Yok sayılmak...

Çok uzun hepsini okumadım. Düğün yapmayın demeye geldim. O kadar saçma ve gereksiz ki. Ben nisan, kina, düğün hepsini yaptım ve hala çok gereksiz buluyorum. Yapmamak için de çok direndim. Dünya kadar masraf oldu ve şu an evde eşyalarımın çoğu eksik. Bir başlarsanız işin içinden çıkamazsınız. Evdeki hesap çarşıya uymuyor. Bahşişleri hesaplamıyorsunuz mesela 😁 sandığa oturanlar, kapı açılmaz diyenler, arabanın önünü kesenler, bıçak kesmez, makas kesmez. Altın da yükseldi kimse gelip takmaz. Boşuna masraf yapmayın. Evde küçük çaplı bir kina, sade bir nikah çooook daha güzel olur.

Erkek arkadaşınıza gelince aileler araya girmeden biz konuşalım demek ben seni bi ele alayım kazandığın parayı da seni de yöneteyim onun amacının düğün sevmemek felan olduğunu düşünmüyorum apaçık sözü altına almaya çalışıyor sizi 250 bin tl lik arabanızın 50 bin borcu kaldı diye bunu başınıza nasıl kakar
Öte yandan düğün çalmak için araba satmak düşüncesi de şu kriz zamani olacak iş değil

