Yok sayılmak...

bırsey dıcem

bu dedıgınız dogruysa neden kılo kılo altını olanlar ıhanete ugrayabılıyor, sıddet goruyor bosanıyor falan ?
demek kı ok masraf ettırınce deger artmıyormus karsınızdakı insan duzgun adam degılse zaten kıymetınızı bılmez parayla pulla ılgısı yok

Erkek yapıyor ama borcu ikisi ödeyecek . Gelin 250 binlik arabayı getirirken damadın sesi çıkmıyor on bin TL kızın ailesinin olduğu yerde harcanıp düğün dernek görsün istiyorlar en doğal hakları. Madem erkek tarafı çok istiyor ailesi yapsın düğünü altın bile almiyorlarmis iki gün sonra bozdurmak için bilezik alıyormus

konu sahıbı kapı onunde tantana yapacagına ıstedıgı bulasık makınasını alabılır aslında ben olsam oyle yapardım yanı

gereklı olan seylere yok yok deyıpde en gereksız sekılde para harcayınca adama sacma gelmıstır buyuk ıhtımal

bekarken bızımle eve gelen esyalarıda hesaplarsak bızım bu antepde erkek tarafı altından kalkamaz burada bız kendımıze bır ceyız yaparız aman allah

sımdı bır hesap yapıp esımın onune atayım artık kendısı bana nasıl borcunu oder bılemem sırketı ustume mı yapar ne yaparsa artık

Fazla anlayış çok fazla anlayış milyon kere fazla anlayış göstermişsiniz. Artık siz birşey isteyemez hale gelmişsiniz. Bugün türkiyede düğünlerin bir çoğunda kına ve düğün fix yapılır. Kına yapacak mısın ya da düğün yapacak mısın diye bile sorulmaz. Fix dir. İsteyebilirsiniz. Ya hu 3 kuruş 5 kuruş neyse nelere para harcanıyor. Gideceksiniz 1 haftalığına tatile ve bu düğünle denk mi. Düğün yapmayalım da tatile gidelim. Ne kadar basit bir söylem. Ya zaten günümüzde evlilik kurumu öldü ölüyor. Kızlarımızın bir kına bir düğün hevesi var o da çok görülüyor artık. Para ortak zaten anladığım kadarıyla. Hüküm neden onda. Karar organı neden o. Canım bu noktada bazı problemleriniz var. Tehlikeli problemler bunlar.

Yaptığınız herşey mantıklı olmak zorunda değil. O gelinliği giymek ortada şöyle bir dönmek sizi mutlu edecekse bunu yapın. Malesef toplum bize hep bunu öğretiyor. En iyisini yap. En mantıklısını yap. En başarılı sen ol. En doğru hamleyi sen yap. Hayır canım. Sen sadece mutlu ol.

Evlilik zaten başlı başına mantık işi değil. Yarın öbürgün de çocuk çok masraf çocuk yapmayalım mı diyeceksiniz. Yeri gelecek tek maaşa düşeceksiniz. Hayat bu Allah vermesin üstüne tonlarca plan yaptınız araba ezilip gidecek belki de. Maddiyat para bunlardan daha fazlası evlilik. Varlık içinde yokluk çekiyorsunuz. Bugün bi çiftin eline 100 bin ver. Düğününü de yapar eşyasını da alır. Ona gerek yok buna gerek yok. İdare etsin yeter. bekar evi kurmuyorsunuz ki. Evliliğin bir ağırlığı var. Heyecanı var. Bu kadar kendinizi sıkıştırıp hangi feraha ermek istiyorsunuz.

Sorunlarınız karşılıklı. Kendinizi bir kısma girdabına sokmuşsunuz. Bütün hevesinizi heyecanınızı elinizden almış. Paranın bu kadar ön planda olduğu para merkezli yapılan planlar insan ruhuna ciddi zararlar verir. İlişkiler üzerindeki etkilerini zaten yukarı da anlatmışsınız.

Hani bi mobilyadan kavga etti düğün üstü ayrıldılar diye şaştakal dinlediğimiz hikayeler varya burdan çıkıyor işte.

O eş seçimindeki yanlışınız ve kendi değerinizi bilmemenizden kaynaklanıyordur. Bir şey istememenizden değil. Ben insanlara kendimi sevdirmek, az masraf yaptırmak için istemezlik etmedim. Zaten kendi masrafımızı kendimiz yapıp borcu da kendimiz ödeyeceğimiz için istemedim. Neden kendimizi zora sokalım dedik. Eş ailesinden bir şey beklemedim, doğal olarak onların beklentileri varsa onları da karşılamadım.

