Yine size danışmaya geldim

aykiz04

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2024
62
19
3
31
Kızlar merhaba. günler önce size bir ilişkimi anlatmıştım. Babasının tavrından dolayı olmaz demiştiniz, ben de kendimi alttan alta ayrılığa hazırlamış ve onun ailesine karşı duruşunun pasif liğin sen ötürü soğumuş ve ayrılmıştım. Daha önce biriyle nişan attım bunu da söylemiştim. Şimdi sizlere danışmak istediğim bir konu var. Yaşım 31. Görücü usulü bir aile geldi. Maddi olarak sıkıntısız bir aile. Adamın evi , arabası vs var ama düzenli bir geliri yok. Emlakçılık ve oto alım satım yapıyor. Daha bir cevap vermedim ama aile çok iyi bir aile. Düzgün insanlar. Yalnız benim için varlıklı olmaları önemli değil. Benim için eve aylık düzenli bir gelirin girmesi önemli. Kiracı da olurum benim ıçin önemli değil. Sadece eve düzenli bir gelir gelirse kendimi daha güvende hissedeceğim gibi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Lütfen beni yanlış anlamayın. Çocuğun çok çalışkan olduğunu söylüyorlar ama çalişmıyor. Çocuk bana dedi ki iki dükkanım var, evim var vs . Bir yandan da diyorum bir öğretmen maaşı ile aldığım arabanın borcunu 3 senedir bitiremedim. Belki ömür boyu çalışsam bir ev dahi
alamayacağım. Tabi daha onunla hayat görüşüme vs de bakmadım ama sizce maddi konuyu sıkıntı etmeli miyim etmemeli miyim? Çocuk bana dedi iyi düşün bana kararını söylersin. Hatta dedıkı ileride kendim de sen kazanıyosun diye kompleks yapar mıyım diye ben de şüpheye düştüm dedi ailem seni söyleyince falan . Ne düşünüyorsunuz şans vereyim mi vermeyeyim mi? Size ve tecrübelerinize güveniyorum

Kızlar merhaba. günler önce size bir ilişkimi anlatmıştım. Babasının tavrından dolayı olmaz demiştiniz, ben de kendimi alttan alta ayrılığa hazırlamış ve onun ailesine karşı duruşunun pasif liğin sen ötürü soğumuş ve ayrılmıştım. Daha önce biriyle nişan attım bunu da söylemiştim. Şimdi sizlere danışmak istediğim bir konu var. Yaşım 31. Görücü usulü bir aile geldi. Maddi olarak sıkıntısız bir aile. Adamın evi , arabası vs var ama düzenli bir geliri yok. Emlakçılık ve oto alım satım yapıyor. Daha bir cevap vermedim ama aile çok iyi bir aile. Düzgün insanlar. Yalnız benim için varlıklı olmaları önemli değil. Benim için eve aylık düzenli bir gelirin girmesi önemli. Kiracı da olurum benim ıçin önemli değil. Sadece eve düzenli bir gelir gelirse kendimi daha güvende hissedeceğim gibi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Lütfen beni yanlış anlamayın. Çocuğun çok çalışkan olduğunu söylüyorlar ama çalişmıyor. Çocuk bana dedi ki iki dükkanım var, evim var vs . Bir yandan da diyorum bir öğretmen maaşı ile aldığım arabanın borcunu 3 senedir bitiremedim. Belki ömür boyu çalışsam bir ev dahi
alamayacağım. Tabi daha onunla hayat görüşüme vs de bakmadım ama sizce maddi konuyu sıkıntı etmeli miyim etmemeli miyim? Çocuk bana dedi iyi düşün bana kararını söylersin. Hatta dedıkı ileride kendim de sen kazanıyosun diye kompleks yapar mıyım diye ben de şüpheye düştüm dedi ailem seni söyleyince falan . Ne düşünüyorsunuz şans vereyim mi vermeyeyim mi? Size ve tecrübelerinize güveniyorum
Meslegi kötü degil de siz sanırım öğretmensiniz, calısıyorsunuz. Sizin mesleginizi maaşınızı kompleks yapabilecegini söylemiş. Ya ilerde evlendiginiz zaman calısmanızı istemezse ve kendine yediremezse bunu ne yapacaksınız? Bence kendi de düşünsün bunu eger kompleks yapacak ise sizi hiç üzmesin

Meslegi kötü degil de siz sanırım öğretmensiniz, calısıyorsunuz. Sizin mesleginizi maaşınızı kompleks yapabilecegini söylemiş. Ya ilerde evlendiginiz zaman calısmanızı istemezse ve kendine yediremezse bunu ne yapacaksınız? Bence kendi de düşünsün bunu eger kompleks yapacak ise sizi hiç üzmesin
evet baktığınız pencereyi hiç düşünmemiştim. Sizce mesela ben eve ayda 60 koysam o hiç koymazsa bu sorun olur mu? Ne düşünüyorsunuz?

