- 6 Aralık 2018
- 9.824
- 8.499
Şimdi senın çocuguna kım be getırdı soru cevap seklınde gıdelımAy kusura bakmayın ne olur gerçekten karışık oldu ama inanın duzeltemiyorum çünkü bende bı nane anlamadım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şimdi senın çocuguna kım be getırdı soru cevap seklınde gıdelımAy kusura bakmayın ne olur gerçekten karışık oldu ama inanın duzeltemiyorum çünkü bende bı nane anlamadım
Sen neden sataştın ki avukatı mısın onla konıştık bitirdik , burası onun forumu değil , üslubum da bi bozukluk da yok , ha olsa bile yöneticiler var, halk dilinde herkesin kullandığı bi deyim küfür mü etmişim Allah aşkına buraya onlarca kişi anlamadım dedi size ne olıyor ki beni mi hedef aldınız stres atmak için anlamadım bu arada sinirlerim hiç bozuk değil aksine çok neşeliyim şükür kiÜslubunu düzelt demiş neden gerildin ki anlamadiysan yorum yapmazsın olur biter bence sizin sinirleriniz bozuk sanki
Ne oluyor ay kızlar pozıtıf olalımSen neden sataştın ki avukatı mısın onla konıştık bitirdik , burası onun forumu değil , üslubum da bi bozukluk da yok , ha olsa bile yöneticiler var, halk dilinde herkesin kullandığı bi deyim küfür mü etmişim Allah aşkına buraya onlarca kişi anlamadım dedi size ne olıyor ki beni mi hedef aldınız stres atmak için anlamadım bu arada sinirlerim hiç bozuk değil aksine çok neşeliyim şükür ki
Kayınvalidem eltisi : çeyrekŞimdi senın çocuguna kım be getırdı soru cevap seklınde gıdelım
Anlıyorum sizi. Dediğim gibi çözüm mümkün olduğunca aynı ortamda bulunmamak, ve bu müdahalelerinde cevabını bir kerede verip tekrar muhatap olmamak.Evet bende bu zamnaa kadar öyle yaptım kim bana ne verdiyse öyle götürdüm ama gorumcemin öyle bir söyleyiş tarzı vardiki sanki ben kendi götüreceklerimide kayinvalideme aldırmısim gibi konuştu. Servis konusunda bile defalarca kayinpederime ben kendim sordum servise veririz çalışmak istiyorsak git diye oda bu yıl götüreceğim diye eşime servisi tutturmadi arabaya benzini falan biz alıyoruz zaten gorumceme giren çıkan yok ama bu durumdan o rahatsız
Vallaha bende anlamadım arkadaşım gerçekten birbirlerinin siniri bozuk bana sardılar galiba :)Ne oluyor ay kızlar pozıtıf olalım
Kusura bakmayın burdan okuyunca öyle gözükmüyor ayrıca burda fikir beyan etmeye avukatlık gerektiğini bilmiyordum. Hanım efendi karşıdaki kişiye bişey söylerken illa kuğu etmek gerekmez kötü konustun demek için. İşinize geldiği yerden anlamayinSen neden sataştın ki avukatı mısın onla konıştık bitirdik , burası onun forumu değil , üslubum da bi bozukluk da yok , ha olsa bile yöneticiler var, halk dilinde herkesin kullandığı bi deyim küfür mü etmişim Allah aşkına buraya onlarca kişi anlamadım dedi size ne olıyor ki beni mi hedef aldınız stres atmak için anlamadım bu arada sinirlerim hiç bozuk değil aksine çok neşeliyim şükür ki
Yine anlamadımda sen sana kım ne goturduyse onu gotur boşver kayınvalıdeyı namın yurusubKayınvalidem eltisi : çeyrek
Eltisinin oğlu : kıyafet
Kayınvalidemde ben çeyrek sende oğlu kıyafet getirdiği için kıyafet götür eltim benim torunuma kendi cebinden çeyrek taktı bende kendi adımla çeyrek takayım onun torununa ikimiz takarsak fazla olcak dedi bu gorumcemin hoşuna gitmedi
Anlatabildim mi
Evet tıpkı anlattiginiz gibi kendisi zaten ben olduğunca ara veriyorum gorusmelereAnlıyorum sizi. Dediğim gibi çözüm mümkün olduğunca aynı ortamda bulunmamak, ve bu müdahalelerinde cevabını bir kerede verip tekrar muhatap olmamak.
