Bukadar şekilcilik çok değilmi?
Neden çocuklar öğretmenlere kıyafete göre saygı duysun
Çok saçma bir düşünce
Almanyada okudum cilop gibi giyinen öğretmenlerim çok azdı. Hele modayı takip eden, uyumlu giyinen çok çok azdı.
Halen öyleler
Rahat, salaş
Yazın terlikle gelen olurdu
Hiç kimsede saygıszlık edemez, aklına gelmez.
Insana insan olduğu için saygı göstermeli, kıllık kıyafet için saygı görceksek o kıyafetimize olan saygıdır kişiliğimize değil.
O değilde bizim bölümde 2 öğretmen vardı çokta severdik ikisinide melek gibilerdi
Ama sabahları sanki yataktan direk kalkıp üstlerine hırka geçirivermişlerde öyle gelmişler gibi olurlardı bazen hatta gözlerini falan kaşırlardı
Hiç birimizde saygısız davranmazdık
Şekilcilikten çok karakter önemlidir
Aynı şekilde çok çok süslü bir hocamız vardı herkes bayım bayım bayılırdı herkesin dediği şey insan hem bu kadar güzel ve tatlı nasıl olur
Kadının bir karakteri vardı onunla bütünleşmiş gibiydi
Süslü olup burnu havada değildi yani
Calcifer herkesin giyim kuşama bakış açısı, giyim için ayıracağı bütçe farklı, burada mesele ne markalı giyinenlere neden marka alıyorsunuz demek, ne de pazardan giyinene ıyyy pazardan mı alıyorsun demek.
Kimi bir çantaya 10 bin verebilir, kimi bir çanta için en fazla 50 lira ayırabilir.
Şu topikte eleştirdiğim şey bazıları kendinden örnek verirken diğerini rencide ediyor ve görüyorum ki insanlar kıyafetleri üzerinden yargılanıyor, acayip bir yarış var, insanları eksikli gibi hissettiren mesajlar oluyor.
14-15 yaşındayken değişiklik olsun diye jeanlerimin sağını solunu yırtardım annem kızım öyle mi giyeceksin el alem kızına bir şey almıyorlar diyecek derdi şimdi paramparça jeanler moda, kot ceketlerimin sağına soluna kumaş, örgü ve dantel motifler ve armalar dikerdim annem kızına yamalı ceket giydiriyor diyecekler derdi, garibanın yaması moda oldu adına da patchwork dendi, jean pantolonlarda ceketlerde rengarenk yamalar patladı gitti.
Örgü müüü ıyyy hayatta giymem çok alaturka diyenler 1-2 sene evvel bilmem kimin üzerinde gördükleri binlerce dolara satılan örgü hırkayı alıp giydiler, Türkiye'de bir moda oldu bir baktım ünlüler dünyasındaki çoğu kadın koşa koşa gidip almış Çünkü marka, halbuki Türkiye'de o hırkayı örebilecek binlerce kadın var, onlardan birine ördürtse hem ören kazanır hem de binlerce dolar vermezler ama markayla hava atmanın kazığı paha biçilemez.
Bir zamanlar sağlık personellerinin hastanede tüm gün ayakta oldukları için rahat etsinler diye aldıkları terlikler artık herkesin ayağında, olmayana acayip bakıyorlar, yav eskiden topuğu ve burnu açık ayakkabı ya da terliklerin içine şoset çorap giymek garipsenirdi, 2022 ilkbahar yaz modasına baktım rengarenk çorapları terlikle sandaletle giymek moda olmuş, tüylü terlikler genelde annem gibi tontiş kadınların misafirliklerde giydiği terlikti şimdi sokaklarda tüylü terlikler var.
O uyumsuz bu çirkin, ona ıyyy buna bööööğk deniyor ya, girin de 2022 moda kombinlerine bakın valla ortalık rahmetli Aysel Gürel kaynayacak, ki Aysel Gürel'i de rahmetle anıyorum, rengarenkti belki haline gülüyorlardı ama ne sanatçılar çıkardı, ne eserler bıraktı.
Şekilcilik bizleri ele geçirmiş, iyi hoş herkesin zevki de alım gücü de kendine lakin imkanı olmayanları kıra kıra yazmak niye?
Pazar görmemişler ne anlarlar
O pazarlarda olan gezdikleri mağazada yoktur bence
Ben denk gelmedim pazar her zaman daha tarz daha moda gelir bana
Mesela 10 sene önce pazarda acayip acayip gömlekler satılırdı 5 liraya ama nasıl gömlekler anlatamam
Sadece yakası olan boncuklu taşlı kolları bi acayip değişik
Omuzlarında kumaşı olmayan vs
Onlar sonrasında moda oldu mesela
Şalvarlar vardı 10 liraya mağazalar bi 4 sene sonra üretmeye başladılar sanki
Hele ayakkabı çeşitleri pazardakilerle kıyaslanamaz bile
Tabi bu pazarlar her yerdede yok
Şu hava yapanlar bilmeyebilirler
İki şehir değiştirdim çünkü pazar diye bi olay yoktu
Bu arkadaşlar pazar diyince yanlış anlıyolar bence