de fibromiyalji ağrıları musallat oldu ahh ahhh canlı canlı ölüyorum da heberleri yok ağrı çekerken iş yapıyorum yemek temizlik süpür sill bıktımm tükendimm resmem
Bilseydim evliliğin hizmetçilik olduğunu asla evlenmezdimTamam aileme hizmet ediyorum ama
Biri yapınca herkes salıyorrr ohhh at kenara yemeği beğenme
Hazırla kur topla as yıka bahane versinler
Hataymış evlenmek
Çoğu kadın da böyle
Bir komşu 84 yaşında kocası 96 dinç ve varlıklılar kadın halaa yemek yapar adam da gurme olmamış bu şöyle olur aslı bunun vs diyor
Sanki kadına zimmetli bu işler
Kul hakkı kesinlikle kul hakkı!!!

Bizim ailede de ben sen gibiyim anneme tek merhamet eden onu anlayıp dinleyen ben. Diğerleri ölse üzülmezler

Ben 15 yaşındayken sadece ders çalış o bize yeter derlerdi ama yine de anneme yardımcı olurdum. Bu galiba biraz merhamet duygusuyla alâkalı. Her çocuğun aynı olacağını sanmıyorum müsterih olun
Bir de konu sahibi alınmasın lütfen ama çocuk büyütürken anne baba birlikte ilgilenmeli. Mesela ben anneme yanlış bir şey yapamazdim çünkü babamdan çekinirdim. Bir kere anneme "kadın" dedim yani bu kadın napıyor gibi bir şeydi cümlemi hatırlamıyorum ama kadın lafina babam çok takılmıştı, saygısız annene bu şekilde hitap edemezsin özür dile çabuk diye kızdı. O ana kadar kadın kelimesini anneye kullanmanın saygısızlık olacağını düşünmezdim muhtemelen babam annemin yüzünün düştüğünü görüp bana kızdı.
Annem ise babasız büyümüş yetim biriydi, anneannemle hiç bu tarz sorunlar olmamıştı anneanneme çok saygı duyardı hem o hem babam anneanneme karşı saygıda kusur etmezlerdi, keşke hayatta olsaydı da sorabilseydim tek başına çocuk büyütürken nasıl dengeyi sağladığını...

Bu konuda ciddi takıntı yapmışsınız,ben normal bulmadım tepkinizi.Gece gelsin uyusun ne olur yani,ertesi gün akşam vakit geçirin.Sarılın uyuyun. İşi inada bindirmişsiniz.
Şimdi ev işi konusunda çocuklara çok küçük yaşta sorumluluk vermeyince büyüdüklerinde prenses prens gibi yaşıyorlar.3 yaşında olana nasıl sorumluluklar veriyorsunuz mesela evle ilgili söyler misiniz?
Siz düzen temizlik seviyorsunuz,eşiniz kızınız sevmiyor. Bu durumda ya kendiniz için yapıp onları umursamayacaksınız ya da rutin yaptığınız işleri dayanabilirseniz askıya alacaksınız ve evde iş yapılmazsa evin ne hale geldiğini yaşayarak görecekler.

Büyüğüm 10 yaşında,henüz ergenliği görmedik ama kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum,çocuklara çok küçük yaştan itibaren sorumluluk verilince,yemeğini kendi yemesinden tutun da sizinle çamaşır katlaması,sofra kurması,tabağını tezgaha koyması vs liste uzar gider,ilk zamanlar isteksiz yarım yamalak olsada zamanla odanı toplar mısın dediğinizde ilk başta ki o itiraz etmeler azalıyor.Tamam anne şu oyunum bitsin toplarıma dönüyor.
Yeter ki zaten yapmıyor,yarım yamalak yapıyor,o yapana kadar ben beş dakikada bitiririmler olmasın.
Ergenlikde hormonal durumlardan dolayı tabiki itirazlar,çatışmalar olur ama daha az hasarla atlatılabilir sorumluluk bilinci olanda.
İstisnalar mutlaka vardır.Allah evlatlarımızla imtihan etmesin,zor.

Kesinlikle arkadaşlara katılıyorum herkese görev verme olayı yoksa paranızla tutun bi yardımcı iki gun gelsin kızınıza da biraz ihtiyaçlarını almayın bakalım yardımcı ablaya veriyorum diyim eşinize de vermeyin esiniz de madem ev işine yardım etmiyor evin maddi ihtiyaçlarını karşılasın

Aynen onlar olmasın ben yaparım tüm işi seve seve. Ama doğurduğum çocuk tarafından bile söndürülmekte olduğumu görmek beni kötü hissettiriyor.

