Yine ev konusu bıktım..

pis görümce rezil görümce ustalara çay yapmış kek yapmış sultanımızın izni olmadan evine girmiş o yetmemiş bir de kardeşi işten gelince etrafında pervane olmuş

off ne kötü bir görümce

konu sahibi siz abla kardeş aya fesat mısınız sanki, Allah vermesin evlerimizden uzak olsun böyle tipler

ben gerçek hayatta da burda da görüyorum ki insanın geçinmeye gönlü olacak arkadaş, olmadıysa armudun sapı üzümün çöpü bitmez
benim bile falsom olmuş o kadar dikkat etmeme rağmen, o da şu; takılar çıkarılacakken neden yanlarında gitmemişim odaya, e altınlar kız annesine verilecek ben de kendi anneme vermiştim, kız gidiyo oğlan gidiyo anne gidiyo daha ben gidip ne yapacağım, gitsem de vay benim anneme güvenilmedi altınlar çıkarılırken bakıldı olacaktı adı, ne yapsan yaranamıyorsun, iyi görümce iyi elti iyi anne iyi kv diye bişey yok iyi ve makul insan olmak var

Nişanlınız doğruyu söylemiş ablanıza karşı taraftan bir saygısızlık yapılmamış, sanki gitmişsiniz de kayınvalideniz ya da görümceniz ablanıza neden eşyalara bakmaya geldiniz demiş gibi bir ortam yaratmışsınız. Ayrıca görümceniz iyi niyetli davranmış siz de benim evimde ustalara yedirecek yok ocağımı kullanacak eşyalara bu kadar anlam yüklemezseniz daha mutlu olursunuz emin olun. Bir de tutumunuzu bu şekilde devam ettirirseniz evliliğiniz uzun soluklu olmaz diye bir algı oluştu bende.

en kısa zamanda,gelinime sarılıp öpeceğim.

nankör olmadığı için,küçük hesaplar yapmadığı için,kıymet bildiği için.

gelinim şanslı diyordum,bizim gibi bir aileye girdiği için ama biz de şanslıymışız.şükür ki,sizin gibi düşünen bir gelinim yok.

Ya cidden bir insan kötülük görmediyse neden eşinin ailesini sevmez neden her lafa her harekete takar. Mutlu mutlu güle oynaya yapmak varken bunları bu hırs, bu kıskançlık, bu oyunlar nedir. Abla kardeş zihniyet aynı, arada nişanlınız delirecek. Sonuçta olan size olacak!

Kadılar Kulübünü okuyunca oğlum adına bir el yüreğimi sıkıyor. Erkek anneleri çocuklarının tapusunu gelinlerin üzerine yapsın, bu iş mutlulukla çözülsün. Kızıma değil, yeminle şuraları okudukça kızımla evlenecek o meçhul damada acıyorum. Ne diyeyim bilemedim.

Kabul etmeseydiniz aynı binada oturmayı.
Aynı binada evlenince de çat kapı gelecekler bu aşikar yani.
Ben hiç alt/üst kattan arayıp" müsaitmisiniz" diye soranı duymadım burada.
Anahtarda ellerinde zaten belliki. Bari onu alın evlenince kayınvalidenizden.

Bu ne yaa yok evime girdiler de ocağı kullandılar da nedir bu ev dokunulmazlığı mı var ya. Eşyalar gelmiş aynı apartmanda oturuyorsunuz gelmelerinden daha doğal ne var evlenmeden girilmez tabelası assaydınız bir de ne güzel kek çay yapmış çay soğumasın diye ocağa koyayım demiş ilk ben kullanacağım derdi nedir yani. İyilik de yaramamış size. Yok benim ailem gelmedi de falan gelseydi zaten gelmemeleri abes hem temizlik yapılacaktı diyorsunuz hem ailem gelmedi diyorsunuz kız ailesi temizler yani evi gidip. Mühür vursaydınız kapınıza tam olurdu. Daha şimdiden böyle yapıyorsanız aynı apartmanda nasıl yaşayacaksınz ki siz çok fesatsınız

Resmen gelin görümce sorunu varmış gibi zorlamışsınız kendinizi..
Ne bu önyargı?
Kadın sormuş bir de kullansam olur mu diye.. 'Ay ben daha kocişime kahvaltılar hazırlamadım" tribine ne gerek var?

Benim çeyizim yerleştirilirken herkes çalıştı. Kv ve yenge ikramlıklar getirdiler çayımızı demledik bir güzel yedik. Hatta ilk misafirlerim sizsiniz demiştim.
Her şeyi ne kadar büyütüyorsunuz. Nişanlı haklı evlenmezsen evlenme tabi..

Ocak olayında saçmalamışsın yani ablanızda kv ler üstte gelemeyiz rahat derken saçmalamış ama tüm bunlar dışında aynı apartmanda oturmak bence de çekilir dert değil.

evettt sonunun nereye gideceği belli olan bir evllilik girişimi daha, her şey hazır ele güne ne deriz diyerek evleneceksin, gelecek konuların şimdiden belli oldu..ama inşallah yanılırız

Görümcenize teşekkür edeceginize şikayet ediyosunuz. Bizim eve de usta tamirci gelse babam hemen bişeyler ikram ederdi çay ya da kahve veya tatlı ne varsa. Ne güzel incelik yapmış. Ayrica bi kullanmakla ocak eskimez kizartma yapsa neyse de çay alt tarafı ne pisliği olacak ki. Sanki hiç kullanmayacaksiniz süs duracak. Cok abartmissiniz nisanliniz olsam bu iliskiyi gozden gecirirdim.

