- 12 Temmuz 2006
- 55.850
- 214.628
- 52
-
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
- #1.101
Aynen, bahsettiğimiz konu şekilcilik ve bunun artık bir mahalle baskısına dönüşü.o konuda haklısınız tabii bu şekilcilikten ben de rahatsızım ...artık zaten bu ekonomik gidişatla orta kesim diye bir şey kalmayacağından, bakalım bahsettiğiniz kitle olayı ne kadar sürüdrebilecek ben de merak ediyorum.
herkes olmadığı biri gibi görünme ya da zengin görünme merakı içersinde...maalesef
Ortaokul çocuğunun telefonu benimkinin 3 gömlek üstüAynen, bahsettiğimiz konu şekilcilik ve bunun artık bir mahalle baskısına dönüşü.
Valla bilmiyorum
Çok özür dilerim asla kötü bir amaçla yazmıyorum ama artık bu toplumsal bir saçmalık haline döndü.Ortaokul çocuğunun telefonu benimkinin 3 gömlek üstüzengin çocukları da değiller 10 bin altı gelirli aile çocukları
Valla ben yorum yazmaya bile üşeniyorum.yalnız değilmişimAma buda ciddi bir sıkıntı değil mi? Düşünsenize ayrıntılı bir hayal kuruyor bunu yazıyor yine ayrintilariyla sonra yorumları okuyup ne diyor yani eğer öyleyse kekleniyoruz diye değilde yazanın haline acırım. Belki bdv lik 10 tane konum olur acsam ama sırf üşendiğimden açmıyorumyani bunu yapanın derdi ne acaba
Çok üzüldüm, Allah yardımcınız olsun.. lakin site kuralları gereği, bu tarz yardımlar talep etmek de, yardımda bulunmak da yasakBenim 2çocuğum var kızım 3yaşında oğlumda 6buçuk yaşında kıyafet yardımına çok ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba, yazdiklarinizla birlikte kombininizi gözümde canlandirdim ve karakterinizden o kadar etkilendim ki kalbimin en şık kadını sizsinizBugün birisi bana bu tabiri kullandı. İnanılmaz kalbim kırildı bu tabiri kullanan kişi ile aşağı yukarı maaşlarımız aynı benden 500 TL falan fazla alıyor. Ama her zaman kredi kartı borcu vardır ve her zaman avans hesaptan para çeker su sonu. Şu an 7 8 bin arası kredi kartı borcu varmış. Ben ise daha mütevazi yaşayan gösteriş sevmeyen biriyim. Üstümde şu kıyafetler vardı. Siyah kaban siyah kumaş pantolon çağla yeşili çiçekli bir tunik lila şal gri spor ayakkabı ve krem rengi küçük askılı çantalardan. Renklerin uyumsuz olduğunu söyledi ve yoksul gibi giyiniyorsun. Paran var harcasana niye sünepe gibi giyiniyorsun dedi. Kabanı bir akrabam hediye etmişti. Bunu söylemiştim. Ona küçük gelmiş hamile kalınca giyememiş verdi tertemiz kaban neden giymeyeyim ki? İlla öğretmen olunca marka mı giymek gerekiyor? Bu bahsettiğim arkadaş da memur yani ama telefonu saati marka alıp birileri övdükçe mutlu oluyor. Ben paramı çocuğuma harciyorum daha çok. 200 liraya tiyatroya gittik mesela taksi parasıyla o kadar tuttu. Her ay kitap alırım ona. Botu çizmesi spor ayakkabıları hepsi tam kızımın ama kendime gelince daha sınırlı alışveriş yapıyorum. Ama söylenen söz çok canımı sıktı. Karşı tarafa zaten mesafe koydum ama yanlış yaptığım bir şey varsa kıyafet konusunda yardım almak istiyorum çok kırıldım çünkü.bu arada ben çocukken hatta çalışmaya başlayana kadar maddi sıkıntı yaşayan biriydim. Evimize bal bile girmezdi yurtta bal çıkınca kahvaltıda saklar annemlere götürürdüm. Her zaman pazardan giyinirdik. Annemin bir ceketi 20 yıl giydiğini bilirim ama bizi okuttu bu günlere getirdi. Yani fakirlikten utanmam ama burda bu söz hakaret amaçlı kullanıldığı için canımı sıktı.
