- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
yerine göre çoğunluğa göre giyinmek diye bir şey de var ama.avm var avm var.paran varken tonla cebinde en pahalı mağazaların olduğu belli kesimin gittiği semtteki avm ye şıpıdık gezer terlikle gidilmesini normal görenlere de ben şaşıyorumm.sana bir olay anlatayım annemim komşusu almancı ve çok zengin kadın antalyadan dediğim markanın sandaletini almış 2 kere de giymiş sonra memlekette bambaşka bir ayakkabıcı da bunu değiştirmeye çalıştı.3 kuruşluk ayakkabıyı hem giydi hem de giyilmemiş gibi üstelik almadığı ayakkabıcıdan.böyle insanlar tonla varAvm’ye istediği gibi gidebilir insanlar bence. Formal bir ortam değil çünkü. İnsanların mal varlıklarıyla da ilgilenmiyorum inanki.
Sohbet nasıl buraya geldi bilmiyorum valla araları takip edemedim.
Yazık sizin için çok üzüldüm. Kılık kıyafet için anneden utanmak nedir? İnsan annesinden neden utanır? İffetsiz yaşarsa, başını öne eğdirirse utanır.Bu kişi ben olmalıyım , 6 ayakkabı aldığınız çocuk size büyüyünce ne diyecek söyleyeyim . Kendımı bildim bileli annem hep üstü başı dökülen yüzünde bir gün makyaj olmayan , babamın veya oradan buradan aldığı dandik şeyleri giyen birisi oldu .. üzerinde aynı sizinki gibi saçma sapan alakasız renkler , şeyler vs vs .. kardeşimin düğünğnde bile siyah elbise içine beyaz sütyen takmıstı ve askıları görünüyordu . Neyse hayatım annem okula gelir mi annem iş yerime gelir mi korkusuyla geçti resmen . Şimdi ben de öğretmenim , marka demek istemiyorum ama kalitesiz bir şeyi almam da , giymem de, kullanmam da. Kusura bakmayın. Kıyafet bakım belki herşey değil ama çok şey . 29 ekim için z.ra marka bir ceket aldım 700 TL ama gören herkes nereden aldığımı sordu ve yıllarca kullanırım çünkü kaliteli . Şu anda bile biraz şık giyinsem 4 yaşındaki parmak kadar kızım “ anne ne güzel oldun “ der, o küçücük çocuğa bile rol model oluyorum. Annelik 6 Ayakkabı alarak değil , iyi bir rehber olarak , örnek olarak , duruş tavır vs herseyinizle kızınıza rol model olmak demektir..
Başkasının verdiği kabanı giymek ne demek ya , sen kendıne göre beğendiğin bir kaban alamıyor musun da başkasına göre , ki veren kişi beğense kendısı giyse zaten sana vermez - onu giyiyorsun şaka gibi resmen . Sen kendine değer vermezsen kimse vermez . Sonuç olarak bak ben annem gibi olmamak için 3 kilo alsam kafayı yiyorum, marka takıntım var . Asla pazardan vs alıp giyemem . Bir tane olsun düzgün olsun kaliteli olsun . Zaten zamanla dolabın hep kaliteli şeylerden oluşmuş oluyor . Su an arkadaşlarım aralarında evine girip dolabını indireceğiz diye espri yapar , en yakın arkadaşım dolabını satsan araba alınır der . Kısaca kızının benim gibi marka takıntılı alışveriş kolik olmasını istemiyorsan, dur artık . Mezara gitmeyecek o paralar . İnsan gibi yaşa insan gibi muamele gör . Cimrilikten pintilikten elinizden gelse tuvalete gitmeyeceksiniz ya . Sonra neden bana bu şekilde konuştu diyorsun arkadaşın için , sen kendıne saygı duymuyorsun ki . O neden duysun .ağzına geldiği gibi konuşur tabi Sen kendıne değer vermiyorsun ki , o neden versin . Hayret bişeysiniz. Ruhunuz fakir .
