• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine ev konusu bıktım..

Kızlar daha önceki konumdan biliyorsunuz ben kv ve görümcem le birlikte aynı binada oturucam bugun benim eve mobilyalar gelicekmiş bende gittim dogru eşyalar gelmiş mi diye gelmeden temizlik yapalım dedim tabi kaynanam teyzeyi görümceyi eve sokmuş bakıyorlarmış sinirlerim bozuldu neyse eşyalar geldi görümcemde kendi üst katında ustalara kek çay yapmış benim evimde onlara yediricek çaydanlığı kapmış gelmiş bana ocağını kullanıyım mı diyo yeni daha ben kullanmamışım çaydanlık elinde hayır kullanma mı diyeyim kullan madem demek zorunda kaldım nişanlım işten geldi tam o sırada görümcem arkasında pervane olmuş dönüyor nişanlım nereye o oraya ben konuşmamışım daha arkasında koşturuyor sonra benim sinirlerim bozuldu eve gittim kendi ablamlar gelmiş daha hiç bir mobilyamı görmediler kardeşim hadi hep birlikte eve mobilya bakmaya gidelim dedi ablamlar da hayır biz pat diye gidemeyiz altta kayın valide var ancak çeyiz sermeye geliriz demez mi ben çok kızdım nişanlımı aradım bak biz orada ne kadar oturursak oturalım benim ailem rahat gelip gidemeyecek dururumızu düzeltene kadar orada oturucam sonra çıkıcam ama birşeyler olur benim de sabrım biterse dururumuzun düzelmesini beklemek çıkarım o evden dedim. Yine ev konusu açıldı yani nişanlım da bana ablanlar ne düşünürse düşünsün ailem onlara saygısızlık mı yaptı gelmek istemiyorlar ben burda yada başka yerde de otursamda ailemden kopamam dedi ben ona ailenden kop demiyorum ki telefonu kapatırken de evlenme o zaman benimle evlenme diye zikretti çok sinirlendim kızlar nikah günü de geliyor nisan 3 napıcam bilmiyorum çok umursamaz olmaya başladı sizce napmalıyım
Sen zor birine benziyorsun. Abartırsan böyle işin yaş.
En başta kabul etmeyecektin öyleyse.

Hangi ustalar için kek yapmış görümce, sizin eşyalarınızı kuran ustalar için mi?

Öyleyse teşekkür etmelisiniz bu ince düşüncesine.

sakin evlenme canim . biraz sert soyledim ama kusuruma bakma ne olur.ama net diyorum evlenme. zarar goren sen olursun

Gorumceye bir teşekkür borçlusun bana göre.

Olayları çok büyütmüşsunuz, ablaniz da tuz biber ekmiş yazık yani insan kardeşinin mutluluğunu düşünür.

Aynı binada yaşamak boyle birsey eğer durum böyle ise alissan iyi olur ;)

sakin evlenme canim . biraz sert soyledim ama kusuruma bakma ne olur.ama net diyorum evlenme. zarar goren sen olursun
Bilmiyorum artık sağlıklı karar veremiyorum işi buraya kadar getirdik eşyalar yerleşti salon tutuldu ama nişanlılığın başlarında ki gibi mutluluğum yok ev konusundan sürekli tartışıyoruz sanırım takıntı yaptım bilmiyorum gerçekten evliliğim sağlıklı olur mu hiç bilmiyorum bana tek morel olan durumu düzeltir düzeltemez ev alıp gitmek o şekilde mutlu olabileceğimi düşünüyorum onun hayaliyle evlenicem evlenirsem yoksa bir ömür yapamam asla

Bilmiyorum artık sağlıklı karar veremiyorum işi buraya kadar getirdik eşyalar yerleşti salon tutuldu ama nişanlılığın başlarında ki gibi mutluluğum yok ev konusundan sürekli tartışıyoruz sanırım takıntı yaptım bilmiyorum gerçekten evliliğim sağlıklı olur mu hiç bilmiyorum bana tek morel olan durumu düzeltir düzeltemez ev alıp gitmek o şekilde mutlu olabileceğimi düşünüyorum onun hayaliyle evlenicem evlenirsem yoksa bir ömür yapamam asla

Görümcenizde kusur yok.
Ablanız saçmalamış.
Siz de aynı binada oturmayı kabul etmiş biri olarak nikaha 2 hafta kala ev yüzünden olay çıkarmışsınız.

Aynı bina hata nokta net.

