Yönümü şaşırdım

Okutmayiz demezler biliyorum. Benim de vardı böyle arkadaşım. Okumak istemiş ve ve amcası bakmış ki bu okuyor önünü açmışlar. Burada siz kararsizsiniz. Önce ne istiyorsunuz ona karar verin.

"Özel üniversite " hariç hayat planınızda uygulanmayacak birley yok ama 23 yaşında bir kadının da sonrasında "bağımsız olacağını" sanarak özel üniversite planı yapması bana normal gelmedi.Eğitiminizin tüm Ücretini onlar öderken size nasıl bir söz hakkı vereceklerini düşünüyorsunuz ki?

Yani yaşadığım şehirde devlette düzgün bir bölüm gelmeyecek muhtemelen özelde de bir miktar birikimim var kendim öderim diye teklif edeceğim ama biz öderiz derlerse de reddetmem diye düşünüyorum

Ailenin tek iyi kısmı evleneceğin adamı isteyip istemediğini sormaları. Onların bu zayıf noktasını kullan ve sana gelen her görücüye hayır de. Neden evlenemiyorsun, neden beğenmiyorsun dediklerinde ben ilk başta okumak istiyorum sonra evlenmek istiyorum de.

Yani yaşadığım şehirde devlette düzgün bir bölüm gelmeyecek muhtemelen özelde de bir miktar birikimim var kendim öderim diye teklif edeceğim ama biz öderiz derlerse de reddetmem diye düşünüyorum
Ama zaten sıkıntı "biz öderiz demezlerse" olmayacak mı? Ben demeyeceklerini düşündüm açıkçası.Gidip görüştünüz mü bilgi aldınız mı okulların ücretleri konusunda bilemiyorum ama bence herşeye kendinizi hazırlayarak onlarla konuşmanız çok daha sağlıklı olur.23 yaşında yetişkin insansınız kendi kararlarınızı vermek istemeniz kadar doğalı yok ama kendi sorumluluğunuzu da üstlenmeniz bu adımlarınızı sağlamlaştıracaktır

Tabi zaten araştırmamı kendi ödeyebileceğim şekilde yapıyorum onlardan beklentim karşı çıkmamaları yoksa onlar öderse sürpriz olur

Tabi zaten araştırmamı kendi ödeyebileceğim şekilde yapıyorum onlardan beklentim karşı çıkmamaları yoksa onlar öderse sürpriz olur
Ben kararlı bir duruş sergilemenizi .."bunu çok istiyorum" demenizi tavsiye ederim.Babanız ile özel olarak görüşün tüm ailenin olduğu ortamda herkafadan bir ses çıkar karar almak mümkün olmaz

Bence üniversite gerçekçi değil, çok iyi bir bölüm kazanmadiginiz sürece sonucunda işsiz kalacak olmanız çok olası. En iyisi Kpss'ye hazırlanıp bir an önce aileden kurtulmaya bakın, üniversite falan derken 4 sene daha baskı görürsünüz en az.

İşte bu noktada kafam karışıyor Ben de düşündüm ama KPSS ile atanmaya çalışsam KPSS sonuç gelecek atama olacak vs en azından bir buçuk yıl geçer ki bu en iyi ihtimalle yani lisans mezunları atanamazlen ben imam hatip mezunuyum atanmam şans olur ama özelde iş bulabilirim.
En iyi ihtimali düşünsek bile bir buçuk yıl atanma beklerken bir yandan okul da ilerler diye düşünmüştüm

Keşke şehir dışında devlette okuyabilseniz en iyi seçenek kesinlikle o.

Şehir içinde okuyunca hayatınıza karışılar ama en azından mesleği elinize alınca biter bu ıstırap. Hiç okumazsanız ömür boyu sürecek gibi.

Kesin bir şey ise meslek sahibi olmadan evlenmeyin.

Katılıyorum düşük bölümde okuyanların iş bulması çok zor.

Ailen seni iyice kukla yapmış oldu olacak sana bi kumandayla yön versinler oturdukları yerden ben burda okurken bunaldım. Bence kendi tavrını koy biraz ortaya sert çıkmayı bilmek lazım zamanı gelince kendi ailemiz bile olsa. Hep aileler iyidir hep en iyisini onlar bilir diye bişey yok

Yaşadıklarınız kadar ağırını yaşamadım ama okul konusunda benzer şeyler yaşadım. Babamlar üniversite okumama engel olmadı benim ama farklı bir şehir olunca zor gönderdiler sonra da en ufak bir şeyde okuldan alırızlar başladı. En sonunda bir gün gerçekten almak için geldiler ve ben ilk defa onlara karşı çıkıp gitmedim sonra hem çalışıp hem okudum okulu bitirdim şükür düzenimi kurdum. Siz en başta huylarına gidip okumaya ikna edin gerisi zaten kendiliğinden gelecektir ama mutlaka okuyun. Eğer okumasaydım evde kardeşlerine bakan onların istediği biriyle evlenen hayatını mutsuz geçiren bir kadın olacaktım. İnşallah her şey gönlünüzce olur

Sizi tebrik ederim dualarınızda beni de unutmayın teşekkürler desteğiniz için inşallah başarabilirim

Sizi tebrik ederim dualarınızda beni de unutmayın teşekkürler desteğiniz için inşallah başarabilirim
Her aklıma geldiğinizde dua edeceğim çok zor bir durum çünkü bende çok çok zor yollardan geçtim ailemden de hiç kimseyle görüşmüyorum şuan o kadar zor dönemler oldu yani ama nasip. Başkaları yapabiliyorsa inanın siz de yaparsınız kendinize güvenin ve kararlı olun

Eğer özel okuyuma şansınız varsa atamasi rahat bölüm yazmanız sizin için daha iyi olur , ben de imam hatip mezunuyum hemsireyim direk atandım . Ama suanki aklım olsaydı iki yıllık herhangi bir sağlık bölümü okurdum maaş farkı neredeyse yok gibi

Tek çıkar yolun üniversite farkında mısın?
Evlenip başını yakmak istemiyorsan arkana bakmadan kaç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…