Çünkü bu tür insanlar (en azından benim bildiklerim) yıllar geçtikçe filan öyle sanıldığı gibi olgunlaşıp değişip düzelmiyorlar. Hayat boyu sataşan, kendisini hiç ilgilendirmeyen konularınıza salça olan, hiç bir şey bulamasa çocukları kıskanan ve yarıştıran bir hal alıyorlar. Tepki göstermedikçe de önüne geçilmez, tahammül edilmez bir hale dönüşüyorlar
Boşver ay ne dusunursek bıze gelıyor geri ıyı dusunelımVallaha bende anlamadım arkadaşım gerçekten birbirlerinin siniri bozuk bana sardılar galiba :)
Aynen bende öyle yapıyorum kim ne getirdiyse götürüyorumYine anlamadımda sen sana kım ne goturduyse onu gotur boşver kayınvalıdeyı namın yurusub
Trıgonometrı gıbı hiç yapamazdımÜç bilinmeyenli denklem olmuş
Fikir beyan etmek farklıdır, bi kişinin savunucusu olmak farklıdır. Avukatlık da tam ona deniyor. Biz zaten konuşup kapattık, üstüne tekrar yorum yaparak üstüme gelmenizin ve olayı büyütmenizin sebebini anlamış değilim . O kişi kendini savunur zaten . Üslubumda bozukluk görmüyorum görseydim zaten aaa kusura bakmayın düzelteyim derdim , yanlış yapmadığım bişey için de gelen yorumu bırakın da kendimi savunayım. İşinize gelen yerden anlayan sizsiniz burda kaç kişi anlamadım dedi kalkıp bana anlamadıysan yorum yapma diyorsunuz diğerlerine de afedersiniz özür anlatamadım demişsiniz siniri bozuk kim anlamışsınızdır herhaldeKusura bakmayın burdan okuyunca öyle gözükmüyor ayrıca burda fikir beyan etmeye avukatlık gerektiğini bilmiyordum. Hanım efendi karşıdaki kişiye bişey söylerken illa kuğu etmek gerekmez kötü konustun demek için. İşinize geldiği yerden anlamayin
Tamam o zaman .Kız o neydı öle tobeler olsunAynen bende öyle yapıyorum kim ne getirdiyse götürüyorum
Bencede. Teşekkürler tekerleme güzel ironi olduAl bu takatukaları takatukacıya götür.
Takatukacı bu taka tukaları takatukalatmazsa al bu takatukaları takatukacıdan takatukalatmadan geri getir. sen görümceye bu konudaki düşünceleri burda anlattiğın gibi anlat bir daha hak iddia etmez korkma.
İşin şakası tabi bu. Sanane de bitsin.
Sinirim bozuk olsa kimseye cevap vermem burda insanlar bişey okuyor vakitlerini alıyoruz sonuçta. Sana kusura bakma demedigim için bozuldunmu yoksa ama kimsede senin gibi bı uslupla yaklaşmamis. Diyor ve size iyi geceler diliyorumFikir beyan etmek farklıdır, bi kişinin savunucusu olmak farklıdır. Avukatlık da tam ona deniyor. Biz zaten konuşup kapattık, üstüne tekrar yorum yaparak üstüme gelmenizin ve olayı büyütmenizin sebebini anlamış değilim . O kişi kendini savunur zaten . Üslubumda bozukluk görmüyorum görseydim zaten aaa kusura bakmayın düzelteyim derdim , yanlış yapmadığım bişey için de gelen yorumu bırakın da kendimi savunayım. İşinize gelen yerden anlayan sizsiniz burda kaç kişi anlamadım dedi kalkıp bana anlamadıysan yorum yapma diyorsunuz diğerlerine de afedersiniz özür anlatamadım demişsiniz siniri bozuk kim anlamışsınızdır herhalde
Vallaha bende sana gayet güzelce yazdım hiç de kırıcı olmadım yok kız ne alıncam zaten haklısın demiştinSinirim bozuk olsa kimseye cevap vermem burda insanlar bişey okuyor vakitlerini alıyoruz sonuçta. Sana kusura bakma demedigim için bozuldunmu yoksa ama kimsede senin gibi bı uslupla yaklaşmamis. Diyor ve size iyi geceler diliyorum
Ama sonradan siniri çıkaracak yer arayınca baktın bi üye saldırmış, hemen arkasından bende anlamadıysan yazmasaydın diyeyim dedin neyse ya valla hayırlı geceler yine deHaklısın bende anlamadığım için kafam karıştı zaten bende yanlış anlattım sanırım
Ay bayılıyorum senin konularına .Arkadaşlar öncelikle soruyu size yöneltmek istiyorum. Diyelim siz bir cemiyet yapıyorsunuz bebek mevlutu sünnet cemiyeti farketmez. Gelin kayınvalide size ayrı hediye takıyor. Gel zaman git zaman bu hediye getiren gelin kişiside cemiyet yapacak. Siz sadece size takılan hediyeyi mi goturursunuz yoksa karşıdaki kişinin kayınvalidesinin getirdiği takiyida kendinize borç bilip onu alıp kayinvalideye verip al bunuda siz götür dermisiniz nasıl oluyor bu işler. Adı kayınvalide olunca ben karşıdaki kişinin kayınvalidesinin getirdiğini alıp al bunu senmi götür diyeceğim kayinvalideme. Anlayamayanlar için söylede anlatayım..