Yapmayın lütfen , böyle düşünmeyin. Ayrılık yaşamış. Aile ortamı olmamış senelerce.
Şimdi de ergenlik gibi zor bir süreçten geciyor.

Sinirleriniz yıpranmış.

Kızınızın eşref saatinde , alın kucağınıza , saçıyla oynayıp çok yorgun olduğunuzu, destek istediğinizi ve bunu yapmasıyla sizi önemsediğini görmenin sizi çok mutlu edeceğini anlatın.

İş bölümü yapalım , hangi işleri yapmak istersin, hangileri sana daha rahat olur " şeklinde konuşun.

Eşinize gece değil ertesi gün gündüz gel demeniz hiç doğru gelmedi bana. Bu tahakküm kurmaktır. O saatte gelip uyuyacak tabi evinde , neden başka bir gün gelsin ki ? Zaten kaç gün dışarıda kalıyor, bir gece daha mı beklesin. İdrak edemedim bu kısmı.

Yardımcı çözüm değil diyorsunuz. Haftada iki gün gelen yardımcı yukunuzun yarısından fazlasini alır.

Şuan da calisiyormusunuz? 15 yaşındaki kızınızın cok fazla üstüne gitmeyin bence. Belli sorumluluklar verin mesela kendi odasının düzeni ve temizliğinden sorumlu olsun. Ama ev temizliği beklemek dogru değil. Henüz yeni genç olmuş ergenlik çağında bir genç sonuçta. Esiniz işi gereği mecburen mi gece geç geliyor yoksa bu durumu keyfi bir durum mu bunu pek anlayamadım. Bu anlattiklarinizin çoğu pek çok kadının ortak sorunu malesef eşlerimiz calisiyor fakat evde sorumluluk almak istemiyor. Yapma yorulma diyip kendini siyiriyor. Çocuklarımız hep bekliyor kirletiyor dağıtıyor. Ama çocuklarımıza yapmak zorundayız bilerek getirdik dünyaya.gün gelecek evlerimiz tertemiz düzenli kalacak belki de bu günleri arayacağız. İmkanınız varsa ev işlerinde arada bir yardimci alsanız biraz kendinize zaman ayırıp nefes alırsınız arada mola vermeye ihtiyacı oluyor insanın

Yapmayın lütfen yavrular zaten zor ve acımasız bir çağda yetişiyorlar. Bir de büyükler olarak eleştirir. Sanki kocaman bir kadından bahs
Ne güzel yazmışsınız. 15 yasinda yeni genç olmuş bir kızcağız koskoca kadin miş gibi konuşulup eleştiriliyor.

Bence 15 yaş küçük bir yas degil
Oturup da ev gecindirsin demiyoruz
Ama odasını toplayamaz mi
Bir sabah kahvaltısı bulaşıkları makineye koyamaz mi
Kirlilerini sepete koyamaz mi
Bence böyle herşeyde hazıra alistirmayin
Bu kız çocuğu 3 yıl sonra üniversiteye gidecek
Ayrı ev tutsa da arkadaşıyla kalsa da yine kendi sorumluluğunu alacak
Hep sorun yaşar cevresindekilerle.
Bence basit şeyleri yapabilir ki yapmali
Ona gidip te halıları koltukları sil diyen yok.
Ozbecerisini kazansin.
Benim ablam aynı bu kız gibiydi hala ceremesini cekiyoruz
Kritik dönemde kazanilmayan hicbirsey sonradan kazanılmıyor.
Ben şuan bir anneyim bebeğim var
Büyüsün odasını ona toplatacagim yedigi tabağı kaldırsın mutfaga.
Anneyiz diye köle de değiliz.

Dunyanın en ıyı cocugu da olsa yada sız cok guzel yetıstırın ıllakı ufak tefek sıkıntılar olacak
5 yasına dek melaıke olan cocuk
Dıs dunya anasınıfı ılk okul vb
Dıger farklı ortamlarda yetısen buyuklu kucuklu ınsanlardanda etkıkenıyor
Aıle
Okul
Cevre
Cocugun kısılıgındekı faktorler

Kesınlıkle
Sorumluluklarını almayı ogretmek zorundayız
Sorumsuz bıreyler olmaları aıle
Kotu genlerde etkenmıdır acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…