Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Yoğun Saç Dökülmesi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Testosteron ve dhea vücutta dht ye dönüşür. Bunlar kısaca androjen (erkeklik) hormonlarıdır. Eğer saç kökleri dht ye duyarlı ise hem erkekte hem kadında saç dökülmesi olur. Dht diye bir tahlil yok. Total ve serbest testesterona ve dhea-s ye bakıyor doktorlar.
Dht tahlili var canim

Benim TSH 4 buçuk Dr lar yüksek değil diyor ama yurt dışında üst sınır 2 buçuk olarak belirlenmiş

image.jpeg
Onu bilmiyordum teşekkür ederim :KK52:

Bu zamana kadar okadar cok doktora gittim ki. Biri bile yapmadi. Zaten umudum da kalmadi. Dökülsün diyorum amaaan:KK53:
Bak bu benimki anormal derecede yuksek her gittigimde daha da yukseliyo
Aslinda cozumu var ama bununicin once sogum yapmam lazim ilacin bebege ciddi zararlari var

Allah sağlıkla kucağınıza almayi nasip etsin inşallah.
Sac dökülmeniz hamilelikte de azalmadi mi? Östrojen yukselince azalir derler.
Bir de bunun doğum sonrasi şok dökülmesi var var da var.
Tedavisi ne peki biliyor musunuz?

Benim de dökülüyor ama artik hangi sebepten ben de anlayamiyorum. Birden çok neden var bende.

Dün bir eczaci arkadaşım aip diyeti yapiyorum saçlarım yeniden çıktı dedi. Ama bildiğim kadariyla bu diyet cok zor vr kati. Keşke yapabilsem.

Allah sağlıkla kucağınıza almayi nasip etsin inşallah.
Sac dökülmeniz hamilelikte de azalmadi mi? Östrojen yukselince azalir derler.
Bir de bunun doğum sonrasi şok dökülmesi var var da var.
Tedavisi ne peki biliyor musunuz?

Benim de dökülüyor ama artik hangi sebepten ben de anlayamiyorum. Birden çok neden var bende.

Dün bir eczaci arkadaşım aip diyeti yapiyorum saçlarım yeniden çıktı dedi. Ama bildiğim kadariyla bu diyet cok zor vr kati. Keşke yapabilsem.

Hamile degilim kalmaya calisiyorum
Acikcasi b12 yi yukluce vucuda verdiklerinde dokulmem normale donuyo ki b12 eksikligim yok dokulme hizlaninca tekrar veriyolar ve yine duruyo
Tepede ciddi azalma vardi baya topladi
Benim bu sonucum 5 yillik diane kullanimiyla olan sey diane olmasa kel behzat olurdum saniyorum
Finas tedavisi ama yuzdede erkek gibi sakal olma ihtimali var
Bebek icinde cinsiyette problem cikartabiliyo oyuzden bekliyorum
Acikcasi dogumda ve hamilelikte erkek tipi dokulme topluyo sacalari tiroid kontrolde tutulursa ve emzirme birakilip hormon tedavisi e baslanirsa eski guzel saclari kavusulabilir

Hamile degilim kalmaya calisiyorum
Acikcasi b12 yi yukluce vucuda verdiklerinde dokulmem normale donuyo ki b12 eksikligim yok dokulme hizlaninca tekrar veriyolar ve yine duruyo
Tepede ciddi azalma vardi baya topladi
Benim bu sonucum 5 yillik diane kullanimiyla olan sey diane olmasa kel behzat olurdum saniyorum
Finas tedavisi ama yuzdede erkek gibi sakal olma ihtimali var
Bebek icinde cinsiyette problem cikartabiliyo oyuzden bekliyorum
Acikcasi dogumda ve hamilelikte erkek tipi dokulme topluyo sacalari tiroid kontrolde tutulursa ve emzirme birakilip hormon tedavisi e baslanirsa eski guzel saclari kavusulabilir

Allah gönlüne göre versin insallah canim. Ben de bebek istiyorum hayırlısıyla inşallah.

