• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine ev konusu bıktım..

Kurulu olmayan eve teyze kv de girse ne olur Allah aşkına. Zaten evi size onlar vermedi mi? Benim evim diyip duruyorsunuz, bir durun bakalım gelin ata binmiş ya nasip demiş.

Sen dua et ki böyle ilgilenen insanlar var. Bana da sözde ev vereceklerdi. 3 sene nişanlı bekledikten sonra ne ev verdiler ne lafını ettiler. Düğüne 10 gün kala babam ev verdi. Temizlik için çağırdım, görümcem geldi, ertesi gün kv de aradı ben kızım olmadan uyuyamıyorum diye. Çeyizimi kendi ailemle taşıdım, yerleştirdim. Mobilyalar geldi erkek tarafından kimse yok. Annem yiyecek, içecek hazırladı. Babam gelen işçilere harçlık verdi. Kv dem, düğüne 4-5 gün kala eşimin kıyafetlerini istedim diye ortalığı ayağa kaldırdı, nerdeyse nişan atıyordum. Akşamına benim eşime götürdüğüm nişan bohçası ile bir valiz eşimin kirli çamaşırını gönderdi. Yoğunluktan ocağın kurulumu bile düğünden sonraya kaldı. Ailemin verdiği evde oturduk diye birde triplerini çektim hepsinin.

Siz ayni binada oturacaksınız diye sürekli çat kapı gelir sanıyorsunuz ama herkes öyle değil. Benim annem aynı binada oturduğu abime, davetsiz 5 kere gitmemiştir (10 yıllık evli). Ben 15 günlük evliyken eşimin kardeşleri bize kalmaya gelmeye başladılar (evlerimizin arası arabayla 15 dakikaydı). Annemlerle aynı binada oturmama rağmen kv demleri daha çok görüyordum.

Orada oturma konusunda sözünden cayan nişanlınız. Muhatabınız kimse ona yüklenin, suçu olmayan insanlara tavır yapmayın.
iste nerde senin gibi nazih insan düsüceli insan aynı apartmanda oturan ve anlasan cok nadirdir zaten ya gelin istemez kaynana gelir

yada kaynana istemez gelin yapısır cocuguma bak ona bak yardım et yemek yap diye

Bence çok saçma şeyleri takıp büyütmüşsünüz Ocağı kullansa ne olur sanki
Ben evlenmeden eşim eşyalı evde 1.5-2 ay yaşadı çataldan havluya herşeyi kullandı sağolsun bir yatağa yatmamış kanepede uyumuş
Hiç aklıma gelmedi niye kullanılıyor demek
Eşyalar geldiğinde hepimiz yattık annem kayınvalide görümce otel mi tutacaktık sanki sonra bırakıp geldik evi eşime
Eşyalar mutluluk getirmez kayınvalide ile aynı apartmanda oturacaksan bazı şeylere göz yumacaksın sıkı fıkı olma ama evi gezdirmiş ne olacak sen evliyken evinde değilken gezdirse anlarımda daha evli değilsin bence abartmışsın

iste nerde senin gibi nazih insan düsüceli insan aynı apartmanda oturan ve anlasan cok nadirdir zaten ya gelin istemez kaynana gelir

yada kaynana istemez gelin yapısır cocuguma bak ona bak yardım et yemek yap diye
Bizde de annem istemedi, abime dedi “git başka yerden ev tut, ben kiranı vereceğim diye” abim kabul etmedi. Yengem çocukları sürekli anneme bırakıp gezmeye gider, annem evde çocuk bakar. Geldiğinde yemeğini yer evine gider. Annem çocuklar durmuyor diye arasa üzerine birde yengemden fırça yer. Akşamına abimde siz bizim çocuklarımızı istemiyorsunuz diye trip atar, annem korkusundan ses çıkaramaz.

Ben karışmam gelin kaynana arasındaki mevzu bu. Bazen bana dert anlatır annem, anlatma bana ağzın var konuş beni doldurma derim olur biter. Yine abimin eşi, yeğenlerimin annesi. Allah herkesi yuvasında mutlu etsin.