Müstakbel eşiniz saygılı ve sağduyulu bir insan gibi görünüyor. Yanlış bir şey söylememiş hatta gıyabında tebrik ederim nişanlınızı; sizin dolduruşunuza gelip annesini, büyüğünü kırmamış.
Bir ocağı, bir koltuğu, yatağı önce siz görüp kullansanız ne olur onlar kullansa ne olur?????
Çağımızın vebası materyalizm hastalığına yakalanmışsınız, çok geçmiş olsun. Unutmayın ki evlilikte mobilyaymış, beyaz eşyaymış bütün bunlar mutlu olma yolunda birer araç. Bu kadar AMAÇ haline getirmeyin, mal mülk uğruna yaşamayın bu hayatı. Aynı yerde yaşayacağız diyorsunuz, müşkül duruma düşüp el aman dediğinizde belki de kendi ailenizden önce kayınvalideniz, görümceniz gelecek yardıma, ocağınız, mobilyanız değil. Mala mülke insanlardan daha fazla değer vermeyin.
Bence görümcenize sizin yapmanız gereken şeyleri sizi yormadan kendisi yaptığı için teşekkür borçlusunuz.
Doğru anladıysam nişanlınızın "anneci" olmasından rahatsızsınız ama aynı şeyi sizde de seziyorum.
Ayrıca nişanlınıza şimdiden; "bir şeyler olur da sabrım tükenirse durumun düzelmesini beklemem taşınmak isterim" demeniz de çok kurnazca bir davranış. Siz, sizdeki bu azimle daha 1 ay dolmadan sabrınızı tüketmiş, taşınmak için bir bahane bulmuş ve buraya taşınmak için eşinize yaptığınız baskıları yazmaya başlamış olursunuz gibi geliyor.
Bu zekâ ve özveriyi "sevdiğim adamın değer verdiği insanlarla onların kalplerini kırmadan nasıl geçinebilirim"e yorarsanız daha mutlu olursunuz.
Mutluluklar.

Bir kere kayinvalide görümce beraber yaşayacaksınız. Ben sana söyleyeyim huzur bulamayacaksin. Gelip buraya kv dayanamiyorum. Kıskanç gorumce başlıkları açacaksın. Kocan cok anaci görünüyor. Henuz de evlenmemissin. Bence evlenme zaten. Git kendine anasindan babasindan uzakta ev tutacak ailesiyle problemin olursa tamam sevmiyorsan uzak dur ben gidip kendim görürüm benim anam babam senin degil ya diyecek birini bul. Üzer bu adam seni.

Tapuyu uzerine yapmasi sart degil, sonucta nimetlerden faydalanacak. Ben esimle deli gibi didiniyorum ev borcu odeyecegim diye,inanin hic de zevkli degil, keske kv normal insan olaydi da bana da ev vereydi gider otururdum.
İsine gelmeyen bastirir parasini alir kendi evini ya da kiralar, sonra ocagini da zil takip oynayarak kullanir.

İnanin 35 yasindayim ama kaynanayla altli ustlu veya yakin oturan ama anlasamayip birbirini yiyenleri su kk uyeligimi aldigimdan beridir goruyorum. Benim pek cok arkadasim muhacir,dolayisiyla bir arada oturuyorlar,cok da mutlu insanlar. Kimse kimsenin ne evliligine mudahale ediyor ne de evine esyasina. Buna ragmen kkyi okudukca cocuklarima beles ev vermem diye dusunmeye basladim.

Herkes de insan olsun adam olsun evliligine karistirtmasin efendim. Ayri ev sansi her zaman var ,kv evini imkanlarini begenmeyene kapi acik

Bu zamanda ev almakta kolay degil zorlaniyorsunuzdur tabi ama en iyisini yapmissiniz en azindan kv evinize damlayip burasi oglumun evi diye posta koyamayacak size. Belki de kv niz size ev verseydi rahat ettirmeyecekti sizi o da var. Gerci herkesin kv si farkli belki sizin ki o cins bir insan degildir.

Burada onemli olan ev imkani es ailesinden saglaniyorsa ne esyalarini ilk sen kullanabilirsin ne de evin uzerinde tam anlamiyla soz sahibi olabilirsin bunu onceden dusunup ona gore hareket etmek lazim. Kafam rahat olsun kimse bana karismasin evimin esyalarimin uzerinde tam anlamiyla soz sahibi olayim isteniyorsa evi kendileri alacaklar. Kizlarimizin goz ardi ettigi konu bu. Bedava ev ilk basta cekici geliyor ama sonradan böyle olaylar yaşaninca anliyorlar yaptiklari hatayi. E sonrada cocuk oluyor araya baska masraflar giriyor kiraya cikmak ya da ev sahibi olmak sonrasi icin zorlaşıyor. Evlenmeden buralari okuyup es ailesini iyi değerlendirip oyle karar vermek lazim:) ben olsam evi her turlu kendim alirdim ki garanti olsun:)

