Yok sayılmak...

Yanılıyorsunuz. Katlanılacak şeyler var katlanılmayacak şeyler var. Empati yapıyorum eşim bana kapı önünde kına ertesi gece de düğün istiyorum dese “tamam o zaman hayatım onu yapacak birini bul” derdim çok net. Bunun tartışması bile olmazdı. Ama o koltuk takımını değil bunu alalım dese olur derdim sevmesem de onun beğendiği takımı.

Siz de düğün sevmiyor ve gitmiyormuşsunuz zaten. Gelecek misafire de eziyet. Aynı insanlar iki gece üstüste sizin kınanıza düğününüze gelecekler. Hadi kızın yaşadığı şehirde kına erkeğinkinde düğün olsa bir mantığı var diyeceğim ama şu anlattıklarınızın hiç bir mantıklı tarafı yok. Siz de bulamıyorsunuz ki sadece istiyorum diyorsunuz.
Istiyorum değil bizde boyle yapilir. En bastan konustugumuzda hayir diyebilmeli beni son dakika allak bullak etmemeliydi

Ülkemiz için genel durumu söyleyeyim. Tabi ki istisnalar vardır.

Şimdi birincisi öyle onu kısayım bundan feragat edeyim onu istemeyeyim bu da olmasın diyenlere teşekkür eden az bulunuyor bu forumda da çokça gördüm. Kendine değer vermiyor hiçbir şey istemiyor derler ifademi şahsi algılamayın lüften salak gözüyle bakarlar. Ve siz istemedikçe bu sefer istediğiniz küçük şeyler bile göze batar. Ki sizde de öyle olmuş. Hayır efendim bileziğim takılacak bekarlık eşyaları kullanmak istemem tek taşım şu karat olacak deseydiniz o zaman düğün isteğiniz göze batmazdı muhtemelen.

Düğün konusunda da 2 güne gerek olduğunu düşünmüyorum. Genelde çift taraflı düğün olacaksa kına düğün bir yapılıyor artık çoğu yerde. Bir de yemekli yapacakmışsınız orkestra şu bu diyorsunuz az bir meblağ gibi görünse de cidden gereksiz. Ki erkek tarafından kalkıp düğüne gelecek olanlar için kalacak yer vs ayarlamak gerekecek en az 2 gün. Diğer türlü insanlar kalmadan dönebilirler.

Ha bu arada pandemiyi yok saydım siz öyle yaptığınız için.

Okurken fenalık geldi. Onu istemem bunu almayız diye diye kendinizce bir sürü taviz vermişsiniz. Bulunmaz Hint kumaşı mı bu adam? Niye bu kadar çaba, yokluğa razı olmak? Verdiğiniz tavizler de genelde hayat kalitenizi yükseltecek şeyler. Ben olsam sokakta kına gecesi yapıp elalemi rahatsız edip sövdüreceğime giderim temiz temiz bir bulaşık makinesi alırım, istediğim tarzda bir koltuk bakarım vs. Yapmayın Allah aşkına. Bebeği, hastası olan var. Millet sizi mi çekecek 🙄

Evet biz hala yapanlardanız, kapı önü kınası çok kıymetlidir bizim için. Gelenek gorenek adet vs durumlarini ailem de ben de pek umursamayız zorluk çikarmanin anlami yok diye dusunuyoruz ama kapı önünde eş dost toplanıp 2 saat eglenmemiz fazla geliyor ona. Kendileri de böyle bi yapida o yuzden bunu boyle cağ dışı diye gormuyor.
Çağ dışı olan bir durum kesinlikle yok ben kına düğün ikisini bir yapan biriyim pandemi sürecinde nikahtan çıkın masraf etmeyin diye konuşan çok oldu 3 saatte olsa evin tek kızıyım gelinliğimi giyip bindallımı giyip evlendim gözümde kalmadı .. Maddi şeylermiş çağ dışıymış yok düğüne para verilirmi sene kaçmış bunları duymayın bunlar farklı değerler herkes bilmez .. Kalbinizin sesini dinleyin böyle şeyler inanın yaşanıyor inşallah çok fazla incinmeden sorunlar çözülür 🙏🏻

Düğün işlerinde ne kadar çok şey istersen o kadar kıymetli olursun. Ne kadar çok şeyden vazgeçersen( masraf olmasın diye) o kadar kıymetin azalır. Tavrınızı net koyun bu bir yıldırma politikası siz kendiliğinden vazgeçin diye yapıyor. Ben kapı önü düğünü kınası sevmem ama madem siz bunu istiyorsunuz o zaman geri adım atmayın

Istiyorum değil bizde boyle yapilir. En bastan konustugumuzda hayir diyebilmeli beni son dakika allak bullak etmemeliydi
Daha en baştasınız zaten. Konuşmanız gereken zamanda konuşuyorsunuz. Düğüne bir hafta kala vazgeçmiş gibi davranmayın.

Herkesin bir sürü adeti var ama hepsini yapmıyoruz öyle değil mi? Bizde öyle yapılır gibi bir gerekçe geçerli değil.

Bazı cevapları cidden anlayamadım herkes konu sahibesine dur dur düğün yapma onu yapma bunu yapma demiş de konu sahibesi istiyor içinden geliyor tabi ki yapsın. En ekonomik şekle getirmek için kırpıp kuş kadar bir 5000TL bırakmış. Bunu da çok gören, konu sahibesinin hevesini kursağında bırakan adama burda hak bulmayın rica ederim.