Sanki tapusunu kizin ustune yapti:) her firsatta eve damlayacak evliliklerine mudahale edecek onlarin hicbir zaman rahati huzuru olmayacak. Belkide bosanacaklar kisa sure sonra. Burada buna benzer onlarca hikaye okumadik mi?
Tapuyu uzerine yapmasi sart degil, sonucta nimetlerden faydalanacak. Ben esimle deli gibi didiniyorum ev borcu odeyecegim diye,inanin hic de zevkli degil, keske kv normal insan olaydi da bana da ev vereydi gider otururdum.
İsine gelmeyen bastirir parasini alir kendi evini ya da kiralar, sonra ocagini da zil takip oynayarak kullanir.

İnanin 35 yasindayim ama kaynanayla altli ustlu veya yakin oturan ama anlasamayip birbirini yiyenleri su kk uyeligimi aldigimdan beridir goruyorum. Benim pek cok arkadasim muhacir,dolayisiyla bir arada oturuyorlar,cok da mutlu insanlar. Kimse kimsenin ne evliligine mudahale ediyor ne de evine esyasina. Buna ragmen kkyi okudukca cocuklarima beles ev vermem diye dusunmeye basladim.

Herkes de insan olsun adam olsun evliligine karistirtmasin efendim. Ayri ev sansi her zaman var ,kv evini imkanlarini begenmeyene kapi acik

Tapuyu uzerine yapmasi sart degil, sonucta nimetlerden faydalanacak. Ben esimle deli gibi didiniyorum ev borcu odeyecegim diye,inanin hic de zevkli degil, keske kv normal insan olaydi da bana da ev vereydi gider otururdum.
İsine gelmeyen bastirir parasini alir kendi evini ya da kiralar, sonra ocagini da zil takip oynayarak kullanir.

İnanin 35 yasindayim ama kaynanayla altli ustlu veya yakin oturan ama anlasamayip birbirini yiyenleri su kk uyeligimi aldigimdan beridir goruyorum. Benim pek cok arkadasim muhacir,dolayisiyla bir arada oturuyorlar,cok da mutlu insanlar. Kimse kimsenin ne evliligine mudahale ediyor ne de evine esyasina. Buna ragmen kkyi okudukca cocuklarima beles ev vermem diye dusunmeye basladim.

Herkes de insan olsun adam olsun evliligine karistirtmasin efendim. Ayri ev sansi her zaman var ,kv evini imkanlarini begenmeyene kapi acik
muhacır demissine msela bizdede pek karısılmaz ama artık sahsne ben oturmam mesela bizim anneler dedelerin hepsinin kendi apartmanları var dayımın annemin hep daireli hazr mesela ama

simdi yeni nesil o evi ya kiraya veriyo yada ailenin durumu zaten müsait oluyo baba bi 100 bin pesinat veriyo yada o evin kirasını veriyo ev alıyolar zaten evlerin kirası 1500 den asago olmadı icin 1000 de onlar koysa ayda 2500 e güzel bi ev alırsın

muhacır demissine msela bizdede pek karısılmaz ama artık sahsne ben oturmam mesela bizim anneler dedelerin hepsinin kendi apartmanları var dayımın annemin hep daireli hazr mesela ama

simdi yeni nesil o evi ya kiraya veriyo yada ailenin durumu zaten müsait oluyo baba bi 100 bin pesinat veriyo yada o evin kirasını veriyo ev alıyolar zaten evlerin kirası 1500 den asago olmadı icin 1000 de onlar koysa ayda 2500 e güzel bi ev alırsın
Limoncum,gecinmeye niyeti olana care cok. Erkekler erkek olsun, kadinlar kadin olsun yurutsunler evliliklerini. Yurutemeyen de bosansin,kimse demesin ki kv yuzunden kp yuzunden diye. Kendileri yapip edip buyuklerin ustune atiyorlar bana kalirsa.
Yuz yilin en deli kaynanasi kpi ve gorumcesi bende. Bosansam ben bosanirdim. Herkes once kendine ve kocasina bakacak sonra elaleme bahane bulacak

