- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.411
-
- Konu Sahibi masaldenizindekucuksal
aynen! art niyet yoksa hersey cozulur Allah'in izniyle..Bir de söylemeden geçemeyeceğim. Mutlu evliliğin temel şartı mutlu iki insandır. Hayata pozitif bakan, bardağın dolu tarafını gören insanlar evliliklerinde de mutluluğu, huzuru bulabilirler.
o sahip cikmak degil de, tekeline alip bogmak oluyor.. (kiskanclik mevzusu)
evlilere hak veriyorum canim o konuda, yani bazen kadin oyle caresiz kaliyor ki esi yuzunden.. hakkini savunmaya kalksa cirkef damgasi yiyor, isler daha da berbatlasiyor.. burda erkegin rolu cok onemli.. hani erkegin arkasina saklanip pısmak degil benim demek istedigim..
evet.. zaten dedigin sekilde esinden yana o destegi, guveni alan kadin gerektigi yerde tavrini koyup kendini savunabilir..Evlilik konusunda erkek eşine destek olsn tabi ki ama kendini koruyacak olan yine kadındır. Bu sahip çıkmak değil de destek olmak kıvamında olmalı.
merhaba kizlar,
kisaca soracagim... lutfen konumu tasimayiniz, bu da kendimce benim derdim, guzel seyler duymaya ihtiyacim var...
gerek kendi yasadiklarim, gerek duyduklarim, gerekse burda okuduklarim... yok mudur guzel, mutlu, guven saygi sevgi dolu bi evlilik? bi erkegin esini sarip guvendirmesi, her kosulda yaninda olmasi mumkun mudur? duz tabirle soylersek; sahip cikmasi??
ozellikle boyle bi evlilige sahip olanlar yazsin lutfen...
sevgiyle kalin...
mutlu evlilik tabi ki var ancak %100 mutluluk yok.bu da olması mümkün olmayan bir şey zaten.erkekler idare edilmesi gereken varlıklardır çünkü bir yere kadar düşünebiliyorlar.bu her erkek için geçerlidir fark konularda değişiklik gösterir.arkadaşların dediği gibi sahiplenmeyi de bizim toplum çok yanlış anlıyor destek olmak başka karşıdaki bayana saygı duymayıp hayatına haddinden fazla müdahale etmek başka meselelerdir
aslında aynı şeyden bahsediyoruz.evlilik idare etme sanatı evet katılıyorum ve her erkek aynıdı derken, her erkeğin idare edilmesi gereken bir yanı vardır demek istedim çünkü evlenmeden önce de onu idare eden bir annesi vardı ve eşi annesinin yerini alır. %100 kendi başına herşeyi idare eden bir erkek yok olması da yaratılışlarına aykırı zatenBir kısmına katılıyor, bir kısmına katılmıyorum. Erkekler idare edilmesi gereken varlıklardır çünkü bir yere kadar düşünebiliyorlar demek erkeği biraz aşağılamak gibi geldi bana. Hele ki her erkek böyledir diye genellemek fena...
Erkekler idare edilmesi gereken varlıklar değildir. Erkeğin hayatına giren kadınlar, önce annesi, sonra karısı onu idare etmeye çalıştığı ve buna alıştırdığı için böyle davranıyorlar. Onun yerine yapan, onun yerine düşünen, onu yönlendiren biri varsa neden kendini yorsun ki adam? Ben olsam ben de yapmam bunu.
Evlilik idare etme sanatıdır. Kadın da erkek de karşı tarafla olan ilişkisinde, karşı tarafın ailesiyle ve kendi ailesiyle olan ilişkilerde, iki aile arası ilişkilerde idare edici rol üstlenmek zorundadır. Mutluluk ancak böyle mümkün olur. Sadece kadın idare edici rolü üstlenirse bir yerden sonra film kopar.