Ablaniz da buluttan nem kapıyor. Sizi de dolduruyor bi guzel. Size veya ailenize bi saygısızlik etmemisler ki sizinkiler kendoni cekmis. Güzel düşün güzel şeyler olsun. Kv görümce diye baştan kötü bilmissiniz siz. Gerçekten hakli bi sebebiniz olsa tamam ama o da yok. Allah nisanliniza sabir versin

Benim eşyalarım geldiği zaman evi kv ve görümcemle temizlemeye geldim ustalara yemek getirdi kv. Benim tupumde çay yapildi ve benim daha hiç oturmadigim jiletini yeni acilan koltuklarıma ustalar oturdu çay içti ve hatta azcik çay döküldü. Sildim geçti hic problemde yapmadim cunku bunlarda problem yapılacak tek nokta yok o eşyalar kullanılmak icin var. Ilk cay yapan siz olmak ısıtıyorsanız gorumcenizden once siz gidip cay koysaydiniz ustalara tüpünüzü ilk siz kullanmış olurdunuz

İlişkinin en başından beri olan bu konu yüzünden kaç defa ayrılma noktasına geldik ama sevdiğim için tamm dedim artık yapıcak bişey yoktu çünkü şimdide öyle ama sorun bana istiyor musun orda oturmak diye kesinlikle hayır hiç içimden gelmiyor ama mecburum seviyorum çünkü bugun nikah günü nü ertelemek istediğimi söyledim 21 Nisan olsun dedim hayır dedi o zaman yapıcı konuşman gerekirken yıkıcı olmaktan başka bişey değilsin dedim hala ben aile konusunda böyleyim ev konusunda değil ben sana hep sevgiyle baktım ayrılmak istemiyorum bu saatten sonra benim üzülmemi geç ailelerimizi üzmeye hakkımız yok dedi

yani bence gereksiz kapris yapmışsın ,

buradakı konuları okuyup gaza gelmeyin , birşeyler yaşarsanız tavrınızı alın , bu kavga hiç olmamış

Tatlım madem ayrilmayacaksin bu aileyle dip dibe yaşayacaksın o zaman bu kadar ince şeylere takilmayacaksin . İdare etmesini bileceksin fevri davranmayacaksin vs. vs.

Öncelikle bakış acını değiştirmen lazım birde onun ailesi olduğunu kabullenmen yoksa çok sıkıntı çekersin .

Yine mesafeli ol saygılı ol duruma göre davran ef püften sorunlar çıkarma .

Yada yapamayacaksan şimdi üzülmek daha mantıklı kimseyi uzmeyeyim diye de katlanamayacagin bir hayata adım atma .

Peki burada yazılanlar hakkında ne düşünüyorsunuz. Biraz daha objektif bakmaya başladınız mı?
Şimdi bi olay anlatacağım. Bi arkadaşım dublex sıfır bi daire aldı. İçini istediği gibi tadilat ettirmeye başladı. Kayınvalidesi yukarıyada mutfak yaptırın yarın birgün evinize geliriz, çocuğunuza bakarız, bi kaçgün kalırız rahat ederiz tabi annenler içinde geçerli bu olay demiş. Şimdi buradaki kadınların çoğu şöyle düşünür. "Ya kayınvalidem evime yerleşme planı yapıyor, evime karışıyor, ben bunu böyle hayal etmedim, eşim pasif kalıyor" der. Ama arkadaşım "doğru söylüyorsun annecim" deyip, istediği teras modelinden vazgeçip terası küçültü ve oraya bi mutfak ekletti. Üstelik oraya bi buzdolabı ve bulaşık makinesi daha aldı. Bu arkadaşımın kayın ailesi düğünde elini cebine atmadı taktıkları bi bilezik, evlerinize kendileri aldı bi kuruş vermediler. Ama herkes gibi düşünse kendini kurar eşiyle arası bozulurdu. O ailede bir kere bile gelip kalmadı. Kızın annesi ve babası gelip torunlarına baktı

Yani belli olmaz bazı şeyler. Hemen kurmayın

Çok haklısınız fevri davranışlarım çok fazla ama cidden çok doldum sağlıklı düşünemiyorum hepinizin yorumları çok iyi geldi birazda olsa olgun düşünmeye çalışıcam bu da benim imtihanım sanrım sabretmeye çalışıcam tesekkür ederim

aynı binaya çıkarsan çok canın yanar.
nişanlın aynen şöyle düşünüyor, sen bu eve bir gir bak bakalım çıkabilecek misin boşanmadan.
siz daha ev isteğinizi şimdi gerçekleştiremiyorsunuz evlenince hiçç olmaz o.
ablan doğru demiş. onların binasındayken ailen evinde rahat edemez, etmeyecekler. bu işin sonu senin için hiç iyi gözükmüyor.
Allah hayırlısını versin senin için...

Nişanlınız sizi çokmu seviyor? Yada ailelerimizi üzmeyelim, sonra el alem ne der sebepleri yuzundenmi sizinle birlikte olmayi sürdürüyor? Yoksa sebep bunlarin hepsimi?
Hayır yani kusura bakmayın affiniza siginarak soyluyorum çekilecek dert degilsiniz siz. İnsanlar neden sizin gibi kisilere katlanır, neden bu eziyete kendilerini maruz bırakır hic anlamam.
Yazık gunah efendim, biraz dusunun ama ben ne yapiyorum diye. Boyle olmayi en basta sizin kendinize yakistirmamaniz lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…