Limoncum,gecinmeye niyeti olana care cok. Erkekler erkek olsun, kadinlar kadin olsun yurutsunler evliliklerini. Yurutemeyen de bosansin,kimse demesin ki kv yuzunden kp yuzunden diye. Kendileri yapip edip buyuklerin ustune atiyorlar bana kalirsa.
Yuz yilin en deli kaynanasi kpi ve gorumcesi bende. Bosansam ben bosanirdim. Herkes once kendine ve kocasina bakacak sonra elaleme bahane bulacak
yaaa aslında kadınlardada degil kocalarda erkekler anne buda benim esim ona saugı duyamayan bana duymamıs olur dese zaten kadın ileri gidemez evlilklerin cogu kocalar yuzundne bitiyo burdakiler yazıyoda kaynana degil kocan iyi mal degil ki anasının agzını kapatamıyo sende kaynanam kötü esimi dolduuryo diye avutuyosun kendini

kendini bilen insan dolmaz doldurusa gelmez

kocalarda suc

ölsün kocalarr yasasın kadınlarrrrrrrrrrrr :))))))))

Ablablar da abartmis sen de abartmissin. Kullansin ocagi ne var bunda? Ayrica daha ev serilmemis dizilmemis, heralde girip bakacaklar. Siz ozel esyalarinizi getirmis, evi duzmus olsaniz da kaynananizin teyze ile eve bakmaya gelmesine bozulsaniz neyse. Ayrica ablangil cok abartmis neden kiz kardeslerinin evine gidemiyorlar kaynanangil var diye. Daha simdiden taviz veriyorlar. Esin hakli. Kaynanan onlara bir sey mi yapmis ne bu tabir? Dugun oncesi strese bagliyorum. Bence biraz sakinlesin bunlar bos seyler.

yaaa aslında kadınlardada degil kocalarda erkekler anne buda benim esim ona saugı duyamayan bana duymamıs olur dese zaten kadın ileri gidemez evlilklerin cogu kocalar yuzundne bitiyo burdakiler yazıyoda kaynana degil kocan iyi mal degil ki anasının agzını kapatamıyo sende kaynanam kötü esimi dolduuryo diye avutuyosun kendini

kendini bilen insan dolmaz doldurusa gelmez

kocalarda suc

ölsün kocalarr yasasın kadınlarrrrrrrrrrrr :))))))))
Hahahah cok tatlisin
Ama sadece kocalar diye dusunme
Her kadin senin kadar akilli ve isini bilen olmuyor. Kafasi calismayan kadin da cok erkek de. Ben sucu evli olan kimse onlarda buluyorum. Kpmis kvmis eltiymis gorumceymis cok da fifi cok da tin, dis kapinin mandali tipler

Hahahah cok tatlisin
Ama sadece kocalar diye dusunme
Her kadin senin kadar akilli ve isini bilen olmuyor. Kafasi calismayan kadin da cok erkek de. Ben sucu evli olan kimse onlarda buluyorum. Kpmis kvmis eltiymis gorumceymis cok da fifi cok da tin, dis kapinin mandali tipler
zaten kaynana görümce elti kim ama bunu kocalar anlamıyo erkekler gercektn gec idrak ediyo evliligi falan bide aynı apartmanda oturmak yada esin daha once oturdugu evde oturmak su yuzden iyi degil sen belki sehir degşstirdin geldin baska sokak baska semt ama esin zaten o aprtmanda oturuyodı yada annesi karsı sokagındaydı hep aynı semtteydi falan

