Yok mu Mutlu Evlilik?

Ayrica sunu da ekleyeyim ben esimden cok memnunum tabiki arada atisiyoruz ama cok iyi bir kaynvaldem ve gorumcelerim var bunu da soylemeden gecemedim :) yani diyecegim su ki mutlu olmak icin mutlu etmek huzur icin huzur vermekte onemli sadece karsi taraftan herseyi beklememelyiz..

merhaba kizlar,
kisaca soracagim... lutfen konumu tasimayiniz, bu da kendimce benim derdim, guzel seyler duymaya ihtiyacim var...
gerek kendi yasadiklarim, gerek duyduklarim, gerekse burda okuduklarim... yok mudur guzel, mutlu, guven saygi sevgi dolu bi evlilik? bi erkegin esini sarip guvendirmesi, her kosulda yaninda olmasi mumkun mudur? duz tabirle soylersek; sahip cikmasi??
ozellikle boyle bi evlilige sahip olanlar yazsin lutfen...
sevgiyle kalin...
Vardir canim neden olmasin
Ben daha evleneli bir sene olmadi ama simdilik soyleyebilecegim mutluyum
Esim kalkip da bu yastan sonra degismezse gayet de mutlu olacagiz insallah bir derdimiz olmayacak
Erkegin cok buyuk rolu var olayin %70i ona bagli cunku:KK66:

merhaba kizlar,
kisaca soracagim... lutfen konumu tasimayiniz, bu da kendimce benim derdim, guzel seyler duymaya ihtiyacim var...
gerek kendi yasadiklarim, gerek duyduklarim, gerekse burda okuduklarim... yok mudur guzel, mutlu, guven saygi sevgi dolu bi evlilik? bi erkegin esini sarip guvendirmesi, her kosulda yaninda olmasi mumkun mudur? duz tabirle soylersek; sahip cikmasi??
sevgiyle kalin...
var tabiki olmaz mıııı???
31 yaşımda evlendim, eşimi 18 imde tanısam o zaman evlenirdim... 2,5 yıllık evliyiz:KK37::KK37::KK37: 2-3 kez tartışmışızdır, onda da sesler yükselmedi bildiğin sözlü tartışma, fikir ayrılığı.... ha bi defa da küstüm 3 gün konuşmadım... ama yine bağırışma falan olmadı:KK53::KK53::KK53: konuşmadığımızdan....

kv ve görümcelerim var 2 tane... hepsiyle de aram iyi... laf sokmamız bile olmamıştır:KK19::KK19:
bizde çocuğu olmayan gruptayız, sorun bende hatta... ne eşimden ne ailesinden üzücü tek laf işitmişliğim yok çok şükür ki...

her akşam kapıyı "oooo evimin direği gelmiş..." "canımın içi kocacım hoşgelmiş" diye devam eden şekillerde açarım. eşimin ailesine karşıda güleryüzlüyümdür, genelde güleryüzlüyümdür zaten, hatta kendi ailemde ortamın şebeği idim... biraz şımarık bi yapım var... eşimde beni şımartır... eşim vardiyalı çalışır, bazen görüşemediğimiz olur sabah aynaya, sağa sola notlar bıraktığı olmuştur:KK37::KK37::KK37:

ben paylaşamıycak bişeyimiz olmadığı kanısındayım, çok kavga edelim öyle olsun benim dediğim olsun tarzı biri değilim, eşim de öyle... dinler değerlendirir... daha önceden sinirli olduğumda konuşmak istemem, lütfen üsteleme demiştim çünkü ağzımdan çıkanı kulağım duymaz genelde.. eşimde üstelemiyor daha sakinleşince konuşuyoruz... ve kolaylıkla güzellikle atlatıyoruz bi sorun olduğunda da....

