Yok sayılmak...

evet dugun kına aynı gun olabılır ılk kına kıyafetını gıyer hazır herkes orada herkes hazır
sonra da gelınlıgını gıyer
ben gormustum oyle
kızlar falanda dans edıyordu ortalarda sevımlılerdı olabılır bu

Kına kadar gereksiz bir şey yok. Bizde aileler ödedi düğünü. Zorlanmadık. Kayınvalidem tutturdu kına da kına. Kapı önünde üstelik. Asla kimseden küfür yiyerek mutlu bir yuva kurmam ben dedim. Hastası, bebeği var belki. Yazık değil mi? Bencillik bana göre. Kapı önünde gürültü yapmak için o para verilmez. Zaten kapı önünden güzel fotoğraf da çıkmaz. Ben sizin yerinizde olsam düğün, balayı ve fotoğraf çekimine para harcarım.

Kaç sene önce Ben de 3 bine yemekli düğün yaptım şahane bi yerde 9 sene önce şu devirde 20 bine altından kalkın iki düğünün madalya takarım. Kıyafetleri zaten 10 bin tutar. Bu yaz bir düğün yaptık gayet hakimim piyasaya.

Konu sahibi düğün isteyebilir ama önceliğinin ailesinin bulunduğu şehirde iki düğün birden olması bana mantıklı gelmiyor. Eski eşyalara razı olup iki düğün olmazsa ben gelin gitmem diye türkü çığırmanın mantıklı bir tarafı yok. Adama da mantıksız geliyor ki yerden göğe kadar haklı. Bu adamın ailesi, yaşlısı yok mu? O tarafta düğün yapmak gerekmeyecek mi? Bir o tarafta bir bu tarafta yaparsın olur biter. Ben aynı şehirde iki düğün istiyorum bizim burda böyle diyenin neresini haklı buluyorsunuz allah aşkına?

konu sahıbı sevdıgınız beye dedıgım gıbı mesaj attınız mı
orta yolu bulmak ıstıyorum ıkımızın de gonlu ve ıstedıgı olsun ıstıyorum dıye

Düğün ve kinam aynı gündü yemekli yapmak mantıksız olduğu için hiç o işlere girmedik on bin TL'ye gayet göl kenarında güzel bir düğün yaptık alışverişik de alınmıştı ikramlar flaan emin olun iki memur bizden daha çok imkanları vardır . Şimdi düğün bazı çiftler için önemli değilse gezerek harcanmasına karşı değilim . Ama son zamanlarda bu düğün linclemeyi de anlayamıyorum . Abartilmadigi sürece eson dostum akrabanın olduğu birlikte eglenilen dans edilen günün nesi kötü olabilir . Ben Ankaraliyim ve bizde düğün önemlidir . Eşimle benim ve kültürümde önemli yer tutan bu kutlamaya boşver yhaaa gereksiz diye baksa sorun çıkarırdim .

Eşimin ve ailemin maddi durumu müsait olmasına rağmen ne kına yaptım ne düğün. 25 yaşındaydım eşim herşeyi bana bıraktı ne istersen onu yaparız kimseye ihtiyacımız yok diyerek. Herşeyin sonunda 20bin tl fazladan paramız vardı takılar yüzünden. Kınayı teyzemde annemin gönlü olsun diye 5 kadın yaptık. Nikahım çok sade oldu arkasından sadece sevip görüştüğümüz insanlarla yemeğe çıktık. Gelinliğimi bile trendyoldan aldım bizimkilerin içinde kalmasın diye ben beyaz bir elbiseye de fittim. Anlayacağınız sohbet etmediğim etmeyeceğim insanlar düğünümde göbek atacak diye ne kendi kazandığımı ne eşimin kazandıklarını 2-3 saate sığdıracak kadar zengin değilim. Kimse de olmamalı. Size de tavsiyem bunları istememenin artı bir yönü olmadığını normal olanın zaten bunları gereksiz bulmak oldugunu bilin. Herşeyiyle dört dörtlük oldu. Kimse kırılmadı, üzülmedi takdir topladık gösterişten uzak durduğumuz için. Nişanlınızı haklı buldum. İnanın o hengame sonrası yorgun argın eve gittiğinizde gereksiz olduğunu anlayacak, harcadığınıza pişman olacaksınız. Yine de siz bilirsiniz. Allah tamamına erdirsin.

1.5 yıl önce şu an kışin tutulsa en fazla 15 verilir ucuz olan yer istenilince bulunuyor Kudra hanım . İki düğün çok saçma zaten aynı günde kına ve düğün yapılabilir bence .

Benim gördüğüm de tam tersi oluyor. Ne kadar beklentin olursa karşılık bekleniyor. Ev veren kayınvalide zırt pırt gelir mesela. Şaşmaz.