erkeginde düzeninin bastan degismesi lazım

Kızlar daha önceki konumdan biliyorsunuz ben kv ve görümcem le birlikte aynı binada oturucam bugun benim eve mobilyalar gelicekmiş bende gittim dogru eşyalar gelmiş mi diye gelmeden temizlik yapalım dedim tabi kaynanam teyzeyi görümceyi eve sokmuş bakıyorlarmış sinirlerim bozuldu neyse eşyalar geldi görümcemde kendi üst katında ustalara kek çay yapmış benim evimde onlara yediricek çaydanlığı kapmış gelmiş bana ocağını kullanıyım mı diyo yeni daha ben kullanmamışım çaydanlık elinde hayır kullanma mı diyeyim kullan madem demek zorunda kaldım nişanlım işten geldi tam o sırada görümcem arkasında pervane olmuş dönüyor nişanlım nereye o oraya ben konuşmamışım daha arkasında koşturuyor sonra benim sinirlerim bozuldu eve gittim kendi ablamlar gelmiş daha hiç bir mobilyamı görmediler kardeşim hadi hep birlikte eve mobilya bakmaya gidelim dedi ablamlar da hayır biz pat diye gidemeyiz altta kayın valide var ancak çeyiz sermeye geliriz demez mi ben çok kızdım nişanlımı aradım bak biz orada ne kadar oturursak oturalım benim ailem rahat gelip gidemeyecek dururumızu düzeltene kadar orada oturucam sonra çıkıcam ama birşeyler olur benim de sabrım biterse dururumuzun düzelmesini beklemek çıkarım o evden dedim. Yine ev konusu açıldı yani nişanlım da bana ablanlar ne düşünürse düşünsün ailem onlara saygısızlık mı yaptı gelmek istemiyorlar ben burda yada başka yerde de otursamda ailemden kopamam dedi ben ona ailenden kop demiyorum ki telefonu kapatırken de evlenme o zaman benimle evlenme diye zikretti çok sinirlendim kızlar nikah günü de geliyor nisan 3 napıcam bilmiyorum çok umursamaz olmaya başladı sizce napmalıyım

Ben neye sinirlendiğinizi bile anlamadım, ocak nedir ya kullanılırsa kullanılsın, zaten binlerce kez kullanılacak. Yazıl günah ya, olan sizin hayatınıza olur,azıcık olgunlaşın.

zaten kaynana görümce elti kim ama bunu kocalar anlamıyo erkekler gercektn gec idrak ediyo evliligi falan bide aynı apartmanda oturmak yada esin daha once oturdugu evde oturmak su yuzden iyi degil sen belki sehir degşstirdin geldin baska sokak baska semt ama esin zaten o aprtmanda oturuyodı yada annesi karsı sokagındaydı hep aynı semtteydi falan

Analarinin etegi altindan cikabilseler yetecek de
Olmuyor iste.
Ben bakiyorum bir deliye bir akilli vermis allah. Keske iki akilli evlense veya iki deli evlense. Akillilara yazik oluyor

Altı üstü Ocak be kardeşim yatağında yatmadı ya ne abartmışsın. Benden sana tavsiye ablanın gazı gelip ortalığı alevlerindirme sonra düğün falan demez adamın tepesi bir atar yollar yüzügü

Ya benim düğünden önce eşimin ailesi geldi, nişanlına dedim ki bizim yatağı ver anneler rahat etsin, yatmamışlar tabii ama yatsalardı da ne olacaktı ya, çarşafı değiştir yat, ben bu gelin gelmeden ev kullanılmasın olayını çözemedim, burada biri de düğün günü gelen kayınailesi ondan önce evinde çay içmişti onu dert etmişti. Bu kızlar nasıl yetiştiriliyor, evliliği ne sanıyor neden bu kadar maddeciler ben anlamadım.

Kurulu olmayan eve teyze kv de girse ne olur Allah aşkına. Zaten evi size onlar vermedi mi? Benim evim diyip duruyorsunuz, bir durun bakalım gelin ata binmiş ya nasip demiş.