evet baktığınız pencereyi hiç düşünmemiştim. Sizce mesela ben eve ayda 60 koysam o hiç koymazsa bu sorun olur mu? Ne düşünüyorsunuz?
Olur eve siz bakıyor olursunuz. Çalışmıyor dediniz bir de siz çalısıp eve yüksek para getiriyorsunuz diye bu sefer benden cok kazanıyor kompleksine girebilir

O zaman görücü olarak kamu personeli ya da en azından maaşlı özel sektör çalışanı tercih ettiğinizi söylemelisiniz. Adam esnaf, esnafın düzenli geliri olmaz. Bu ay 1milyon kazanır,üç ay hiç kazanmaz. İşte o hiç kazanmadığı aylar sizin için sorun olacaksa hiç tercih etmemelisiniz

Adamın kendi işi diyorsunuz. Oto galerici diyorsunuz. Benim ailem 2000li yıllardan 2015e kadar galericilik yaptılar, yani şöyle diyeyim elde edilen kazanç çok fazla. Ben her gün liseden farklı lüks araçlarla alınıyodum hepsi de bizimdi. Galericiler çok iyi kazanır. Ticaretle uğraşan insanlarda aylık maaş diye bir şey olmaz. Maaşı onlar verir zaten.
Ama kompleks demiş ne mezunu? Kompleks olayını söylemişse ben sıkıntı ederim. Çünkü rahatsız edici bir kelime. Hayatınızı zindan edebilir.

Hatta dedıkı ileride kendim de sen kazanıyosun diye kompleks yapar mıyım diye ben de şüpheye düştüm dedi

Varlikli dediginiz adam galeri dukkan bilmem neyi var ama bi ogretmen maasiyla kompleks yaparim şüphesi duyduysa sizi hiç iyi bir evlilik bekledigini düşünmüyorum bunu da sadece para konusunda demiyorum. Kafa yapisi hakkinda cok sey soyluyor.

Eli yuzu duzgun parasi pulu evi olan adam gorucu evlenmez bunu soyleyince bana kizanlar oluyor ama anca bu kafada tipler boyle evleniyor genelliyorum.

Emlakçılık ve galericilik yapıyormuş nasıl çalışmıyor oluyor adam ticaretle uğraşıyor esnaf yani esnaflar çalışmıyor mu oluyor.

Şans verme konusuna gelince ben vermezdim esnaf olduğu için değil ama sizin çalışıyor olduğunuzu şimdiden kafaya takmış görünüyor ileride kompleks yaparmıyım demiş size demek ki kendisi çalışan birini istemiyor diye düşünürüm.

Öyle 1 haftada tanımak mümkün değil. Adamı tabiki ailesi över güzel anlatır. Sevgi , hoşlantı olmadan evllilik düşünebiliyor musunuz? Adam size
" kendim de sen kazanıyosun diye kompleks yapar mıyım diye ben de şüpheye düştüm" demiş. Maddi konuda komplekse girebilir. Ayrıca çalışmıyor ama 2 dükkan, 1 evim var demiş. Emlakçılık ve oto galeri işi iyi bence. Düzenli bir işi, mesleği olsa iyi olurdu. İyice tanımadan adım atmayın derim . Dışarda baş başa görüşün konuşun mutlaka. Eski konuya bakmadım ama biraz nefes alın bence. Kendinizle zaman geçirmeye çalışın acele kararlar vermeyin.

Son düzenleme:
Maddiyatta gözüm yok demişsin tek bahsettiğin maddiyat.
Adamdan niye çalışmıyormuş gibi bahsettin emlak ve oto alımsatım yapıyormuş. He bu işleri yapan adam öğretmen maaşını niye kompleks yapsın, yapıyorsa sıkıntı var.
Ama en önemlisi, sürekli farklı farklı kişiler üzerine evlenecemmm konulrın var ilke evlenicem diye başına bela alacaksın bi sakin mi olsan

Parasında gözüm yok deyip sadece parasından bahsetmeniz...

