Yine görümcem yine takı meselesi!!

Allahım böyle görümcelerin tez zamanda cezasını versin...Onane yahu niye size laf sokup huzurunuzu kaçırıyor..Hadsiz..Birşey söylediği zaman cevap olarak,kendisiyle bu konularda konuşmanın yersiz olduğunu, bir sıkıntısı varsa eşinizle yada kendi ailesiyle konuşması gerektiğini söyleyin.dahada olmadı haddini bildirin küserse küssün cahennemin dibibe kadar yolu var..
Bu dünyaya eş ailesinin küstahlıklarını çekmeye geldik sanki..Bende de var bi tane sıyrık.. Ondan bu tepkim..dengesizlik yaptığı zaman ailesi hemen o hasta (okb) kaale alma diye yaptıklarının önüne geçiyor..o da dahada yüz bulup coşuyor tabi..Arsızlık saygısızlık diz boyu ..eşinden de boşandı tabi eş ailesini asla kabul etmedi saygı göstermedi....yıllardır denemedik yöntem kalmadı iyilikle yaklaştım olmadı tersledim kavga ettim olmadı .bende yüz vermiyorum..Ne hali varsa görüyor şimdi..beni görünce surat burun 5 karış oluyor zaten sinirli sinirli tavırlar herşeyi birbirine çarpmalar..annesine terslenmeler sürekli..15 yıldır tedavi oluyor ama hastalıktan ziyade kişiliklede alakalı bir durum..ailesi kabul etmesede

Allah hepimize sabır varsin

Allahım böyle görümcelerin tez zamanda cezasını versin...Onane yahu niye size laf sokup huzurunuzu kaçırıyor..Hadsiz..Birşey söylediği zaman cevap olarak,kendisiyle bu konularda konuşmanın yersiz olduğunu, bir sıkıntısı varsa eşinizle yada kendi ailesiyle konuşması gerektiğini söyleyin.dahada olmadı haddini bildirin küserse küssün cahennemin dibibe kadar yolu var..
Bu dünyaya eş ailesinin küstahlıklarını çekmeye geldik sanki..Bende de var bi tane sıyrık.. Ondan bu tepkim..dengesizlik yaptığı zaman ailesi hemen o hasta (okb) kaale alma diye yaptıklarının önüne geçiyor..o da dahada yüz bulup coşuyor tabi..Arsızlık saygısızlık diz boyu ..eşinden de boşandı tabi eş ailesini asla kabul etmedi saygı göstermedi....yıllardır denemedik yöntem kalmadı iyilikle yaklaştım olmadı tersledim kavga ettim olmadı .bende yüz vermiyorum..Ne hali varsa görüyor şimdi..beni görünce surat burun 5 karış oluyor zaten sinirli sinirli tavırlar herşeyi birbirine çarpmalar..annesine terslenmeler sürekli..15 yıldır tedavi oluyor ama hastalıktan ziyade kişiliklede alakalı bir durum..ailesi kabul etmesede

Allah hepimize sabır varsin
Allah sanada sabır versin inşallah zor gerçekten ugrasilmiyor

Yok yok doğru anlamışsın 😂 bizde böyle yapıyoruz zaten benim bebeğim 1 buçuk yaşındaydı o kuzen evlendiginde hemen evlenince onun bebeği yokken öyle getirdi hediye. Kayınvalidemde sana kıyafet verdi sende kıyafet ver altını benim takmam lazım dedi bu arada kuzen evlenirken ben çeyrek kayınvalidem ayrı çeyrek taktik bide yani 🤷 gorumcemde şimdi diyorki annemin takacaginida sen tak
GÖrümce sizin poponuzu yesin 😂

Arkadaşlar öncelikle soruyu size yöneltmek istiyorum. Diyelim siz bir cemiyet yapıyorsunuz bebek mevlutu sünnet cemiyeti farketmez. Gelin kayınvalide size ayrı hediye takıyor. Gel zaman git zaman bu hediye getiren gelin kişiside cemiyet yapacak. Siz sadece size takılan hediyeyi mi goturursunuz yoksa karşıdaki kişinin kayınvalidesinin getirdiği takiyida kendinize borç bilip onu alıp kayinvalideye verip al bunuda siz götür dermisiniz nasıl oluyor bu işler. Adı kayınvalide olunca ben karşıdaki kişinin kayınvalidesinin getirdiğini alıp al bunu senmi götür diyeceğim kayinvalideme. Anlayamayanlar için söylede anlatayım..

