- 10 Nisan 2014
- 42.171
- 113.368
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
aynen öyle.kendi harcamıyor diye arkadaşının harcamasına kafayı takmış.borç onun ödeyecek olan da o.benim de kredi kartı borcum çok ama ödüyorum ay ay.marka da seviyorum indirimlerden alıyorum .belki arkadaşı da böyledir.konu sahibi marka giymeyebilir gayet doğal isterse lcw den giysin uyumlu temiz olunca o da şık durur.ama her kıyafeti ayrı telden ayrı renkten çalan arkadaş ben de istemezdim yanımdaSizin giyiminiz onu ilgilendirmediği gibi, o kişinin borçları da sizi bu kadar ilgilendirmemeli? Borcu olan biri de marka giyer, marka saat takar. Ben de araba için kredi çektim borcum var ama saatim v*rsace, telefonum Iph*ne. Siz de aslında alttan alttan onu aşağılamaya çalışıyorsunuz, kimsenin sizinle bu şekilde konuşmasına izin vermeyin. Ağzının payını verin.
O da doğru şimdi ya. Aynı kiloda insanlar çok farklı görünebiliyor.Valla kk ya bakarsan 60 boya 40 olman lazım yokşa şismansınkimse beden görünümune bakmiyor kiloya takmış yaşa göre bile çok değisiyor bu görüntü
Regular fit deniyor sanırım ast, senin dediğin kesime. Fit kesime nazaran bir tık daha rahat oluyor. Bana aşağıya eklediğim kesimler gidiyor mesela. İlk eklediğimin bilek boyunun bir tık uzunu tesettüre de uyar belki?
İlkinden bende de var, ben de bunla spor ya da gizli topuk içeren sporlar giyiyorum valla.bak misal 2. fotodaki pantolon ile o bot olmamış
aradan minicik görünmicek o bacak.
en olmadı koyu siyah çorap giyilir.
benm spor ayakkabı ile giydiğim ilk model.
Çok yorum gelmiş hiçbirini okumadım. Direk yazıyorum. Karşınızdaki terbiyesiz ve hadsiz bir insan bunu bilin ve laflarını önemsemeyin.Bugün birisi bana bu tabiri kullandı. İnanılmaz kalbim kırildı bu tabiri kullanan kişi ile aşağı yukarı maaşlarımız aynı benden 500 TL falan fazla alıyor. Ama her zaman kredi kartı borcu vardır ve her zaman avans hesaptan para çeker su sonu. Şu an 7 8 bin arası kredi kartı borcu varmış. Ben ise daha mütevazi yaşayan gösteriş sevmeyen biriyim. Üstümde şu kıyafetler vardı. Siyah kaban siyah kumaş pantolon çağla yeşili çiçekli bir tunik lila şal gri spor ayakkabı ve krem rengi küçük askılı çantalardan. Renklerin uyumsuz olduğunu söyledi ve yoksul gibi giyiniyorsun. Paran var harcasana niye sünepe gibi giyiniyorsun dedi. Kabanı bir akrabam hediye etmişti. Bunu söylemiştim. Ona küçük gelmiş hamile kalınca giyememiş verdi tertemiz kaban neden giymeyeyim ki? İlla öğretmen olunca marka mı giymek gerekiyor? Bu bahsettiğim arkadaş da memur yani ama telefonu saati marka alıp birileri övdükçe mutlu oluyor. Ben paramı çocuğuma harciyorum daha çok. 200 liraya tiyatroya gittik mesela taksi parasıyla o kadar tuttu. Her ay kitap alırım ona. Botu çizmesi spor ayakkabıları hepsi tam kızımın ama kendime gelince daha sınırlı alışveriş yapıyorum. Ama söylenen söz çok canımı sıktı. Karşı tarafa zaten mesafe koydum ama yanlış yaptığım bir şey varsa kıyafet konusunda yardım almak istiyorum çok kırıldım çünkü.bu arada ben çocukken hatta çalışmaya başlayana kadar maddi sıkıntı yaşayan biriydim. Evimize bal bile girmezdi yurtta bal çıkınca kahvaltıda saklar annemlere götürürdüm. Her zaman pazardan giyinirdik. Annemin bir ceketi 20 yıl giydiğini bilirim ama bizi okuttu bu günlere getirdi. Yani fakirlikten utanmam ama burda bu söz hakaret amaçlı kullanıldığı için canımı sıktı.
İlkinden bende de var, ben de bunla spor ya da gizli topuk içeren sporlar giyiyorum valla.Yedi saat dersi topukluyla işlemek zor oluyor kimi zaman.
32 beden hala birçok markada yok yetiş bedeni olarakta birkaç zamandır var kuzenimde maalesef öyle ve hiç kıyafet bulamıyor ne kadar zayıf olduğunu biliyorum fotolardan oysa çok normal görünuyor ama değil
Burada mesele fakirlik değil ki, insanların durumu yoktur alamaz, giyemez, elindekilerle veya kendisine verilenlerle idare eder anlarız. Kimsenin tek kelime dahi demesine de müsaade edilmez.
Ayrıca bir tanıdığım giymediği kabanı verdi, onu giyiniyorum demişsiniz. Tabii ki giyinebilirsiniz ama durumunuz varken, onu kabul etmeniz de doğru değil. Sonuçta kendi maaşınız var, bu yüzden gerçekten ihtiyaç sahibi birine ulaştırılmalıydı.