Diane bana pek iyi gelmemisti. Benim de b12 hep düşük. Vücutta emilim problemi varmis. Doktor rapor yazdi ölene kadar igne olucam. Ama b12 takviyesi bende alerji yapti. Her yerimde sivilceler çıktı. Cilt doktoru da b12 alerjisi dedi. Yani iki ucu kötü değnek.

Finas tedavisini biliyorum ama bayanlar icin zararlı olur mu okonuda endiselim vardi hep. Ilaca dokunsan bile hamilelik sırasında bebeğe zararli oluyormus.

Inşallah su dertten kurtuluruz hepimiz.

Bende bölgesel seyrelme yok ama hacmen her yerden eşit azalma var.

Allah gönlüne göre versin insallah canim. Ben de bebek istiyorum hayırlısıyla inşallah.

Diane bana pek iyi gelmemisti. Benim de b12 hep düşük. Vücutta emilim problemi varmis. Doktor rapor yazdi ölene kadar igne olucam. Ama b12 takviyesi bende alerji yapti. Her yerimde sivilceler çıktı. Cilt doktoru da b12 alerjisi dedi. Yani iki ucu kötü değnek.

Finas tedavisini biliyorum ama bayanlar icin zararlı olur mu okonuda endiselim vardi hep. Ilaca dokunsan bile hamilelik sırasında bebeğe zararli oluyormus.

Telogen eflevium olmus benimde oyle ama yanlar arkalar umrumda degil acikken toplayinca oralar gozukmuyo sonucta
Buarada ben saci dert etmeyi biraktim
Artik sularda havada bisey oldugunu dusunuyorum tanidigim tanimadigim kimi gorsem saclar acilmis
Yuksek biyere oturup izle insanlari lise ogrencileri de bile acilma var
Yillarca minoksil kullandim verdigim parayla ekim yaptirirdim ama tutmaz dediklerinden yapturmadim
Artik dayanilmaz durum olursa protez sac dusunuyorum entemizi

Telogen eflevium olmus benimde oyle ama yanlar arkalar umrumda degil acikken toplayinca oralar gozukmuyo sonucta
Buarada ben saci dert etmeyi biraktim
Artik sularda havada bisey oldugunu dusunuyorum tanidigim tanimadigim kimi gorsem saclar acilmis
Yuksek biyere oturup izle insanlari lise ogrencileri de bile acilma var
Yillarca minoksil kullandim verdigim parayla ekim yaptirirdim ama tutmaz dediklerinden yapturmadim
Artik dayanilmaz durum olursa protez sac dusunuyorum entemizi

Evet artık saç dökülmesi sadece erkeklerin sorunu değil. Gür saçlı kadın da azaldi baya. Yediklerimiz hormonlarımızı etkiliyor, stres, hava kirliligi, yikandigimiz sularin kreci hersey zarar. Ama bizimkiler de havadan nem kapayim diye bekliyorm. Gür olanin da gür yani. Bir de genetik var ailede sac ne kadarsa o kaderi oluyor insanin.

Ben de senelerce minoksil kullandim. Ya yeni duş aliyorsun minoksil sıkınca yine yağlı gibi saç. Bir temiz hissedemiyorum kendimi. Saçlarım kısa olsa günde 2 kez kullandıkça yikayacam ama uzun.

Ekim erkeklerdeki kadad başarılı olmuyor bizde. Her yerden dökülme olduğu icin. Enseden alip şakaga koydursam diye düşündüm eee benim ense de dökülüyor. Boşuna acı emek ve para.

Evet artık saç dökülmesi sadece erkeklerin sorunu değil. Gür saçlı kadın da azaldi baya. Yediklerimiz hormonlarımızı etkiliyor, stres, hava kirliligi, yikandigimiz sularin kreci hersey zarar. Ama bizimkiler de havadan nem kapayim diye bekliyorm. Gür olanin da gür yani. Bir de genetik var ailede sac ne kadarsa o kaderi oluyor insanin.

Ben de senelerce minoksil kullandim. Ya yeni duş aliyorsun minoksil sıkınca yine yağlı gibi saç. Bir temiz hissedemiyorum kendimi. Saçlarım kısa olsa günde 2 kez kullandıkça yikayacam ama uzun.