Benimle şimdiden bu kadar para muhabbeti yapan biri ile ben evlenemem ya ,mümkün değil mutlu olamam.Farkettiniz mi konuştuğunuz tek şey para.Ayrica böyle bütün ipleri erkeğin eline veripte mutlu olan kadın ben daha hic görmedim, aklınızda bulunsun,size hicbir zaman teşekkür etmeyecek boşuna beklemeyin zira erkekleri bir miktar yormazsaniz her şeye tamam derseniz ,parayi pulu onun yönetimine verirseniz yarin bir gün burda baska mutsuzluklarla konu açarsınız

Benzer şeyleri ben de yaşamiştim . Arka plandaki ailesi bunlara sebep olabilir . Bu tarz sorunlara yaklaşimları evlilikte deanaormallilker olacağinı gösteriyor ne yazık ki ... ailesi ve kendisi paraya insan gönlünden daha çok önem veriyorlar demek ki ... ne yapsan kendini anlatamazsın o yüzden daha fazla açıklama yapma ve alttan alma . Her şeyin azını değil iyisini işte kendini kıymetlendir ve maddi konular sorumluluğunu üzerine alma

Benim gördüğüm de tam tersi oluyor. Ne kadar beklentin olursa karşılık bekleniyor. Ev veren kayınvalide zırt pırt gelir mesela. Şaşmaz.
Vallahi evi zorla verseler almam Ama ailelerde işin ucundan biraz tutmalı ya düğüne ya da altına iki destek atmalı bence . Ben belki daha geleneksel düşünüyor olblirim ama herkes bütçesi doğrultusunda evlatlarına destek olmalı bence

dugun ulke genelınde genelde onem verılırde
bana gore buna degecek akrabaların olması lazım
yapmak ısteyende kendısı bılır tabı fakat sırf bunun ıcın borca gırıyorlar en guzel yılları borc odemekle kendılerını kısmakla gecıyor yazık degıl mı buna deger mı o akrabalar bılemıyorum

ben kına da yapmadım
yemeklı nısan yaptım yeter ıste

Ben Nisan ve kına için ayrı bir yer tutmadım çok gereksiz görüyorum düğünde 10 bine geldi toplamda gayet güzel temiz bir yerdi gol kenarında . Düğün bütçeye göre yıllarca borç yapılmadan yapılabileceğini düşünüyorum .

uygun fıyatlı bulabılıyorlarsa hesaplarına uyuyorsa benım ıcın dugun yapmalarında bır sakınca yok :)
konu sahıbı ve sevgılısı karsılıklı zıtlasmadan sorunu cozebıleceklermı asıl mesele bu
aslında bu konular coook basır ve cozumu kolay seyler
bakalım meselelerı cozebılecekler mı bırbırlerını kırmadan dınleyerek

Ben konu sahibinin sevgilisine inanılmaz ayar oldum altın alınacak satılacak ev eşyaları birleştirilecek e 250 bine araba gelecek gel gelelim düğüne takılmış cidden bakın dugunumu erkek tarafı yapmadı ailem yaptı ne altın sordum ne başka birşey sadece eşyaları aileler ve biz ortak aldık ben ve eşim de çalışıyorduk hiç erkek taraafi şunu bunu yapmak zorunda diye düşünen bı insan değilim ama bu erkek arkadaş bana çok pinti geldi

bence asıl konu sahıbı pıntı kendı kendısıne beyaz esya alırken bıle elı tıtrıyor bırsey almıyor adam kendısı dıyor esya alınacak al şimdı sonra alsak daha zamlı olur dıye
gezelım dıyor adam
pıntı ınsan oyle mı der hıc pıntı gormemıssınız

Ahahaha doğru konuyu kendi kalem gibi savundum artık cekiliyorim konu sahibi suya sabuna dokunmuyor zaten ya cidden ama bulasik makinesi almiyorlar bilezigi satiyorlar ama araba iki yüz elli bin çok değişik bı çift sizde haklısınız

Her yoruma tek tek cevap verip mesaj kalabalığı yapmayayim dedim her ne kadar kapı önü kınası yapma potansiyelinde görgüsüz ve çağ dışı olsam da bazen düşunceli olabiliyorum
Önce bu kapı önü muhabbetine geleyim evet bazı yerler şehirler için kapı önünde calgı kalabalık vs söz konusu bile olamaz haklısınız. Ama bazı yerler şehirler köyler kasabalar için de kapı önündeki eglenceye karismak söz konusu değildir. Yani bebeği ağlayan annemizin dugunu de bu sekilde olmustur burda. O yuzden kapsın gelsin bebeğini iki tur da ben avutayım sıkıntı yok. Hasta yaşlı olan da 2 3 saat idare ediyor bizde insanları hoşgorduk bu konuda. O yüzden aman kapı önü ne ya diyenler siz de kendinizce haklisiniz cunku size anormal ama bizde oyle degil. Biz dedigim ben degilim yasadigim bölge o sesi duyacak insanlar ki zaten onlar da bize eslik eder.
Diğer bir konu benim pintiliğim değil ben nasıl olsa alinacak elimde param varken şu makinayi aradan cikariyim dedim. O da baska bi sey alir sen ben demeyiz diye dusundum.
Daha sonraki mevzu parasızlıktan ölüyor olsak inanın gunluk kiyafetimi giyer nikahimi kıyarim, sonra da evime gelip kuru ekmegimi yerim derdim bu değil ki. Derdim olabilecekken fazla masraf gormesi tamam bazilariniz gibi dusunmus evet fazla masraf cikti ama hadi gonlun olsun 5 bin de ona verelim diyememesi ya da bir mesajima cevap bile verememesi. Bir arkadas yazmisti bu yönünu yeni görüyorsunuz diye evet saskinligim üzüntüm bu sebepten belki de.
Fazla taviz vermişim haklisiniz. Bunları taviz değil de mutluluğum için fekakarlik olarak görmüştüm aslinda yanılmışım.
Bulunmaz hint kumaşı midır simdi bi sorguluyorum tabii ama ilk basta bulunmaz hint kumasini buldugumu zannettigim icin gorusmeye baslamistim. Daha once kimseyle gorusmedim bi dusuneyim bile dememistim ama o benim iste bu diyecegim insanlıkta biriydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…