siz bebek mevlutu yapiyorsunuz.. size eşinizin amcası takı veriyor ama onun çocuğu evli olmayınca hediye getirmiyor. Sonra o çocuk evleniyor evlenince bı hediye getiriyor çocuğunuza eşiyle gelirken boş gelmemek adina. Şimdi benim onun çocuğuna amcanın bize verdiği takiyimi götüreyim yoksa oğlunun bana getirdiği takiyimi goturmeliyim bisey anlamadim bu işten. Kayinvalidemin eltisi yani eşimin amcasi benim çocuğuma takı taktı. Ogluda kıyafet getirmis oldu. Gorumcemde kayinvalideme sanane onların takisindan sana vermediler onlara verdiler onlar yedi demek istedi bende sen öylemi yapıyordun biz evli değilken dedim cevap vermiyor kimseyi yemekte istemem yani benim için sorun yok ama kayinvalidemin götürecegi takidan banane ? Demezmisiniz 😏

ben bunu kayinvalideme dönüp sordum oda bana benim eltim sana ne getirdiyse bende onun çocuğuna onu götürürüm ne münasebet sen niye bana vereceksin dedi. Bende kızın ne demek istiyor ozaman dedim. Kendisi ona amcasının getirdiği takiyi kendi alıp sana verdimi al gotur diye dedim yok be hayir dedi sen onun söylediği lafa takılma benden bişey duymadigin sürece dedi.

Ayriyetten bir başka mevzumuzda var. Benim kızım okula başladı evimize uzak bı okul seçtik araştırıp. Servise verecektik eşimde babasının götürmesini istedi daha küçük 1.sinif serviste çocuk unutuluyor falan diye korktu biraz.. babasida çalışıyor ama işi bırakacak kışın çalışmıyor yani kabul etmiş. Bunuda görümcem duydu yüzüme vurdu tabiki. Babam aslında çalışacak ama eşin babam götürecek diyince bişey diyemedi dedi. Zamanında gorumcemin cocugunuda küçükken onun evi okula yürüme mesafesi olduğu halde küçük çocuğum var diye babasına sen getir götür demiş. İş bize gelince neden aksi olsun istiyor anlamıyorum.
Bizim annesini babasını maddi olarak her türlü somurdugumuzu düşünüyor. Asla öyle biri değiliz eşim yüksek maaşlı işten pandemi yüzünden çıkarılınca bile maddi olarak sıkıştığımiz halde asla anne babalarimizdan para olsun erzak olsun hiç bir yardım istemedik gittik kredi çektik. Ama o hep tersini düşünüyor. Bu benim canımı ciddi anlamda sıkmaya başladı. Olabildiğince az görüşmeye çalışıyorum ama bı şekilde kayınvalidemde toplanmış oluyoruz. Ayrıca kızımın okula gidip gelme meselesinde eşimden hariç ben kendim yüzlerine baba calisacaksan biz servise verelim diyede söyledim kendiside hayır ben götüreceğim diye söyledim ya dedi. Arabanın benzinini biz dolduracagiz zaten ben bu adamı somurmusmu oluyorum yahu. Kayinpederim birlik dirlikci biraz bizden kopmak istemiyor ama kizinida atan bı adam asla değil. Onun çocuklarınada elinden gelen herşeyi yapıyor diğer konumda da anlatmıştım zaten. Neyse herkesin doğrusu kendisine ama mümkünse o doğru dediği şeyi kendi uygulandığında doğrudur. Kendisi babasından yardım alırken normal bize geldimi sömürücüye getiriyor işi. Bide servis meselesinde bana diyor ki annesiyle bu konuyu konuşurken kayinvalidem ona kızmış herkesin durumu senin kadar iyi değil belkide servis tutamayacaklar sen karışma dedi bana diyor bende abla saçmalama ne durumundan bahsediyorsun ki sen ben uzak okulu seçerken kimseye güvenmedim gerekirse alacaklarimdan kisarim yinede servis tutarım dedim yatıyor kalkıyor para da para ya yıldım yeminle.

Arkadaşlar çok karışık mevzu yada bende anlamadığım için anlatamadım bosverin anladığıniz yerden cevaplayın bende ikinciye anlatırken iyice karıştırıyorum 🥴🥴
Yerinizde olsam bu kadının söylediklerini sorgulayıp da tatlı canımı sıkmam. Önce takı meselesine geleyim. Düğünüm ve sonrasında bana gelen bütün takıları ben ödedim. Amca bebeğime hediye getirdiyse ben bu hediyeyi kaç çocuğu varsa o kadar bölüp hesaplayıp her birine vermeye özen gösterdim, hala da aynı devam ediyorum. Kv ben ödeyeceğim dediyse görümceye önündekini yemek düşer.

Servis çalışma emeklilik meselesine gelince, baba oğul anlaştıktan sonra sana da bana da laf düşmez, herkes yetişkin herkesin kendi aklı var, çocuk kollamıyoruz burada herkes kendine uygun olana karar verebilir deyip daha fazla da cevap vermemenizi öneririm.

