Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Yoğun Saç Dökülmesi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Romatizma da saç dökülmesine sebep olabiliyor.

Endokrinolojide kortizol testi yapıldı mı? Gece iki tane dekort içiyorsun ve sabah kan veriyorsun. Acth hormonu dökülmeye sebep olabiliyor. Cushing sendromu kadın kelliği yapıyor.

Romatizma da saç dökülmesine sebep olabiliyor.

Endokrinolojide kortizol testi yapıldı mı? Gece iki tane dekort içiyorsun ve sabah kan veriyorsun. Acth hormonu dökülmeye sebep olabiliyor. Cushing sendromu kadın kelliği yapıyor.

Hic oyle birsey demedi dr. Ilk defa duydum tesekkurler bir arastiruyum ben bunu

Hic oyle birsey demedi dr. Ilk defa duydum tesekkurler bir arastiruyum ben bunu

Bunlar ekstrem durumlar tabiki. Her saçım dökülüyor diyene bu testleri yapmayabilirler. Ama çok yoğun dökülmelerde bakıyorlar mutlaka.

Yani b12 d vitamini demir çinko bakilmissa, tiroid, hasimato, pko bakılmışsa, östrojen ve testesteron dengesine bakılmışsa (şöyleki sadece testesteron fazlalığı dökülme yapmaz. Normal testesteron fakat onu tolere edemeyen düşük östrojen de dökülme yapar.)

Lh ve fsh dengesi önemli. Doktor bunlara da dikkat etmeli. Ultrasonla bakıp yumurtalik kisti yok demekle olmaz. Kist olmasa bile sendrom olabiliyor. Kist olmadan tüm kist sikayetleri ortaya cikabiliyor sendromda.

Lupus gibi romatizmal hastaliklarda vücut kendi hücrelerine karşı savaş acıyor. Bazen saç köklerine de acabiliyor ve dökülme sorunu ortaya çıkıyor.

Cushing sendromuna neden olan acht hormonu böbrek üstü bezinden salgilanir. Fazlaligi aşırı dökülme hatta kellik yapar.

Yani stres diyip geçmeden önce uzun sureli ve yoğun bir dökülme varsa tüm sebepler bertaraf edilmeli. Tabi hangi doktor alt tarafi bir saç dokulmesi ne olacak ki demez ve tüm bunlari arastirmak icin uğraşır bilmiyorum. Malum ondan önce daha onemli sağlık sorunlari var diyecekler uğraştığımız.

Kolay yol soruyorsan al bi minoksil kullan geç :işsiz::110:

Son düzenleme:
Bunlar ekstrem durumlar tabiki. Her saçım dökülüyor diyene bu testleri yapmayabilirler. Ama çok yoğun dökülmelerde bakıyorlar mutlaka.

Yani b12 d vitamini demir çinko bakilmissa, tiroid, hasimato, pko bakılmışsa, östrojen ve testesteron dengesine bakılmışsa (şöyleki sadece testesteron fazlalığı dökülme yapmaz. Normal testesteron fakat onu tolere edemeyen düşük östrojen de dökülme yapar.)

Lh ve fsh dengesi önemli. Doktor bunlara da dikkat etmeli. Ultrasonla bakıp yumurtalik kisti yok demekle olmaz. Kist olmasa bile sendrom olabiliyor. Kist olmadan tüm kist sikayetleri ortaya cikabiliyor sendromda.

Lupus gibi romatizmal hastaliklarda vücut kendi hücrelerine karşı savaş acıyor. Bazen saç köklerine de acabiliyor ve dökülme sorunu ortaya çıkıyor.

Cushing sendromuna neden olan acht hormonu böbrek üstü bezinden salgilanir. Fazlaligi aşırı dökülme hatta kellik yapar.

Yani stres diyip geçmeden önce uzun sureli ve yoğun bir dökülme varsa tüm sebepler bertaraf edilmeli. Tabi hangi doktor alt tarafi bir saç dokulmesi ne olacak ki demez ve tüm bunlari arastirmak icin uğraşır bilmiyorum. Malum ondan önce daha onemli sağlık sorunlari var diyecekler uğraştığımız.

