Yok mu Mutlu Evlilik?

bence bunlar goreceli, onemli olan doğru kişiyi bulabilmek.
evliliğimde çok mutsuzluklar yaşadım ama şükür ki şu an ara ara yoklasa da, genellikle mutluyum.
biraz ben beklentilerimi değiştirdim, biraz eşim.
lakin belki başka biri benim evliliğimde çok mutlu olurdu, ya da bir başkası çok mutsuz.
herkesin mutluluk beklentisi farklı.
sözün özü mutluyum diye yazanlara imrenmeyin boşuna, çünkü onun mutlu olduğu kriterlerle siz mutlu olmayabilirsiniz.

Evlilik konusunda erkek eşine destek olsn tabi ki ama kendini koruyacak olan yine kadındır. Bu sahip çıkmak değil de destek olmak kıvamında olmalı.

mutlu evlilik tabi ki var ancak %100 mutluluk yok.bu da olması mümkün olmayan bir şey zaten.erkekler idare edilmesi gereken varlıklardır çünkü bir yere kadar düşünebiliyorlar.bu her erkek için geçerlidir fark konularda değişiklik gösterir.arkadaşların dediği gibi sahiplenmeyi de bizim toplum çok yanlış anlıyor destek olmak başka karşıdaki bayana saygı duymayıp hayatına haddinden fazla müdahale etmek başka meselelerdir

burası ''bir derdim var'' olduğu için genellikle insanlar mutsuzlularını sıkıntılarını paylaşıyor,kimse şükür çok mutluyum iyiki evlendim diye başlık açamıyor,o yüzden buraya odaklanarak endişeye kapılmak biraz yersiz oluyor yada eşinden kayınvalidesinden şikayet eden birinin başlığı altına ben mutluyum,eşimde şöyle iyi böyle sadık diyemiyor insan. Mutlu saygı çerçevesinde yürüyen evlilikler tabiki var.
Eşim saygılı,sevgi dolu,sorumluluk sahibi,sadık evine bağlı bir erkek üç senelik evliyiz ufak tefek tartışmalar tabiki oluyor ama yüzeysel geçip gidiyor. Kendimden çok ona güvenirim,beni yarı yolda bırakmayacağına eminim evlenmeden önce de 5 sene birlikteydik hemde ayrı şehirlerde şimdide ailemin yanına memlekete giderken iç huzuruyla çeker giderim kapımı ben yokken acaba? lar gelmez aklıma o benim en büyük şansım tek eksiğimiz bir bebek o da hayırlısıyla sağlıkla gelir inşallah

Tabi ki var böyle evlilikler.. Ama bir elin beş parmağıda bir değilken her günümüzün aynı olması imkansız olur. Bu birazda beklentilerle ilgili sanırım.. Evlilikten ne beklediğinle ilgili.. Peri masalı gibi bir evlilik beklentisinde olduğun zaman gerçekler hayal kırıklığına uğratabiliyor. Bende mutlu bir evliliğe sahibim.. Sıkıntılarımız olmadı mı? Tabi ki oldu.. Ama yine de ona sarıldığımda iyi ki evlenmişiz diyebiliyorum ve o da bunu söylüyor. Bu önemli bir şey. :)

Burada okuduklarım demişsiniz. Bdv bölümünü okursanız sadece bölümün konsepti gereği zaten sürekli olumlu şeyler okumanız imkansız :) O yüzden herkes aynı değildir.

Bir kısmına katılıyor, bir kısmına katılmıyorum. Erkekler idare edilmesi gereken varlıklardır çünkü bir yere kadar düşünebiliyorlar demek erkeği biraz aşağılamak gibi geldi bana. Hele ki her erkek böyledir diye genellemek fena...

Erkekler idare edilmesi gereken varlıklar değildir. Erkeğin hayatına giren kadınlar, önce annesi, sonra karısı onu idare etmeye çalıştığı ve buna alıştırdığı için böyle davranıyorlar. Onun yerine yapan, onun yerine düşünen, onu yönlendiren biri varsa neden kendini yorsun ki adam? Ben olsam ben de yapmam bunu.

Evlilik idare etme sanatıdır. Kadın da erkek de karşı tarafla olan ilişkisinde, karşı tarafın ailesiyle ve kendi ailesiyle olan ilişkilerde, iki aile arası ilişkilerde idare edici rol üstlenmek zorundadır. Mutluluk ancak böyle mümkün olur. Sadece kadın idare edici rolü üstlenirse bir yerden sonra film kopar.