çakma markalarda giyerdik öğrencilikte hey gidi yıllar heyyyYa hem marka hem de pazar giyinenler benim gibi? Tam ortasi ideal benceilk atandigim yillar daha ogretmen maaşi yaklaşık 1000 $ yani itibarimiz gibi maaşlarimiz da yerlerde surunmuyorken bile pazardan giyinmekten asla vazgecmedim.Elinin pahaliliktan gidemeyeceği intimissimi iç çamaşırlarini 3-5-10liraya alirdik :) Hic unutmam bir tezgah vardi.Tamamen ihrac fazlasi gozle goremeyeceginiz defolu gap,h&m,levis,tommy mallarını getirirdi.Cumartesiyi iple cekerdik oglen pazara gidelim aksam aldigimiz 2 parca üstü giyip dışarı çıkalım ama kimse kimseyi yadirgamazdi cunku dershane ,okul,cevre tum tayfalar pazardan da giyinirdi.Simdi bi garip geliyor sanirim.Ay neyse Forza Pazar diyeyim ben.
Ay tabiii giyerdik.He herkesin hassas oldugu ,takintili oldugu seyler vardir.Benim de saatti.Ti diyorum artik cok uzak bana aşık olabileceğim saati almak ama eskiden çok maaş gömmüşlüğüm vardıçakma markalarda giyerdik öğrencilikte hey gidi yıllar heyyy
Evet Nike eşofman takımını 30 TL ye almışlığım vardıçakma markalarda giyerdik öğrencilikte hey gidi yıllar heyyy
Calcifer herkesin giyim kuşama bakış açısı, giyim için ayıracağı bütçe farklı, burada mesele ne markalı giyinenlere neden marka alıyorsunuz demek, ne de pazardan giyinene ıyyy pazardan mı alıyorsun demek.Ben markadan ziyade temiz ve uyumlu giyinmeye dikkat ediyorum ve böyle giyinmek aşırı maliyetli olmuyor. Bir eteğim var abartmıyorum 10yıl önce almışım ve hala kullanıyorum. Tertemiz duruyor yıpranmamış neden giymeyeyim. Marka takıntısı olanlardan da hoşlanmıyorum. KV ve görümcemde var bazen konuşurken dalga geçiyorum onlarla "sizin kadar lüks takılamıyorum" diye
eleştireceğim derken maddi imkanları olmadığından çarşı pazardan giyinen insanlara laf etmeye hakkınız yok, sizler başkalarını da kıracak şekilde yazınca durumu olmayanlar pazardan aldım demeye bile utanıyor.
Fakirlik ve pazardan giyinmek ayıp değildir, sanki buradan kimse 2. el uygulamalardan kullanılmış ürün almıyor, rica ediyorum elinizin dilinizin bir ayarı olsun.
Sitede herkes para içinde yüzüyor, uçuyoruz maşallah.
Herkesin görüşü kendisine ama bugün çarşıya indim, markasız sıradan dümdüz bir kazak 90 liraydı peynirin kilosu da 90 lira, insanlar artık düşünüyor peynir alıp karnımı mı doyurayım kazak alıp sırtımı mı pek tutayım.Mune hanım çarşıyı pazarı geçtim, etiketleri 500 liradan başlayan zara bile marka giyinmekten sayılmıyor
Hamilesin ve çok hassassın Nihalcim, üzülme lütfen böyle yorumlara. Benim annem beni 40 yaşında yaptı, kızınla aran benim annemle aram kadar olacak. Seni çok sevecek kızın, sen yaşlandığında pamuk saçlarını bile tarayacakYazık sizin için çok üzüldüm. Kılık kıyafet için anneden utanmak nedir? İnsan annesinden neden utanır? İffetsiz yaşarsa, başını öne eğdirirse utanır.
Benimde kız çocuğum olacak. 9 ay çok zorluklarla taşıdım. İnşAllah hayata sizin kadar maddeci bakan bir çocuğum olmaz. Manevi değerlere önem veren bir çocuk yetiştirebilirim. Hepimiz bir gün öleceğiz. 2 metre çaputa sarılıp gideceğiz.