Kolay yol soruyorsan al bi minoksil kullan geç :işsiz::110:
Bende pco var sac dökülmesi yaşıyorum tedavi edilmiyor sanirim çünkü bana tedavi diye verilen hicbisey fayda etmedi. Artik kel kalicam diye düşünüyorum doktorlara gitsem alay ediyorlar sanki onemsemez tavırlar dönemsel dokulme diyenler yok pco bu kadar sac dokmez hatta hic dokmez diyenler. Sanirim ben onlardan daha cok bilgiliyim diyerek çıkıyorum hastaneden. Pes etmis durumdayim :KK43:

Stres diyir drlar ama bana cok sacma geliyor 1.5 yildir hicmi gulmedik yahu :) bence sebep baska bunu bulursam bana nobel versinler :)
Bencede stresten olsa dökülme bi durur bi baslar devam eder. Surekli dokulmeye bile stres diyerek baslarindan atiyorlar

tamam stress bence isin kolay tarafi oluyor. Cagimizda stressiz insan varmi? Ay sonuna tekrar randevu aldim yine gidecegim endokrinologa bakalim bu sefer ne diyecek? Birde genetik diyebilirler, genetige de pek inanmiyorum ailede hic bu kadar yogun sac dökülmesi kimsede yok. Ailede dökülen sacimi görenler cok sasiriyor. Yani cok fazla.

Dogum kontrol hapini dahi birakdim. Yinede yok dökülme bir türlü durmuyor. Romatizma benimde aklimda birde onlara baktiracagim.

Bende nerden geldigini bulursam size yazacagim.

Minoksil kullanacaksaniz en az 5% kullanin ben 2% kullandim yeterli gelmedi. Doktor en iyisi 5% demisdi.

Allahdan saclarim gürdüde cok kötü durmuyor, git gide kötülesiyor ama. Bir dursaydi.

Bende suan endokrinoloji tahlil sonuçlarımı almaya gidiyorum e nabizda baktim demir demir baglama hormon kan hepsi gayet iyi sadece b12 66 cikmis biraz dusuk ama önceden o da iyiydi o zamanda dokuluyordu. Bakalim bugun ne diyecek cuma gunu strestendir demişti bugun b12den deyip yollayacak bence

Evet dedigim gibi b12 igne verdi birde sekere dikkat et sekerin de yuksek dedi bakalim sekeri keserim b12 ignelerimi olurum belki dökülmesi durur

Dodex mi verdi acaba?

Bana onu vermişti çok sivilcelenme yaptı. Bu arada b12 cok düşük cıkmış. Araştırırsanız 700-800 arasi olmasi gerekiyor doktorlar bunu tavsiye ediyorlar. Hatta canan karatay 1000 diyor.

Ferritin bakıldı mi? Dökülmenin durmasi icin de ferritinin en az 60-70 olmasi gerek.

Insallah dökülme durur tedavi ile.

Merhaba arkadaşlar

Saçlarım belimi geçiyor , tesettürlüyüm saçlarımın ağırlığından mı saçımı çok sıkmamdan dolayımıdır bilemiyorum.
Kafamın ön tarafında dökülmeler oluştu zamanla dolar mı ? yardım edin çok üzülüyorum.

Kan tahlili yaptırın.

Ön bölge dökülmesinde dermatologlar direkt erkek tipi dökülme diyor. Cok can sıkıcı.

Kan tahlili yaptırın.

Ön bölge dökülmesinde dermatologlar direkt erkek tipi dökülme diyor. Cok can sıkıcı.

Çok bariz belli baskıdan dolayı döküldüğü ..
Sanki bir süre bone takmasam sıkmasam geçicek gibi ..

Çok bariz belli baskıdan dolayı döküldüğü ..
Sanki bir süre bone takmasam sıkmasam geçicek gibi ..
Adsız.jpg

Evet travma nedeniyle gibi duruyor. Insallah da oyledir. Biraz kestirebilirsiniz. Sıkı toplamayin. Tepede topuz falan yapin.

Bir sağlık ocağından b12 demir ferritin baktırin yine de belki eksiklik de vardir.

Dodex verdi evet ilk hafta hergun 5 ampul sonra haftada 1 vuruncan dedi 2 kutu verdi ferritin degerim iyi. Bakalim b12 ilk enjeksiyonu oldum eger bu tedaviden bir aonuc elde edersem haber vericem size. Ben birde sekeri kesmem lazim şekerde yüksek

166 imis b12 pardon kizlar 66 yazmisim yanlislikla

Eklentiler

• Screenshot_20181015-174856_Word.jpg
    Screenshot_20181015-174856_Word.jpg
    47,9 KB · Görüntüleme: 47
Merhaba arkadaşlar

Saçlarım belimi geçiyor , tesettürlüyüm saçlarımın ağırlığından mı saçımı çok sıkmamdan dolayımıdır bilemiyorum.
Kafamın ön tarafında dökülmeler oluştu zamanla dolar mı ? yardım edin çok üzülüyorum.

Saçını sıkı sıkı bağlama , hava alması lazım. Siyahilerin yaptığı örgü de benzer etkiye sahip. Saçı önden çok çekersen ya da sürekli kapalı kalırsa, sürtünme vs dökülme yapar.

X