Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Yoğun Saç Dökülmesi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

philly

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2010
4.224
14.070
Merhaba sevgili Truvalılar. Dert gibi gözükmese de aslında artık " sanırım bir şey yapmam lazım" dediğim bir sorunum var. Başlıktan da anlayacağınız üzere, saçım çok ama çok fena dökülüyor. Öyle dökülüyor ki bugün annem " gece tuvalete mi kalktın " diye sordu. Evet uyandırdım mı dedim " yok uyandırmadın , tuvaletteki saçlarından anladım" dedi. Bu sorunu neredeyse bir senedir yaşıyorum. Sabah uyanıyorum ellerimi saçlarıma atmamla onlarcasının dökülmesi bir oluyor. Yattığım yerden kalkıyorum her yer saç. Herkes " yerler hep senin saçın çok dökülüyor diyor". Daha sabah bir sürü saç topladım yataktan sacımı ttararken. Ardından duşa girdim yine bir sürü saç döküldü.

Var mıdır fikri olan, bu neden oluyor ve çözümü nedir. Kan testi yaptırdım orada bir şey çıkmadı ama hormon testi yaptırmadım. Bir de yeni ameliyat oldum ama bu sorun bir senedir var.

Saçıma bir el atın hanımlar.

stressss...

bir ara bende saçkıran olmuştum stresten...ilaç kullandım geçti.

bir ara bende saçkıran olmuştum stresten...ilaç kullandım geçti.

Geçen sene doktor bir kontrol etti, yerine yenisi çıkıyor dedi. Çıkmasaydı sorun olurdu ama öyle böyle dökülmüyor. Hormonlardan mı diye düşünmedim değil. Özel şampuan aldım sırf dökülmesi azalsın diye ams bana mısın demiyor.

E vitamini eksikligi olmadigina emin misin?

Sac dokulmesi icin satilan sampuanlar hep E vitamini icerikli diye reklam yapilir ya oradan aklima geldi,
belki sampuan degil ama direk E vitamini takviyesi alsan faydasini gorursun.

E vitamini eksikligi olmadigina emin misin?

Sac dokulmesi icin satilan sampuanlar hep E vitamini icerikli diye reklam yapilir ya oradan aklima geldi,
belki sampuan degil ama direk E vitamini takviyesi alsan faydasini gorursun.

Öyle mi bir bakayım. B vitaminine bakıldı normal, d vitamini eksikliğim vardı ama takviye alıyorum normal sevıeylerde ama yine de saçlarım kafamda durmamakta ısrar ediyorlar.

Son düzenleme:
tiroidinize baktırdınız mı? tiroid rahatsızlıkları saç dökülmesi yapar. onun dışında beslenme düzeninin değişmesi ve stres de saç dökülmesi yapar.

yanılmıyorsam siz de ABD'de yaşıyordunuz, ben tatil için türkiyeye geldiğimde aşırı derecede saçlarım dökülmüştü ve aşırı yıpranmıştı, cildim de öyle kuru kuruydu. su kalitesi ve hava da çok etkiliyor.

ameliyatınız için ayrıca geçmiş olsun.

Mutlaka tsh baktırın. Benim de öyleydi bir dönem meğer tiroidim varmış

Baktırayım buna bir kimse önermedi bu testleri şimdiye kadar hep cildiyeye gittim tabi.

Sassy evet ABD deyim su an Tr'de ama orada da dökülüyordu. Oradaki doktorum baktı kafama " çıkıyorlar philly çıkmasaydı kökleri ölseydi sorun" dedi ama stresten uzak yaşayamıyorum ne yazık ki, tezim var :S

Teşekkürler ve ayrıca sana da geçmiş olsun.

31 kilo veridkten sonra bende de başlayan dert sanırım çinko eksikliğinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…