Sizin bütün görümce konularınıza hakimim, bu kadın iflah olmaz, tersleyip tersleyip dönün arkanızı, yoksa hasta olacakaınız

👏👏👏👏 Ayakta alkışlıyorum. Valla anladın. Bende öyle dedim ben kendi goturecegimi bilirim diye kayınvalidemde boşver sen onları dedi. Ay dur sen anlıyorsun bu mevzuyu bişey daha sorayım sana. Bak şimdi tablo yaomaya çalışayım olacakmi şimdi benim ilk cocugumda

Eşimin komşu teyzesi: çeyrek
Komşu teyzenin kızı: çeyrek
Oğlu bekar getirmedi..

Sonra bu komşu teyzenin kızının çocuğu oldu

Kayınvalidem: çeyrek
Ben: çeyrek. Götürdük

Sonra benim ikinci çocuğumda

Komşu teyze bir gram getirdi ama bunu oğlum yolladi ben takamicam dedi
Kizida : çeyrek

Şimdi bu komşu teyzenin oğlu gram yollamış ya o evlendi çocuğu olacak ya ben ona gram götüreceğim. Kayınvalidemde o komşu hicbisey takmadı benim takmama gerek yok dedi 😏 beynim yandı benim yine burda ne yapılması lazim
Yorum yapmıştım ama vazgeçtim 🤣 cemoş çok iyi yorumlamış bu işi

Okul mesafesi 2 saat değil araba ile en fazla 10dk. Okul kayinvalidemlerin iki alt sokaginda bende okulun 3 sokak kadar yukarisindayim. Altını bu konudan önemli tuttuğumu anlatım sirasiyla niye bagdastiyorsunuzki. Okul ,9-2 arası.

Okulun 3 sokak ötesindemisin? Peki bu ne?

Ayriyetten bir başka mevzumuzda var. Benim kızım okula başladı evimize uzak bı okul seçtik

3 sokak ilerde uzakmi oluyor? Resmen sirf görümcenin cocuğunu götürdü diye, seninkinide götürsün istiyorsun. Bu kadar sacmalik içinde kp'ere acidim. Adam biliyor eğer hayir derse başina geleceklerini.

Kuzen bekardi babası taktiginda ama bebeğim 1 buçuk yaşındayken evlenince eşiyle bize gelirken çocuğuma hediye getirmiş. Kayınvalidemde ne getirdiyse geriye onun değerinde bişey götür anne babasının taktiği seni bağlamaz ben goturucem ona karşılık dedi sizin dediğiniz gibi. Ama amcanin o takıyı ben yediğim icin hem kıyafet hem altın alacakmisim altınida annesi adına verecekmisim. Diğer mesele ile aynı dediğiniz gibi oluyor okul açıldıysa kaç defadır açtı konuyu yoksa ilk seferde bukadar tepki vermedim ama onu ilgilendirmeyen mesele için kendini yiyip bitirip üzerimize gelmesi beni boğuyor
Mesela düğünde de takı takılıyor. Çocuklar harcıyor ama anneler gittikleri düğünlerde takmaya devam ediyor.

Yerinizde olsam bu kadının söylediklerini sorgulayıp da tatlı canımı sıkmam. Önce takı meselesine geleyim. Düğünüm ve sonrasında bana gelen bütün takıları ben ödedim. Amca bebeğime hediye getirdiyse ben bu hediyeyi kaç çocuğu varsa o kadar bölüp hesaplayıp her birine vermeye özen gösterdim, hala da aynı devam ediyorum. Kv ben ödeyeceğim dediyse görümceye önündekini yemek düşer.

Servis çalışma emeklilik meselesine gelince, baba oğul anlaştıktan sonra sana da bana da laf düşmez, herkes yetişkin herkesin kendi aklı var, çocuk kollamıyoruz burada herkes kendine uygun olana karar verebilir deyip daha fazla da cevap vermemenizi öneririm.

Sizin bütün görümce konularınıza hakimim, bu kadın iflah olmaz, tersleyip tersleyip dönün arkanızı, yoksa hasta olacakaınız
Okul açıldığından beri bu kacinciya söyledi konuyu saymadım en sonunda sinirlendim haliyle susmak bilmiyor ya

Okulun 3 sokak ötesindemisin? Peki bu ne?