Son düzenleme:
bende varım mutluyum çok şükür seviyorum, seviliyorum,sahip çıkılıyorum.İnşşlah sizinde karşınıza sevginizi hakedecek biri çıkar.

burdaki arkadaşalrın dediği gibi iletişim ve anlayışın olduğu evlilikler güzel oluyor
bizde eşim de kendi çapında iyi bi insan ben de
amaaa iletişim sorun çözme yeteneği anlaşama uzlaşma yeteneği yok ve küslük ayrı yatma sinir krizleri uykusuz geceler artık dayanılmaz boyutta,
dayak şiddet küfür aldatma maddi sıkıntı yok
ama huzur da yol olamadı bi türlü
iletişim saygı ve anlayış varsa sevgide aşk da şükür de beraberinde geliyormuşşş
iletişim kuramayıp sorun çözemeyeceğim bi insanla evli olduğum için çok üzgünüm şimdiki aklım olsa evlenmezdim bu tarz bi insanla
zamnala oturur diye bişey de yokmuş zamanla anlar diye de , o iletişimsizlik sinyallerinin alan bekarlar varsa eğer uzak dursunlar zorlamayla olmuyor iletişim kurabilme

Yorumların çoğunu okudum, Allah nazarlardan korusun :nazar::nazar:
Bekar ve ilişkisi olmayan biri olarak inşallah benim de karşıma anlaşabileceğim, sevebileceğim, saygı duyup yıllarımı geçirebileceğim biri çıkar karşıma diyerek okudum yorumlarınızı... :KK68:
Etrafımda o kadar çok kötü örnek var ki.. Neredeyse herkes evlendiğine pişman... Kadın erkek farketmez durum böyle. Hal böyle olunca korkmuyor değilim. 23 yaşındayım, kendi ayaklarım üzerinde duruyorum, idealist biriyim ama hayatımın hiçbir yerine evliliği sığdıramıyorum. Evliliği düşündürebilecek biri olsa mutlaka sığdırırım ama herkese karşı o kadar temkinliyim ki. Belkide sırf bu yüzden bile psikolog desteğine ihtiyacım var.
Çalıştığım kurumda mesai arkadaşlarımın neredeyse tamamı erkek ve hepsi evli. Çoğunun gözü dışarıda ve evlendiklerine bin pişmanlar. Muhabbetleri belden aşağı ve bu benim midemi bulandırıyor. Erkekleri aynı kefeye koymaya başlıyorum. Düşünsenize aynı kişilerle haftanın 5 günü 8 saat.. Neyse bu ayrı bir konu...
Biriyle tanışacağım zaman "aman ailevi sorunlarından bahsetme, aman kendini tamamen açma sonra başına kakar" diyorlar. Daha en başında oyun oynamaya, rol yapmaya zorluyorlar seni.. Hep şüphelisin, iyi bir şey söylese altında bir şey arıyorsun, soru sormaya korkuyorsun çünkü "anca aynı evi paylaştığında tanıyabilirsin o zamana kadar rol yapar, her dediğine inanma" derler...
Bu konuda çok doluyum. Kimseye güvenemiyorum. Hep beni kısıtlayacak, bana engel olacakmış gibi hissediyorum. Eğitimime hukuk okuyarak devam etmek isteyen biriyim ve sırf bu yüzden terk edildim :KK53: şükrediyorum ki gerçek yüzünü erkenden gördüğüm için. Hayallerimden vazgeçmemi bekleyen ve vazgeçmediğim takdirde beni benimle başbaşa bırakan biri olmamalı zaten hayatımda. Belkide eğitim hedefimden dolayı ve bir çok alanda aktif olduğum için uzak duruyorlar benden :confused:anlayamıyorum erkekleri...
Çok uzun yazmışım. Tekrar Allah hepinizi nazarlardan korusun ve huzurunuza huzur katsın. Sevgiyle kalın... :KK37:

merhaba kizlar,
sevgiyle kalin...
canım benim çok güzel bir evliliğim var.sevgi saygı güven çok büyük çok şükür. gel gör ki illa bir yerlerde bir sorun olur insanoğlunun hayatında.4 yıldır çocuk istiyoruz ama olmuyor:KK61::KK61:biz insanoğlunun her birinin sınavı ayrı.kimsi kocayla sınanır, kimisi çocukla, kimisi başka dertle.....sınav dünyası işte....

merhaba kizlar,
sevgiyle kalin...
yok annem yok..bu kk de daha iyi anladım...artık günümüzde ne erkek erkek,ne kadın kadın..gerçekler acıdır ama böyle..