Bencede kapı önünde yapılmasın bı zahmet damat bey salon tutsun . Ben bu formda niye kadınların istekleri absurd karşılanıyor onu anlayamiyorum . Bu kadının hakkı değil mi kendi geleneklerine göre ailesiyle evlenmek düğün yapmak . Sürekli kadınlar niye acıların kadını olup bir seyleri kabul etmek zorunda .zaten kadın çalışıyor birlikte yapılabilir alınacaklaf bulaşık makinesini bile istememek konu sahibinin saflığı zaten adam aşırı derecede pinti belli ki iki memur bir bulaşık makinesi almiyorsa evlenmesin bı zahmet

Kına ve salonda düğün yapılacakmış kız tarafının olduğu yerde. 2 düğünü nasıl 10 bine çıkaracak?

Benim bahsettiğim borç değil ki şu şunu aldı hesabı değil ama kadinlar niye isteyemiyor evlenirken birşey bunu anlayamıyorum bir ev kuruluyorsa herkes bı zahmet elini taşın altına koysun onu idare et bunu et anlamlı gelmiylr bu bana aileler de bı şeyler yapsın yani hangksinin durumu iyiyse bı zahmet yardım etsinler

Onların orda kapı önünde yapılırmış, kız kendisi öyle istiyor. Ertesi gece de salonda düğün yapılırmış. Bir de mecburen erkek tarafında yapılırsa, ohh 3 gün 3 gece düğün

salonda yapsınlar tabı bence de salonda yapılmalı

adam pintı olsa bosa harcamayalım o parayla gezelım demezdı
konuda adam gezelım dıyor dugune gıden para havaya gıdıyor o parayla gezelım dıyor
ben olsam bende gezerdım

yoo ıstedıgı bırsey varsa ben evımıze bunu almak ıstıyorum dıyebılır ısteyebılır bulasık makınasını bıle almaktan kacınan konu sahıbı
adam kendısı demıs ne alınacaksa alınsın seneye daha pahalı olur dıye :)

Kına ve salonda düğün yapılacakmış kız tarafının olduğu yerde. 2 düğünü nasıl 10 bine çıkaracak?
10 olmasın 20 olsun damat bey cebindeki akrebi bı salsın artık . İnsanlar evlenirken düğün talep edebilir evdeki yaşlı olanlar başka şehre gelmeyebilir dünyadaki en pahalı düğün olmasına gerek yok ben Ankara da yaşıyorum düğün salonumuz gayet güzel bir yerde 10 bine tuttuk istendiği zaman herşey yapılıyor yeter ki gönüller bir olsun herkesin de gönlü olsun

Orda yanlış okumuşum konu sahibi çok pintiymişsin
İyi de insan istediği zmaan fezebilir bu bir tercihtir düğünü bir kere yapabilirsin ve dünyanın en pahalı mekanı olmasına gerek yok . Ona göre gereksiz olan birşey kız ve ailesi için önemliymiş bunu dikalate alması gerekir

Onların orda kapı önünde yapılırmış, kız kendisi öyle istiyor. Ertesi gece de salonda düğün yapılırmış. Bir de mecburen erkek tarafında yapılırsa, ohh 3 gün 3 gece düğün
Kapı önünde olan her düğüne kinaya karşıyım . O zaman düğün erkek tarafında değil kız tarafında yapılsın üç gün üç gece olmaz . Kına ve düğün aynı gunde yapılabilir ben yaptım oluyor gayet

Her masrafın altına sizde elinizi sokuyorsunuz sadece nişanlınıza bindirmiyorsunuz büyün yükü. Sizinde söz söyleme ve istediğinizi yapma hakkınız var nişanlınızın her dediğine tamam olur demeyin insan oğlu ne kadar severse sevsin bazen olur bir el sağlıklığı dilemek zorlarına gider kimse kıymet bilmez bu hayatta onun için içinizde kalacagına istediğinizi yapın yapmaktada özgürsünüz. Şimdiden böyle olursa evlenince daha cok sıkıntı çekersiniz bu kadar iyi niyetli olmayın

adam aslında kınaya dugune yok demıyor 2-3 kere ust uste olması sacma dıyor su donemde dugune harcayacagımıza akrep akrabaların gonlunu edeceklerıne gezelım dıyor
mantıklı yanı

ılla da dugun yapılacaksa adam ben borc odemek ıstemıyorum o yukun altına gırmeyelım dıyor
e o da dogru ellerınde cıldırmıs gıbı havaya sacacak paraları varsa bılemem de demek kı konu sahıbı beyaz alma almaya bıle cekındıgıne gore oyle pek de paraları yok nedır bu savurganlık nedır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…