Yok mu Mutlu Evlilik?

sanırım anladım : )
sevgililikle karı-koca olmayı şu anlamda bir tutmuyorum, aynı eve geçince karsı tarafın dayanılmaz huylarını kesfetme ihtimali her daim var,
ancak böyle bir paylasımları varsa buna ragmen evlilikte bahsettiginiz "ne de olsa nikah kıyıldı, garanti ilişki" algılarını da biraz kadınların güclendirdigini düsünüyorum,
sevgiliyken X davranısı yaparsa diye o kadar karalar baglamıyoruz ama evlenince en büyük felaket olarak tanımlıyoruz, çünkü ayrılmama gerekliliginden yola cıkarak degerlendiriyor öyle hareket ediyoruz,
e bunu da karşı taraf ister istemez hissediyor,
dolayısıyla işine geldigi gibi kullanmaları, o rahatlıkta davranmaları da dogal geliyor bana.

sizi, kendimi, kadınları suçlamak icin demiyorum,
dost olmakla karı-koca olmak arasındaki farklılıgın aslında resmi durumdan ziyade bizim algılarımız ve üzerimizdeki etkisinden bahsediyorum.
boşanan kadınlar icin bile "dul" kelimesi bir karalama iceriyor, korkuları körüklüyor... kelime köken olarak da zaten güzellemesi yapılacak bir bakış açısına sahip degil.
bu düsüncelerimizi yıkar, karsı tarafa da bunu hissettirirsek sorunların bir kısmı da çözülürmüş gibime geliyor...

belki de benimki toyluktandır, sen bir 30yıl aynı çatı altında kal, sonra gel konuş derseniz diyecek hicbir şeyim yok tabii ki : )

Daha neler korktum bi an

Allahim nazarlardan saklasin ama ben mutluyum esimle cokta seviyorum iyiki evlenmesim bazen sevgiliyken cok aglatti beni askerdi cok bekledim iyikide beklemisim degdi bekledime 3yil olcak evliyim yakladik 9 yildir birlikteyiz hee sorunlarimiz elbette oldu ama esime asla laf soyletmem ailem bile soyleyemez ne istersem ne yapar ne eder bulur acayip sahiplenir beni bi cocukmusum gibi hep ilgilenir

Allahim nazarlardan saklasin ama ben mutluyum esimle cokta seviyorum iyiki evlenmesim bazen sevgiliyken cok aglatti beni askerdi cok bekledim iyikide beklemisim degdi bekledime 3yil olcakevliyim yakladik 9 yildir birlikteyiz hee sorunlarimiz elbette oldu ama esime asla laf soyletmem ailem bile soyleyemez neistersem ne yapar ne eder bulur acayip sahiplenir beni bi cocukmusum gibi hepilgilenir

Yanlis kopyaladim kusura bakma :)

28 yaşında evlendım daha yenı 6 ayımız bitti evlılıkte evet daha çok yeni ama
bilseydim kocamım böyle biri olduğunu ne yapar ne eder onunla 10 sene önce evlenırdım :))

Aksamlari iple cekiyorum onunla bulusabilmek icin. Hic birsey icin kizgin degilim ona.
Cogu zaman icime sokmak istiyorum, cok siki sarilsam basarabilirmisim gibi. Sanki annenin bebegini sevmesi gibi.
yine dunyaya gelsem, kimleri kimleri onume koysalar, gene onunla evlenirim.
bugun boyle, umarim gelecekte de boyle olur.
umarim cocuklarimiz boyle bir anne baba gorerek buyur.

ne güzel anlatmışsın :) bazı akşamlar eşimim çalışma saatleri uzuyor ve geç geliyor öyle çok üzülüyorum ki o akşamlar çünkü inanılmaz özlüyorum gün içinde....
ayrı koltuklarda bile oturmayız akşamları yanyana dipdipe film izleriz ve asla tek basımıza yatmaya gıtmeyız
evde 3 tv var ama biz değil ayrı oda ayrı koltuklarda oturamıyoruz