siz bebek mevlutu yapiyorsunuz.. size eşinizin amcası takı veriyor ama onun çocuğu evli olmayınca hediye getirmiyor. Sonra o çocuk evleniyor evlenince bı hediye getiriyor çocuğunuza eşiyle gelirken boş gelmemek adina. Şimdi benim onun çocuğuna amcanın bize verdiği takiyimi götüreyim yoksa oğlunun bana getirdiği takiyimi goturmeliyim bisey anlamadim bu işten. Kayinvalidemin eltisi yani eşimin amcasi benim çocuğuma takı taktı. Ogluda kıyafet getirmis oldu. Gorumcemde kayinvalideme sanane onların takisindan sana vermediler onlara verdiler onlar yedi demek istedi bende sen öylemi yapıyordun biz evli değilken dedim cevap vermiyor kimseyi yemekte istemem yani benim için sorun yok ama kayinvalidemin götürecegi takidan banane ? Demezmisiniz
ben bunu kayinvalideme dönüp sordum oda bana benim eltim sana ne getirdiyse bende onun çocuğuna onu götürürüm ne münasebet sen niye bana vereceksin dedi. Bende kızın ne demek istiyor ozaman dedim. Kendisi ona amcasının getirdiği takiyi kendi alıp sana verdimi al gotur diye dedim yok be hayir dedi sen onun söylediği lafa takılma benden bişey duymadigin sürece dedi.
Ayriyetten bir başka mevzumuzda var. Benim kızım okula başladı evimize uzak bı okul seçtik araştırıp. Servise verecektik eşimde babasının götürmesini istedi daha küçük 1.sinif serviste çocuk unutuluyor falan diye korktu biraz.. babasida çalışıyor ama işi bırakacak kışın çalışmıyor yani kabul etmiş. Bunuda görümcem duydu yüzüme vurdu tabiki. Babam aslında çalışacak ama eşin babam götürecek diyince bişey diyemedi dedi. Zamanında gorumcemin cocugunuda küçükken onun evi okula yürüme mesafesi olduğu halde küçük çocuğum var diye babasına sen getir götür demiş. İş bize gelince neden aksi olsun istiyor anlamıyorum.
Bizim annesini babasını maddi olarak her türlü somurdugumuzu düşünüyor. Asla öyle biri değiliz eşim yüksek maaşlı işten pandemi yüzünden çıkarılınca bile maddi olarak sıkıştığımiz halde asla anne babalarimizdan para olsun erzak olsun hiç bir yardım istemedik gittik kredi çektik. Ama o hep tersini düşünüyor. Bu benim canımı ciddi anlamda sıkmaya başladı. Olabildiğince az görüşmeye çalışıyorum ama bı şekilde kayınvalidemde toplanmış oluyoruz. Ayrıca kızımın okula gidip gelme meselesinde eşimden hariç ben kendim yüzlerine baba calisacaksan biz servise verelim diyede söyledim kendiside hayır ben götüreceğim diye söyledim ya dedi. Arabanın benzinini biz dolduracagiz zaten ben bu adamı somurmusmu oluyorum yahu. Kayinpederim birlik dirlikci biraz bizden kopmak istemiyor ama kizinida atan bı adam asla değil. Onun çocuklarınada elinden gelen herşeyi yapıyor diğer konumda da anlatmıştım zaten. Neyse herkesin doğrusu kendisine ama mümkünse o doğru dediği şeyi kendi uygulandığında doğrudur. Kendisi babasından yardım alırken normal bize geldimi sömürücüye getiriyor işi. Bide servis meselesinde bana diyor ki annesiyle bu konuyu konuşurken kayinvalidem ona kızmış herkesin durumu senin kadar iyi değil belkide servis tutamayacaklar sen karışma dedi bana diyor bende abla saçmalama ne durumundan bahsediyorsun ki sen ben uzak okulu seçerken kimseye güvenmedim gerekirse alacaklarimdan kisarim yinede servis tutarım dedim yatıyor kalkıyor para da para ya yıldım yeminle.
Arkadaşlar çok karışık mevzu yada bende anlamadığım için anlatamadım bosverin anladığıniz yerden cevaplayın bende ikinciye anlatırken iyice karıştırıyorum