Yok mu Mutlu Evlilik?

masaldenizindekucuksal

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
295
398
merhaba kizlar,
kisaca soracagim... lutfen konumu tasimayiniz, bu da kendimce benim derdim, guzel seyler duymaya ihtiyacim var...
gerek kendi yasadiklarim, gerek duyduklarim, gerekse burda okuduklarim... yok mudur guzel, mutlu, guven saygi sevgi dolu bi evlilik? bi erkegin esini sarip guvendirmesi, her kosulda yaninda olmasi mumkun mudur? duz tabirle soylersek; sahip cikmasi??
ozellikle boyle bi evlilige sahip olanlar yazsin lutfen...
sevgiyle kalin...

bugün ki aklım olsa kocamla evlenmezdim dost hayatı yaşardım .
Kesinlikle ve kesinlikle daha çok sever daha çok sevilirdim.

Burası dert köşesi olduğu için mutlu evliliklerimizi yazmak biraz tuhaf oluyor.

Mutlu bir evliliğim var. Sevgi saygı ve güven temeline oturtulmuş. Ama sahiplenme olayı yok bizde. Herkes kendine sahip çıksın modundayız. Ben bir başka insanın beni korumasını, benim yerime beni savunmasını kabul edebilecek bir kadın değilim. Sadece destek olması yeterli. Belki de bu yüzden rayında gidiyor her şey.

Ben varım ama bu söylediğiniz şeyler eşler arasında karşılıklı olması gereken şeyler diye düşünüyorum.

Ben değil ama kuzenlerim sahip. :)

Harika bir evliliği var, eşi onu hiç bir şekilde sorulamadan, yargılamadan sevdi. Geçmişini sormadı bile. hatta iğrenç bir mesaj gelmişti ona, inanmadı bile. Kayınvalide desen olmayan annesi oldu, kayınpeder olan ama varlığı ile yokluğu bir babasından daha öte oldu. Arkadaş gibiler ikisiyle de. Kuzenim çok baskı altında büyüdü şimdi o kadar rahat ki. Kayınvalidesi ile konuşuyorum sık sık çok seviyorum ben onu dünya bir yana o bir yana diyor. Allah'ım hakeden herkese böyle evlilik nasip etsin.

Diğer kuzenimde çok mutlu. Ben o asla evliliği sürdüremez diye düşünüyordum. Çok zor birisi, çok dağınık :) ama eşi çok iyi, kuzenimin babasının tüm ezmelerine, hatta aşağılamalarına rağmen o kuzenimden vazgeçmedi.

Tabiki guzel mutlu evlilikler var. Benim evliligim oyle esime sonsuz guvenirim. Beni mutlu etmek icin elinden geleni yapar. Tabiki kavgada eksik olmax ama iki kisinin bi cati altinda yasamasi zatrn zor. Idare ede ede devam eder evliligimiz. evlilik malesef kadinin idaresine bagli eslerle biraz ugrasmak lazim yola getirmek icin. Ama ben esimden cok memnunum.

benim kastettigim sahip cikmak da o sekilde Sephoraacim, dedigin gibi 'destek olmak', skntisinda sorununda yaninda olup elini tutmak, laf ettirmemek.. yani malkocoglu cengaverligi degil

benim evliliğim çok şükür eşimle çok mutluyum. burası derdim var köşesi olduğu için genelde adı üstünde mutsuzluklarını anlatıyorlar.etkilenmemeni dilerim sadece okuyup fikir verebiliriz.yoksa herkes mutsuz diye bişey olabilir mi.rabbim herkesi ne sıkıntısı varsa mutlu etsin inş.

Yazarak, çizerek sipariş verseydim anca eşim gelirdi sanıyorum.. "bana göre" dört dörtlük, bana ilgisi sevgisi saygısı keza evine olan sorumluluğu, aileme davranışları, ahlakı, fikirleri daha ne varsa herşeye sahip, kavgalarımız olmuyomu elbette ufak tefek atışıyoruz ama gelip geçiyo, bana olan güveni benim ona olan güvenim tavan durumda. hergün şükrediyorum iyiki ona sahibim.. inşallah güzel huzurlu evimiz bebek kokusuyla dolsun. tek eksiğimiz o..

benim kastettigim sahip cikmak da o sekilde Sephoraacim, dedigin gibi 'destek olmak', skntisinda sorununda yaninda olup elini tutmak, laf ettirmemek.. yani malkocoglu cengaverligi degil

Genelde sahip çıkmak, kıskanmak, kısıtlamak anlamında kullanılıyor ya. Hani genç kızlar "sevgilim mini etek giymemi, erkek arkadaşlarım olmasını istemiyor, ayy canım beni çok seviyor, sahipleniyor" diye diye kendini ezdiriyor. Ya da evli insanlarda beni anasına babasına karşı savunmadı olayına giriliyor falan. Bu tip sahip çıkmalara karşıyız.

o sahip cikmak degil de, tekeline alip bogmak oluyor.. (kiskanclik mevzusu)
evlilere hak veriyorum canim o konuda, yani bazen kadin oyle caresiz kaliyor ki esi yuzunden.. hakkini savunmaya kalksa cirkef damgasi yiyor, isler daha da berbatlasiyor.. burda erkegin rolu cok onemli.. hani erkegin arkasina saklanip pısmak degil benim demek istedigim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…