12 sene 2 ay oldu evleneli. ben 21 eşim 26 yaşındaydı evlendiğimizde. Bi yavrumuz var 9 yaşında.
çok küçük yaşta evlendiğimi düşünenler olsa da ben onunla uzun uzun yıllar yaşamak adına hiç ama hiç pişman olmadım.
Evlilik filmlerdeki gibi bişey değil. Gözümüze gözümüze sokulan romantizm değil evlilik.
tektaş pırlanta, pahalı hediyeler, ciks adamlar, her daim süslü kadınlar romantik masalar değil. Evlilik bambaşka bişey.
Yemek pişen ev, mis gibi çay kokusu, sohbetle yenen yemekler, sadece sizin gülebileceğiniz espriler demek.
Çocuğunuzun yaptığı bişeye aynı anda kahkahayı patlatmak demek.
Pijamalarınızla dolaşabilmek, saçınızı şöyle bi toplayıp rahatça yanına uzanabileceğiniz adam demek.
Birbirinizi her halde, her şartta sevebileceğinize emin olmanız demek.
Küsmek ama küs kalamamak demek. Asla ayrı yatmamak.
kızıp 3 gün konuşmıycam dediğimde oldu ama asla başaramadık.
kızdık, kavga ettik, bağırıştık, bu adamla-kadınla- ömür mü geçer diye geçirdik aklımızdan ama 1 saat sürmeden sarıldık.
Kavgasız evlilik olmaz ama her gün her dakika kavga da olmaz.
Artıları eksilerini örten insanı bırakmayın.
yok mu kızdığım huyları var , onunda bende kızdığı şeyler var ama ne önemi var.
Hergün bir sürü insanı idare ediyoruz, ses çıkarmıyoruz da eşimiz o insanlardan daha mı değersiz.
Aynı hoşgörüyü haketmiyor mu.
12 senedir eve koşa koşa gelen adamım o. Ne acele ediyosun dediğimde size ayıracağım vakitten çalmayayım diyo.
Hasta olduğunuzda sizin için telaşlanan, sizi düşündüğünü hissettiğiniz, fikirlerinize değer veren adamları sırf gül almadı, tanışmamızın bilmem kaçıncı ayını unuttu diye reddeden kadınlar gördüm ben.
Erkekleri tanıdıkça onların beyninin sizden farklı çalıştığını anlayacaksınız. Beklentileri sıfırlamasanızda azaltmayı öğrenmemiz gerekiyo karşılıklı.
Çalıştığım dönemde de parama göz dikmedi hiç. Kazandığımın tasarrufunu yapmadı, hesap sormadı.
Kendi kazandığının da cimriliğini yapmadı. Önce kızım eşim demeyi bildi.
Allah ondan bu dünyada da öteki dünyada da razı olsun. Hep yanımızda olsun.
Aslında bunları ilk kez söylüyorum-yazıyorum- kötü örneklere bakıp insanların evlilikten soğumasını istemiyorum.
Allah gönlünüze göre hakkınızda hayırlı birini çıkarsın karşınıza.

sahip çıkanı bulsan düşüncelisini bulamazsın ,düşüncelisini bulsan cömertini bulamazsın..bu liste öyle uzayıp gider.4 4'lük bi evlilik zor ama feragatlerle mutlu bi evlilik mümkün bence..

hepinize teker teker tesekkur ederim yanıtlar için... Rabbim kötü niyetli, kötü bakan ve kötü gören, kompleksli, görgüsüz, haysiyetsiz insanlardan korusun hepimizi... oyle olanlara da hidayet versin... demiş ya necip fazıl: hayırlı eş Allah'ın kuluna ikramıdır; hayırsız eş ise dunyanın en agır imtihanıdır. cok dogru. Rabbim ikram kategorisinde olacak eş nasip etsin...

Once masallah diyelim mutlu evliliklere...

Cok sukur benimde mutlu huzurlu bur evliligim var..aramizdaki uyum bircok kisinin cenesini yormustur.gipta damarlarini kabrtmistir.ikimizde kusursuz degiliz. Ama birbirimize saygiliyiz.mesela aramizda aptal salak gibi kelimeler sakada olsa gecmez.yeni sevgili gibi her an sarmas dolas olabiliriz;- ama sanirim nazar dedikleri olayr basimiza geldi ve bazi hastaliklar yakamizi birakmiyor.Rabbim kem gozden korusun.imtihan oldgunu dusunuyorm sadece.Allah birbirimizn yokluguyla sinamasin herzamanki duam.
Ama sana puf noktasi olark diyebilirimki sevgiden daha ote saygidir.her anlamda .dusuncelerine konusmalarina yaptigin ise yemege herseye saygi duyup tesekkuretmeli esin ve en onemlisi sende ona trsekkuredip onure etmelisin onu.he eksikleri olmazmi olur onlarida sakavari bir dille rencide etmeden konusursunuz oda mesaji alir dikkat eder..ne bileyim anlatmasi cok uzun bir konu aslinda...