İçimdeki ateşi yangını nereye anlatayım da ferahlatayım bilemedim. Akıl danışmaktan öte benimki bir yazayım da içimden aksın meselesi.Uzun bulacaklar zamaninizi almak istemem okumayabilirsiniz.
Erkek arkadaşımla iki yıldır görüşüyoruz yarıyılda nisanlanacaktık. Bir önceki konumda bahsetmiştim bir yaşanacak yer mevzumuz vardı. Bir şekilde hallettik. Şimdi de düğün derdimiz çikti. Memuruz biz her şeyi kendimiz yapacağız ailelerden destek almadan. İkimizin de arabası var, onun borcu şubatta bitiyor benimki 40,50 bin kadar daha borcum var.
Dugune yakın o arabasini satacakti , ben satmasini istemedim borca girelim beraber odeyelim arabani dugunden sonra satip yatirim yapalim araya harcanmasin dedim ona da mantikli geldi oyle yapip tek arabaya dusecektik. Bana takılacak altin, esyalar, dugun kina hepsini ikimiz yapacaktik. Önceki haftalarda kına dugun yapmak istemedigini oraya harcanan parayi havaya gitmis olarak gordugunu soyledi. Ben de cok dugun kına meraklisi bi insan degilim kuzenlerimin falan bile dugune gitmemisimdir. Ama kendi düğünüm kınam olsun isterim. Ve ailemede bunu maalesef ki kabul etmez.Her seyin en iyisi mukemmeli olmak zorunda degil yaptim bitti diyecegim bi sey olsun yapalim gecelim derdindeyim. Ben de maddi olarak sıkısacagimizin farkindayim borcsuz bi sey olmuyor ama bir sekilde bi yerlerden kısip odeyecegiz yapacak bi sey yok benim gozumde. Ama o borc olacak masraf cikacak diye tabiri caizse tutuşuyor. Ilerde yapabilecegimiz seyler icin su an sıkısmaya gerek yok altindan kısalim ev eşyasından kısalım tek tas kolye bileklik bohca vs bi sey istemiyorum, 3 bilezik de alalim dugunden ertesi gun hemen satalim dedim( 2 tane onun varmis). Ev esyasi da mutfak vs ceyiz kismini ben tamamliyorum geri kalanini herhangi bi yerden alabiliriz dedim marka vs istemem( ki ben onceden her seyin en iyisini alan gozume gelmeyen bi insandim bu fikrimi duyan arkadaslarim sen bunu nasıl kabul ettin diye sasirmislardi. Kendimce fedakarlik saymistim ben de)
Onun camasir makinasi var , benim de ocak firin elektronikler vs var. Hatta ayri evlerimiz oldugu icin esyalarimiz tam bi yatak odasi alsak bile isin icinden cikariz. Ama o bunu kabul etmedi nasil olsa esya alinacak simdi olmazsa seneye daha pahali olacak dedi. Evet hakli ama bi yerden kismamiz gerekiyorsa illa bunlardan kisabiliriz baska nerden kisacagiz?
Bizim burda bi gun kapi onunde kına bi gün de salon yapariz. Erkek tarafi da ne isterse öyle yapar karismayiz.
Neyse benim bu iki gün olayi dert oldu. Iki gun ne gerek var masraf olur, yemek cok tutar iki gun kuafor olur vs vs. Hepsi borc olacak o paraya gezelim ne gerek diye dusunuyor. Her seyi gectim yemek kismina takildim bu ayıptir biz nasıl agirlacagiz misafiri buna nasil laf edilebilir ki? Bana gelince ondan kıs bundan kis kina yapma diyor kendine gelince bizim orda öyle gerekir vs vs. Uzunca tartistik asla yapmayacagini soyledi o gun. Ertesi gun normal konusuyoruz bana soguk konusuyor bi yabanci gibi sebebini soruyorum aklim baska yerde diyor. Yine dugun mevzuu acildi. Bi gun salon yapalim bitsin masraf cok oluyo o kadar parayi vermek istemiyorum arabayi falan da satamam dedi. Bi de senin araba borcun olacak dugun borcunu odeyemeyiz dedi. Benim arabam 250 bin borcum 50 bin. Evlendikten sonra sen ben olmaz bizde diye konusmutuk onceden ki asla oyle bi insan degilim maas vs konularinda bile beni para pul isleriyle ugrastirma hesabimizi arada bana da söyle ama takıl kafana gore demistim. Hesap kitap islerinden anlar yatirimi da guzel yapar car cur etmez.
Velhasılı soğuk konusmasina uzuldugumu eskisi gibi konuşmak istedigin zamanda haber vermesini ve oyle konusmayi istedim. Dugun kina ile ilgili de gerekli masraflari cikarip onun 100 bin kadar cikardigi masrafin o kadar olmayacgini soyledim.
Birkac gundur iyi geceler ve gunaydindan baska bi yazismamiz yoktu. Bugun bahsettigimiz masraf islerini tek tek gidip hesap cikardim.
Kapı önü için saz ekibi, kamera, kuafor ve yemek masrafi olacakti. Yemek haric hepsini gerek mesaj ekran goruntusu gerek bu kisilerin iletism kartlariyla birlikte yazıp attım.
( orkesta haftaici 1000 haftasonu olursa 2000, kamera: 1000, kuafor iki gün: 600 tl salon da 8 bin oluyor yemek de burda asci tutulur malzeme alinir bu kadar) yemegin lafinin yapilmasi bile ayıp bu yuzden onun icin digerleri toplamda 5 bini bile gecmeyen bi tutar icin beni o kadar aglatip kalbimi kirmaya deger miydi bilmiyorum.
Bunları hesaplayıp attım sonrasinda da normal konuşmak istersen haber ver mesajini alintilayıp daha ne kadar bekleyecegiz dedim. Ne zaman istersen konusabiliriz demis. Ben de benim istememle alakali değil sen isteyince haber verecektin dedim. Cevap vermedi. Oglen 3te yazdim bu saat oldu cevap yok ve cevrimici de oluyor. Tartismalarimiz vs olurdu ufak tefek ama hic boyle bi durumla karsilasmamistim.
Yazık bana. Ben maddi seylerin onemi yok para meselesinin aramiza girmesine izin vermeyim dedikce para meselesi aramiza dert oldu. Kimseyi zorlamayim zamanla her sey olur yuvamiz mutlu olsun dedikce istedigim tek seyde gönlümü bu kadar kırdı. İçim o kadar parçalandı ki şu saatten sonra yazmama sebebi heralde bi ölüm kalım derdineyse bi ihtimal derim. Onun dışinda bana bu saatten sonra 10 gün düğün yapsa ne değisir.
Sen de bı kina düğün istemeyiver nolacak diyenleriniz olabilir belki hakli da olabilirsiniz ama yapmamamizin tek sebebi ordaki 5 bin lira oldugu icin bunu da yapmayim gonlu olsun diyemiyorum.
Daha sabah bile icimden diyorum ki gelecek ay bulaşik makinasıni alayim da koyayim pahalaniyo ciksin aradan. Ben altin esya abarti bi seyler vs istemedigim icin gururlaniyorum kendimce. Bi tesekkuru hakettim heralde aferin bana derken halden anlamaz dugun diye tutturan biri oldum onun gozunde. Sizce ne konumdayim ben arkadaslar disardan biri olarak hangisiyim? Halden anlamayan bi dugun icin evlilik yolundan donen biri miyim ? Ben bi cevap yazilmayi bile hak etmeyen biri miyim? Beni gorusmeye ikna etmek icin cok ugrasti, seni zor kazandim asla birakmam diyen, daha tartismanin onceki gunune kadar bana bakarken gozleri parlayan biriydi simdi bi cevap bile yazmayacak kadar sogumak mesafe koymak ya da boyle bi sebepten bi an da bitirmek istemek( soylemedi ama gidisat onu gosteriyor) normal mi?
Böyle işte arkadaşlar yazayım içim ferahlasın dedim tanimadiklarina anlatmak hep daha kolaydir ya o mesele işte. Bir de psikolojide yazarak rahatlamak diye bir sey varmis alan yazında ne diye gecer bilmiyorum.
Allah hepimizin zor zamanlarimizda yardimcimiz olsun akliniza gelirsem bana dua edin nolur içim çok üzgün.
Her zaman söylerim .Fazla fealarlık vefasızlık getirir diye...forumda onlarca konu okumuşumdur bu güne kadar
Karşı tarafı düşünen, kimseden birşey beklemeyen,hep idare eden,verici olan kadınlar maalesef her zaman hüsrana uğruyor
Emin olun istediklerini sizi manipüle ederek yaptırmaya çalışıyor. Nişanlınız yapıcı ve uzlaşmacı bir kişilik değil.zira istekleriniz normal şeyler hiçbiri gereksiz yada uçuk değil
Bakın belki seviyorsunuz çok aşıksınız ama böyle bir adamla evlenmek sizi yorar...mutsuz eder
Bence hiçbir isteğinizden asla vazgeçmeyin
Bu olacak deyin diretin.Size değer veren biri küçük hesaplar peşinde koşmaz.
Yapmazsa da yol verin gitsin .Değerinizi düşürmesine,sizi manipüle etmesine,üzmesine şimdiden izin vermeyin.Aksi halde ileride olacakların önüne geçemez,üzülen hep siz olursunuz