Sen dua et ki böyle ilgilenen insanlar var. Bana da sözde ev vereceklerdi. 3 sene nişanlı bekledikten sonra ne ev verdiler ne lafını ettiler. Düğüne 10 gün kala babam ev verdi. Temizlik için çağırdım, görümcem geldi, ertesi gün kv de aradı ben kızım olmadan uyuyamıyorum diye. Çeyizimi kendi ailemle taşıdım, yerleştirdim. Mobilyalar geldi erkek tarafından kimse yok. Annem yiyecek, içecek hazırladı. Babam gelen işçilere harçlık verdi. Kv dem, düğüne 4-5 gün kala eşimin kıyafetlerini istedim diye ortalığı ayağa kaldırdı, nerdeyse nişan atıyordum. Akşamına benim eşime götürdüğüm nişan bohçası ile bir valiz eşimin kirli çamaşırını gönderdi. Yoğunluktan ocağın kurulumu bile düğünden sonraya kaldı. Ailemin verdiği evde oturduk diye birde triplerini çektim hepsinin.

Siz ayni binada oturacaksınız diye sürekli çat kapı gelir sanıyorsunuz ama herkes öyle değil. Benim annem aynı binada oturduğu abime, davetsiz 5 kere gitmemiştir (10 yıllık evli). Ben 15 günlük evliyken eşimin kardeşleri bize kalmaya gelmeye başladılar (evlerimizin arası arabayla 15 dakikaydı). Annemlerle aynı binada oturmama rağmen kv demleri daha çok görüyordum.

Orada oturma konusunda sözünden cayan nişanlınız. Muhatabınız kimse ona yüklenin, suçu olmayan insanlara tavır yapmayın.
Çok haklısınız ama artık dilimde tüh bitti ben orda yapamam dedikçe ben ev şuan alamayacagım kiraya da gitmem dedi nerde mutlu olucaksak onu düşünmesini istedim ama ev alana kadar ev konusunu artık kapattık diyoruz yine açılıyor yine açılıyor bilmiyorum beni düşünmediğini anlamadığını düşünüyorum

Bizde de annem istemedi, abime dedi “git başka yerden ev tut, ben kiranı vereceğim diye” abim kabul etmedi. Yengem çocukları sürekli anneme bırakıp gezmeye gider, annem evde çocuk bakar. Geldiğinde yemeğini yer evine gider. Annem çocuklar durmuyor diye arasa üzerine birde yengemden fırça yer. Akşamına abimde siz bizim çocuklarımızı istemiyorsunuz diye trip atar, annem korkusundan ses çıkaramaz.

Ben karışmam gelin kaynana arasındaki mevzu bu. Bazen bana dert anlatır annem, anlatma bana ağzın var konuş beni doldurma derim olur biter. Yine abimin eşi, yeğenlerimin annesi. Allah herkesi yuvasında mutlu etsin.
Sizinki tam tersi kprim başta kiraya gitmenize benim rızam yok dedi bu olaylardan dolayı kprim keşke bu kadar konun uzayacagını bilmeseydim kiraya gidin derdim demiş iş işten geçti tabi çok bunaldım bu ev konusundan ne kadarda tamm giricem o eve desemdem için hiç istemiyo artık nişanlım da inat etti kabul ediyorsan böyle et diyor başka bişey demiyor bu sözünden dolayı seni seviyorum dese bile çok sevdiğini düşünmüyorum

Aynen katılıyorum onun için sıkıntı değil

Sen simdiden boyle herseye takarsan ayni binada nasil yasayacaksin?
Evlendikten sonra buraya cok konu acacaksin gibi ;)
Yapacak birsey yok.
Ayni binada daha coooook sey yasayacaksin.

Simdiden ocaga , gorumceye bilmem neye alis bence

Sen simdiden boyle herseye takarsan ayni binada nasil yasayacaksin?
Evlendikten sonra buraya cok konu acacaksin gibi :KK66:
Yapacak birsey yok.
Ayni binada daha coooook sey yasayacaksin.

Simdiden ocaga , gorumceye bilmem neye alis bence
Hemen çalışmayı düşünüyorum birikim yapıp bilezikler le ev alıp gidicem insallah yoksa çıldıracağımı biliyorum

Back