• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine ev konusu bıktım..

Ben sırf kayınvalidemler geldiklerinde rahat etsin diye çift kişilik yatak aldım ya boş odaya sonuç sadece bir gece kalıp gittiler. İyi niyet her zaman iyidir. Eşlerimizin aileleri de şeytan değil. Birazcık yapıcı olun. Bu arada en yakın arkadaşım da kayınvalidesi ile aynı apartmanda ama çok mutlu hiç sorun yaşamıyor. Huzur bozacak şehir dışında olsa da bozar ama zaten sizin huzurunuzu bozmak için başkasına gerek yok zira siz takıntılarınız yüzünden Zaten kendi huzurusunuzu kendiniz bozacaksınız. Azıcık yapıcı eleştirilere kulak verin. Burada kimse sizi tanımıyor bir şey söyleniyorsa emin olun sizin iyiliğinize söyleniyor.

Nikâhı ertelemeyi neden teklif ettin
Bana karşı tavırları çok farklı sanki erkek arkadaşıyla konuşuyor telefonda yanımda öyle değil ama bunu ona söylediğim de yanında nasılım o önemli diyor biraz aramız düzelsin eski günlerimize dönelim öyle gideyim nikaha istedim ama kabul etmedi

Ben sırf kayınvalidemler geldiklerinde rahat etsin diye çift kişilik yatak aldım ya boş odaya sonuç sadece bir gece kalıp gittiler. İyi niyet her zaman iyidir. Eşlerimizin aileleri de şeytan değil. Birazcık yapıcı olun. Bu arada en yakın arkadaşım da kayınvalidesi ile aynı apartmanda ama çok mutlu hiç sorun yaşamıyor. Huzur bozacak şehir dışında olsa da bozar ama zaten sizin huzurunuzu bozmak için başkasına gerek yok zira siz takıntılarınız yüzünden Zaten kendi huzurusunuzu kendiniz bozacaksınız. Azıcık yapıcı eleştirilere kulak verin. Burada kimse sizi tanımıyor bir şey söyleniyorsa emin olun sizin iyiliğinize söyleniyor.
Ewet teşekkür ederim çok sağolun

anasinin dizinin dibinden ayrilamayan birinden nasil bir kocalik bekliyorsun ki ? konu maddiyatmi ? seneye evlenin o zaman. Sozum sana degil kesinlikle ama anasinin bir tarafindan ayrilamayip sonra ortalikta ben kocayim ben erkegim diye geziyorlar .Sen degil nikahi ertelemeyi bu iliskiyi toptan dusun yoksa bu sitenin aktif kullanicalrindan biri olacagin kesin.

anasinin dizinin dibinden ayrilamayan birinden nasil bir kocalik bekliyorsun ki ? konu maddiyatmi ? seneye evlenin o zaman. Sozum sana degil kesinlikle ama anasinin bir tarafindan ayrilamayip sonra ortalikta ben kocayim ben erkegim diye geziyorlar .Sen degil nikahi ertelemeyi bu iliskiyi toptan dusun yoksa bu sitenin aktif kullanicalrindan biri olacagin kesin.
Yorumunuz için teşekkür ederim Maddi durumdan dolayı ev alamadık yoksa nişanlım kendisi sürekli söylüyor ben burda oturmak istemiyorum işe uzak diye mahalleyi de beğenmiyor kiraya gitmek ona çok ters o sebepten dolayı borçları bitirelim hemen ev bakıcaz dedi bilmiyorum doğrumu söylüyor güvenmek istiyorum altınlarımı ev için tutucam yarın bir gün ben ev almayacağım burda oturucam derse çok büyük kavga çıkacağımı biliyor onu bırakıp gidebileceğimi de biliyor bunu bile bile kararından döneceğini düşünmüyorum ama korkularım da yok değil

Kızlar daha önceki konumdan biliyorsunuz ben kv ve görümcem le birlikte aynı binada oturucam bugun benim eve mobilyalar gelicekmiş bende gittim dogru eşyalar gelmiş mi diye gelmeden temizlik yapalım dedim tabi kaynanam teyzeyi görümceyi eve sokmuş bakıyorlarmış sinirlerim bozuldu neyse eşyalar geldi görümcemde kendi üst katında ustalara kek çay yapmış benim evimde onlara yediricek çaydanlığı kapmış gelmiş bana ocağını kullanıyım mı diyo yeni daha ben kullanmamışım çaydanlık elinde hayır kullanma mı diyeyim kullan madem demek zorunda kaldım nişanlım işten geldi tam o sırada görümcem arkasında pervane olmuş dönüyor nişanlım nereye o oraya ben konuşmamışım daha arkasında koşturuyor sonra benim sinirlerim bozuldu eve gittim kendi ablamlar gelmiş daha hiç bir mobilyamı görmediler kardeşim hadi hep birlikte eve mobilya bakmaya gidelim dedi ablamlar da hayır biz pat diye gidemeyiz altta kayın valide var ancak çeyiz sermeye geliriz demez mi ben çok kızdım nişanlımı aradım bak biz orada ne kadar oturursak oturalım benim ailem rahat gelip gidemeyecek dururumızu düzeltene kadar orada oturucam sonra çıkıcam ama birşeyler olur benim de sabrım biterse dururumuzun düzelmesini beklemek çıkarım o evden dedim. Yine ev konusu açıldı yani nişanlım da bana ablanlar ne düşünürse düşünsün ailem onlara saygısızlık mı yaptı gelmek istemiyorlar ben burda yada başka yerde de otursamda ailemden kopamam dedi ben ona ailenden kop demiyorum ki telefonu kapatırken de evlenme o zaman benimle evlenme diye zikretti çok sinirlendim kızlar nikah günü de geliyor nisan 3 napıcam bilmiyorum çok umursamaz olmaya başladı sizce napmalıyım
madem bukadar rahatsiz oluyorsun noye dob dobe oturuyorsun?