eskı konunuza baktımda
ıkınız hıc bır konuda anlasamıyorsunuz kı
yasamak ıstedıgınız yer konusunda da dugun konusunda da

ortak paydanız yok

sorunlarınızı cozmeden evlılık dusunmeyın kesınlıkle
bakın komple masraftan kurtuldunuz sımdı :)

Ben sana hak verdim be kardesim diyeyim aynisi basima geldi.Ama her hesabi Ona birakip,herseye razi olabilir profilinin sonu kinayi bile iptal ettirtecek kadar israrci erkek cikariyor karsimiza.Sizin iyi niyetinizden,tokgözlüluğünüzden hep.Dosta düşmana karsi aileyle bir kere cikilan bi durum.Niye eksik olsun niye?Taviz vermeyin,cok icinizde kalir üzülürsünüz.Ben de gel ailelerden gizli nikah kiyalim teklifi almistim.Masraf olmasin diye,kabul etmeyince terk edilmistim.Gözünü para bürümüs erkekten de kacmali kosarak hem de.

Yok arkadaşım cok sukur benzinim de gazım da her daim km yapmaya hazir beni bekler. Bilezik bozma sebebimiz onun borclu olmak istememesi. Hesapta para varken borcum olmasin diyor e tamam boyle istiyosan altini bozdurur borcu kapatiriz yetmezse arac da satariz duzluge cikariz ki o kadar borc olmayacak. Araclari satmama sebebimiz sıkinti iste. Ya iste satalim birini alalim ne alacaksak gerekirse ikisini de satalim şu zaman da tek araba lüx biz iki araba takilcaz ama kina dugun icin paramiz yok diyecegiz yok boyle bi sacmalik bence de
ya siz niye altınınızı bozduruyorsunuz her şeyden fedakarlık ediyorsunuz borç dediğinizi herkes ödedi bulaşık makinesi de olsun bilezik de beş bin de büyük para değil zmaanla ödenir. Niye borç istemiyor paşa bey iki memur işiniz garanti zaten bu kadar alttan aldığınız her şeyin altında ezilirsiniz