katılıyorum size.ben de giyime kuşama markaya düşkünümdür öyle alışmışım ama arkadaşlık ederken giyimine kuşamına bakmam kimsenin karakterine bakarım bana olan yaklaşımına insanlığına bakarım.insanlar neden birbirlerinin hayat tarzına harcamalarına zevklerine bu kadar karışırlar anlamam.anca bana sorarsa fikrimi söylerim arkadaşıma akrabama.bu üye konu açtı çocuğuna aldığı kitaplar hakkında eğlenildi kendisiyle görgüsüz bulundu çocuğuyla övünmekle suçlandı üzüldüm.aylar önce ilk konu açtığında 2 maaşla geçinemiyorum diye ben de linçlemiştim sonra hayatını öğrenince utandım kendimden bir daha da dikkat ettim yazdıklarıma.Bazı insanlar hele ki sonradan görmeler çok şekilci oluyor.İyi yerlerden giyinirim ekonomik olarak hiç sıkıntım yok ,ama bu güne kadar kimseye üstünden başından dolayı burun kıvırmadım.Görgüsüzlükten başka bir şey değil .Kaldı ki size bu eleştirileri sıralayan size akıl vereceğine gitsin borçlarını ödesin.
Bazı insanlar hele ki sonradan görmeler çok şekilci oluyor.İyi yerlerden giyinirim ekonomik olarak hiç sıkıntım yok ,ama bu güne kadar kimseye üstünden başından dolayı burun kıvırmadım.Görgüsüzlükten başka bir şey değil .Kaldı ki size bu eleştirileri sıralayan size akıl vereceğine gitsin borçlarını ödesin.
Çevremde böyle insanlar maalesef ki fazlaca var .Mecburi iş ilişkilerinden dolayı.İnanın katlanamıyorum.Şunu nerden aldın ,ne kadara aldın? Kendi kendine yarışanlar.İnsan kendi için giyinir aynada kendini güzel görmek için başkası için değil.Hem maddi imkanı olup da salaş salaş da gezebilir.Tercih meselesi.Kılık kıyafetle,bindiğin arabayla saygınlık kazanılmaz ama toplumumuzda olan da olmayan da yarış içinde.Ben de size katılıyorum, sonradan görme tipler her şeye burnunu sokuyor genelde. Asla kimseyi kıyafetiyle yargılamadım, belki karşıdakinin parası yok, belki borcu çok, belki parayı kıyefete değil ailesine çocuğuna yatırmayı tercih ediyor, belki kıyafete para koymayı sevmiyor şatafat sevmiyor.... Sonuç olarak beni ilgilendiren bir durum asla yok herkesin kıyafeti ve hayatı kendine.
Çevremde böyle insanlar maalesef ki fazlaca var .Mecburi iş ilişkilerinden dolayı.İnanın katlanamıyorum.Şunu nerden aldın ,ne kadara aldın? Kendi kendine yarışanlar.İnsan kendi için giyinir aynada kendini güzel görmek için başkası için değil.Hem maddi imkanı olup da salaş salaş da gezebilir.Tercih meselesi.Kılık kıyafetle,bindiğin arabayla saygınlık kazanılmaz ama toplumumuzda olan da olmayan da yarış içinde.
vallahi öyle.benim 2012 model küçük bir arabam var.bazı lüks avm lerde ya da restaurantlarda vale beğenmiyor arabamı anlaşılıyor.ama eşimin aracıyla gidince daha bir canla başla karşılıyorlar.yav ben aynı ben değil miyimmm neden böyleee?Olay paraya çıkıyor sonunda, bizim toplumda insana saygı yok, cebindeki paraya altındaki arabay saygı var ... Korkunç gerçekten, iş ilşkileri , toplum ilişileri hatta romantik ilişkiler bile para üstüne kuruluyor. İnsanlarımız ne zaman bu kadar yüzeysel ve materyalist olduSokakta insana saygı olmaması gerçekten çok rahatsız edici.