Aşk bu mu? Sevda bu mu? Hayat bu mu? Kalp acı, dünya hüzün, göz yaş dolu...
Hanfendi kendi arabam var zaten
Ben öğretmenim ömür boyu çalışsam bçr ev alamam belki, gözüm malında mülkünde olsa bugün evet derim. Ama ben kadın olarak eve 60 koyuyorsam eşim de hiç değilse asgari ücret falan koymalı ki o evde çark dönsün. Kimse evini dükkanını satıp hazır parayı yemiyor ki. Toplumumuzda erkek gücün sembolü değil mi? Hele ki benim gibi doğu toplumda olan biri için. Yarın öbür gün kendisinde eziklik hissedebilir. Kompleks hissedebilir. Gücün bende olduğunu düşünürse soğuyabilir. Daha yüz yüze görmedimm bile bu konu bende soru işareti oluşturduğu için görüşmek istemiyorum zaten. Sadece sonra keşke dememek için fikirlerinizi soruyorum. Zaten nişan gibi zor bir şey atlattım zamanında . Tekrardan hata yapmak istemiyorum. Derdim para değil. Kiracı olayım ama çark dönsün diyorum. Siz olaya nasıl bakıyorsunuz. Daha adamı tanımadım bile. Esnaf esnafla oturup kalkar yaşama bakış açıları farklı olur. Ben öğretmenim benimki farklı. İstiyorum ki tecrübelerimizi paylaşalım.

Maddiyatta gözüm yok demişsin tek bahsettiğin maddiyat.
Adamdan niye çalışmıyormuş gibi bahsettin emlak ve oto alımsatım yapıyormuş. He bu işleri yapan adam öğretmen maaşını niye kompleks yapsın, yapıyorsa sıkıntı var.
Ama en önemlisi, sürekli farklı farklı kişiler üzerine evlenecemmm konulrın var ilke evlenicem diye başına bela alacaksın bi sakin mi olsan
Yaşım 31 . En kritik dönemde hissediyor ve bu yaşam görevimi yerine getirmek istiyorum. Öncekini 1.5 sene bekledim son raddede hiçbir şey beceremedi. Ben de önüme gelen fırsatları kendi mantık süzgecimden geçirip takıldığım yerleri size soruyorum. Hemen gidip evlenmicem ki

Ben öğretmenim ömür boyu çalışsam bçr ev alamam belki, gözüm malında mülkünde olsa bugün evet derim. Ama ben kadın olarak eve 60 koyuyorsam eşim de hiç değilse asgari ücret falan koymalı ki o evde çark dönsün. Kimse evini dükkanını satıp hazır parayı yemiyor ki. Toplumumuzda erkek gücün sembolü değil mi? Hele ki benim gibi doğu toplumda olan biri için. Yarın öbür gün kendisinde eziklik hissedebilir. Kompleks hissedebilir. Gücün bende olduğunu düşünürse soğuyabilir. Daha yüz yüze görmedimm bile bu konu bende soru işareti oluşturduğu için görüşmek istemiyorum zaten. Sadece sonra keşke dememek için fikirlerinizi soruyorum. Zaten nişan gibi zor bir şey atlattım zamanında . Tekrardan hata yapmak istemiyorum. Derdim para değil. Kiracı olayım ama çark dönsün diyorum. Siz olaya nasıl bakıyorsunuz. Daha adamı tanımadım bile. Esnaf esnafla oturup kalkar yaşama bakış açıları farklı olur. Ben öğretmenim benimki farklı. İstiyorum ki tecrübelerimizi paylaşalım.
Öğretmenin üç kuruşluk maaşı var be arkadaşım. Sizce oto galericiliği yapan adamın öğretmen maaşına ihtiyacı olur mu? 60binle ev çevrilmiyor artık,piyasadan haberiniz yok mu?Çok mu safsınız? Dert ettiğiniz şey ile mesleğinizi bağdaştıramadım inanın. Ben bugün görücü usulü evlenecek olsam adamla dünya görüşüm uyuyor mu,en azından bir meslek yüksekokulu bitirmiş mi,üniversite okumuş mu,ailesinde okumuş insan var mı,çevrede esnaf olarak nasıl biliniyor ona bakarım. Sizin baktığınız yer apayrı.

Düzenli bir gelirinin olmaması eksi bir durum olsada bence tanıyıp öyle karar verin. Baktınız size uygun biri değil fazla uzatmadan yol verirsiniz.

Düşünceleriniz de farklı olur bence eger dediginiz gibi 60 bin civarı bir maaş girecekse eve onun o ay o kadar giremezse bence aşagılık kompleksine girecek. Sizin yerinizde olsam ben direkt reddederdim

Emlakcilik ve oto alim satim isi demek, "duzenli bir gelirim yok, ama senin duzenli gelirine ihtiyacim var, ben evde uc-bes ay yatsam da olur, nasil olsa kazanirim bi sekilde, ama lutfen benden daha fazla kazanma yoksa kompleks yapabilirim"
demek bence. Bir de daha yeni tanistigi bir kadinin maasi hakkinda konusmak da nasil bir ezikliktir.

Cok mu evlenesiniz var, kendi basima calissam ev alamiyorum mantigiyla evlenilmez bence.Evlilik isini bu kadar hafife almayin.

Back
X