İçimdeki ateşi yangını nereye anlatayım da ferahlatayım bilemedim. Akıl danışmaktan öte benimki bir yazayım da içimden aksın meselesi.Uzun bulacaklar zamaninizi almak istemem okumayabilirsiniz.
Erkek arkadaşımla iki yıldır görüşüyoruz yarıyılda nisanlanacaktık. Bir önceki konumda bahsetmiştim bir yaşanacak yer mevzumuz vardı. Bir şekilde hallettik. Şimdi de düğün derdimiz çikti. Memuruz biz her şeyi kendimiz yapacağız ailelerden destek almadan. İkimizin de arabası var, onun borcu şubatta bitiyor benimki 40,50 bin kadar daha borcum var.
Dugune yakın o arabasini satacakti , ben satmasini istemedim borca girelim beraber odeyelim arabani dugunden sonra satip yatirim yapalim araya harcanmasin dedim ona da mantikli geldi oyle yapip tek arabaya dusecektik. Bana takılacak altin, esyalar, dugun kina hepsini ikimiz yapacaktik. Önceki haftalarda kına dugun yapmak istemedigini oraya harcanan parayi havaya gitmis olarak gordugunu soyledi. Ben de cok dugun kına meraklisi bi insan degilim kuzenlerimin falan bile dugune gitmemisimdir. Ama kendi düğünüm kınam olsun isterim. Ve ailemede bunu maalesef ki kabul etmez.Her seyin en iyisi mukemmeli olmak zorunda degil yaptim bitti diyecegim bi sey olsun yapalim gecelim derdindeyim. Ben de maddi olarak sıkısacagimizin farkindayim borcsuz bi sey olmuyor ama bir sekilde bi yerlerden kısip odeyecegiz yapacak bi sey yok benim gozumde. Ama o borc olacak masraf cikacak diye tabiri caizse tutuşuyor. Ilerde yapabilecegimiz seyler icin su an sıkısmaya gerek yok altindan kısalim ev eşyasından kısalım tek tas kolye bileklik bohca vs bi sey istemiyorum, 3 bilezik de alalim dugunden ertesi gun hemen satalim dedim( 2 tane onun varmis). Ev esyasi da mutfak vs ceyiz kismini ben tamamliyorum geri kalanini herhangi bi yerden alabiliriz dedim marka vs istemem( ki ben onceden her seyin en iyisini alan gozume gelmeyen bi insandim bu fikrimi duyan arkadaslarim sen bunu nasıl kabul ettin diye sasirmislardi. Kendimce fedakarlik saymistim ben de)
Onun camasir makinasi var , benim de ocak firin elektronikler vs var. Hatta ayri evlerimiz oldugu icin esyalarimiz tam bi yatak odasi alsak bile isin icinden cikariz. Ama o bunu kabul etmedi nasil olsa esya alinacak simdi olmazsa seneye daha pahali olacak dedi. Evet hakli ama bi yerden kismamiz gerekiyorsa illa bunlardan kisabiliriz baska nerden kisacagiz?
Bizim burda bi gun kapi onunde kına bi gün de salon yapariz. Erkek tarafi da ne isterse öyle yapar karismayiz.
Neyse benim bu iki gün olayi dert oldu. Iki gun ne gerek var masraf olur, yemek cok tutar iki gun kuafor olur vs vs. Hepsi borc olacak o paraya gezelim ne gerek diye dusunuyor. Her seyi gectim yemek kismina takildim bu ayıptir biz nasıl agirlacagiz misafiri buna nasil laf edilebilir ki? Bana gelince ondan kıs bundan kis kina yapma diyor kendine gelince bizim orda öyle gerekir vs vs. Uzunca tartistik asla yapmayacagini soyledi o gun. Ertesi gun normal konusuyoruz bana soguk konusuyor bi yabanci gibi sebebini soruyorum aklim baska yerde diyor. Yine dugun mevzuu acildi. Bi gun salon yapalim bitsin masraf cok oluyo o kadar parayi vermek istemiyorum arabayi falan da satamam dedi. Bi de senin araba borcun olacak dugun borcunu odeyemeyiz dedi. Benim arabam 250 bin borcum 50 bin. Evlendikten sonra sen ben olmaz bizde diye konusmutuk onceden ki asla oyle bi insan degilim maas vs konularinda bile beni para pul isleriyle ugrastirma hesabimizi arada bana da söyle ama takıl kafana gore demistim. Hesap kitap islerinden anlar yatirimi da guzel yapar car cur etmez.
Velhasılı soğuk konusmasina uzuldugumu eskisi gibi konuşmak istedigin zamanda haber vermesini ve oyle konusmayi istedim. Dugun kina ile ilgili de gerekli masraflari cikarip onun 100 bin kadar cikardigi masrafin o kadar olmayacgini soyledim.