Sizin durumunuz var yemez olarak görünüyor, arkadaşınız da bunu demek istemiş. Paran var, çalışıyorsun neden giyimine özen göstermiyorsun..
Ağzım alışkın değil 120tl lik tatlılaraHayatında yememşsindir sen 120 TL lik baklavadan Calci, çünkü çok cimrisin. Oyüzden sen sus
6 dilim yarım kilo eder6 dilim almistir en fazla
Benim için marka çok önemliydi hayatımın bir döneminde. Çünkü o zaman işim gereği öyle olması gerekiyordu.Bugün birisi bana bu tabiri kullandı. İnanılmaz kalbim kırildı bu tabiri kullanan kişi ile aşağı yukarı maaşlarımız aynı benden 500 TL falan fazla alıyor. Ama her zaman kredi kartı borcu vardır ve her zaman avans hesaptan para çeker su sonu. Şu an 7 8 bin arası kredi kartı borcu varmış. Ben ise daha mütevazi yaşayan gösteriş sevmeyen biriyim. Üstümde şu kıyafetler vardı. Siyah kaban siyah kumaş pantolon çağla yeşili çiçekli bir tunik lila şal gri spor ayakkabı ve krem rengi küçük askılı çantalardan. Renklerin uyumsuz olduğunu söyledi ve yoksul gibi giyiniyorsun. Paran var harcasana niye sünepe gibi giyiniyorsun dedi. Kabanı bir akrabam hediye etmişti. Bunu söylemiştim. Ona küçük gelmiş hamile kalınca giyememiş verdi tertemiz kaban neden giymeyeyim ki? İlla öğretmen olunca marka mı giymek gerekiyor? Bu bahsettiğim arkadaş da memur yani ama telefonu saati marka alıp birileri övdükçe mutlu oluyor. Ben paramı çocuğuma harciyorum daha çok. 200 liraya tiyatroya gittik mesela taksi parasıyla o kadar tuttu. Her ay kitap alırım ona. Botu çizmesi spor ayakkabıları hepsi tam kızımın ama kendime gelince daha sınırlı alışveriş yapıyorum. Ama söylenen söz çok canımı sıktı. Karşı tarafa zaten mesafe koydum ama yanlış yaptığım bir şey varsa kıyafet konusunda yardım almak istiyorum çok kırıldım çünkü.bu arada ben çocukken hatta çalışmaya başlayana kadar maddi sıkıntı yaşayan biriydim. Evimize bal bile girmezdi yurtta bal çıkınca kahvaltıda saklar annemlere götürürdüm. Her zaman pazardan giyinirdik. Annemin bir ceketi 20 yıl giydiğini bilirim ama bizi okuttu bu günlere getirdi. Yani fakirlikten utanmam ama burda bu söz hakaret amaçlı kullanıldığı için canımı sıktı.
Ben elime bile almıyorum stilettoyu. Yoksa akşama doğru felç olurum herhalde. Sabah giyip akşam çıkarabilen kadınlara hayranım. 7 cm kalın topukla gezebiliyorum maksimum. Ötesi beni aşıyor.ben de artık stiletto giyemiyorm
O ney kiz yeniyor muben de artık stiletto giyemiyorm
Ay buna benzer bişeyi ben de yaşadım. Bi kursa gidiyordum, bi kız vardı o kadar eski ve demode parçalar giyiniyordu ki bit pazarından alınmış gibi. Birileri veriyor herhalde durumları baya kötü olsa gerek diye üzülürdüm.Geçen oda arkadaşımla kıyafetlerle ilgili konuşuyorduk, özel üniversitede okuyor kendisi. İlk sene okulunda bir kızın kıyafetleri çok kötü olduğu için burslu olduğunu düşünmüş ama sonradan lüks bir arabayla gelirken görmüş. Baya şoka girmiş, görsen asla inanmazsın diyordu. Yani iyi giyinmek için illla paran olması gerekmiyor, her kötü giyinen de fakir diye bir şey yok gerçekten.
Benim de maddi durumu çok iyi olan bir arkadaşım var, üniversitesine kaldığı eve falan ailesi bir servet döküyor. Bu arkadaşımın da kıyafeti pasaklılık derecesinde kötü yani. Yüzüne asla söyleyemem böyle bir şeyi ama aynaya bile bakmadan dışarı çıktığını düşünüyorum. Herkes kombin olayını sevmez, modayla da ilgilenmeyebilir ama üstün başın temiz olması ya da kıyafetlerin çok fazla sırıtmaması önemli bana göre.
Maddi durumum müsait değilse, ne bileyim kombin falan ayarlamaya vaktim yoksa sade renkler tercih ederdim. Mesela siyah, krem gibi renklerle güzel görünebilirsiniz ama çok fazla rengi birbirine karıştırarak kombin yaparsanız hem risk almış olursunuz hem de çok desenli kıyafetlerde kıyafetin kalitesi de göze batar.
Bu arada sizin konularınıza pek inanasım yok genel olarak ama gerçekmiş gibi yorumumu yaptım
Ben geçen gün 10 cm topuklu botla okula gittim.O ney kiz yeniyor muşaka bir yana hadi eskiden şismandım ama simdi de giyemiyorum alısmısım spora neyse ki hep spor giyinen biriyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?