Haklısınız ...arkadaşın görme engelli olduğunu yazması 6.sayfayı bulmuş..ama ona da gülen olmuş ne yazık kiAslında konusunu yazarken böyle bir engeli olduğunu yazsaydı keşke, böyle acımasız yorumlar yapılmazdı.
Ama konu da sanki engeli olduğundan dolayı değil de, para harcamak istemediği için rast gele giyindiği algısını oluşturdu. Sizin şu yorumunuzu görene kadar açıkçası bilmiyordum
Ben de kesinlikle bir ayrimciliga sahit olmadim.bildiğim şeyi savunayım o halde. binlerce hasta bakmışımdır,hiçbirinin de kıyafetini gözüm görmedi.
hiç o bahsettiğiniz ahlaksız ilişkilere,rüşvetlere şahit olmadım.
kendi yakınının iğrenerek baktığı hastanın yeri geldi altından bezini de aldım, pansumanını da yaptım, sondasını da taktım, göğüs tüpünü de temizledim.
-iğreneceklerden özür diliyorum- larenks ca olan hastanın balgamını da aspire ettim. yakınının iğrenip bakımını yapmadığı yaranın temizliğini de yaptım.
hastamın ellerinden tutup başını okşadım, yoğun bakıma kendim çıkardım.
kimse yanaşmazken kendi cep telefonumdan ailesini aradım ki konuşabilsin diye, çünkü yoğum bakıma hasta yakını giremiyor.
bizler böyle insanlarız. siz gördüğünüz veya oradan buradan duyduğunuz 1-2 kötü örnek yüzünden biz tüm doktor,hemşire,sağlık camiasını yaftalayamazsınız.
covid ülkeye yeni geldiğinde herkes ilk vakalardan kaçarken, bizler n95 bile edinemeden, normal cerrahi maskelerle izolasyon odalarına koştuk.
laflarınızı biraz ölçüp tartarak konuşun. canımızı yakıyorsunuz. biz bunu hak etmiyoruz.
theblackswan evet swancım. Gerçekten çok zormuş hamilelik. Acaba belli yaştan sonra daha mı zor 2 adım atıyorum, nefes nefese kalıyorum. Kalbim sıkışıyor. Tansiyonum 10-6 yukarı çıkmıyor. Doktor normal dedi. Analarımızın hakkı ödenmez “Yemedim, yedirdim. Giymedim giydirdim” derler ya. Yorumların bazısını okuyunca cidden üzülüyorum.
700₺ yi keşke ceket yerine psikolağa verseydiniz. Gerçekten tedaviye ihtiyacınız var.Bu kişi ben olmalıyım , 6 ayakkabı aldığınız çocuk size büyüyünce ne diyecek söyleyeyim . Kendımı bildim bileli annem hep üstü başı dökülen yüzünde bir gün makyaj olmayan , babamın veya oradan buradan aldığı dandik şeyleri giyen birisi oldu .. üzerinde aynı sizinki gibi saçma sapan alakasız renkler , şeyler vs vs .. kardeşimin düğünğnde bile siyah elbise içine beyaz sütyen takmıstı ve askıları görünüyordu . Neyse hayatım annem okula gelir mi annem iş yerime gelir mi korkusuyla geçti resmen . Şimdi ben de öğretmenim , marka demek istemiyorum ama kalitesiz bir şeyi almam da , giymem de, kullanmam da. Kusura bakmayın. Kıyafet bakım belki herşey değil ama çok şey . 29 ekim için z.ra marka bir ceket aldım 700 TL ama gören herkes nereden aldığımı sordu ve yıllarca kullanırım çünkü kaliteli . Şu anda bile biraz şık giyinsem 4 yaşındaki parmak kadar kızım “ anne ne güzel oldun “ der, o küçücük çocuğa bile rol model oluyorum. Annelik 6 Ayakkabı alarak değil , iyi bir rehber olarak , örnek olarak , duruş tavır vs herseyinizle kızınıza rol model olmak demektir..