Birkac gundur iyi geceler ve gunaydindan baska bi yazismamiz yoktu. Bugun bahsettigimiz masraf islerini tek tek gidip hesap cikardim.
Kapı önü için saz ekibi, kamera, kuafor ve yemek masrafi olacakti. Yemek haric hepsini gerek mesaj ekran goruntusu gerek bu kisilerin iletism kartlariyla birlikte yazıp attım.
( orkesta haftaici 1000 haftasonu olursa 2000, kamera: 1000, kuafor iki gün: 600 tl salon da 8 bin oluyor yemek de burda asci tutulur malzeme alinir bu kadar) yemegin lafinin yapilmasi bile ayıp bu yuzden onun icin digerleri toplamda 5 bini bile gecmeyen bi tutar icin beni o kadar aglatip kalbimi kirmaya deger miydi bilmiyorum.
Bunları hesaplayıp attım sonrasinda da normal konuşmak istersen haber ver mesajini alintilayıp daha ne kadar bekleyecegiz dedim. Ne zaman istersen konusabiliriz demis. Ben de benim istememle alakali değil sen isteyince haber verecektin dedim. Cevap vermedi. Oglen 3te yazdim bu saat oldu cevap yok ve cevrimici de oluyor. Tartismalarimiz vs olurdu ufak tefek ama hic boyle bi durumla karsilasmamistim.
Yazık bana. Ben maddi seylerin onemi yok para meselesinin aramiza girmesine izin vermeyim dedikce para meselesi aramiza dert oldu. Kimseyi zorlamayim zamanla her sey olur yuvamiz mutlu olsun dedikce istedigim tek seyde gönlümü bu kadar kırdı. İçim o kadar parçalandı ki şu saatten sonra yazmama sebebi heralde bi ölüm kalım derdineyse bi ihtimal derim. Onun dışinda bana bu saatten sonra 10 gün düğün yapsa ne değisir.
Sen de bı kina düğün istemeyiver nolacak diyenleriniz olabilir belki hakli da olabilirsiniz ama yapmamamizin tek sebebi ordaki 5 bin lira oldugu icin bunu da yapmayim gonlu olsun diyemiyorum.
Daha sabah bile icimden diyorum ki gelecek ay bulaşik makinasıni alayim da koyayim pahalaniyo ciksin aradan. Ben altin esya abarti bi seyler vs istemedigim icin gururlaniyorum kendimce. Bi tesekkuru hakettim heralde aferin bana derken halden anlamaz dugun diye tutturan biri oldum onun gozunde. Sizce ne konumdayim ben arkadaslar disardan biri olarak hangisiyim? Halden anlamayan bi dugun icin evlilik yolundan donen biri miyim ? Ben bi cevap yazilmayi bile hak etmeyen biri miyim? Beni gorusmeye ikna etmek icin cok ugrasti, seni zor kazandim asla birakmam diyen, daha tartismanin onceki gunune kadar bana bakarken gozleri parlayan biriydi simdi bi cevap bile yazmayacak kadar sogumak mesafe koymak ya da boyle bi sebepten bi an da bitirmek istemek( soylemedi ama gidisat onu gosteriyor) normal mi?
Böyle işte arkadaşlar yazayım içim ferahlasın dedim tanimadiklarina anlatmak hep daha kolaydir ya o mesele işte. Bir de psikolojide yazarak rahatlamak diye bir sey varmis alan yazında ne diye gecer bilmiyorum.
Allah hepimizin zor zamanlarimizda yardimcimiz olsun akliniza gelirsem bana dua edin nolur içim çok üzgün.
Sevmediğini düşünmüyorum maddi konularda herkes sıkıntı yaşıyor ve anlaşmazlıklar oluyor. Aramazsa yazmazsa fazla üstüne gitmeyin yine o dönsün size buradan da sevgisini gözlemlemiş olursunuz. Seven insan iki gün haber almadan duramaz. Kına yapmazsaniz içinizde kalacaksa düğünle birlikte yapın. Ben pişman oldum tek günde bitseydi dedim sonradan. Pandemiyle herkes her şeyi normal karşılıyor artık insanlar ne der diye düşünmeyin ama sonra içinizde kalacak bir şey varsa onu ihmal etmeyin sonra insan sızanıp duruyor. Mesela kınadansa taki daha önemli onları aldirin. Simdi alinmayan sonra asla alinmayacak. Kendinizden fazla fedakarlik yapmayin ne kadar zora girerse kiymetiniz fazla olur. Bilerek zora sokmak degil kastettigim ama kendinizi degersizlestirmeyin, yapıcı olup isteklerinizi mutedil şekilde net tavırla ortaya koyun.