3 sokak ilerde uzakmi oluyor? Resmen sirf görümcenin cocuğunu götürdü diye, seninkinide götürsün istiyorsun. Bu kadar sacmalik içinde kp'ere acidim. Adam biliyor eğer hayir derse başina geleceklerini.
Ne gelecek başına Allah aşkına 😂 servis diye direten benim zaten kayinpederim beni kaale bile almıyor ben oğlumla konuştum diyor 3 sokak ötede tabiki yürümeyecegim

Mesela düğünde de takı takılıyor. Çocuklar harcıyor ama anneler gittikleri düğünlerde takmaya devam ediyor.
Düğünde takılanları biz harcamadik ailelerimize verdik. Bir gram bile almadık içinden. Onlar borclanmasin diye. 3 senede kendi düğün borcumuzu kendimiz ödedik benim oturacağım evin eşyalarını onlara odetmedikki. Takilarimi falan herşeyi eşim kredi çekip aldı oyizden 3 sene sürdü

Düğünde takılanları biz harcamadik ailelerimize verdik. Bir gram bile almadık içinden. Onlar borclanmasin diye. 3 senede kendi düğün borcumuzu kendimiz ödedik benim oturacağım evin eşyalarını onlara odetmedikki. Takilarimi falan herşeyi eşim kredi çekip aldı oyizden 3 sene sürdü
Oyy kuzum yaa. Boşver sen bişey alma kv kendi yapsın.

ben bu konuya yorum yapmısım bıldırım geldıkce yıne gırdım baktım o gorumce ne mikser şey oyle ya tek akıllı kendısı sankı

kım bana dırekt ne getırırse bende ona gıder onu takarım ne kımsenın adına bırıne altın takarım ne kımsenın yerıne bana ne geldıyse karsılıgını aynen kısıye ulastırırım

zamanında kayınvalıdemler akrabaların cocuklarına taktı dıye geldı cocuguma altınlar dugunumde takılanlar zamanında annemler kayınvalıdemler bırılerıne taktı dıye geldı zaten , bende altın olayını borc gıbı kabul ederım bana dugunumde takanın cocugu oldu gıttım bebek gormeye verdım aynısını veya dugunu oldu taktım

olaya fransız kaldım dersek sızı memnun eder mıyız fransız olur mu ?
Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.bu uygun bence ben begendim 🥴 . Guzel bir dille bence bu olmamiş duzenleyin dedim.konuda milletin kafasi karisinca dur en iyisi karpuza bakalim dediniz. Konuyu dagitmanin manasi yok bence

Bütceniz neye yetiyorsa onu yapsaniz, bu kadar hesap cok yorucu degil mi?

Illa ki takilanin karsiligi olucak diyorsaniz siz kiyafete denk bir hediye goturun
Kayinvalideniz altina denk...

Sonucta suan goturulecek altini da kayinvalidenizin eltisi almayacak. Cocuklara kalacak. Size amca ve esinden gelen altinin sizde kaldigi gibi...

ben bu konuya yorum yapmısım bıldırım geldıkce yıne gırdım baktım o gorumce ne mikser şey oyle ya tek akıllı kendısı sankı

kım bana dırekt ne getırırse bende ona gıder onu takarım ne kımsenın adına bırıne altın takarım ne kımsenın yerıne bana ne geldıyse karsılıgını aynen kısıye ulastırırım

zamanında kayınvalıdemler akrabaların cocuklarına taktı dıye geldı cocuguma altınlar dugunumde takılanlar zamanında annemler kayınvalıdemler bırılerıne taktı dıye geldı zaten , bende altın olayını borc gıbı kabul ederım bana dugunumde takanın cocugu oldu gıttım bebek gormeye verdım aynısını veya dugunu oldu taktım
Aynen bende öyle yapıyorum ama mikser istiyorki annnesinin alacağınıza ben alayım

Bütceniz neye yetiyorsa onu yapsaniz, bu kadar hesap cok yorucu degil mi?

Illa ki takilanin karsiligi olucak diyorsaniz siz kiyafete denk bir hediye goturun
Kayinvalideniz altina denk...

Sonucta suan goturulecek altini da kayinvalidenizin eltisi almayacak. Cocuklara kalacak. Size amca ve esinden gelen altinin sizde kaldigi gibi...
Ama görümcem annesinin alacağı seyide benim goturmemi istiyor kendisi öyle yapmamış ama ben yapacakmışim. Bende sizin gibi düşünüyorum zaten oğlu bana ne getirdiyse onu takarım he bu yaştan sonra kayınvalidemin eltisi çocuk yaparsa götüreyim altınını 😂

Ne gelecek başına Allah aşkına 😂 servis diye direten benim zaten kayinpederim beni kaale bile almıyor ben oğlumla konuştum diyor 3 sokak ötede tabiki yürümeyecegim

Kaale almisini istemiyorsun, ama konu altin olunca, kaale almasini istiyorsun tabiki.

Eşindemi seni kaale almiyor nedir? Hayir bide niye kivirdin, ilk uzak dedin sonra yakin? 3 sokak ötesi için yaşli insanlari kullanmak nedir ya.

X