Yok mu Mutlu Evlilik?

biz de 10 yıldır mutlu bir evliliği sürdürüyor sayılırız:KK34: elbette kavgalarımız,tartışmalarımız oluyor ama saygımızı kaybetmedik.tabii ki ilk günkü gibi aklı havada aşıklar değiliz (bizimkisi ilk görüşte aşktı) ama sevgimizi koruyoruz

en önemli şey,iki kişinin tüm farklılıklarına rağmen birbirine olan saygısını ve güvenini kaybetmemesi bence.

aslında aynı şeyden bahsediyoruz.evlilik idare etme sanatı evet katılıyorum ve her erkek aynıdı derken, her erkeğin idare edilmesi gereken bir yanı vardır demek istedim çünkü evlenmeden önce de onu idare eden bir annesi vardı ve eşi annesinin yerini alır. %100 kendi başına herşeyi idare eden bir erkek yok olması da yaratılışlarına aykırı zaten

Aynı şeyden bahsetmiyoruz malesef. Her erkek kendi kendini idare edebilir, eğer biz kadınlar buna izin verirsek diyorum ben.

%100 kendi başına her şeyi halledebilen insanlar tanıyorum. İlki eşim. Yıllarca yalnız yaşadığı için her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünebilir, yapabilir. Ben bu tavrına müdahale etmem. İkincisi abim, yengem her ne kadar müdahale etmeye çalışsa da abimin kişiliği buna izin vermedi malesef. Biraz daha idare edilebilir bir adam olsaydı iyi olurdu bence ama değil.

Evlilik iki kişilik bir idare etme sanatı, sadece kadın bunu üstlenirse kıcasından sürekli şikayet eden kadınlar olması kaçınılmaz.

biz de 10 yıldır mutlu bir evliliği sürdürüyor sayılırız:KK34: elbette kavgalarımız,tartışmalarımız oluyor ama saygımızı kaybetmedik.tabii ki ilk günkü gibi aklı havada aşıklar değiliz (bizimkisi ilk görüşte aşktı) ama sevgimizi koruyoruz

en önemli şey,iki kişinin tüm farklılıklarına rağmen birbirine olan saygısını ve güvenini kaybetmemesi bence.
Ve eşini çok özür dilerim tapulu Malın gibi görmek yerine onunda bir özel hayatı olduğunu kabullenmek gerekiyor, bu kadın içinde erkek içinde aynı.
Eş arkadaşlarıyla dışarı çıkabilmeli, görüşebilmeli, evlendi diye tüm arkadaşlarını silmek mecburiyetinde bırakılmamalı ve yersiz kıskançlık krizlerine maruz bırakılmamalı.

Ve eşini çok özür dilerim tapulu Malın gibi görmek yerine onunda bir özel hayatı olduğunu kabullenmek gerekiyor, bu kadın içinde erkek içinde aynı.
Eş arkadaşlarıyla dışarı çıkabilmeli, görüşebilmeli, evlendi diye tüm arkadaşlarını silmek mecburiyetinde bırakılmamalı ve yersiz kıskançlık krizlerine maruz bırakılmamalı.

mune diyorsa doğrudur :)))))))

Eş arkadaşlarıyla dışarı çıkabilmeli, görülebilmeli, evlendi diye tüm arkadaşlarını silmek mecburiyetinde bırakılmamalı ve yersiz kıskançlık krizlerine maruz bırakılmamalı.
Kesinlikle mutlu evliliğin en önemli şartlarında biri bu. Sevgi, saygı, güven evliliğin 3 ayağıysa özel hayata saygı da dördüncü ve dengeleyeci ayağı bence.

Aynı şeyden bahsetmiyoruz malesef. Her erkek kendi kendini idare edebilir, eğer biz kadınlar buna izin verirsek diyorum ben.

%100 kendi başına her şeyi halledebilen insanlar tanıyorum. İlki eşim. Yıllarca yalnız yaşadığı için her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünebilir, yapabilir. Ben bu tavrına müdahale etmem. İkincisi abim, yengem her ne kadar müdahale etmeye çalışsa da abimin kişiliği buna izin vermedi malesef. Biraz daha idare edilebilir bir adam olsaydı iyi olurdu bence ama değil.

Evlilik iki kişilik bir idare etme sanatı, sadece kadın bunu üstlenirse kıcasından sürekli şikayet eden kadınlar olması kaçınılmaz.
siz idare etmeden kendi işini gücü halletmesini anlıyorsunuz,benim kastım o değil, bir erkek tabiki kendi işini yapabilir veya halledilecek işler oldugunda yapabilir ancak iki kişilik hayatta beynindeki düşünce yapısı yetersiz geliyor bundan bahsediyorum.fiziki şeyleri yapmak değil mesele düşünceleri ayrıntıları kaldırmıyor bahsettığım bu. bir yere kadar ayrıntılı dusunup hareket edebiliyorlar bunun aksını ıddıa etmekde saçma olur çunku bu sekılde yaratılmamışlar.bu kadınlara bahşedilen birşey. bende zaten bunun ıcın erkeklerı suçlamıyorum sadece konuyu açan arkadaşa bazı konularda fazla şey beklememesi gerektiğini belirtmek için söyledim. lütfen önce doğru anlayınız.