Ekim erkeklerdeki kadad başarılı olmuyor bizde. Her yerden dökülme olduğu icin. Enseden alip şakaga koydursam diye düşündüm eee benim ense de dökülüyor. Boşuna acı emek ve para.

Uzgunum ama gur sacli insan gormuyorum cogunun mikro kaynak saclari
Annemin 1 sene once tepesini kipkirmizi gordum gram aciklik yoktu sac cuzgisicyayildi suan tedavi goruyo kemoterapide bile %30 sac kaybi oldu kasi kirpigi hic dokulmedi o dokulenlerde hemen geri cikti sac kokleri inanilmaz dayanikli hormon tedavisi gorecegi icin saclari hic acilmiycak devami gelecek mi acilmanin bilmiyorum etrafimda engur sacli insan kendisiydi
Teyzem 58 yasinda saclari tokaya sigmayan biri onunda son 1 yildir tepede acilma var kizida onun gibiydi o da ayni yaygin sekilde acilma var

Benim saclar 2 peruk gucundeydi yataktan kalkmis halim masali gibi kapkalin saclarim vardi suan inceler 2-3 yildir gormeyen senin saclar perma miydi diyo cunku seklide bozuldu
Islak haliyle neredeyse sacim yok ama kuru haliyle hala ne gur saclarin var diyo insanlar hacim veren bi urun kullaniyorum gercekten saclar yogunmus gibi bi gorunum oluyo
Dun kuzenlerimle bulustum biri 20 yasinda 2 yildir girmuyodum hormonal vitaminsel hic problemi yok sac hertarafindan azalmis tepe 1 parmak acik 14 yasinda kuzeniminde ayni sekilde
36 yasinda olan kuzenim encok ona sok oldum firca soksan kaybolurdu sacinda kafada sac yok ki bunlar baba tarafindan kuzenlerim baba tarafinda kellik yok dedem 84 yasinda oldu saclari yerli yerindeydi

Kimi gorsem kime baksam gercekten ulkede saclarin hali kotu

Esimide gouurdum doktora onunda son 1 yildir dokulmesi basladi ne tiroidi var ne vitamin eksikligi ne testesteronda ne dhtde sorun yok streside yok ama banyo tikaniyo saclarindan yastik bile saclari yolmussun gibi dokuluyo

Burda arkadaslar tiroidi cok soylemis evet tiroidden sac dokulur ama tiroid kontrol altindaysa dokulmez ki tiroidden dokulme sadece sactan olmaz kirpik ve kasinda dokulmesi lazim

Tatlim b12 alerjisi degil o cunku ayni sorunu bende yasadim sanirim dodex igneden dolayi olmussundur. B12nin iki farkli türü var biri sivilce yapiyor digeri yapmiyor. Ama tabi igne olarak var mi bilmiyorum ben hapini kull
Eki Görüntüle 2201189
Bak bu benimki anormal derecede yuksek her gittigimde daha da yukseliyo
Aslinda cozumu var ama bununicin once sogum yapmam lazim ilacin bebege ciddi zararlari var
Siz hangi bolume yaptirdiniz dht testini? Ben kadin doguma gittim yapmiyoruz dediler. Cildiye de ayni sekilde dahiliyeye mi gitsem diyorum. Yapan yok resmen :KK43:

Tatlim b12 alerjisi degil o cunku ayni sorunu bende yasadim sanirim dodex igneden dolayi olmussundur. B12nin iki farkli türü var biri sivilce yapiyor digeri yapmiyor. Ama tabi igne olarak var mi bilmiyorum ben hapini kull

Siz hangi bolume yaptirdiniz dht testini? Ben kadin doguma gittim yapmiyoruz dediler. Cildiye de ayni sekilde dahiliyeye mi gitsem diyorum. Yapan yok resmen :KK43:

Hepsi yapiyo canim
Kadin dogumda cildiyede hatta bu sonucla beni endokrine sevk ettiler
Cok yuksek bu sonuc diane kullanimina gore lab hatasidir diyip 3 kez tekrarlandi
Bobrekustu icin mr cektirmem lazim ama korkudan cektiremiyorum

