- 29 Nisan 2017
- 737
- 1.815
- 41
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Romatizma da saç dökülmesine sebep olabiliyor.
Endokrinolojide kortizol testi yapıldı mı? Gece iki tane dekort içiyorsun ve sabah kan veriyorsun. Acth hormonu dökülmeye sebep olabiliyor. Cushing sendromu kadın kelliği yapıyor.
Hic oyle birsey demedi dr. Ilk defa duydum tesekkurler bir arastiruyum ben bunu
Bende pco var sac dökülmesi yaşıyorum tedavi edilmiyor sanirim çünkü bana tedavi diye verilen hicbisey fayda etmedi. Artik kel kalicam diye düşünüyorum doktorlara gitsem alay ediyorlar sanki onemsemez tavırlar dönemsel dokulme diyenler yok pco bu kadar sac dokmez hatta hic dokmez diyenler. Sanirim ben onlardan daha cok bilgiliyim diyerek çıkıyorum hastaneden. Pes etmis durumdayimBunlar ekstrem durumlar tabiki. Her saçım dökülüyor diyene bu testleri yapmayabilirler. Ama çok yoğun dökülmelerde bakıyorlar mutlaka.
Yani b12 d vitamini demir çinko bakilmissa, tiroid, hasimato, pko bakılmışsa, östrojen ve testesteron dengesine bakılmışsa (şöyleki sadece testesteron fazlalığı dökülme yapmaz. Normal testesteron fakat onu tolere edemeyen düşük östrojen de dökülme yapar.)
Lh ve fsh dengesi önemli. Doktor bunlara da dikkat etmeli. Ultrasonla bakıp yumurtalik kisti yok demekle olmaz. Kist olmasa bile sendrom olabiliyor. Kist olmadan tüm kist sikayetleri ortaya cikabiliyor sendromda.
Lupus gibi romatizmal hastaliklarda vücut kendi hücrelerine karşı savaş acıyor. Bazen saç köklerine de acabiliyor ve dökülme sorunu ortaya çıkıyor.
Cushing sendromuna neden olan acht hormonu böbrek üstü bezinden salgilanir. Fazlaligi aşırı dökülme hatta kellik yapar.
Yani stres diyip geçmeden önce uzun sureli ve yoğun bir dökülme varsa tüm sebepler bertaraf edilmeli. Tabi hangi doktor alt tarafi bir saç dokulmesi ne olacak ki demez ve tüm bunlari arastirmak icin uğraşır bilmiyorum. Malum ondan önce daha onemli sağlık sorunlari var diyecekler uğraştığımız.
Kolay yol soruyorsan al bi minoksil kullan geç
Bencede stresten olsa dökülme bi durur bi baslar devam eder. Surekli dokulmeye bile stres diyerek baslarindan atiyorlarStres diyir drlar ama bana cok sacma geliyor 1.5 yildir hicmi gulmedik yahu :) bence sebep baska bunu bulursam bana nobel versinler :)
Aynen bende oyle düşünüyorum 1.5 yildir stresten dokulmez heraldeBencede stresten olsa dökülme bi durur bi baslar devam eder. Surekli dokulmeye bile stres diyerek baslarindan atiyorlar
Kan tahlili yaptırın.
Ön bölge dökülmesinde dermatologlar direkt erkek tipi dökülme diyor. Cok can sıkıcı.
Çok bariz belli baskıdan dolayı döküldüğü ..
Sanki bir süre bone takmasam sıkmasam geçicek gibi ..
Merhaba arkadaşlar
Saçlarım belimi geçiyor , tesettürlüyüm saçlarımın ağırlığından mı saçımı çok sıkmamdan dolayımıdır bilemiyorum.
Kafamın ön tarafında dökülmeler oluştu zamanla dolar mı ? yardım edin çok üzülüyorum.