Yorumunuz için teşekkür ederim Maddi durumdan dolayı ev alamadık yoksa nişanlım kendisi sürekli söylüyor ben burda oturmak istemiyorum işe uzak diye mahalleyi de beğenmiyor kiraya gitmek ona çok ters o sebepten dolayı borçları bitirelim hemen ev bakıcaz dedi bilmiyorum doğrumu söylüyor güvenmek istiyorum altınlarımı ev için tutucam yarın bir gün ben ev almayacağım burda oturucam derse çok büyük kavga çıkacağımı biliyor onu bırakıp gidebileceğimi de biliyor bunu bile bile kararından döneceğini düşünmüyorum ama korkularım da yok değil
burda cok okuduk esleri onceden iste bir iki yil oturacaz diye sonradan vazgeciyorlar. Senin esininde soylemeyeceginin garantisi varmi ? borclarinizi biraz hafiflettikden sonra evlenseniz ? tabikide aile yasantinizi diger sartlarinizi bilmiyorum ama ....

Müstakbel eşiniz saygılı ve sağduyulu bir insan gibi görünüyor. Yanlış bir şey söylememiş hatta gıyabında tebrik ederim nişanlınızı; sizin dolduruşunuza gelip annesini, büyüğünü kırmamış.
Bir ocağı, bir koltuğu, yatağı önce siz görüp kullansanız ne olur onlar kullansa ne olur?????
Çağımızın vebası materyalizm hastalığına yakalanmışsınız, çok geçmiş olsun. Unutmayın ki evlilikte mobilyaymış, beyaz eşyaymış bütün bunlar mutlu olma yolunda birer araç. Bu kadar AMAÇ haline getirmeyin, mal mülk uğruna yaşamayın bu hayatı. Aynı yerde yaşayacağız diyorsunuz, müşkül duruma düşüp el aman dediğinizde belki de kendi ailenizden önce kayınvalideniz, görümceniz gelecek yardıma, ocağınız, mobilyanız değil. Mala mülke insanlardan daha fazla değer vermeyin.
Bence görümcenize sizin yapmanız gereken şeyleri sizi yormadan kendisi yaptığı için teşekkür borçlusunuz.
Doğru anladıysam nişanlınızın "anneci" olmasından rahatsızsınız ama aynı şeyi sizde de seziyorum.
Ayrıca nişanlınıza şimdiden; "bir şeyler olur da sabrım tükenirse durumun düzelmesini beklemem taşınmak isterim" demeniz de çok kurnazca bir davranış. Siz, sizdeki bu azimle daha 1 ay dolmadan sabrınızı tüketmiş, taşınmak için bir bahane bulmuş ve buraya taşınmak için eşinize yaptığınız baskıları yazmaya başlamış olursunuz gibi geliyor.
Bu zekâ ve özveriyi "sevdiğim adamın değer verdiği insanlarla onların kalplerini kırmadan nasıl geçinebilirim"e yorarsanız daha mutlu olursunuz.
Mutluluklar.

Muhteşem yazmışsınız.

burda cok okuduk esleri onceden iste bir iki yil oturacaz diye sonradan vazgeciyorlar. Senin esininde soylemeyeceginin garantisi varmi ? borclarinizi biraz hafiflettikden sonra evlenseniz ? tabikide aile yasantinizi diger sartlarinizi bilmiyorum ama ....
Zaten düğümü yeterince erteledim belki ayrı ev olur diye ama herkes bu sene düğün olsun diye tutturdu iki sene olucak neredeyse bilmiyorum çok korkuyorum dua ediyorum sadece bu adam fikrinden caymasın diye tek yapabileceğim bu şuan da o evde çocuk yapmayı düşünmüyorum tabi Rabbim verirse onu bilemem de

Zaten düğümü yeterince erteledim belki ayrı ev olur diye ama herkes bu sene düğün olsun diye tutturdu iki sene olucak neredeyse bilmiyorum çok korkuyorum dua ediyorum sadece bu adam fikrinden caymasın diye tek yapabileceğim bu şuan da o evde çocuk yapmayı düşünmüyorum tabi Rabbim verirse onu bilemem de

Neden kendini bu kadar kasıyorsun ki, en güzel zamanlarını hırs ve üzüntü ile mi geçireceksin? Madem istediğin gibi değişmiyor bazı şeyler, o zaman sen bakış açını değiştir, iyi tarafından bak ve mutlu ol. Bazen hayatı kendimize biz zorlaştırırız, seninki de o misal. Bu kadar hınçlanma.
Sen durumu takıntı haline getirmişsin. Sana da nişanlına da yazık. Sıkıntı yapmayı bırak ve evliliğinin keyfini çıkar.