Bende varım.. Maşallah Allah cümlemizi nazarlardan korusun da :KK60:

Bence evlendikten sonra da her şeyin yolunda gitmesi ve mutluluğun bitmemesi için, bekarken evlenmeyi düşündüğünüz kişinin özellikle size göre yanlış olan davranışlarını ve hatalarını çok sevdiğiniz için görmemezlikten gelmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü insan sevince cidden gözü kör oluyor, görüyor ama kabullenmek, kendine itiraf etmek istemiyor. Bekarken aynı evde olmadığın için her şey çabuk geçebiliyor ama evlenip de aynı evde olunca her şey daha da zor olabiliyor.
Ayrıca hiç bir şey de tek taraflı değildir. Karşılıklı anlayış da gereklidir, ben çok gerginken eşim karşılık vermez aynı şekilde de ben öyle. Siniri geçer öyle konuşuruz. Ben 25 yaşındayım, eşim 39 yaşında ama mükemmel bir evliliğimiz var, -Allah nazarlardan korusun-

Eşimin her zaman söylediği bir şeyin de evlilikte çok önemli olduğunu düşünüyorum;

" Ev içerisinde karı-koca hayatı yaşar ve bunu hep böyle sürdürürsek monotonlaşır ve zamanla her şeyden sıkılırız. Bu yüzden evin içinde iki arkadaş, iki kanka, iki dost gibi şakalaşıp espri yapalım eğlenelim ama dışarıda iş değişir bu sadece ev için geçerli" derdi. Gerçekten de ev içinde iki arkadaş gibi konuşup, dertleşip, birbirimize takılıp şakalaşınca her şey çok daha güzel oluyor. Herkese öneririm :KK54::KK33:

İş arkadaşlarımdan birinin eşi kızın ağzına bakıyor. kız üstelik eşinden 2 yaş büyük. kız bizim bildiğimiz kadarı ile anasının babasının ve kardeşinin söylemesi ayıptır donuna kadar alır. çocukta kızın ağzının içine bakar. her gün işe bırakır işten alır. çocuğun izinli olduğu günler bile yürüyemem, hava çok sıcak, hava çok soğuk der, bir bakarsın eşi kapının önünde. çocuk düzgün biri, ailenin tek çocuğu. kız ise bildiğiniz patates gibi, elinden birşey gelmez, kıl yumağı. kader bu arkadaşımdan yana. bazıları gerçekten eş konusunda şanslı oluyor.

Bende varım.. Maşallah Allah cümlemizi nazarlardan korusun da :KK60:

Bence evlendikten sonra da her şeyin yolunda gitmesi ve mutluluğun bitmemesi için, bekarken evlenmeyi düşündüğünüz kişinin özellikle size göre yanlış olan davranışlarını ve hatalarını çok sevdiğiniz için görmemezlikten gelmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü insan sevince cidden gözü kör oluyor, görüyor ama kabullenmek, kendine itiraf etmek istemiyor. Bekarken aynı evde olmadığın için her şey çabuk geçebiliyor ama evlenip de aynı evde olunca her şey daha da zor olabiliyor.
Ayrıca hiç bir şey de tek taraflı değildir. Karşılıklı anlayış da gereklidir, ben çok gerginken eşim karşılık vermez aynı şekilde de ben öyle. Siniri geçer öyle konuşuruz. Ben 25 yaşındayım, eşim 39 yaşında ama mükemmel bir evliliğimiz var, -Allah nazarlardan korusun-

Eşimin her zaman söylediği bir şeyin de evlilikte çok önemli olduğunu düşünüyorum;