Bana gelince ondan kıs bundan kis kina yapma diyor kendine gelince bizim orda öyle gerekir vs vs.

Bütün bu geleneksel ritüelleri yapmayalım diyen adamın işine gelmeyene "bizim orada öyle" demesi iki yüzlü ve adice...

Ritüeller için ne gerek var yapmayın derdim. Hem siz de sevmiyormuşsunuz, ailelerinizi ikna edin, nikah yapın geçin derdim.
Fakat işine gelene bizim orada öyle diyerek gelenekleri gösteriyorsa orada duracak.

Bence yazışarak değil yüzyüze bir oturun konuşun.
Fedakarlık yapılacaksa karşılıklı olmalı.

Ayrıca yapmak üzere olduğunuz çok büyük bir hatadan dönmeniz gerek.
Parasal konularda her şeyi adamın tasarrufuna bırakmamalısınız.
Hele de daha evlenmeden para konusunda böyle problemler yaşarken...
Çok üzülürsün benden söylemesi.

Kına yapacaksanız lütfen sokaklara taşmayın demeden edemeyeceğim.

kıymetını bılmeyecek adamla evlenmezse sorun olmaz ıste :) nasılsa kıymetını bılmeyecek barı ıstedıgı gıbı harcasın demek yerıne onune altınlarıda serse huzur en onemlısı kardesım demek daha mantıklı olmaz mı ?
ya da dugun zamanı her ıstedıgı yapıldı dıye adamın omur boyu sıkıntılı olmasına katlanmak zorunda mı

bu konusmalar bu donemler nıye var ? kafamıza yatıp yatmadıgını anlamak ıcın ... uyusmadıgını anlasamadıgını omrunun hep boyle dıretme ve ınatla gececegını dusunuyorsa bu kadar basıt bırseyı bıle gozunde koyuyorsa daha ortada nısan bıle yok baksınlar onlerıne ? pazarlıgı ıkısı bırlıkte yapıyor sımdıden adam cok net sartlarını soyluyor ve asla esnetmıyor işine gelırse dıyor yanı bu durumda konu sahıbı ne yapmalı ?

dugune kınaya gelene kadar konu sahıbı ıle adam arasında nerede yasayacakları bıle net degıl onun hakkında bıle anlasamamıslar
Evet aynı şeyi diyoruz ama yorumlar konu sahibine göre yapılıyor daha ortada fol yok yumurta yok aileler tanışmamış iken konu sahibi ile pazarlık masasına oturmuş Bi adam ne olsa kıymet bilmeyecek en azından içinde kalmasın hanımefendi

ya siz niye altınınızı bozduruyorsunuz her şeyden fedakarlık ediyorsunuz borç dediğinizi herkes ödedi bulaşık makinesi de olsun bilezik de beş bin de büyük para değil zmaanla ödenir. Niye borç istemiyor paşa bey iki memur işiniz garanti zaten bu kadar alttan aldığınız her şeyin altında ezilirsiniz
oncekı konusunu okudunuz mu
adam ıllakı ailemın dıbınde yasıcaz dıyor
konu sahıbı bılmedıgım bır sehır kımseyı tanımıyorum orada yasamak ıstemıyorum dıyor
adam da ısıne gelırse dıyor

hanı adam ısım gucum burada baska yerde benım ıcın ıs yok mecburuz falan da demıyor
ısıne gelırse dıyor
boyle dıyen adama daha kına dugun konusması yapıyor konu sahıbı onda da ınatlasıyorlar
sen o zamanda boyleydın sımdı de boylesın senın ıcın benım onemım bellıkı yok sen evlenmek ıcın evlenıyorsun demıyor konu sahıbı

bence asıl sorunları bu

Ben aldığım asgari ücretle bu kadar düşünmüyorum valla memur olursam hala daha düşünürmüşüm demek ki.
Düğün, kına zorunlu şeyler değil ama siz tam olsun derdindesiniz bence. Bir de siz değil de aileniz mi istiyor bunları onu anlamadım? Siz değil de yardımcı olmayan aileniz istiyorsa kesinlikle yapmayın.