Ustalara kek yapmış oooo daha ne olsun ocağını kullanabilirmiyim diye de sormuş ne olmuş yani kullansa tuhaf. Size herşeyleri batıyor alaşılan.Görümceniz abisine ya da kardeşine herneyse düşkün demek ki sonuçta kardeşi normal tabii sevecek. Burada abisini sallamayan maddi manevi kullananları da duyduk(çok fazla abartıp aranızı açmadığı sürece) Ayrıca ablanızda gereksiz trip yapmış şimdiden sizi doldurmaya başlamış ve boş yere huzursuzluk çıkmış baksanıza siz de onun bir sözüyle dolmuş nişanlınıza rest çekmişsiniz. Ha son olarak nişanlınız orta yolu bulsaymış iyiymiş o da hemen rest çekmiş ne o öyle :işsiz:

valla benim ev temizlenirken , eşyalar gelirken eve gittiğimde kayınvalidem de ocağa çay koymuştu ustalara ikram ederiz demişti.
Bence normal şeyler.
Hatta binanın halısına basıldı diye merdivenci kapıya getirmişti yıkayın diye bende makineyi açıp yıkadım.
Eşim işten gelince çok kızmıştı niye yıkadınız makine yeni dedi eee dedim kullanmıcaz mı zaten :KK48:
Böyle başından didişip te en güzel günlerinizi zehir etmeyin, aynı binada olmasaydınız eydii :eğlence:

eşyayı napayım; huzur olmadıktan sonra.

1 defa kullanılmayla eskimez :işsiz:

kocişine pembe mutfağında sandalyeye oturmuş kurabiye yapmak oldu genç kızlarımızın hayali.

Eve bı gir bakalım. Anahtarını alıp senden habersız gelmeyecekler hoş. Abartmıssın bence senın evıne kuruluyor mobılya nolmus yanı senden önce gorumcen cay kaynatıp orda verse ocağın mı eskıyecek. Başka konularda müdahale ettırme tabıkı alışmasınlar ama burada hatalı seni gördüm ben. Nısanlını soğutursun bu hareketlerınle

Ablan niye öyle bi laf etti anlamadım niye rahat gelemesin kapın ayrı resmen fişteklemiş, ama erkek ablası görümce tü kaka kız ablası gül buketi ne dese doğru, ya o binaya gitmeyi baştan kabul etmeyecektin ya da ona göre davran, hem oldu yani çaydanlık kullanıldıysa, ne var bunda ne değerli oluyo insanların malları

Kızlar daha önceki konumdan biliyorsunuz ben kv ve görümcem le birlikte aynı binada oturucam bugun benim eve mobilyalar gelicekmiş bende gittim dogru eşyalar gelmiş mi diye gelmeden temizlik yapalım dedim tabi kaynanam teyzeyi görümceyi eve sokmuş bakıyorlarmış sinirlerim bozuldu neyse eşyalar geldi görümcemde kendi üst katında ustalara kek çay yapmış benim evimde onlara yediricek çaydanlığı kapmış gelmiş bana ocağını kullanıyım mı diyo yeni daha ben kullanmamışım çaydanlık elinde hayır kullanma mı diyeyim kullan madem demek zorunda kaldım nişanlım işten geldi tam o sırada görümcem arkasında pervane olmuş dönüyor nişanlım nereye o oraya ben konuşmamışım daha arkasında koşturuyor sonra benim sinirlerim bozuldu eve gittim kendi ablamlar gelmiş daha hiç bir mobilyamı görmediler kardeşim hadi hep birlikte eve mobilya bakmaya gidelim dedi ablamlar da hayır biz pat diye gidemeyiz altta kayın valide var ancak çeyiz sermeye geliriz demez mi ben çok kızdım nişanlımı aradım bak biz orada ne kadar oturursak oturalım benim ailem rahat gelip gidemeyecek dururumızu düzeltene kadar orada oturucam sonra çıkıcam ama birşeyler olur benim de sabrım biterse dururumuzun düzelmesini beklemek çıkarım o evden dedim. Yine ev konusu açıldı yani nişanlım da bana ablanlar ne düşünürse düşünsün ailem onlara saygısızlık mı yaptı gelmek istemiyorlar ben burda yada başka yerde de otursamda ailemden kopamam dedi ben ona ailenden kop demiyorum ki telefonu kapatırken de evlenme o zaman benimle evlenme diye zikretti çok sinirlendim kızlar nikah günü de geliyor nisan 3 napıcam bilmiyorum çok umursamaz olmaya başladı sizce napmalıyım

Kesinlikle ayril. Boyle tipleri asla istedigin sekle sokamazsin. Ve asla ozelin olmicak.sende bozulan sinirlerinle evde oturcaksin. Yolun yarisinda boz isi. Hatta suan boz ki pesinden kossunlar istediginj yapsinlar

Back