Benimde demir eksikliği yüzünden dökülüyor ilaç kullandım ve kerozan die bir vitamin ilacı kullandım iyi güzel 4 ay idare etti. Sonra tekrar başladı dökülme. Şimdi ibrahim saracoglunun ISPANAK VE KEREVIZ kürünü harfiyen uyguluyorum ve 10 gün oldu çok memnunum.
Nasıl uygulanıyor anlatabilirmisiniz. Denemediğim yöntem kalmadı. Hormon testi yatırmamıştım onu yaptıracağım. Kan değerlerim normal çıktı . Dermatolog xpecia tablet haırforte şampuan ve tonik önerdi. Evet saç dökülmem durdu ama yüzümde boynumda tüylenme yaptı bıraktım kullanmayı. şimdi iğneli epilasyona gidiyorum. Saçım için de konuştum estetisyenle bizim burada dışarıdan yapacağımız müdahaleler geçici çözüm sağlar önce içeriden gelen bir sorun var mı ona baktırın dedi. Hormon kan testleri yapılsın ona göre uygun tedavi başlayacağım. Kısacık kestirdim:KK42:bir hafta dökülmedi sonra yine başladı :KK42:beyazlarım çok mecbur boyatiyorum. Inova boyayı araştırdım gerçekten diğer boyalardan iyi geldi saçlarıma. 10 gün falan dökülmedi sonra yine başladı. Hormon testi için bekliyorum artık bi ümit. :KK42:

Canım cok gecmiş olsun bende de yaklasık 3 aydır bir dökülme vardı ne yaglar sampuanlar aldım fayda etmedi ama yapman gereken sey yarım bardak zeytinyagının icine 10 dis sarımsagı döv ve ocakta sarımsaklar pisene kadar kaynat yani 3 4 dakika sonra sarımsakları süz ve yagı 2 güne bir kafana sür 2 saat bekle yıka inan dökülmeden eser kalmıyor
Denemediğim yöntem kalmadı. Anladimki haricen kullanılan şeyler fayda etmiyor.
1 aydır günde bir sarımsağı ezerek yutuyorum bol su ile. Henüz oda fayda etmedi ama devam edeceğim bir umut. Her markanın sarımsaklı şampuanıni denedim. Zeytinyağı ve diğer yağ bakımları hiç durdurmadı dökülmeyi. Dax super gro kullandım işe yaradı ama kullanmayı bıraktığım an yine dökülüyor. Onu kullanmakta çok zahmetli. Yani haricen kullanılan şeyler işe yarasa bile geçici oluyor malesef

Denemediğim yöntem kalmadı. Anladimki haricen kullanılan şeyler fayda etmiyor.
1 aydır günde bir sarımsağı ezerek yutuyorum bol su ile. Henüz oda fayda etmedi ama devam edeceğim bir umut. Her markanın sarımsaklı şampuanıni denedim. Zeytinyağı ve diğer yağ bakımları hiç durdurmadı dökülmeyi. Dax super gro kullandım işe yaradı ama kullanmayı bıraktığım an yine dökülüyor. Onu kullanmakta çok zahmetli. Yani haricen kullanılan şeyler işe yarasa bile geçici oluyor malesef
Canım valla ben de herseyi deneyen biri olarak söylüyorum 2 hafta kullan sonra kullanmasan bile dökülmüyor ayrıca acayıp sac uzatıyo denemekte fayda var

Screenshot_20181105-083408_Instagram.jpg

Aspirini deneyen varmı? Gerçekten faydası oluyor mu?
Bugün hormon testi yaptıracağım. Artık bir çözüm bulunur inşallah. Saçlarımın ön kısmı farkedilir şekilde seyrekleşti:KK42:hormon testi için gitmişken hastanenin estetik bölümü ile saç prp si ve mezoterapisi ile ilgili konuşacağım. Fiyatlarını öğreneceğim.

Aspirin kepeğe iyi geliyor.

Ama dökülmede pek etkisi yok.

Uzun süreli kullanımda saç derisinin ph ni bozar.

X