çok şükür benim evliliğim de çok güzel..

bunda en büyük etken aramızdakı

1-saygı

2-eşimin öyle höt höt illa benim dediğim olacak diyen biri olmaması

3- en önemlisi aileleirmize çok bağlanmamız

ne o ne ben birbirimizin ailesi hakkında en ufak bir eleştiri kötü söz söylemedik

çünkü kimse ailesi bir hata etsın istemez onların hatasını ben neden eşimden çıkarayım?

4-bir de eşim dengeyi kurabilen biri

zaten bunlar olduktan sonra mutluluk kaçınılmaz olur sanırım

Cok sukur evliligimde mutluyum.sevgi saygi ve hosgoru var aramizda...
Ailem de esimi el ustunde tutar.kp kv dede sever sorun cikartmazlar...
Ikimizde ailelerle asiri bagli degiliz..esim annesini cok sever ama bagimli degil..dengeyi cok iyi koruyor.
Gelenek goreneklerimize hosgorulu olduk hep.kinamadik kucuk bulmadik.misal bizim ailede masa uzerinde yemek yenirken esimin tum sulalesi yer sofrasinda yer.hic garipsemedim.bu kucuk bi ornek.hatta dedesini ve ananesini yemege davet ettim rahat etsinler diye yer sofrasi actim onlara:)
Bu hosgorudur..kayinvalidem yuzume soyledi..bizi hic garipsemedin.kibirlenmedin allah razi olsun diye..
Boyle boyle liste uzar gider...mutlu olmak cogu bizim elimizde olan seyler...
Ufak tefek sorunlar olsada aradaki sevgi guclu olunca atlatiyorsun herseyi...allahim bozmasin..esim benim mucizem..rabbim herkese nasip etsin.

aslında aynı şeyden bahsediyoruz.evlilik idare etme sanatı evet katılıyorum ve her erkek aynıdı derken, her erkeğin idare edilmesi gereken bir yanı vardır demek istedim çünkü evlenmeden önce de onu idare eden bir annesi vardı ve eşi annesinin yerini alır. %100 kendi başına herşeyi idare eden bir erkek yok olması da yaratılışlarına aykırı zaten

21 yıldır Evliyim, evlilik 21 yıllık ama eşimle mazimiz daha eski, 21 yılın son 15 yılı eşim işini eve taşıdığından 7/24 bir aradayız, evde erkek zordur derler, ben hiç zorluğunu görmedim, sevgi 21 yıl öncesine nazaran daha da arttı, saygımızsa hiç eksilmedi, biz birbirimizin eşi, hayat Arkadaşı, ana babası, yoldaşı, sırdaşı olduk, hayat Müşterek dedik ne yapılacaksa kolları sıvayıp birlikte yaptık, yapıyoruz.
Bunca yıla rağmen gözlerimize aşkla bakarız, masal mı evet belki masal gibi bir evlilik, birbirimize kızdığımızda oldu fakat kızmalar anlık patlamaların ötesini yaşamadık biz.

Eşimde bende milyonlarca kere Dünya'ya gelsek yine birbirimizden başkasını istemeyiz.
Ama tabii bu karşılıklı şans meselesi, o benim ben onun şansıydım.

var cnm.. benım evlılıgım cok sukurkı ılk gunden berı mukemmel hıı belkı dıyeceksınızdır 3 senelık daha erken ama bence evlılıgın temelı en tehlıkelı yılları ılk yıllar.. bu zamana kadar sorun yasamadıysam yasamam dıyorum.. oylekı hıcbır sekılde ne kavga ne gurultu ne hakaret ne saygısızlık.. aksıne okadar ıyı anlasıyoruz kı sankı 40 senelık evlıyız hemde ılk gunkı heyecan gıbı.. en onemlı sey saygı sadakat sevgı ama bır onemlı husus daha varkı oda arkadas olabılmek bence bu cok onemlı bunu basarınca evlılık sultanlıga doner.. yok mu benım yada onun hoslanmadıgı seyler elbette var benım sevdıgım seylerı bır hafta yapıyorsak sıkılmadan surat etmeden onun sevdıgı seylerıde bır baska bos vaktımızde yapıyoruz.. yasanılan hersey evımızın ıcınde kalıyor moralımde bozuk olsa kızsaksa dısarıda sankı hersey dort dortlukmusuz gıbıdır.. temızlıklerı yemeklerı herbıseyı ortak yapıyoruz.. kısacası koca yada hanım degıl hayat arkadası olmak esastır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…