Doğrudur, konu x cafe, y telefon vb şeylerin olmazsa olmazmış gibi düşünülmesi, bazı yerlerin köpürtülüp gidersem sipariş verirken rezil olur muyum diye insanların çekinir hale gelmesi ve oraya gitmenin zenginlik algısı yaratması.
Misal biri nette şöyle yazmış: X cafede oturuyorum gençten bir çocuk elma marka telefonunu uzatıp şurada yarım saat şarjda takılı kalsa bakabilir misiniz dedi, İste sana da bakarım maaşım ikimize de yeter dememek için kendimi zor tuttum.
Bakış açısı aynı yukarıdaki paylaşım gibi, elinde isim yazılı karton bardakla yapılan paylaşımların çoğu böyle, zengin görünümlü bir kadın, elinde x marka telefonlu kız veya kızın oturduğu ev diye bir gecekondu görseli sonrası takıldığı mekan olarak X cafe'nin görselinin paylaşılması.
Sadece bir yer için demiyorum benim bahsettiğim genel bir şey, tatil için gidilen yerlerde öyle, adı kendi yüzölçümünden büyük hale getirilmiş tatil yörelerine sırf zengin birini bulur da evlenebilir miyim acaba diye tüm yıl para biriktirip giden insanlar var, birkaçını da tanıyorum, ki sırf bu kadar köpürtüldüğünden orta gelirli insanlar dahi oralara gidince, yaşadığı şehirde 1 bardak çaya 5 lira veriyorsa orada 20 lira ödemek zorunda kalıyor, kabarık faturalarla karşılaşıyor.
Bizde bazı şeyler fazla köpürtülüyor ve adı büyütülen bir mekana gitmenin, bir markanın ürünlerini satın almanın prestijli ve önemli bir şey olduğu düşünülüyor, böyle düşünenlere katılmazsanız da ezik, cahil olduğunuz görüşünü savunuyorlar.