Kesinlikle mutlu evliliğin en önemli şartlarında biri bu. Sevgi, saygı, güven evliliğin 3 ayağıysa özel hayata saygı da dördüncü ve dengeleyeci ayağı bence.
Kim gereksiz yere boğulmak, Israrla eve kapatılıp bundan sonra tek arkadaşın benim, benden başkasıyla vakit geçiremezsin baskılarına maruz kalmak ister ki?
Ben boğulurum şahsen, ben boğulursam eşimi de boğmaya hakkım yok, istediği arkadaşıyla görüşür, görüştüğü kişi bence kötü huyları olan biriyse bunu da kavga ederek çözmeye çalışmam, konuşurum.
Eşler arası diyalog kopukluğu da Evliliği bitirme noktasına getiriyor, konuşacaksın, karşındaki de rahatça konuşacak.
Sırf tepki görme ihtimaline karşı kaç kadın veya erkek Eşinden gizli birikim yapıyor, gizlice arkadaşlarıyla görüşüyor, ailesine gizli yardım yapıyor, neden gizli hiç düşündünüz mü?

yani benim eşim evde her gün 3 saat playstation oynar. Bende annemlere giderim istediğim yere gezerim. birbirimize karışmayız. Tek tartıştığımız konu kv k pe der ve kardeşi.. Yavaş yavaş o konuları da unutuyoruz.

herkesin 1 hobisi 1 beğenisi sevdiği şey olabilir kısıtlamamak lazım.

abla,bırak eşinin dışarı çıkmasını,özel hayatı olduğunu normal görmeyi annesiyle ya da kız kardeşiyle telde konuşuyor diye celallenip buraya konu açan kadınlar var.şimdi bu yazdıkların çok sıradışı,mantık zorlayıcı gelecektir :KK70:

Bir de söylemeden geçemeyeceğim. Mutlu evliliğin temel şartı mutlu iki insandır. Hayata pozitif bakan, bardağın dolu tarafını gören insanlar evliliklerinde de mutluluğu, huzuru bulabilirler.

Veya iki kişinin ayrı ayrı sahip olduğu temel karakter özelliklerinin birbirlerini tamamlaması da önemli, ben aşırı gerçekçi ve karamsarımdır mesela, eşim de umut, hayal ve olumlu bakma konusunda çok iyidir. İkimiz de aynı olsaydık olmazdı, birimizin eksik kaldığı yerde diğeri yetişir. Ben onu yeri geldiğinde dizginlerim, o beni tekrar hayata döndürür.

siz idare etmeden kendi işini gücü halletmesini anlıyorsunuz,benim kastım o değil, bir erkek tabiki kendi işini yapabilir veya halledilecek işler oldugunda yapabilir ancak iki kişilik hayatta beynindeki düşünce yapısı yetersiz geliyor bundan bahsediyorum.fiziki şeyleri yapmak değil mesele düşünceleri ayrıntıları kaldırmıyor bahsettığım bu. bir yere kadar ayrıntılı dusunup hareket edebiliyorlar bunun aksını ıddıa etmekde saçma olur çunku bu sekılde yaratılmamışlar.bu kadınlara bahşedilen birşey. bende zaten bunun ıcın erkeklerı suçlamıyorum sadece konuyu açan arkadaşa bazı konularda fazla şey beklememesi gerektiğini belirtmek için söyledim. lütfen önce doğru anlayınız.

Siz beni yanlış anlıyorsunuz. İdare temek demeyelim o zaman. İnce düşünebilmek diyelim. İnce ve ayrıntı düşünebilen erkekler var. Yalnız yaşamaktan kastım hayatını idame ettiriyor demek değildi, insan ilişkilerinde nasıl davranması gerektiğini biliyor, ayrıntılı düşünebiliyor anlamındaydı. Erkekler böyle yaratılmışsa ya beni eşim gay ya da siz yanlış bir genelleme yapıyorsunuz.

eşimi çok seviyorum. o da beni çok seviyor biliyorum. birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz, her istediğimi yapar ama...:stop:
kendi ailesi ile ilgili bir konu olduğunda işler acayip karışır. ne yazık ki eşimin ailesi mutlu yuvamıza gölge oluyor. onun dışında çok şükür iyiyiz. bu aile problemi ilk yıllarda oluyormuş, inşallah düzelir diye ümit ediyorum :)

Kim gereksiz yere boğulmak, Israrla eve kapatılıp bundan sonra tek arkadaşın benim, benden başkasıyla vakit geçiremezsin baskılarına maruz kalmak ister ki?
Ben boğulurum şahsen, ben boğulursam eşimi de boğmaya hakkım yok, istediği arkadaşıyla görüşür, görüştüğü kişi bence kötü huyları olan biriyse bunu da kavga ederek çözmeye çalışmam, konuşurum.
Eşler arası diyalog kopukluğu da Evliliği bitirme noktasına getiriyor, konuşacaksın, karşındaki de rahatça konuşacak.
Sırf tepki görme ihtimaline karşı kaç kadın veya erkek Eşinden gizli birikim yapıyor, gizlice arkadaşlarıyla görüşüyor, ailesine gizli yardım yapıyor, neden gizli hiç düşündünüz mü?
Bundan rahatsız olmayanlar karşıdakini de kısıtlamakta sakınca görmüyorlar sanırım. Biz bize yeteriz kafasında o kadar çok çift tanıyorum ki. Sağlıklı bir tutum değil.

