Romatizma da saç dökülmesine sebep olabiliyor.
Endokrinolojide kortizol testi yapıldı mı? Gece iki tane dekort içiyorsun ve sabah kan veriyorsun. Acth hormonu dökülmeye sebep olabiliyor. Cushing sendromu kadın kelliği yapıyor.
Bunlar ekstrem durumlar tabiki. Her saçım dökülüyor diyene bu testleri yapmayabilirler. Ama çok yoğun dökülmelerde bakıyorlar mutlaka.
Yani b12 d vitamini demir çinko bakilmissa, tiroid, hasimato, pko bakılmışsa, östrojen ve testesteron dengesine bakılmışsa (şöyleki sadece testesteron fazlalığı dökülme yapmaz. Normal testesteron fakat onu tolere edemeyen düşük östrojen de dökülme yapar.)
Lh ve fsh dengesi önemli. Doktor bunlara da dikkat etmeli. Ultrasonla bakıp yumurtalik kisti yok demekle olmaz. Kist olmasa bile sendrom olabiliyor. Kist olmadan tüm kist sikayetleri ortaya cikabiliyor sendromda.
Lupus gibi romatizmal hastaliklarda vücut kendi hücrelerine karşı savaş acıyor. Bazen saç köklerine de acabiliyor ve dökülme sorunu ortaya çıkıyor.
Cushing sendromuna neden olan acht hormonu böbrek üstü bezinden salgilanir. Fazlaligi aşırı dökülme hatta kellik yapar.
Yani stres diyip geçmeden önce uzun sureli ve yoğun bir dökülme varsa tüm sebepler bertaraf edilmeli. Tabi hangi doktor alt tarafi bir saç dokulmesi ne olacak ki demez ve tüm bunlari arastirmak icin uğraşır bilmiyorum. Malum ondan önce daha onemli sağlık sorunlari var diyecekler uğraştığımız.
Kolay yol soruyorsan al bi minoksil kullan geç
Ya bu ferritin olayi cok canımı sıkıyor. Ben ferritinde 2leri gördüm 10dan yukari cikmadi. Yukselsin diye ugrastim en fazla 10 olmus. Doktor normal dedi ilac yazmadiDodex mi verdi acaba?
Bana onu vermişti çok sivilcelenme yaptı. Bu arada b12 cok düşük cıkmış. Araştırırsanız 700-800 arasi olmasi gerekiyor doktorlar bunu tavsiye ediyorlar. Hatta canan karatay 1000 diyor.
Ferritin bakıldı mi? Dökülmenin durmasi icin de ferritinin en az 60-70 olmasi gerek.
Insallah dökülme durur tedavi ile.
Dht hormonunuza bakti mi endokrinoloji?Evet dedigim gibi b12 igne verdi birde sekere dikkat et sekerin de yuksek dedi bakalim sekeri keserim b12 ignelerimi olurum belki dökülmesi durur
Ya bu ferritin olayi cok canımı sıkıyor. Ben ferritinde 2leri gördüm 10dan yukari cikmadi. Yukselsin diye ugrastim en fazla 10 olmus. Doktor normal dedi ilac yazmadibu sac doker mi gerçekten?
Yok canim dr bakmadi sadece b12 ve d vitamini bakti ilac yazdı birde sekere dikkat et dediDht hormonunuza bakti mi endokrinoloji?
Dht hormonuda sac dokuyormus ve bu hormona endokrinoloji bölümü bakiyormus. Bence aklinda olsun bende bu yuzden dahiliyeye randevu aldim sevk etsin endokrinolojiye diyeYok canim dr bakmadi sadece b12 ve d vitamini bakti ilac yazdı birde sekere dikkat et dedi
Valla bi de cok iyi gibi tepki verdi :) gerçekten bu doktorlari anlamiyorum. Depo demir hapi nasil oluyor? Hangisini önerirsinizEvet döker maalesef. Dr vermese de siz depo demir hapı alıp kullanin. Ferritin 10 ise suan, en azından 3 ay hergün bir tane alın. 3 ay sonra tekrar bir ölçtürun. 10 ile ilaç vermemesi çok garip. Benimki 27 iken vermişti.
Dht dihidrotestosteron galiba. Dhea baska bisey degil mi? Benim testosteron ve dhea normal çünkü.Ben oroferon kullanıyorum.