Düğün işlerinde ne kadar çok şey istersen o kadar kıymetli olursun. Ne kadar çok şeyden vazgeçersen( masraf olmasın diye) o kadar kıymetin azalır. Tavrınızı net koyun bu bir yıldırma politikası siz kendiliğinden vazgeçin diye yapıyor. Ben kapı önü düğünü kınası sevmem ama madem siz bunu istiyorsunuz o zaman geri adım atmayın
Hiç bir şey istemedim, aldırmadım, almadım. Gerekli olanları birlikte aldık geçtik. Hala eşimin bekar evinden gelen beyaz eşyaları kullanıyorum. Gayet kıymetliyim bence. Kıymetinizi düğün zamanı size yapılan masrafla ölçmeyin bu devirde n’olur ya. Başlık parası da isteyin tam olsun bari.

Biziz o biz😁 gereksizligi konusu goreceli bir kavram bana gore onun istedigi cok gereksiz seyler var ama insan bu herkes ayni seyi isteyemez e hadi gonlu olsun kırilmasin deyip yapiyoruz. Evlilikte yok mu asla digeri icin bazi seylere katlanmak ben mi yaniliyorum ki
Kapı önünde kına yapacağıma hiç yapmam.
Ki zaten kına yapmadım gereksiz

Düşüncesizmiş. İcinizde kalmasın diye bile gonlunüzü yapmasi lazimdı. Sanki ortak işe giriyorsunuz onu kıs bunu kıs. Memursunuz bir de, gonlunüze göre bir dugun yapin zaten abartıya kaçacak biri degilsiniz belli. Ben de dugüne gitmeyi sevmem ama ke di kınam dugunüm.oldu ve guzel oldu hep guzel hayirliyirum. Gelinlik de aldım pahalıya kacmadan. İlerde kızıma gösteririm veririm anı olur

Evet biz hala yapanlardanız, kapı önü kınası çok kıymetlidir bizim için. Gelenek gorenek adet vs durumlarini ailem de ben de pek umursamayız zorluk çikarmanin anlami yok diye dusunuyoruz ama kapı önünde eş dost toplanıp 2 saat eglenmemiz fazla geliyor ona. Kendileri de böyle bi yapida o yuzden bunu boyle cağ dışı diye gormuyor.
sızın o kıymetlı kapı onu kınanız kac bebegı yatagından sıcratıyor kac hastayı rahatsız edıyor kac ınsanın basını sısırıyor haberınız var mı

madem aılenızde sızde pek gelenek gorenek umursamıyormussunuz lutfen ama lutfen su kapı onunde yapılan sızın eglendıgınız ama baskaları ıcın ıskence olan seyı yapmayın

kendılerı oyle yapıda olsa onlarda gobek atacak yer ararlardı kapı onu pencere kenarı catı tepesı farketmeksızın demek kı pek de oyle yapıda degıllermıs sıze de yapma gereksız dedıgıne gore

5 bıne gıdın altın alın seneye kar etmıs olursunuz
ya da 1-2 gun fazla balayı yapın
gıdıp ıstedıgınız bır esyayı alın en azından bosa gıtmez

Bazı cevapları cidden anlayamadım herkes konu sahibesine dur dur düğün yapma onu yapma bunu yapma demiş de konu sahibesi istiyor içinden geliyor tabi ki yapsın. En ekonomik şekle getirmek için kırpıp kuş kadar bir 5000TL bırakmış. Bunu da çok gören, konu sahibesinin hevesini kursağında bırakan adama burda hak bulmayın rica ederim.
dugunu erkek yapıyor erkek ben dugun yapamam butcem yetmez derse kım ne dıyebılır :) borca gırmek ıstemıyorum demıs haklı ve mantıklı olarak
sen mantıklı kadınsın yapma miss ıkı cıftetellı ıcın dunyanın parasını baymak mantıklı mı ustelık borc ıle :KK66:

Bunu kabul etmiyor. Ben kına yaparsam o da en iyi yerde dugun yaparmis. Tamam ben kina yapayim sen de istedigin yerde dugun diyorum ona da yanasmiyor
hee yok oda sızın kınanıza karısamaz
ıkımızınde gonlu olsun zıtlasmaya gerek yok amacım ortak noktayı bulmak desenıze bır ne dıyecek
hadı sımdı yazın ne yazdıgını da soyleyın bıze sımdı canlı canlı

Hiç bir şey istemedim, aldırmadım, almadım. Gerekli olanları birlikte aldık geçtik. Hala eşimin bekar evinden gelen beyaz eşyaları kullanıyorum. Gayet kıymetliyim bence. Kıymetinizi düğün zamanı size yapılan masrafla ölçmeyin bu devirde n’olur ya. Başlık parası da isteyin tam olsun bari.
Şimdi ki aklım olsa başlık parası da isterdim . Ona gerek yok bunu yapmayalım su gereksiz deyince ne oluyr ki gene aile ne ise istekleri devam ediyor. Bence sizin şansınız eşiniz ama herkeste öyle olmuyor evlenilen kişinin ailesi geleneksel bakış acisindaysa gayret etmedikleri geline aman da bu kız birsey istemedi demiyorlar aksine yukleniyorlar

X