• Beğen
Reactions: KV_
Bi detayda var kızcağız sormuş kullanabilir miyim diye ayyy yazık gözlerinin üstünde kaşı var diye kavga edeceksiniz lütfen bunları takıp evliliği zindan etmeyin sizin ablanıza vereceğiniz cevap orası benim evim tel örgü de çekmedi kadın ne alaka nişanlınız da uygun bi dille anlatmış ne deseydi tabikiii hayatım hatta başka bi şehre gider annemi de huzur evine kapatıruk böylece ocağımuz sadece büzüm olur mu

Vallaha bazı konuları okuyunca ben melek gibiymişim diyorum :KK45: Biz de görümcem ve kayınvalidemle aynı sitede oturuyoruz. Günde 3-4 defa gelir görümce kardeşimi özledim diye. Eşim şehir dışından gelse sitede karşılasak ablası hemen sarılır öper hatta en son ben öperim eşimi ama hiç sorun etmedim. Görümcem evime bana sormadan misafir bile getirdi, benim bir şey dememe gerek kalmadı eşim kayınvalidemi arayıp uyardı çok sık geliyor, benden habersiz eve misafir almak da ne belki benim üstüm başım uygun değil söyle alama dedi. Kayınvalidem sen söyle deyince eşim her şeye alınıyor ben söyleyince surat yapar şimdi dedi. Havadan nem kapan görğmcem var ama gıkım çıkmıyoro_O

Size bir kötü haber vereyim o zaman o evden durumunda olsa çıkamayacaksın çünkü o zamanda burası benim evim neden evim vark3n başka yere gideyim diyecek tecrübeyle sabittin

O yuzde3n en güzeli başta mesafeni koy sürekli gitme onların gelmesine de musade etme

Bak güzel kardeşim. Ya baştan kabul etmeyip gerekirse ayrılacaktın yada napalım diyip devam edecektin. Demekki ayrılığı istememişsin o zaman bu duruma devam edeceksin.

Ayrıca kira vermeden oturabileceği bir ev varsa nişanlın tabiki gidip başka yerde oturmaz. Erkeklerin geneli böyledir.

Sen şimdi nasıl mesafeli olurum vs bu konuları düşün. Sürekli inat edip küslük vs yaparsan her konuda her zaman ters teper. Adamın başının etini yeme. Güzellikle halletmeye çalış.

Bu saatten sonra eşyalar yerleşmiş vs geri dönüşü olmaz gibi.

İlk yapacağın icraat onlarda yedek anahtar varsa onu almak olsun.

canım öncelikle sakin ol
her kız gibi evlenmek üzere olduğun için herşey istediğin gibi olmazsa ileride de olmaz modunu yaşıyorsun
yapma bunu kendini frenlemeye çalış
görümcende bir problem yok
önce kullansın sonra kullansın sonuçta gelip evinden alıp gitmiyor
ablalarının daha sen evlenmeden ha deyince gelip gitmek istememeleri normal
bu anlattıklarında bartılacak hiçbirşey göremedim
şuan evlilik seni korkuttuğu için abartıyorsun sakin ol

öncesinde yaşanılan bir saygısızlık zincirlemesi yaşanmadıysa normal bu olanlar

Daha 22 yaşındaymışsın düğününü nasıl erteledin ? Keşke biraz daha şartlar olgunlaşana kadar bekleseydiniz bu yaşta nişan yapmışsınız

• Beğen
Reactions: KV_
Iyilere denk gelmişsin ben iki ay ev yaptırdım görümce cikipta neyaptiniz demedi :duduk: öyle ikram falan hazırlasa sevinçle o çayı kahveyi ben yaparım düşünceli diye:halay:nankör olmayın lütfen hem daha evlenmeden bu düşünceler iyi değil altlı üstlü olacaksınız ya gelin hanım bincay yapta sohbet edelim diyebilirler onu bile istemezsiniz gibi geldi bana :KK12: mutluluklar:KK50:

S Selma_kader dua et görümcene bişiler hazırlamış. Yine dua et kaynanaya eve gitmiş göz kulak olmuş. Benim kv ve görümcek ölsem bitsem tükensem bi damla su vermez. O denli bencil. Bu yüzden ocağımı kullandı vb şeyde haksızsın. Nolacak yani.
Ha aynı apartmanda oturmak sorun olur u olur. Fazla samimiyet tez ayrılık getirir.
Ama yumurta kapıya gelmiş hadi gidelim olmaz bu iş. Ya vazgeçeceksin adamdan ya da katlanacaksın artık.

Back