Kime göre neye göre mutluluk?
Her kadına göre mutlu evlilik farklı bence. Kimisinin kocası hep iyidir her zaman yardımcıdır ama özel günleri hatırlamaz hediye almaz diye kadın ayrılmaya kalkıyor, evliliğim mutsuz diyor. Kimisi bu durumu takmadığı için evliliğim iyi devam ediyor, çok mutluyum nazar değmesin diyor.
Kimi kadın parayı sever, kimi kıskanılmayı, kimisi sahiplenmesini sever eşinin. Kimi kadın kıskanılmayı sevmez mutsuz olur. Her ailenin mutluluk kriterleri de farklıdır. Mesela bir kadının mutlu olduğu ve harika bir evliliğim var dediği erkeğin aynısından bir tane daha olsa ve başka kadınla evlense kadın çok mutsuzum kocamla şöyle böyle sorunlarımız var diyebilir.
Mutluluk kişinin isteklerinin karşılanmasıyla olur ve her kadının eşinden istediği farklıdır.
Bana sorarsanız mutluyum ama malesef hiç tartışmıyoruz kafa yapılarımız birebir her konuda mükemmeliz diyemem. Çok farklı düşüncelerimizde var bazen birleştiğimiz çok ortak noktamız da var.
Hakaret, şiddet ve ihanet yok çok şükür.

mutlu gibi gorunen evliliklrrinde rotasi bir kuvvetli ruzgarla degisir.eslerden birinin sabri bittiyse mutlulukta bitti demektir.
yani evlilik denilen iliski ,sevgi ve saygidan ziyade sabir işi

Daha 9 aylık evliyiz, söylemek için belki erken ama çok şükür mutlu bir evliliğimiz var. evlenmeden önce 9 yıllık birlikteliğimiz vardı ve birbirimizi tanıdığımız kadarıyla mutlu mesut bir hayat geçirebileceğimize kanaat getirip evlendik. normalde övünmeyi böbürlenmeyi hiç sevmem ama insanlara umut verir belki diye söylüyorum etrafımızdaki pek çok insandan bize gıpta ettiklerini duymuşuzdur. Çok eğlenceli bir çiftiz sürekli birbirimizle şakalaşır, gülüşürüz. Siz hiç yaşlanmazsınız derler bize. O benim biricik eşim, can yoldaşım ve en iyi arkadaşımdır. Tabi bunlar bizim için böyle, belki ikimiz de farklı kişilerle evlensek 5 dk katlanılamazdık, bilemiyorum. Herkes için değilse de birbirimiz için ideal eşleri bulduk sanırım çok şanslıyız :)

Bence bir evliliği mutlu olarak değerlendirmek için ;

-Öncelikle evliliğin peri masalı olmadığı gerçeğiyle yüzleşip, evlilikten beklentilerini, ilişkinin sınırlarını iyi belirlemek
-Eşini olduğu gibi kabul etmek için kendini yiyip bitirmek değil, gönül rahatlığıyla kabul edebilmek veöylece sevmek
-Kendi isteği dışında değişmesi için zorlamamak (kendi istekli olmadıktan sonra kesseniz değişmez zaten kimse)
-Arkadaş olabilmek, günün 24 saati cilveleşmek için çok uzun ve sıkıcı, bir haber, maç, film izleyip keyif alabilmek
-Ailesini olduğu gibi kabul edip, saygı göstermek (sevgi de olursa tadından yenmez)
-Hayatın getirdiği zorlukların birlikte aşılması gereken sınavlar olduğunu idrak edip daha beter çıkmaza sokmamak
-Üsluba olabildiğince dikkat etmek
-Tartışmaları karşılıklı öfke kusmak olarak değil, bir sorunun gerçekten çözülebilmesi için kullanmak
-Öfkeye yenik düşüp aşırı tepki vermekten kaçınmak (dolayısıyla sonra tükürdüğünü yalamak zorunda kalmamak)
-Eşler farklı şeyler istediğinde işi ego savaşına çevirip kendi tarafına çekmeye çalışacağına orta yolu bulmak
-Vicdan, merhamet, sorumluluk, aidiyet duygularının yerinde olup olmadığını sık sık kontrol etmek gerek.

Hayat aslında çok basit, onu karmaşık hale getiren bizleriz. Benim içinde derdi sıkıntısı eksik olmayan mutlu evlilik anlayışım böyle işte. Allah herkese hayırlı, kıymet bilen eş, mutlu mesut, çoluk çocuklu yuva kurmak nasip etsin. Sürç-i lisan ettiysek affola.

Ben mutluyum :) Problemler olsa da hepsi aşılıyor önemli olan sevgi ve saygıyı korumak, bir de beyaz atlı prensin hayal olduğunu ve insanı hatalarıyla kabul etmek gerektiğini öğrenmek. Eşim her geçen gün daha iyi bir adam oluyor, eski haliyle arasında dağlar kadar fark var, insanlar der ya adamlar evlilikten sonra değişiyor diye benimki de değişti Onun dışında ailesi benim de ailem oldu, ben yurtdışına taşındım evlendikten sonra ailesi hiç ailemi aratmadı, her zor anımda yanımda oldular. Annesi bile ona karşı hep beni kayırıyor, ne zaman ziyarete gitsek kayınvalidemle tüm günü beraber geçiriyoruz, bardak bile yıkatmak istemiyor bana Bu arada evlenmeden önce 3 sene beraberdik, 2,5 senedir de evliyiz Nazar değmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…