İletişim her konuda olduğu gibi evlilikte de çok önemli. Biz daha kendimizi ifade etmeyi beceremiyoruz ki.

abla,bırak eşinin dışarı çıkmasını,özel hayatı olduğunu normal görmeyi annesiyle ya da kız kardeşiyle telde konuşuyor diye celallenip buraya konu açan kadınlar var.şimdi bu yazdıkların çok sıradışı,mantık zorlayıcı gelecektir :KK70:
O zaman biraz daha mantık zorlayalım:KK70:
Eşimin çocukluk Arkadaşları var, hepimizin var sonuçta, içlerinde kız da var, erkekte, evli bekar Karışık, dışarıda görüşürler, bazen bize gelirler, bazen eşim Çat kapı birilerini davet eder bunların hepsi benim için normal, biz birde çok samimi olduklarımızla kız erkek fark etmez içimize sokacak gibi sarılırız, eşimde dönüp yahu bu Mune ne yapıyor niye sarılıyor demez çünkü benim içimi karşısındakinin de niyetini bilir.
Güvenmek mi sonuna kadar ama kadının veya erkeğin özgüveni olacak önce, rüzgârdan nem kapmayacak:KK14:

O zaman biraz daha mantık zorlayalım:KK70:
Eşimin çocukluk Arkadaşları var, hepimizin var sonuçta, içlerinde kız da var, erkekte, evli bekar Karışık, dışarıda görüşürler, bazen bize gelirler, bazen eşim Çat kapı birilerini davet eder bunların hepsi benim için normal, biz birde çok samimi olduklarımızla kız erkek fark etmez içimize sokacak gibi sarılırız, eşimde dönüp yahu bu Mune ne yapıyor niye sarılıyor demez çünkü benim içimi karşısındakinin de niyetini bilir.
Güvenmek mi sonuna kadar ama kadının veya erkeğin özgüvenin olacak önce, rüzgârdan nem kapmayacak:KK14:

abbovv hem de kızlı erkekli oturup sarılıyorsunuz abla öyle mi :KK53:

abla özgüven dedin ya şimdi çözdüm işte evliliğin temeli bu zaten,bence.eğer özgüvenin varsa zaten kendine de karşındakine de saygı duyarsın,güvenirsin.

ben de evliliğin ilk yılları eşimin arkadaşlarıyla zaman geçirmesinden rahatsız olurdum.
bir maç yapmaya gitse surat asardım.
adamın hevesi kalmadı
şu an sorun çıkarmıyorum ama kendisi gitmiyor, sorun çıkarıcam zannediyor galiba.
uzun zamandır spor salonuna yazılmak istiyordu, kabul etmiyordum, hani az zamanın var onu da bizimle geçir, evde beraber yapalım diye. ne zaman gobek desem sen gondermiyorsun derdi.
sonunda kabul ettim, çok istiyor madem mutlu olsun dedim.
dun gelmiş, ya ben salona gitmiycem koşu bandı alalım ikimiz de kullanırız diyor :KK70: :KK70:

merhaba kizlar,
kisaca soracagim... lutfen konumu tasimayiniz, bu da kendimce benim derdim, guzel seyler duymaya ihtiyacim var...
gerek kendi yasadiklarim, gerek duyduklarim, gerekse burda okuduklarim... yok mudur guzel, mutlu, guven saygi sevgi dolu bi evlilik? bi erkegin esini sarip guvendirmesi, her kosulda yaninda olmasi mumkun mudur? duz tabirle soylersek; sahip cikmasi??
ozellikle boyle bi evlilige sahip olanlar yazsin lutfen...
sevgiyle kalin...
Ben evli değilim,Sanırım siz mutsuz evlilik içerisindesiniz.Dışardan bir yorum olarak şöyle söyleyebilirim ben çok sorunsuz ilişkiyede nedense karşıyım arada saçma sapanda olsa bi zıtlık olmalı tadı tuzu olsun.Hep böyle sakin canım cicim ilişki bir zaman sonra iki tarafıda bunaltır ani patlamalar yaşanınca bosanmaya kadar sebep açabilir.Neden bilmiyorum öyle düşünüyorum.Ablamın ilişkisi öyleydi her hafta çiçekler çikolatalar falan sonra ayrıldılar sebebi yok.

X