" Ev içerisinde karı-koca hayatı yaşar ve bunu hep böyle sürdürürsek monotonlaşır ve zamanla her şeyden sıkılırız. Bu yüzden evin içinde iki arkadaş, iki kanka, iki dost gibi şakalaşıp espri yapalım eğlenelim ama dışarıda iş değişir bu sadece ev için geçerli" derdi. Gerçekten de ev içinde iki arkadaş gibi konuşup, dertleşip, birbirimize takılıp şakalaşınca her şey çok daha güzel oluyor. Herkese öneririm :KK54::KK33:
maşallah diyelim..eşiniz daha önce evlilik yapmış mı

Arkadaşıma soruyorum çok saçma sapan, çok b..k bişey diyor evlilik için..:KK53:
Ender rastlanan bir durum artık mutlu evlilik..
Allah herkese nasip etsin, mutlu olanları nazardan korusun inşallah..

Kocanız konuşmuyorsa,eve geldiğinde elinde telefon iki seksen yatıp sadece bugün ne yaptınla sınırlı kalıyorsa muhabbetiniz,evliliği ayakta tutmak adına en ufacık bi gayret göstermiyorsa bide üstüne sana maddi sıkıntı yaşatıyorsa ve bencillik yapıyorsa,haftada bi götürdüğü yemeği veya dışarda içilen bi kahveyi sana çok görüyorsa,evliliğin günden güne daha çok rutine biniyorsa hiç bir sosyal yaşantın yoksa ve gurbetteysen yalnızsan,sana bugüne kadar ne öZel günlerde ne doğum günlerinde bir çicek dahi yaptırmayan ufak tefek hediyeler alıp eşini mutlu etmek adına hiç bir çaba göstermiyorsa ve sen arkanı dönüp baktığın geçmişini özlüyorsan öncekeri biraz daha iyiyiydik be diyorsan evlilik sana artık sadece kağıt üzerinde olan bir prosedüre dönüşmüştür sizin için ve sen artık o evin sadece hizmetçisi olmuşsundur artık....

ayyyy ne çok isterim olduğuna inanmaya. Aşağıdaki iki konu da benim açtıklarım dikkat edin aralarında 1 ay bile yok....
Var mı benim gibi SAZAN olanı !!!!
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...vlilerrrr-burayaa.654431/page-3#post-32078778
drepsi76,27 Eylül 2013
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/aldatilanlar-kervaninda-1-biraz-uzun.657030/
drepsi76,7 Ekim 2013

Hayat böyle bir şey işte akşam yatıyorsun mutlusun ertesi gün kalkıyorsun her şey alt üst. Canın yanar, için acır, nefesin kesilir ama birgün hepsi geçer ve günes yeniden gülümser.

fazla özelinize girmiş gibi olmayacaksa nedenlerini de yazar mısınız?

yani evlenince degisen neydi?
evlenınce erkekler yada genelleme yapmıyayım benım eşim artık benım dıyerek ılgıyı azaltıyor dıye duusnuyorum,ewlılık ılk 6 ayından sonra sankı o büyü bozuluyor ,dahasıda varda burada yazamıycam:)

Kocanız konuşmuyorsa,eve geldiğinde elinde telefon iki seksen yatıp sadece bugün ne yaptınla sınırlı kalıyorsa muhabbetiniz,evliliği ayakta tutmak adına en ufacık bi gayret göstermiyorsa bide üstüne sana maddi sıkıntı yaşatıyorsa ve bencillik yapıyorsa,haftada bi götürdüğü yemeği veya dışarda içilen bi kahveyi sana çok görüyorsa,evliliğin günden güne daha çok rutine biniyorsa hiç bir sosyal yaşantın yoksa ve gurbetteysen yalnızsan,sana bugüne kadar ne öZel günlerde ne doğum günlerinde bir çicek dahi yaptırmayan ufak tefek hediyeler alıp eşini mutlu etmek adına hiç bir çaba göstermiyorsa ve sen arkanı dönüp baktığın geçmişini özlüyorsan öncekeri biraz daha iyiyiydik be diyorsan evlilik sana artık sadece kağıt üzerinde olan bir prosedüre dönüşmüştür sizin için ve sen artık o evin sadece hizmetçisi olmuşsundur artık....
En yakın aile mahkemesinin yolunu tutma vakti gelmiş demektir. :)

X