Dht dediğiniz testosteron ve dhea-sulfat olarak geçiyor. Endokrin doktoru doğum kontrol hapı ve aldacton vermişti bana düşürmek için.
Kansızlık, romatizma, b12 emilim bozukluğu, demir eksikliği ve hormon bozukluğu var bende. Kombo yapmış durumda saç dökülmesi
Allaha şükür yenileri çıkıyor bende. Ailemde kellik yok ama evde her yer saç. Sıkıldım artik.
Dht dihidrotestosteron galiba. Dhea baska bisey degil mi? Benim testosteron ve dhea normal çünkü.
Benim tsh total serbest testosteron dhea-s normal hatta ilac kullanmadigim zamanlarda da normal. Sadece androstenedion hormonumen fazla 3 kusurlerde olmasi gerekirken 4tuTestosteron ve dhea vücutta dht ye dönüşür. Bunlar kısaca androjen (erkeklik) hormonlarıdır. Eğer saç kökleri dht ye duyarlı ise hem erkekte hem kadında saç dökülmesi olur. Dht diye bir tahlil yok. Total ve serbest testesterona ve dhea-s ye bakıyor doktorlar.
Benim tsh total serbest testosteron dhea-s normal hatta ilac kullanmadigim zamanlarda da normal. Sadece androstenedion hormonumen fazla 3 kusurlerde olmasi gerekirken 4tuilac kullandim yasmin. O zmn duzeldi bu hormon ama dökülme yasmin icerkende vardi. O zmn dokulmenin sebebi baska bisey demek mi oluyor bu sizce?
B12 aliyorum neyseki o cok iyi durumda suan :) d vitamini de gunde 7 damla olarak aliyorum düşük degildi ama takviye olsun diye ayrica cinko alıyorum fazla olmasin diye şurup seklinde aliyorum. Yarin da aile hekimime gidip ferritini soracağım onun icinde ilac alayim. Yasmine de devam edeyim bakalim artik bi cozum bulurum herhaldeSaç dökülmesi öyle illet bisey ki. Ben 10 yıldır ugrasiyorum. Yani o saç kökü narin olduktan sonra o olmazsa öbürü illa bisey döküyor.
Bu androjenler de kimi insanda hic dökülme yapmiyor. Benim arkadaşımın hormonlari benden daha yüksek ama dokulmesi yok. Kıl kökündeki dht ye olan hassaslikla ilgili tamamen.
Bence sizinki ferritin den olabilir. Demir hapi icin keciboynuzu özü, roka, kırmızı et, ciğer ağırlıkli beslenin.
B12 ye dikkat edin.
Kışın ayda bir d vitamini ampulü alıp ekmeğe kırıp yiyin. Çünkü turkiyede kış mevsimi herkesin d vit eksikligi oluyor bu da dökülme yapabilir.
Sonucta androjenlerde bir problem de varmış. Bunu notrleyen ostrojen hormonunu yukseltmektir. Zaten yasmin de bunun icin verilir. Dogal yollarda yukseltmek de mümkün. Adaçayı, nane, yeşilçay, kuru incir ostrojen kaynagidir. Hergün icilmeli.
Bunlari yaparsaniz anlamlı bir duzelme olur.
B12 aliyorum neyseki o cok iyi durumda suan :) d vitamini de gunde 7 damla olarak aliyorum düşük degildi ama takviye olsun diye ayrica cinko alıyorum fazla olmasin diye şurup seklinde aliyorum. Yarin da aile hekimime gidip ferritini soracağım onun icinde ilac alayim. Yasmine de devam edeyim bakalim artik bi cozum bulurum herhaldemidem helak oluyor ama napayım :)
Biyerde sey okumustum hormonal dokulmede sac tepe kismindan ve sakaklardan dökülür ve zamanla o bölgelerde açılma olur. Fakat vitaminsizlikten kansizliktan falan dökülüyorsa genel bi dökülme olur sacta genel bi cilizlasma olur diyordu. Vitaminlere baktirdiniz mi siz?Hormon sonuclarim iyi olmasina ragmen dökülme bir türlü durmadi bende cok takviyeler aldim. Lütfen durursa nasil durdurdugunuzu yazin banada. Artik dökülmeden cok incelmede görülüyor sizdede öylemi?