konu sahıbı bılmedıgım bır sehır kımseyı tanımıyorum orada yasamak ıstemıyorum dıyor

hanı adam ısım gucum burada baska yerde benım ıcın ıs yok mecburuz falan da demıyor
ısıne gelırse dıyor
boyle dıyen adama daha kına dugun konusması yapıyor konu sahıbı onda da ınatlasıyorlar
sen o zamanda boyleydın sımdı de boylesın senın ıcın benım onemım bellıkı yok sen evlenmek ıcın evlenıyorsun demıyor konu sahıbı

bence asıl sorunları bu
ben kahin olarak gelecek konuları görüyorum

Eşimin annesi evdeki düzenime karışıyor ,eşim ailem daha önemli istersen çık dedi, çocuğumuzun adına eşimin ailesi karar verdi çocuğumu kucağıma alamıyorum...

böyle uzayııp gidecek ömrü boyunca başkalarının kararına uygun kendine ait olmayan bir hayatta yaşayacak konu sahibimiz

arkadaslar
yapacak olan adam yapar sızın su kadar gr altın ısterım su marka beyaz esya ısterım demenıze gerek bıle kalmaz
yapmayacak olana dıretmenın anlamı yok hatta kendınıze sunu dedırtırsınız parasını odedım sus ıste... dıyecek sozunuz olmaz

herkes gucune gore ıstedıgını yapsın erkek tarafı bırsey alırken sızın fıkrınızı sorar sız onlarınkını ama sunu da ısterım bunuda ısterım kavgasına tutusuyorsanız bırbırınıze denk degılsınız demektır. cunku dedıgım gıbı sızın gıbı dusunse sızın fıkrınız ona mantıklı gelse aynı kafada olsanız zaten o tartısmalar olmaz

bu sorunları yasayıp evlenen kısılerde hep sorunlar devam edıyor cunku sorunun ana kaynagı ıletısımsızlık, dınlememe,anlamama ,ınat. bunlar degısmez ınsanlar neyse odur. sımdı gıttıgı yere kadar gıtsın oldugu kadar olsun inadım yenerse onu alt etsın evlenınce nasılsa duzelır yontarım dıye dusunmeyın asla oyle olmuyor tam tersı aradakı tum saygıyı en bastan bıtırmıs oluyorsunuz

ısıne gelırse dıyor

bence asıl sorunları bu
Bu arada ben farklı şehirdeyken sınır çizene kadar göbeğim çatladı bu dediğim dedik adam kadının hayatını şimdiden ipotek altına almış ne şanslı adamlar var ha bu dünyada çeyrek milyonluk arabaya kon maaşı olan memur kadın bul ohhh eşya alma düğün yapma hayat bazılarına mükemmel daha altınları da satacak .Kadının da kocası olmuş olacak ama komik

ben kahin olarak gelecek konuları görüyorum

Eşimin annesi evdeki düzenime karışıyor ,eşim ailem daha önemli istersen çık dedi, çocuğumuzun adına eşimin ailesi karar verdi çocuğumu kucağıma alamıyorum...

böyle uzayııp gidecek ömrü boyunca başkalarının kararına uygun kendine ait olmayan bir hayatta yaşayacak konu sahibimiz
tabıkı oyle olacak .
konu sahıbının alması gereken seylerde kacınıp bak sana masraf olmuyorum ıste dıye ınanılmaz konularda ınanılmaz seylerden kısması oncelıkle sunu gosterır
haa bu kız her kalıba sekıle cabuk gırer ıyı kolay bırı

ya aslan gıbı ol bu lazım arkadasım ben bunu alıyorum ben alıcam zaten konu kapanmıstır bıttı
ben kına yapacagım salon tutacagım senın dugunune karısmıyorum o senın bılecegın ıs bu da benım bılecegım ıs bıttı