Başkasının verdiği kabanı giymek ne demek ya , sen kendıne göre beğendiğin bir kaban alamıyor musun da başkasına göre , ki veren kişi beğense kendısı giyse zaten sana vermez - onu giyiyorsun şaka gibi resmen . Sen kendine değer vermezsen kimse vermez . Sonuç olarak bak ben annem gibi olmamak için 3 kilo alsam kafayı yiyorum, marka takıntım var . Asla pazardan vs alıp giyemem . Bir tane olsun düzgün olsun kaliteli olsun . Zaten zamanla dolabın hep kaliteli şeylerden oluşmuş oluyor . Su an arkadaşlarım aralarında evine girip dolabını indireceğiz diye espri yapar , en yakın arkadaşım dolabını satsan araba alınır der . Kısaca kızının benim gibi marka takıntılı alışveriş kolik olmasını istemiyorsan, dur artık . Mezara gitmeyecek o paralar . İnsan gibi yaşa insan gibi muamele gör . Cimrilikten pintilikten elinizden gelse tuvalete gitmeyeceksiniz ya . Sonra neden bana bu şekilde konuştu diyorsun arkadaşın için , sen kendıne saygı duymuyorsun ki . O neden duysun .ağzına geldiği gibi konuşur tabi Sen kendıne değer vermiyorsun ki , o neden versin . Hayret bişeysiniz. Ruhunuz fakir .
Analarımızın hakkı ödenmez“Yemedim, yedirdim. Giymedim giydirdim” derler ya. Yorumların bazısını okuyunca cidden üzülüyorum.
Hayir hamilelik hangi yaşta olursa olsun gerçekten kolay bir süreç değil ama ileri yaş daha zor geçebilir. bende 28 ve 32 yaşında doğurmuş insan olarak çok zorlandım Allah çocuklarıma hayırlı ömür versin gerisi boş.theblackswan evet swancım. Gerçekten çok zormuş hamilelik. Acaba belli yaştan sonra daha mı zor 2 adım atıyorum, nefes nefese kalıyorum. Kalbim sıkışıyor. Tansiyonum 10-6 yukarı çıkmıyor. Doktor normal dedi. Analarımızın hakkı ödenmez “Yemedim, yedirdim. Giymedim giydirdim” derler ya. Yorumların bazısını okuyunca cidden üzülüyorum.
Kıyafet kodu olmadığı sürece ben insanların istediği gibi giyinebileceğini düşünüyor ve savunuyorum ceycey. Yani mağazaların ne sattığı ne kadara sattığı önemli değil kendini rahat hissettiği sürece her kıyafet ile avm’ye gidebilir insan. Benim söylediklerim kıyafet kodu olan yerler için geçerliydi. Gerisi beni ilgilendirmez. Benim giydiklerim de kimseyi ilgilendirmez.yerine göre çoğunluğa göre giyinmek diye bir şey de var ama.avm var avm var.paran varken tonla cebinde en pahalı mağazaların olduğu belli kesimin gittiği semtteki avm ye şıpıdık gezer terlikle gidilmesini normal görenlere de ben şaşıyorumm.sana bir olay anlatayım annemim komşusu almancı ve çok zengin kadın antalyadan dediğim markanın sandaletini almış 2 kere de giymiş sonra memlekette bambaşka bir ayakkabıcı da bunu değiştirmeye çalıştı.3 kuruşluk ayakkabıyı hem giydi hem de giyilmemiş gibi üstelik almadığı ayakkabıcıdan.böyle insanlar tonla var
Tamamen ihrac fazlasi gozle goremeyeceginiz defolu gap,h&m,levis,tommy mallarını getirirdi.Cumartesiyi iple cekerdik oglen pazara gidelim aksam aldigimiz 2 parca üstü giyip dışarı çıkalım ama kimse kimseyi yadirgamazdi cunku dershane ,okul,cevre tum tayfalar pazardan da giyinirdi.Simdi bi garip geliyor sanirim.Ay neyse Forza Pazardiyeyim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?