stressss...Merhaba sevgili Truvalılar. Dert gibi gözükmese de aslında artık " sanırım bir şey yapmam lazım" dediğim bitr sorunum var. Başlıktan da anlayacağınız üzere, saçım çok ama çok fena dökülüyor. Öyle dökülüyor ki bugün annem " gece tuvalete mi kalktın " diye sordu. Evet uyandırdım mı dedim " yok uyandırmadın , tuvaletteki saçlarından anladım" dedi. Bu sorunu neredeyse bir senedir yaşıyorum. Sabah uyanıyorum ellerimi saçlarıma atmamla onlarcasının dökülmesi bir oluyor. Yattığım yerden kalkıyorum her yer saç. Herkes " yerer hep senin saçın çok dökülüyor diyor". Daha sabah bir sürü saç topladım yataktan ve sacımı ttararken. Ardından duşa girdim yine bir sürü saç döküldü.
Var mıdır fikri olan, bu neden oluyor ve çözümü nedir. Kan testi yaptırdım orada bir şey çıkmadı ama hormon testi yaptırmadım. Bir de yeni ameliyat oldum ama bu sorun bir senedir var.
Saçıma bir el atın hanımlar.
stressss...
döker cnm..O kadar döker mi stres ya :S her yer cidden benim saçım.. şu an stresi hayatımdan pek çıkaramıyorum ama azaltmaya çalışıyorum.
bir ara bende saçkıran olmuştum stresten...ilaç kullandım geçti.Merhaba sevgili Truvalılar. Dert gibi gözükmese de aslında artık " sanırım bir şey yapmam lazım" dediğim bir sorunum var. Başlıktan da anlayacağınız üzere, saçım çok ama çok fena dökülüyor. Öyle dökülüyor ki bugün annem " gece tuvalete mi kalktın " diye sordu. Evet uyandırdım mı dedim " yok uyandırmadın , tuvaletteki saçlarından anladım" dedi. Bu sorunu neredeyse bir senedir yaşıyorum. Sabah uyanıyorum ellerimi saçlarıma atmamla onlarcasının dökülmesi bir oluyor. Yattığım yerden kalkıyorum her yer saç. Herkes " yerler hep senin saçın çok dökülüyor diyor". Daha sabah bir sürü saç topladım yataktan sacımı ttararken. Ardından duşa girdim yine bir sürü saç döküldü.
Var mıdır fikri olan, bu neden oluyor ve çözümü nedir. Kan testi yaptırdım orada bir şey çıkmadı ama hormon testi yaptırmadım. Bir de yeni ameliyat oldum ama bu sorun bir senedir var.
bir ara bende saçkıran olmuştum stresten...ilaç kullandım geçti.
E vitamini eksikligi olmadigina emin misin?
Sac dokulmesi icin satilan sampuanlar hep E vitamini icerikli diye reklam yapilir ya oradan aklima geldi,
belki sampuan degil ama direk E vitamini takviyesi alsan faydasini gorursun.
böyle aşırı bir saç dökülmesi yaşadığım dönemde hipertiroidi olduğumu öğrendim, ondan oluyormuş.
Seker hemen bir collagen destegi al , 1 ayda bitecek derdin
Mutlaka tsh baktırın. Benim de öyleydi bir dönem meğer tiroidim varmış
tiroidinize baktırdınız mı? tiroid rahatsızlıkları saç dökülmesi yapar. onun dışında beslenme düzeninin değişmesi ve stres de saç dökülmesi yapar.
yanılmıyorsam siz de ABD'de yaşıyordunuz, ben tatil için türkiyeye geldiğimde aşırı derecede saçlarım dökülmüştü ve aşırı yıpranmıştı, cildim de öyle kuru kuruydu. su kalitesi ve hava da çok etkiliyor.
ameliyatınız için ayrıca geçmiş olsun.
31 kilo veridkten sonra bende de başlayan dert sanırım çinko eksikliğinden.Merhaba sevgili Truvalılar. Dert gibi gözükmese de aslında artık " sanırım bir şey yapmam lazım" dediğim bir sorunum var. Başlıktan da anlayacağınız üzere, saçım çok ama çok fena dökülüyor. Öyle dökülüyor ki bugün annem " gece tuvalete mi kalktın " diye sordu. Evet uyandırdım mı dedim " yok uyandırmadın , tuvaletteki saçlarından anladım" dedi. Bu sorunu neredeyse bir senedir yaşıyorum. Sabah uyanıyorum ellerimi saçlarıma atmamla onlarcasının dökülmesi bir oluyor. Yattığım yerden kalkıyorum her yer saç. Herkes " yerler hep senin saçın çok dökülüyor diyor". Daha sabah bir sürü saç topladım yataktan sacımı ttararken. Ardından duşa girdim yine bir sürü saç döküldü.
Seker hemen bir collagen destegi al , 1 ayda bitecek derdin
31 kilo veridkten sonra bende de başlayan dert sanırım çinko eksikliğinden.
Sen yurtdisindasin , oralarda cok var , solgarin falan da var , besin destegi olarak geciyorNereden alacağım bunu Milana? Biotin falan mı içsem acaba.