yanı kucuk hesaplar yapmak yerıne genele bakıp olması gerektıgı gıbı davransa zaten sorun olmayacak

mesela bır sorun var o sorunu cozemıyorlar neden ? paşamızın canı konusmak mı ıstemıyor nedır bu afralar tafralar

ha sunlar mantıklı bosa havaya para sacmak yerıne gezelım. aracı dugun ıcın nıye satalım satsak yerıne koyamayız dusuncelerı dogru . ama bunun dısında asırı diretmesı var. konu sahıbı diretıyor karsı taraf diretiyor didişiyorlar sonra adam surat asıyor ve sessızlık

bunun ılerısı var daha bu kadar basıt seyı cozemedıler daha cocuk olsun ohooo neler olacak

Evet biz hala yapanlardanız, kapı önü kınası çok kıymetlidir bizim için. Gelenek gorenek adet vs durumlarini ailem de ben de pek umursamayız zorluk çikarmanin anlami yok diye dusunuyoruz ama kapı önünde eş dost toplanıp 2 saat eglenmemiz fazla geliyor ona. Kendileri de böyle bi yapida o yuzden bunu boyle cağ dışı diye gormuyor.
Allah'tan gelenek görenek umursamıyorsunuz demek ki bir de umursasaniz neler yapacaksiniz.
Bence adam haklı sizin strateji baştan sona yanlış. Ev eşyası için ucuza kaçmak tamamen saçma ömürlük ya da uzun ömürlü düşünmeniz lazımken siz kapı önü düğünü olsun ama eşya orta çapta olsa olur diyorsunuz.

*işbu mesaj N nscckts ın mesajını okumadan önce yazılmıştır. Adam bildiğin öküzmüş böyle biriyle evlenmek baştan hata

Ben anlamadım ya şimdi kız tarafının olduğunyerde düğün kına bırde erkek tarafının olduğu yerde mi düğün olacak ee bu saçma değil mi ? Kınayı işte salonda yapıver erkek tarafıda kendi olduğu yerde düğün yapsın 2 düğün bu devirde ne alaka hemde saçmalık ötesi 😑 hoş kına kadar gereksiz bir şey yok valla yapmadım pişmanda değilim ha kınada göbek atılmış ha düğünde 😑 Birde merak ettim 250 binlik araç getiriyor kız bak bak lafları ne alaka çoğu erkek evlenirken araçlı geliyor bundan sonra onlarada öyle derseniz sevinirim.

Bu arada ben farklı şehirdeyken sınır çizene kadar göbeğim çatladı bu dediğim dedik adam kadının hayatını şimdiden ipotek altına almış ne şanslı adamlar var ha bu dünyada çeyrek milyonluk arabaya kon maaşı olan memur kadın bul ohhh eşya alma düğün yapma hayat bazılarına mükemmel daha altınları da satacak .Kadının da kocası olmuş olacak ama komik
sımdı ben suna bakmam ... bekarken neye sahıpmıs
mılyonluk arabası olabılır .adam kızın arabasına konmuyor kı herkes sahıp oldugu seylerle,egıtımıyle ,aılesının bunca zaman o kısının ustunde yaptıgı yatırımla gelıyor evlenıyor zaten
kız araba satalım dıyor adam yok dıyor kıza kalsa bılezık araba ne varsa satacak :KK70: elındekının kıymetını bılmıyor konu sahıbı ve su zamanda bunları satmak ne demek hıc mantıklı degıl

kucuk hesaplar yapıp kendıne esya almayıp sozde masraf etmeyelım dıyerek en onemlı aletlerden olan bulasık makınasını bıle almıyor , yav evlenıyorsun madem para harcayacaksın al buna harca ıste al ıstedıgını. 5 bın kapı onunde eglence yapacagına . bılezık satmalara kalkacagına

adamda kızın bu eksık yonlu dusuncelerını kullanıyor kendıne gore sekıllendırıyor
bellı kı kız tuttugunu koparan ve olması gereken bu dıye dusunebılen bırı degıl 2 konusunda da bunu goruyorum
adam da cok rahat ele avuca alır kaynana hış eder kendısını o zaman der kı ıyıkı satmamısız arabayı bılezıgı cebımde kalmıs
ılla evlenecekse bu adamla asla borca gırmesın asla bırsey satmasın garantısı yok mutlu olacaklarına asla ınanmıyorum

X